Evlenince vizyonsuz olmak...

Durdum durdum üst üste konu açmaya başladım.

Şimdi ben 23 yaşındayım ve 3 ay önce liseden itibaren 6 yıldır birlikte olduğum adamla evlendim. Kendisi 26 yaşında.

Üniversiteyi 5 yıl okudum, birincilikle bitirdim, tek başıma 9 ülke gezdim okurken, İngilizceye ek beginner seviyesinde Çince öğrendim, tiyatro kulübü kurdum ve okul tarihinde ilk doğru düzgün oyunu sergiledik, sosyal sorumluluk projelerine katıldım vs. Okulu bitirir bitirmez yüksek lisansa ve işe başladım. Evden çıkışım sabah 7 girişim akşam 11.

Bunları neden yazdım çünkü evlendiğim için vizyonsuz, cahil vs. gibi düşüncelere maruz kaldığımı düşünüyorum. DAHA BEN NAPİYİM? Bir de bu insanlar aşırı feminist, kadını bir şekilde damgalamaya karşı aydın kişiler, yersen.

Mesela İlber Ortaylı'nın mezun olur olmaz evlenmek yerine ülke gezin dediği videosunu en yakın arkadaşlarım bile paylaştı. Hayatında hiç bir başarısı olmamış, bırak ülkeyi yaşadığı şehirden dışarı bir adım atmamış, üniversiteyi bitirip işsiz kalmış, 23 yaşında gelip hala anne baba parası yiyip sadece evde oturan insanlar bunlar.

Ama ben evlendim diye vizyonsuz oluyorum. Planladığım hayat ve hedeflerim asla sogulanmıyor.

Ortada bir imza olduğu için mi bütün sorun? Beraber yaşıyor olsaydım ooo ne kadar aydın, mükemmel. Gerçi şartlar izin verseydi öyle yapardım da neyse.

Burda bir konu açtığımda bile aynı şeye kaldım. 23 yaşında evlenme vs. B ı k t ı m.
Bir de bunları böyle kimseye açıklamıyorum, uğraşmak istemiyorum. Garip garip tepkileri duyup susuyorum.
Net kıskanıyorlar.

Şimdi ben 23 yaşındayım ve 3 ay önce liseden itibaren 6 yıldır birlikte olduğum adamla evlendim. Kendisi 26 yaşında.

Üniversiteyi 5 yıl okudum, birincilikle bitirdim, tek başıma 9 ülke gezdim okurken, İngilizceye ek beginner seviyesinde Çince öğrendim, tiyatro kulübü kurdum ve okul tarihinde ilk doğru düzgün oyunu sergiledik, sosyal sorumluluk projelerine katıldım vs. Okulu bitirir bitirmez yüksek lisansa ve işe başladım. Evden çıkışım sabah 7 girişim akşam 11.

Bunları neden yazdım çünkü evlendiğim için vizyonsuz, cahil vs. gibi düşüncelere maruz kaldığımı düşünüyorum. DAHA BEN NAPİYİM? Bir de bu insanlar aşırı feminist, kadını bir şekilde damgalamaya karşı aydın kişiler, yersen.

Mesela İlber Ortaylı'nın mezun olur olmaz evlenmek yerine ülke gezin dediği videosunu en yakın arkadaşlarım bile paylaştı. Hayatında hiç bir başarısı olmamış, bırak ülkeyi yaşadığı şehirden dışarı bir adım atmamış, üniversiteyi bitirip işsiz kalmış, 23 yaşında gelip hala anne baba parası yiyip sadece evde oturan insanlar bunlar.

Ama ben evlendim diye vizyonsuz oluyorum. Planladığım hayat ve hedeflerim asla sogulanmıyor.

Ortada bir imza olduğu için mi bütün sorun? Beraber yaşıyor olsaydım ooo ne kadar aydın, mükemmel. Gerçi şartlar izin verseydi öyle yapardım da neyse.

Burda bir konu açtığımda bile aynı şeye kaldım. 23 yaşında evlenme vs. B ı k t ı m.
Bir de bunları böyle kimseye açıklamıyorum, uğraşmak istemiyorum. Garip garip tepkileri duyup susuyorum.

