Evlenip Başka bir şehire gitmek

Kendi işini bırakıp eşin yaşadığı şehire yerleşmeyi (şuan) doğru bulmuyorum. Ben bu hatayı yaptım.
Ayrıca aynı apartmanda yaşama konusuna sıcak bakmıyorum. Başta binbir hevesle aynı apartmana yerleşenler sonra kaçar gibi o evden çıkmak istiyor.

yuvarlanan asi bir panda yuvarlanan asi bir panda nelluniverso nelluniverso V vesikaliyarim Alys Alys Gsyabk Gsyabk @torarikar @Mmmmmerveeeee mavipapatyaa mavipapatyaa @Samsonn @benneyanginlargordum @i006 nefesalnefesver nefesalnefesver @burcak86 ByNkoaLa ByNkoaLa dusduru dusduru

sevgilime biraz bahsettim. evin içini her yerini o kadar özenerek yapıp dayayıp döşedikten sonra kiraya vermek pek mantıklı değil ki neyden çekiniyorsun evham yapıyorsun bizimkileri tanımıyosun sanki hiç gibi şeyler söyledi.

mutsuz olacağın bir şeyi yapmak istemem tabiki ama yine de düşünelim diye açık kapı bırakmaya çalıştı da o kadar masraf etti oraya o yğzden ikna olamz gibi :eek:
Yanii bu cvbi verecegi çok açıktı
Mesela oldu ki tartışınız eşiniz kimin yanında duracak ki kimi savunacak smdiden der ki tabiki senin yanında olacağım
Ama en ufak birşeyde aileisni savunur yine

Bize de teklif ettiler gel üst katta yaşayın diue ama kndielri ile geçmişte çok sorunlarımız olduğu için kabul etmedik

Karışma gelme gitme olasılığı nasıl kv nin hic gözlemledin mi

Yanii bu cvbi verecegi çok açıktı
Mesela oldu ki tartışınız eşiniz kimin yanında duracak ki kimi savunacak smdiden der ki tabiki senin yanında olacağım
Ama en ufak birşeyde aileisni savunur yine

Bize de teklif ettiler gel üst katta yaşayın diue ama kndielri ile geçmişte çok sorunlarımız olduğu için kabul etmedik

Karışma gelme gitme olasılığı nasıl kv nin hic gözlemledin mi
Haliyle şimdi dediği şey sen annemi çocukluğundan beri tanımıyo musun yıllardır görmüyor musun

Hiç tanımadığın bir aile olsa anlayacağım ama tanıdıgın bildiğin bir aile olması seni rahatlatacağına tam tersi düşünüyosun diyo
Bende arkadaşlık başka kayınvalidelik başka dedim

Ben nerde nasıl davranmam durmam gerektiğini bilecek yaşta ve olgunluktayım ki evlenmeye kalkışıyorum.

Senin düşündüğün tarzda bir durum olurda sana yanlış yapıldığını yada işte anlaşamadığınızı gördüğümde ne yapmam gerektiğini bilirim

Her zaman arkandayım bunu unutma gibi şeyler söyledi bende şimdi böyle bol keseden atıyosun o zaman görücez dedim

Ben sözümün arkasındayım sana düşündüğün şeylerin olmayacagına yada olmasına izin vermeyeceğime garanti verıyorum
istersen ses kaydı al diyo :)

yuvarlanan asi bir panda yuvarlanan asi bir panda Boleyn Kizi Boleyn Kizi dusduru dusduru nelluniverso nelluniverso V vesikaliyarim Gsyabk Gsyabk

iki tarafta çalışıyorsa kimin işi daha iyiyse onun şehrine gitmek mantıklısı bizde mesela eşim benim şehrime geldi ama aynı apt da kv ile oturma olayını bilemiyorum :KK51: insanın kendi annesi bile olsa aynı apt da oturmamalı bence

yuvarlanan asi bir panda yuvarlanan asi bir panda nelluniverso nelluniverso V vesikaliyarim Alys Alys Gsyabk Gsyabk @torarikar @Mmmmmerveeeee mavipapatyaa mavipapatyaa @Samsonn @benneyanginlargordum @i006 nefesalnefesver nefesalnefesver @burcak86 ByNkoaLa ByNkoaLa dusduru dusduru

sevgilime biraz bahsettim. evin içini her yerini o kadar özenerek yapıp dayayıp döşedikten sonra kiraya vermek pek mantıklı değil ki neyden çekiniyorsun evham yapıyorsun bizimkileri tanımıyosun sanki hiç gibi şeyler söyledi.

