Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de neden böyle söylediğiniz anlamadım. Bana göre vizyon insanın bir çabası,amacı olması. Evlenmek, çocuk büyütmek, okumak, kariyer yapmak ya da hepsini bir arada yapmak.Sonuç olarakyani sanatçı burda ne anlatmak istemiş ben anlamadım vizyonsuzum galiba
![]()
İşte bu da sizin hayat görüşünüz, kimsenin sizi yargılamaya hakkı olamaz sizin de şartlarınız uygunsa. 2.seneden sonra düşünülebilir bence ama hayat planlandığı gibi de olmuyor yani.Hakkınızda hayırlısı, inşallah evlat sahibi olursunuz :)Ayyy ben 4 yıllık evliyim :) bebiş muhabbetini bile yapmadım ama şu an keşke yapsaydım 2. Ya da 3. Senemde diyorum :)) vardır bir hayır tabi ama 8 aydır deniyoruz gelemedi fındığım bir belkide o yüzden bu düşüncem :)))
Öyle bir durumda evliliğimden mutsuzsam bitiririm. Buna hayatın sonu olarak bakmıyorum. Söylediğiniz 30 yaşımda evlenseydim 40 yaşında da başıma gelebilir zaten. Erken evlilik iyidir ya da kötüdür değil zaten konu. Direkt cahil damgası yapıştırılması.İstisnalar kaideyi bozmaz. Şimdi biri gelip ben 18 de evlendim okul da bitirdim kariyer de yaptım dünyayı da gezdim iki de çocuk büyüttüm diyebilir ve gerçekten de böyle yaşıyor olabilir. Ama bu 18 yaşında evlenmenin vizyonla ilgisiz olduğunu göstermez. Erken evlilik kötüdür bu kuraldır. Bir insan mesleğini eline alıp kendi başına bir evde bir yetişkin olarak birkaç yıl geçirmeden, hayatının sorumluluğu almak ve bağımsız bir insan olmak konusunda tecrübe edinmeden evlenmemelidir. Ha siz istisna olabilirsiniz ve umarım 30 yaşınıza geldiğinizde yaşım daha genç ama evliliğim aşırı monotonlaştı emekli çiftler gibi olduk demezsiniz.
30 ya da 40 yaşında yanlış evlilik yapma riski 23 yaşına göre çok daha azdır ve evet; erken evlilik cehalettir. Sizin durumunuzda herşeyin yolunda gitmesi bu kuralı değiştirmezÖyle bir durumda evliliğimden mutsuzsam bitiririm. Buna hayatın sonu olarak bakmıyorum. Söylediğiniz 30 yaşımda evlenseydim 40 yaşında da başıma gelebilir zaten. Erken evlilik iyidir ya da kötüdür değil zaten konu. Direkt cahil damgası yapıştırılması.
kimseye birşey ispatlamak zorunda değilsiniz, kendiniz için yaşayınDurdum durdum üst üste konu açmaya başladım.
Şimdi ben 23 yaşındayım ve 3 ay önce liseden itibaren 6 yıldır birlikte olduğum adamla evlendim. Kendisi 26 yaşında.
Üniversiteyi 5 yıl okudum, birincilikle bitirdim, tek başıma 9 ülke gezdim okurken, İngilizceye ek beginner seviyesinde Çince öğrendim, tiyatro kulübü kurdum ve okul tarihinde ilk doğru düzgün oyunu sergiledik, sosyal sorumluluk projelerine katıldım vs. Okulu bitirir bitirmez yüksek lisansa ve işe başladım. Evden çıkışım sabah 7 girişim akşam 11.
Bunları neden yazdım çünkü evlendiğim için vizyonsuz, cahil vs. gibi düşüncelere maruz kaldığımı düşünüyorum. DAHA BEN NAPİYİM? Bir de bu insanlar aşırı feminist, kadını bir şekilde damgalamaya karşı aydın kişiler, yersen.
Mesela İlber Ortaylı'nın mezun olur olmaz evlenmek yerine ülke gezin dediği videosunu en yakın arkadaşlarım bile paylaştı. Hayatında hiç bir başarısı olmamış, bırak ülkeyi yaşadığı şehirden dışarı bir adım atmamış, üniversiteyi bitirip işsiz kalmış, 23 yaşında gelip hala anne baba parası yiyip sadece evde oturan insanlar bunlar.