Sana tavsiyem canım herkesin söylediğini kulak arkası yapman gerek yok
insanların ağzı torba değil ki büzesin kendi fikirlerin kendi düşüncelerin önemlidir gerisi faso fiso evlenipte mutluysan gerisi boş takma kafaya :işsiz::işsiz:

Genelde kıskanıldığından vs. bahsedilmiş ama bence sadece "beni kast etmiyorlar" diye düşünmen yeterliydi. Eminim arkadaşların o paylaşımları yaparken özellikle seni hedef alarak yapmıyorlardır. Gerçekten ülkeye bir baksana, erken evlenenlerin arasında senin gibi olan kaç tane olabilir? Geneli, bir hevesle, "evde kalmayayım aman" diye koşa koşa evleniyor. Daha kendi ayakları üstünde duramadan, hayatını kendisine göre kurmadan aslında yalnızca sevgili olacakları insanlarla koca bir sorumluluğun altına giriyorlar.

Seni çok iyi anlıyorum. Hem de tam zıddı konumda biri olarak. :) "evde kalan kadın", "29una gelmiş hâlâ evlenmemiş kadın" gibi konularda her yerde söylenenleri üstüme alınsam çıldırırdım herhalde.

İnan kimse seni kast ederek demiyordur (İlber hoca dahil). :) Erken evlenmelere karşı olmak için memleketteki sorunları görmek yeterli. Sen istisnai bir örnek olmuşsun, ne güzel olmuş. :) boşuna alınganlık yapıp kendini üzme.

Neden elalem ne der diye yaşıyorsunuzki Ne mutlu size hem evlenmissiniz hem kariyer yapmışsınız Emin olun o sizi evlendiniz diye vizyonsuz goren tipler sizi deli gibi kiskaniyorlar.

ladyamore ladyamore sen kaç yaşındasın bu ilk hayatın mı siyesin geliyo sana,sanki 3 5 hayat yaşamış ve kesene bir dolu hayat tecrübesi atmış gibisin olaylara bakis açını bütüncül tespitlerini seviyorum

Sanırım haklısın konu sahibi biraz yüreklendirilmek istiyor hayır boş yaşamadım ben de şunları şunları yaptım diye biraz sırtı sıvazlansın istiyor...Ama zaman zaman hangimiz istemiyoruz ki bunu

Arkadaşlarınızı yerin dibine sokmuşsunuz resmen. İşsiz falan diye birilerini aşağılamak vizyonlu bir insan olduğunuzu ispatlayan nitelikte sözler değil.
Onların arkadaşlığından hoşlanmıyorsanız arkadaşlığınızı kesin, size saydırdıklarını düşünüyorsanız "neden" diyin. Bu kadar dolup patlayacak bir şey yok, bazen biz kendi ellerimizle zorlaştırıyoruz hayatı
Net olun

Ha benim sezdiğim, sizin kendinizden memnun olmamanız. Yoksa bu kadar kafaya takmazdınız diye düşünüyorum

ladyamore ladyamore sen kaç yaşındasın bu ilk hayatın mı siyesin geliyo sana,sanki 3 5 hayat yaşamış ve kesene bir dolu hayat tecrübesi atmış gibisin olaylara bakis açını bütüncül tespitlerini seviyorum
Ne tatlısınız çok teşekkür ederim:KK37: :KK37:
Ben kendi halimde yazıyorum aslında, 23 yaşında bi insan ne kadar tecrübe gösterebilirse benimki de o kadardır herhalde. Böyle şeyler duyunca çok mutlu oluyorum o yüzden :KK23::KK23:

Sanırım haklısın konu sahibi biraz yüreklendirilmek istiyor hayır boş yaşamadım ben de şunları şunları yaptım diye biraz sırtı sıvazlansın istiyor...Ama zaman zaman hangimiz istemiyoruz ki bunu

Konu sahibini de çok iyi anlıyorum. Yaptıkları görülsün, onaylansın, takdir edilsin istiyo. Dedigin gibi kim istemiyo ki. :KK36:

Sen gidip bi sürü şey yapıyosun, insanlar tüm o seyleri unutup seni tek bi kararınla acımasızca elestiriyolar gibi geliyo böyle zamanlarda. Hayır karar yanlış olabilir, erken olabilir, kendi şartları içinde kabul edebilir olabilir. Ama en nihayetinde tek bi karar için de insan gömdükçe gömülmez. Sinir bozucu bi durum elbette. :63:

İşte öyle durumlarda pozitif kalmaya devam etmek, neden bana böyle yaklasıyosun diye acıkca sorabilmek, kendini anlatmaktan çekinmemek ve çok kötü niyetli bi elestiri varsa da yanlışsa da benim yanlışım sanane deyip dominant bi tavırla kestirip atabilmek lazım. :rapci:

En önemlisi de umursamamak, konuyu konuşuldugu yerde kapatıp üstüne kurdukça kurmamak.

Oturup bunun kinini tutmaya başlayınca ilişkileriniz iyice kötüye gidiyo cünkü, siz daha tepkisel yaklasıyosunuz. Sevincinizi basarınızı bile itici bi sekilde ifade etmeye baslıyosunuz, bazen size yönelmeyen seyleri bile üstünüze alınıyorsunuz. Mesela konu sahibesi iyice alıngan bi hale bürünmüş artık. Aşmak yerine sürekli aynı yerde dönüp duruyo.

Karsı taraf da durur mu buluyo zayıf karnınızı kaşıdıkça kaşıyo. Gıcıklık parayla degil ya :KK53:

Son düzenleme:
Peki siz neden 23 yaşında evlendiniz? Daha geliriniz size yetmezken tamamı okula ve anneye giderken ne bileyim. Geçinmek için mi evlendiniz acaba? Ya da adamı kaçırmamak için?

Bu kadar vizyon sahibi birinin(!) Bunları takması komik geldi bana,demek ki vizyon sahibi olmak icin daha çok yolunuz var.

Aman siz bosverin başkalarını yaa...bence böyle bir yorum bile densizlik .ilber hocaya katılsam da herkes nasıl mutluysa öyle yaşasın. İnsanlara bu tarz özel sorular sorup yorum yapmak bile abes bence .

Bence sen de onlar gibi düşünüyorsun bu yüzden bu sinirin ayrıca erken de değil o aralarda evlenmeyince sonra zor oluyor boşver

Neden kendinizi aklamak uğruna (erken evlenmedim, kendimi geliştirdim vs) arkadaslarinizi yerin dibine sokuyorsunuz. Bence iki tarafında yaptığı aynı şey. Evlilik ve eğitim iki ayrı şey bence. İkisi de kişisel kararlar size kalmış. Kimse söz sahibi olamaz. Bana göre erken olması sizi bağlamaz da neden bu kadar tepki veriyorsunuz? Açıkçası ben kendimi yetiştirdiğimi düşünüyorsam böyle diyenleri sallamazdim ya.

Eğitimli ve vizyon sahibi insanlara "başkalarını küçüksemek, vizyonsuzluğun ta kendisidir" demiyorlar mı üniversitelerde? Eğitimli insan birilerini kuçumsemez ya da aşaģılamaz. Herkesin hayat şartları farklı. Ben devlet üniversitesinde okudum, tek başıma ülke gezmedim ama türkiyenin dört bir yanını gezdim. 6 sene sporla uğraşıp turnuvalara çıktım. Ailemden uzakta bir şehirde tek başıma çalıştım. . Yaşadım. Ayda en azından 4 kitap okurum. Ve inanın en yakın arkadaşlarımdan biri ortaokul mezunu.. ailesi okutmamıs? Ne yapsın? Kendini geliştirmeye, ögrenmeye çalışıyo. Ben de ona yardım ediyorum. 29 yaşında evlendim. Kimse de bana vizyonsuz demiyor. Ya da ben kimseyi küçümsemiyorm. Haşa. Kesinlikle haddim değil çünkü. Senin kendinle ilgili sorunların var. Erken evlendiginin farkındasın çünkü. Komplekes yapıyorsun. Vizyon sahibi eğitimli insanlar içi dolu başak gibi egilirler canım. Kabarmazlar. Bunu unutma.

kimsenin dediğine bakmayacaksın. sonra gidip kendileri aynı şeyi yapıyor zaten. hangi konuda beni yargılayan olsa bir süre sonra kendileri aynısını yaptı.