mutsuz olacağın bir şeyi yapmak istemem tabiki ama yine de düşünelim diye açık kapı bırakmaya çalıştı da o kadar masraf etti oraya o yğzden ikna olamz gibi :eek:

ben hala aynı şeyi söylüyorum. senin istediklerin olmadığı taktirde ayrılacaksanız ayrılın.. yok ben çok seviyorum bi şans vermek istiyorum diyeceksen de önünüzdeki günleri yaşamadan bilemeyeceksin.. burda herkese göre ahkam kesmek kolay.. evet aile apartmanında yaşamak zor. ama sen dışarda yaşama isteğin sevgilin tarafından kabul edilmediğinde kesinlikle ayrılırım diyor musun?

Keşke en baştan o ev yapılırken söyleseydiniz ben istemiyorum diye.

Şimdi her şey bitmiş masraf yapılmış vs ve siz istemem diyorsunuz

Burada sizin ne istediğiniz de çok önemli

Misal özgürlüğüne düşkün biri olarak Eyfel'in karşısında aile apartmanında yasa deseler yine hayır derim.

Kaynana iyidir ama karışabilir yediğim yemeğe yaptığın temizliğe.surekli bize gelin beraber yiyelim diye darlayabilir.

Gezdigin yerden aldigin alışveriş ürünlerine kadar hep göz önünde olacak.

Bir de bizim erkek anneleri nedense uzun süre kabullenemiyor oğlunun evlendiğini.paylasamiyor.

Şimdi hem işinden olacaksın hem esin her gün annesinin yanında iken sen uzağa gideceksin üstüne bir de kendi aileni bırakıp onların apartmanına. Bunlara katlanırım diyorsan buyur.

Haliyle şimdi dediği şey sen annemi çocukluğundan beri tanımıyo musun yıllardır görmüyor musun

Hiç tanımadığın bir aile olsa anlayacağım ama tanıdıgın bildiğin bir aile olması seni rahatlatacağına tam tersi düşünüyosun diyo

Ben nerde nasıl davranmam durmam gerektiğini bilecek yaşta ve olgunluktayım ki evlenmeye kalkışıyorum.

Senin düşündüğün tarzda bir durum olurda sana yanlış yapıldığını yada işte anlaşamadığınızı gördüğümde ne yapmam gerektiğini bilirim

Her zaman arkandayım bunu unutma gibi şeyler söyledi bende şimdi böyle bol keseden atıyosun o zaman görücez dedim

Ben sözümün arkasındayım sana düşündüğün şeylerin olmayacagına yada olmasına izin vermeyeceğime garanti verıyorum

yuvarlanan asi bir panda yuvarlanan asi bir panda Boleyn Kizi Boleyn Kizi dusduru dusduru nelluniverso nelluniverso V vesikaliyarim Gsyabk Gsyabk
Yav he he
Burda sayfalarca konu var. Sapla samanı karıştırmasın. Sen onun kızı olmayacaksın gelini olacaksın. Annesinin içinden canavar çıkmayacağı ne malum acaba? Sen bak iyice kv nasıl. Sustuğun her an için tepene çıkmazlar inşallah. Dikkat et sessiz kalma herşeye evet deme.
İnşallah biz yanılırız da mutlu olursunuz

Evet malesef
Birde ben daha açıkça burda oturmak istemiyorum demedim. Hepsi çok fazla hevesli diye yanlış anlaşılırım diye düşündüm

Erkek arkadasin ile daha oturacagin, yasayacagin yeri konusamiyorsun, ama evleniyorsun.

Bu evlilik bu sekilde yürümez. Kendini hiçe sayarsan onun için, bunun faturasi çok agir kesilir.

Aile apartmani zaten amerikanlarin dedigi gibi "red flag", kirmizi bayrak. Yetiskin bir adamin, ailesi ile ayni binada kalmasini istemesi bile sikintili. Gerçe zaten bir kaç ay yurtdisinda kalacagi için, o sikintiyi sen yasarsin. Yinede zihtniyet sorunu var. Bence o aileye sen tipik gelin olarak gideceksin. Hele sevgilin olmadigi zamanlarda. Beraber kahvaltilar, yemekler, misafir agirlamalar,..

Ki en mantiklisi, adam uzaga gidecekse, annenlere yakin oturmak. En azindan bir iki sohbet edip tekrar evine geri dönerdin.

