- 25 Haziran 2008
- 388
- 1.072
- 313
- Konu Sahibi lifegoeson_
-
Evet 2.evlilignzmi insann kendi elinde bu durum biraz da olsa,peki şimdi hayat nasl iyiki bosanmsm diyomusunuzÖncelikle milletten etkilenmemeyi öğrenmeniz lazım. Boşanmak hak, bu hakkı millet vermiyor onlra kalırsan ne olursa olsun çekmek zorundasın. Ama sen kendinden emin ve mutlu görünürsen daha önce Boşanma diyenler ben de boşanıxam demeye başlar. Yani sana bağlı herkesin tavrı davranışı. 3 yıllık evlilik sonrası 4 yıllık sevgilimle evlendim. Gelen gideni aratmıyor. Çok şükür mutluyum. Ama kimseden saklamayalım diye de herkese anlatmadık boşanmış olduğumu. Önemli olan eşinin düşünceleri ve tavrı. Gerisi ona göre şekilleniyor.
Kesinlikle iyi ki boşandım. Evlenmesem de bu fikirdeydim ama şimdi ilkinin tam tersi bi eşim var çok şükür. İnsan önce kendiyle mutlu olursa mutlu olacağı insanlar gelip buluyor onu.Evet 2.evlilignzmi insann kendi elinde bu durum biraz da olsa,peki şimdi hayat nasl iyiki bosanmsm diyomusunuz
Kesinlikle iyi ki boşandım. Evlenmesem de bu fikirdeydim ama şimdi ilkinin tam tersi bi eşim var çok şükür. İnsan önce kendiyle mutlu olursa mutlu olacağı insanlar gelip buluyor onu.[/QUOTE
insan 2.adimi atarken de çok tedirgin oluyo bir daha aynı şeyleri yaşama korkusu,diyelm ama yasamasanda bilemiyo 2.evlilikte zor allah yardimcmz olsun biz bayanlar için belkide suanki ruh hakimle ile düşünüyorum ama çok tedirgin yaklaşıyorum..
Hele evlenip boşanan kadın için dahada zormuş..Kısaca kadın olmak zor azizim....
Ben boşanmış olmayo çok sevdim. Sırf güzelsiniz veya kariyeriniz iyi diye gelip evlenmeye kalkmıyor bikere insanlar ozaman. İyice ölçüp biçiyorlar. Şuan mutlu olmamı boşanmış olmama borçluyum şahsen, çünkü gerçekten beni seven insanı başka türlü bulamayacakmışım sanki. Bekar kadına aşık olmak çok kolay, boşanana aşık olup elini hiç bırakmamak ise her yiğidin harcı değil.Hele evlenip boşanan kadın için dahada zormuş..
Dmii Aynenn katiliyorum.bende suan egtimime odaklanmak istiyorum sadece biraz daha geliştirmek zaten herşey kendiliginden geliyo bi süre sonra suan 26 yasindayim bi çok şey atlattım yine atlatirim diye düşünüyorum ..Zaten ilk evlilikte bile tedirgin yaklaşmak gerekiyormuş ben onu anladım. Evlenmek için evlenince mutsuz olmak kaçınılmaz. Bir de kriterler çevrenin eş adayında arayacağı değil sizin aradığınız özellikleri içeriyor olmalı. En büyük hatayı orada yapıyoruz.
Ben çevreden o tarz bir yaklaşım bir iki kişiden gördüm ona da haddini biraz sert bir üslupla bildirdim. Onun harici hiç sıkıntı yaşamadım erkeklerden yana. Şans ve çevre önemli faktör sanırım. Bazen de biz alınganlık yapıyoruz. Bunun için kendinizi üzmeyin, yeterince zor bir süreç zaten. Hep olur öyle karaktersiz Adamlar...Ben de boşanma sürecindeyim. İlk evden ailemin olduğu şehre geldiğimde terapistim "bekle, ani karar verme, askere (bedelli) gidip gelsin sonra konuşursunuz, ayrı jalın biraz" dediğinde eşyalı aylık bir daire tutmuştum. İnsanlara staj için geldiğimi 2 ay kadar sonra döneceğimi söylemiştim. Evde kalırken bir tamirci gelmişti şofben için. Suyun ısınmasını beklerken kahve yaptım sohbet ettik. Suriyeden gelmiş, savaş, uyum süreci, ırkçılık üzerine konuştuk. Yaşıtmışız, çocuğunun eşinin fotoğrafını filan da gösterdi.
Bir süre sonra boşanma kararı alınca ev tuttum. Evin içi kötüydü tadilat, boya filan derken bu kişiye sordum yapabilecek tanıdık var mı diye, var deyince ertesi gün götürdüm eve. Yüksek fiyat söyleyince işi yapacak kişi ben de "bakın ben boşanıp taşınacağım, bir sürü daha masraf çıkacak, şu an bir gelirim yok ve ben aileme çok yük olmak istemiyorum" dedim indirim yapar umuduyla.