Yaptığınız şeyler vizyonunuzu pek gelistirememiş bence. Aksi takdirde bunu bu kadar kafaya takmazdınız. Söylediğiniz dillerin ikisini de aynı şekilde 18 yasıma kadar öğrenmiştim. Bununla hic kimseye hava atmaya çalışmadım, övgü beklemedim. Zaten bu devirde çoğu insan ingilizceyi gayet iyi biliyor ve yanında bir dil daha öğreniyor. Yurtdışına da çıktım. Çok iyi bir üniversitede çok iyi bir bölüm okuyorum. Kimseden bunun için de bir övgü beklemedim. 1,5 yıl içinde evlenmeyi planlıyorum. Bana göre müthiş bi insanla beraberim. Bunun için de övgü beklemiyorum.
Siz neden gayet doğal olan şeyler için sürekli övgü bekliyorsunuz? Çok ekstrem bir durumunuz yok. Çok insanda olan şeyler bunlar. Cok özel olmadığınızı anlayın diye kendimiden bu kadar cok bahsettim.

Kimseyi baba parası yiyor diye eleştirme hakkınız yok. Ulkenin ve ekonominin durumu belli. İnsanların bu yüzden intihar ettiklerini biliyorsunuz değil mi? Onlardan ne farkınız kaldı bu eleştiriyi yapınca?

Herkes farklıdır. Her insan aynı yoldan gitmez. Yaptıklarınız ve basarılarınız için sizi tebrik ederim. Ama ne başkalarının dediklerini bu kadar kafanıza takın ne de siz baskasını eleştirin.

Canım o bahsettiğin kişiler dediğin gibi hayatta hiç bir başarıyı ve sevme sevilme duygusunu tatmamış kişiler. Sen dogru kişi olduğuna eminsen o adamın ne yaş onemli ne de ülke gezmen. Ki evlendiğinde evde mi oturuluyor? Bu nasıl bir zihniyet yaa... saçma... Asıl insan aşık olduğu ve aşık olduğunu bildiği bir asam ile yalnız yaptığı seylerden 4 kat daha zevk duyar. Onemli olan tek şey sizin uyumunuz yani. Vizyon ve kültür dedigin sürekli bir olaydir. Tamam ben oldum yoktur. Eeee o zaman kimse evlenmesin. Sevgili de olmayalim sonu yok. Aaaa ama lutfen evlilik dışı ilişki serbest. Dünyanın sonu gelsin yaaa valla midemi bulandiriyorlar

Sorun şu sen evliliğe karşı ön yargılişin içten içe onlar gibi düşünüyorsun yoksa senin gibi kariyeri olan kültürlu biri o kişilerin lafına zerre takılmaz ama bence sen de onlar gibi düşünüyorsun bilinçaltında .
Birincisi evlilik kutsal bir bağ insan aşkı bulur da bulamaz da ama evlilik sevgi ister ki sevgi aşktan öte bir duygudur benin gözümde. 2. Daha çok yeni evliliğin 2 şeyi devirince aman Allah im ne sacma şeylere üzülmüşum diyeceksin ve kendinle gurur duyacaksın hem evli hem kariyerli olduğun için.
Ben de kariyer yapıyorum işim dışında çok faalim tez yazıyorum ama çalışma saatin çok fazla böyle gitmez tukenirsin demedi deme . Bana 5 sene önce deseler ki ev hanımı ol asla derdim gülerdim şimdi diyorum ki kültür sadece çalışmakla olmuyor kendine zaman ayırmak evinde güzel şeyler yapmak bunlar hayatın hoş yanları

Sendromunuzun adı tam olarak "elalem ne der?". Bırakın, boşverin. Ne güzel şeyler yapmışsınız işte, kendi adıma tebrik ederim, bir hemcinsim olarak gurur duydum ama siz bunlara kafa yoracağınıza "bunların üstüne ne koyabilirim?" diye kafa yorun lütfen.

Back
X