Yerinde olsam isimi, yerimi birakmam, bagimsiz olmayan bir erkek için.

bu arada ben konulara hep sunu da yaziyorum, bu tarz bir hayati seven de cok insan var, o yuzden bilemeyiz.
Ben ayni sehirde bogulurum mesela,
ama benim kardesim aile apartmaninda yasiyor ve cok mutlu.
Zaten gelen giden misafiri seven bir insandi, karsi taraf da cok kibar ve dusunceli olunca cok iyi anlastilar.
Onlarda bile ufak tefek seyler oluyor elbette. Ama artilari cok fazla, cocuklari kucukken cok rahattilar, simdi de bazen okuldan almaya yetisemediginde falan yardimci oluyorlar. Evde bir sey unuttum mu acaba diye telas etse gidip bakiyorlar, kargosunu aliyorlar, ne bileyim bir suru arti.
Ama ben asla istemem tum bu artilarina ragmen mesela, kisilik meselesi, ben kendi ailemle de oturmak istemem,
cunku n ekadar saygili ve mesafeli de olunsa bir ic icelik durumu olusuyor.
Verdigim her karar sorgulaniyormus gibi hissediyorum ben oyle durumlarda.

Sizin kisiliginize uygunsa ve aile ile de iyi anlasiyorsaniz belki sizin icin iyi olacaktir, bilemeyiz.

Erkek arkadasin ile daha oturacagin, yasayacagin yeri konusamiyorsun, ama evleniyorsun.

Bu evlilik bu sekilde yürümez. Kendini hiçe sayarsan onun için, bunun faturasi çok agir kesilir.

Aile apartmani zaten amerikanlarin dedigi gibi "red flag", kirmizi bayrak. Yetiskin bir adamin, ailesi ile ayni binada kalmasini istemesi bile sikintili. Gerçe zaten bir kaç ay yurtdisinda kalacagi için, o sikintiyi sen yasarsin. Yinede zihtniyet sorunu var. Bence o aileye sen tipik gelin olarak gideceksin. Hele sevgilin olmadigi zamanlarda. Beraber kahvaltilar, yemekler, misafir agirlamalar,..

Ki en mantiklisi, adam uzaga gidecekse, annenlere yakin oturmak. En azindan bir iki sohbet edip tekrar evine geri dönerdin.

Yerinde olsam isimi, yerimi birakmam, bagimsiz olmayan bir erkek için.

Ki bana kalırsa kendi gideceği için de işine geliyor kızın orada oturması. Sürekli çocuk gibi gözlem altında tutacak birileri var. Adam uyanığın önde gideni. O ev yapılırken bile sorabilirdi yapalım mı oturacak mısın diye ama gerek görmemiş. Saygısız. Oturacağım eve bile karar veremiyorsam, ailesi ve kendi seçim yapıyorsa hayır beklemezdim o işten. 28 yaşına gelmişsin ama söz hakkın yok. Başta tabii der senin yanındayım vs. diye. Köprüyü geçene kadar...

Evet işimi de bırakmak istemedim hiç
Söylemem lazım değil mi açıkça istemediğimi

işini bırakma, sevilen iş çokkkk zor bulunuyor. ben 9 yıllık işimi bir kalemde silmek istiyorum öyle bezdim.

ortada ev bulabilirsiniz, sanırım Kocaelinde oturacaksınız. Birçok kişi gidiş geliş yapıyor, ben bile orta ölçekli bir şehirde min 1 saatte gidiyorum eve toplu taşımayla.

birde sana abla tavsiyesi , üstelik bunu 6 senelik evlilik yaşamış, boşanmış bir kadın olarak söylüyorum , NEYİ İSTEYİP İSTEMEDİĞİNİ HER ZAMAN AÇIKÇA SÖYLE VE KENDİNİ HER ZAMAN EN ÖNDE TUT. Sen kendine ne kadar değer verir, ne kadar iyi ifade edersen karşındakiler de sana öyle davranır. Asla ay yok kırılır üzülürler deme. Tabi vur kır bağır çağır demiyorum ama isteklerinde net ol. Ben yıllarca herkesi idare etmek adına alttan aldım, sonunda en kötü olan ben oldum.

Evlilik zorla, ite kaka olmaz. Seni isteyen her halinle istemeli. Bu süreç evliliğinizin de ön provası aslında. İsteklerini söyle ve karşı tarafın tepkisini ölç.