Ama ben evlendim diye vizyonsuz oluyorum. Planladığım hayat ve hedeflerim asla sogulanmıyor.
Ortada bir imza olduğu için mi bütün sorun? Beraber yaşıyor olsaydım ooo ne kadar aydın, mükemmel. Gerçi şartlar izin verseydi öyle yapardım da neyse.
Burda bir konu açtığımda bile aynı şeye kaldım. 23 yaşında evlenme vs. B ı k t ı m.
Bir de bunları böyle kimseye açıklamıyorum, uğraşmak istemiyorum. Garip garip tepkileri duyup susuyorum.
Benim durumumda her şeyin yolunda gittiğini söylemedim çünkü 3 aylık evliyim. Bana göre de evlenmeden önce bunun yanlış veya doğru olduğuna karar veremezsin. Böyle uzar gider bu. Amacım hepiniz evlenin çok güzel, erken yaşta evlilik mükemmel değil. Fikrinizi değiştiremem çevremdeki çoğu insanın söylediği şeyleri söylüyorsunuz. Yanlış karar vermiş olabilirim ama vizyonsuz veya cahil olduğumu kabul etmiyorum. Umarım söylediklerinizi yaşamam ileride.30 ya da 40 yaşında yanlış evlilik yapma riski 23 yaşına göre çok daha azdır ve evet; erken evlilik cehalettir. Sizin durumunuzda herşeyin yolunda gitmesi bu kuralı değiştirmez
Bu kadar şey yapmışken neden vizyonsuz oluyorsunuz? Zaten dediğiniz gibi düşünen insanlar yüzünden yazdım o kadar şeyi. Ben de çok mükemmelim diye gezmiyorum. İnsanlar neler neler yapıyorlar. Ama ben de uğraşıyorum kabul etmiyorum vizyonsuz olduğumu.İmkansızlıklar yüzünden okuyamayanlar ülke ülke gezemeyenler vizyonsuz mu oluyor ne yani? Bende 19 yasında memur oldum hem okudum hem çalıştım 20 yasında evlenmiştim 3. Ünimede bu sene başladım 25 yaşındayım ama bir kere olsun vizyonumu düşünmedim, ayrıca evlilik en büyük hatamdı diyebilirim hayatımın en güzel yıllarını harcadım , ben de erken yasta evliliğe karşıyım
Durdum durdum üst üste konu açmaya başladım.
Şimdi ben 23 yaşındayım ve 3 ay önce liseden itibaren 6 yıldır birlikte olduğum adamla evlendim. Kendisi 26 yaşında.
Üniversiteyi 5 yıl okudum, birincilikle bitirdim, tek başıma 9 ülke gezdim okurken, İngilizceye ek beginner seviyesinde Çince öğrendim, tiyatro kulübü kurdum ve okul tarihinde ilk doğru düzgün oyunu sergiledik, sosyal sorumluluk projelerine katıldım vs. Okulu bitirir bitirmez yüksek lisansa ve işe başladım. Evden çıkışım sabah 7 girişim akşam 11.
Bunları neden yazdım çünkü evlendiğim için vizyonsuz, cahil vs. gibi düşüncelere maruz kaldığımı düşünüyorum. DAHA BEN NAPİYİM? Bir de bu insanlar aşırı feminist, kadını bir şekilde damgalamaya karşı aydın kişiler, yersen.
Mesela İlber Ortaylı'nın mezun olur olmaz evlenmek yerine ülke gezin dediği videosunu en yakın arkadaşlarım bile paylaştı. Hayatında hiç bir başarısı olmamış, bırak ülkeyi yaşadığı şehirden dışarı bir adım atmamış, üniversiteyi bitirip işsiz kalmış, 23 yaşında gelip hala anne baba parası yiyip sadece evde oturan insanlar bunlar.
Ama ben evlendim diye vizyonsuz oluyorum. Planladığım hayat ve hedeflerim asla sogulanmıyor.
Ortada bir imza olduğu için mi bütün sorun? Beraber yaşıyor olsaydım ooo ne kadar aydın, mükemmel. Gerçi şartlar izin verseydi öyle yapardım da neyse.
Burda bir konu açtığımda bile aynı şeye kaldım. 23 yaşında evlenme vs. B ı k t ı m.
Bir de bunları böyle kimseye açıklamıyorum, uğraşmak istemiyorum. Garip garip tepkileri duyup susuyorum.