Neyse vaşka birini bulduk. Ama bana "abla" diyen yaşıtım tamirci birden laçkalaşmaya başladı. Yok kahve içelim filan. Ben de gelemeyeceğimi söyledim. Aynı gece whatsapp tan mesaj atmış gece 12 buçuk gibi sonra silmiş. Şimdi yolda görüyorum kafamı çeviriyorum.
İkincisi de eşyalı evden çıkarken ev sahibne "artık buraya yerleşeceğim, ev tuttum çıkıyorum" dedim. Anladı ayrılacağımı çünkü evli olduğumu biliyordu. Numaramı istedi (ev eşyalı, eksik, kırık bir şey olursa diye) ben de bundan sonra üstüne basa basa abi abi dediğim için baya bozuldu....
Boşanan kadının artık hiçbir "ahlak yargısı" olmadığını zanneden ve afedersiniz "her önüne gelenle yatabilir" algısına sahip erkeklerle karşılaşında insan önce afallıyor elbet ama ben çözüm yolu olarak "egolarını kırmayı" tercih ediyorum. Ama birisine bigün fena patlayacağım...
Bziim toplumumuz asla iflah olmaz aslaaa canm bekleme iyi bir söz mllette. Erkek bosanır anında hanım blur cok kıymetli anaları ama sen kose bucak saklanırsın cok pis igrenc bir toplumuzMrb arkadaşlar ben 3 ay evli kaldim bosandk.Ama evlenp bosandgmi duyan acaip şaşıriyo!Ya ne varki bunda çokmu kötü bisey, artık bazı erkeklerin niyetindende korkuyorum allahima şükür ki namusumla evlendim namusumla boşandım!gerçekten ne yapmam lazım bu durumu nereye kadar saklayabilirim.Aramzda varmı hiç bu tarz olumsuzlarla karşılaşan ya da kz evlendi boşandı diye erkek ailesi istenmeyen günahmi suçmu cidden anlamıyorum bu toplumumzn zihniyetini!mutlu olmak bzmde hakkımz değilmi
Cahil cühelânin lafıyla üzülmeyi bırakmalı çok oldu. Siz de öyle yapın.Mrb arkadaşlar ben 3 ay evli kaldim bosandk.Ama evlenp bosandgmi duyan acaip şaşıriyo!Ya ne varki bunda çokmu kötü bisey, artık bazı erkeklerin niyetindende korkuyorum allahima şükür ki namusumla evlendim namusumla boşandım!gerçekten ne yapmam lazım bu durumu nereye kadar saklayabilirim.Aramzda varmı hiç bu tarz olumsuzlarla karşılaşan ya da kz evlendi boşandı diye erkek ailesi istenmeyen günahmi suçmu cidden anlamıyorum bu toplumumzn zihniyetini!mutlu olmak bzmde hakkımz değilmi
Çok haklsnzNe var biliyor musun ? Insan hayatta bir noktadan sonra uzulmemeyi ogreniyor. Umursama gercekten arkadasim degmez
Bosandigini saklamak degil de, bilmelerine de gerek yok hani.
Hic tahmin etmedigin guvendigin kiz arkadaslarin bile bu durumunu dile getirip senin 3 ayda bosanan gecimsiz biri oldugunu soyleyebilir.
Bunlari yasadim o yuzden sana yaziyorum.
Benimkisi cok agirdi travmatikti ve ailem arka cikmadi cok incitti.
Simdilerde bosanmis oldugumu bile unutuyorum biliyor musun ?
Baskalari icin degil kendin icin yasa,
Umarim yeniden sever ve sevilirsin. Anne olursun.
Kimseden anlayis ve merhamet bekleme
.
Sormayin nu hayat ne kadar zormuş.keske hep çocuk kalsaydim...Ben çevreden o tarz bir yaklaşım bir iki kişiden gördüm ona da haddini biraz sert bir üslupla bildirdim. Onun harici hiç sıkıntı yaşamadım erkeklerden yana. Şans ve çevre önemli faktör sanırım. Bazen de biz alınganlık yapıyoruz. Bunun için kendinizi üzmeyin, yeterince zor bir süreç zaten. Hep olur öyle karaktersiz Adamlar...
Giderler oğullarına bekar kz bakarlar ee o erkek ya ama bizz dul'kadin olduk artık.bizi hor görüp harcarlar.Bziim toplumumuz asla iflah olmaz aslaaa canm bekleme iyi bir söz mllette. Erkek bosanır anında hanım blur cok kıymetli anaları ama sen kose bucak saklanırsın cok pis igrenc bir toplumuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?