Ki bana kalırsa kendi gideceği için de işine geliyor kızın orada oturması. Sürekli çocuk gibi gözlem altında tutacak birileri var. Adam uyanığın önde gideni. O ev yapılırken bile sorabilirdi yapalım mı oturacak mısın diye ama gerek görmemiş. Saygısız. Oturacağım eve bile karar veremiyorsam, ailesi ve kendi seçim yapıyorsa hayır beklemezdim o işten. 28 yaşına gelmişsin ama söz hakkın yok. Başta tabii der senin yanındayım vs. diye. Köprüyü geçene kadar...

Gerçekten konu sahibin yaninda olsa, simdi ona oturcagi yeri seçmeye destek verirdi.
Tabiki adam bide "benim anam canavar kv'de olur" demez. Konu sahibin annesi canavar kv'de mi? Ama onun ile ayni apartmanda olmak istemez, eminim. Birak onu, ayni memlektte bile kalmiyor "iç güveysi" olmak istemedigi için.

Diyorum ya zihniyet sikintili. Beni öldürsende annem ile ayni binada oturmam. Istemem. Kafayi yerim yani. Cünkü her anne HER ANNE çoçuguna karisir. Ister bu çoçuk 5 yasinda olsun, ister 50 yasinda. Hele Türk anneler bu konuda level atliyorlar.

Yani bu yaslarda insan bagimsiz olmak ister. Ayir bir yerde, ayri bir düzende. Kendi kararlarini almak ister. Aileden azicik uzak olmak ister.

Daha öncede yazdim, bu kiz tipik gelin olarak aliniyor. Tanidik aile, diye, uslu hanim hanimcik bir kiz diye konu sahibi ile evleniliyor. O aile apartmaninda hizmet edilcek tabi. Kv'deye misafir geldiginde, hazirlikta yardim edecek,.. Yoksa adi saygisiza çikar. Onu geçtim, her sesleri duyulcak. Kavga sesi, cinsellik sesi, dus sesi,.. Bir yere gidildiginde "nereye gittiniz"? Aksamlari "aa isiginiz yaniyormus, yani evdesiniz, bizde gelip bir çay içelim dedik" diye oturmalar sik sik.

Konu sahibide sözlerin arkadasinda dik duramiyor. Yazik. Mutsuz olacak bu sekilde.

Seni çok iyi anlıyorum . Hevesliler diye kırmak da istemiyorsun fakat aynı dert benim de başında var . Kvalidem kpederim aile binası yapma pesindeler . 2 elti ve bir de kv mustakil evde mutlu mesut yasiycakmisiz . Hatta kvalidemin beraber yiyip içip sadece yatmaya gönderme gibi tatlis hayalleri de var :) Ama Allah korusun diyor direniyorum sonuna kadar. Yakın oturduğum halde bu kadar zorlanıyorum nereye gitsem haberleri oluyor. Marketten dönsem karsilasiyorum . Aynı binayı düşünemiyorum .

Ben evliyken yan binadaydım, meğer pusu kurup beni gözlermiş her gün :O Kaçtı gittim geldim elimde ne poşeti var ışığım açık mı bunları gözlüyormuş. Allahtan aramıza apartman yapıldı da biraz kesilmişti, sonra boşandım zaten. İnsanın sürekli gözlenmesi kadar tedirgin edici bir duygu yok.

Çok aileci biri gibi geldi bana.

Bak az önce bir arkadaşımla konuştum. Aile apartmanında oturuyor eşinin ailesi ile. Babası yalnız, annesi vefat etti, adam yalnızlıktan arada bir geliyormuş eşi programımız var diye gelmesin demiş, adam gelince ailesine çıkmış hoş geldin bile dememiş. Ama kendi ailesine gelince herşeyi onlara göre yapıyoruz diyor.

Burda zihniyetini anlaman gerekiyor evleneceğin kişinin. Bazı zihniyetler birarada oturmayı "birlik aile dayanışma süper aile" olarak görüp, o aileye sizi katıp tamamen onlara uymanızı istiyorlar. Eğer bunu hissedersen kaç derim. Çünkü hep onlara uyman beklenecek.

Tüm erkekler mi aynı diycem de değil işte. Benim eşim de yakın istemiyorum diye beni ikna etmeye çalışmıştı
Sürekli ailemi iyice tanışan çok seversin o kadar iyiler ki diyordu. :KK43:
Ben evliyken yan binadaydım, meğer pusu kurup beni gözlermiş her gün :O Kaçtı gittim geldim elimde ne poşeti var ışığım açık mı bunları gözlüyormuş. Allahtan aramıza apartman yapıldı da biraz kesilmişti, sonra boşandım zaten. İnsanın sürekli gözlenmesi kadar tedirgin edici bir duygu yok.
Kesinlikle . Ben de anneme gidip kalsam eşime sorarlar geldi mi diye . Dışarı çıksak hemen görülür yine. Çok rahatsız edici bir durum . Dışarda dolassak dönüşe oraya uğrsak niye aç değilsiniz dışarda mi yediniz. Ben tek çıksam kaçta çıktı kaçta geldi illa ki düşünüyorlar çünkü başka gelinleri de soruyorlar kaçta geldi aksam ezanından önce mi sonra mi diye beni mi merak etmiycekler

Çok aileci biri gibi geldi bana.

Bak az önce bir arkadaşımla konuştum. Aile apartmanında oturuyor eşinin ailesi ile. Babası yalnız, annesi vefat etti, adam yalnızlıktan arada bir geliyormuş eşi programımız var diye gelmesin demiş, adam gelince ailesine çıkmış hoş geldin bile dememiş. Ama kendi ailesine gelince herşeyi onlara göre yapıyoruz diyor.

Burda zihniyetini anlaman gerekiyor evleneceğin kişinin. Bazı zihniyetler birarada oturmayı "birlik aile dayanışma süper aile" olarak görüp, o aileye sizi katıp tamamen onlara uymanızı istiyorlar. Eğer bunu hissedersen kaç derim. Çünkü hep onlara uyman beklenecek.
Her cümlemize katılıyorum bu kadar nokta atışı olur. Gerçekten bu aile binasındaki anne babalar dyaanisma içinde hep birlikte içli dişli olunmasini bekliyor sürekli onlara uyulmasını istedikleri için bir yönetme isteği oluyor. Eltinle bile kardeş gibi olmalisiniz dedi kvalidem bana. Eltim benim neyim ki kanım mi canım mi seversem severim sevmezsem sevmem. Bir kere misafirlerine gitme bakalım ne oluyor . Eşine de üzülüyor numarası yapsalar aran bozuluyor .ne kadar mesafe o kadar iyi Allah kimseye nasip etmesin hayırlısıyla.

Benim eski kv evlenmeden önce kızımmmmm diye bağrına basıyordu, anneme karşı bile koruyordu beni :D

Evlendikten sonra içinden canavar çıktı, kendince yaşadıklarının tüm acısını benden çıkarmaya başladı, asla kendine hakim olamadı, bir küs bir barışık gittik sonunda ayrıldım ve arkamdan dediği "ailemize uymuyordu bıraktı gitti" kendi yaptıkları, bana çektirdikleri psikolojik eziyetleri tabi asla söylemezler.

Herkes bir değil ama baştan çok ölç tart, yem at, dene yani.

Bir de erkeklerin sözlerine değil davranışlarına bakacaksın.

Keşke en baştan o ev yapılırken söyleseydiniz ben istemiyorum diye.

Şimdi her şey bitmiş masraf yapılmış vs ve siz istemem diyorsunuz

Burada sizin ne istediğiniz de çok önemli

Misal özgürlüğüne düşkün biri olarak Eyfel'in karşısında aile apartmanında yasa deseler yine hayır derim.

Kaynana iyidir ama karışabilir yediğim yemeğe yaptığın temizliğe.surekli bize gelin beraber yiyelim diye darlayabilir.

Gezdigin yerden aldigin alışveriş ürünlerine kadar hep göz önünde olacak.

Bir de bizim erkek anneleri nedense uzun süre kabullenemiyor oğlunun evlendiğini.paylasamiyor.

Şimdi hem işinden olacaksın hem esin her gün annesinin yanında iken sen uzağa gideceksin üstüne bir de kendi aileni bırakıp onların apartmanına. Bunlara katlanırım diyorsan buyur.
Yanen her şeye yorum yapılıyor kulalndigin bulaşık deterjanina kadar. Bir keresidne de Eltim söyledi 550 TL'lik alışveriş yapmış kpeder aaprtman kapiisj da görünce marketi satın almissiniz heralde diye ignelemis .

Şuan zaten tam tersini söylerse seni kaybedecek bu riski alamaz ee haliyle tabiki sana böyle diyecek ( köprüden sonra son çıkıs lafları :D)

Erkeklerin nisanliyken söyledikleri herşey tatlı geliyor sonra acı gerçeklerle karşılaşıyoruz maalesef :D

Ama ins buyuttugunuz gbi olmaz veya ins değişmez tanıdığın gbi kalır çok mutlu olursunuz kv ile (:

Back
X