Evlenip boşanmak!

Sormayin nu hayat ne kadar zormuş.keske hep çocuk kalsaydim...
Yok öyle demeyin her yaşın ayrı güzelliği var. Çocuk olmak demek sorumluluk almamak kafana göre yaşamak demek ama yetişkinlik zorlukla mücadele etmek demek...
Başınıza gelen seyi kabul edip sınırlarınızı cizdiginizde o kadar zorlanmayacaksınız. Şanslısınız ki bosanmışsınız ben hala resmi olarak evliyim. Boşanmaya çalışıyorum.
Artı eksiden oluşan hayat da artıları dikkate alıp ilerleyin.
Umut Edip çabalayın gerisi kısmet...

Evet maalesef.. Kendi çevremde yok ama gelip buluyorlar valla..
Ben bu özgüvenlerine kızıyorum. İkisi de öncesinden ailelerinden bahsediyorlardı. Hayır kendilerinden de utanmıyorlar. Üzülmüyorum ama sinirleniyorum. Bigün birisine vuracak piyango...

Hiç gerek yok bu tarz muhabbetlere niyeti bozuk olan evliye de yapıyor bekara da kafanızı başka seylerle meşgul edin, daha iyi gelir. Kendinize üzülmeyin boşanmak da doğal bir süreç. Zaman verin kendinize geçiyor.

Haklısınız ama üzülmüyorum. Psikolojim hiç olmadığı kadar iyi, ailem yanımda, yeni hedeflerim, umutlarım var... Evliliği zincir gibi boynumda taşımışım meğer ne zamandır. Ayrıldım, hafifledim. Ayrılmadan önce öyle çıkmazda hissediyordum ki kendimi intihar düşünceleri vardı ama şimdi umut doluyum ve yeni bir hayat kurdum kendime..

Boyle bi hakkin var ve kullaniyosun evlenmek normalde bosanmak neden degil?

Evlenmek kadar doğal. Sadece kısa sürdüğü için şaşırıyorlardır. saklamanıza gerek yok ki sebebini de ekleyerek söyleyin. Sizin başınız dik sonuçta.

Canim uzgunum ama bosanmak bazen tuhaf karsilaniyor...ben de 2 yil evli kaldim ayrildim...bazi cevrelerde bosandin mi sorunlu gozuyle bakiyolar maalesef...ama emin ol bunu takmayacak duzgun bir insan cikacaktir...daha cok yeni ayriligin zamanla etkisi gececektir...

Çok haklsnzçok üzücü durumlar peki şimdi hayat nasill..
Herkesin aile ve cevre yapisi farkli. Ben bosanmis olmayi hic sevmedim.
Ailem bosanmis olmami kaldiramadi, 5 yil olacak bosanali.
Yatagima,odama sigamadim. En basiti evde kendi maasimla aldigim birseyi dahi atamiyorum. Attigim çöp torbasini bile karistirirlar. Para biriktiremiyorum, hicbir ozel masrafim olmadigi halde. Bosuna calisiyorum bugun evlenmeye kalksam yine para yok derler. Babamin borclari anlayamadigim bir bicimde asla bitmiyor ve vermedigimde hayirsiz evlat oluyorum. Sinirlerim tamamiyle yipranmis durumda.

Tum kiz arkadaslarimdan darbe yedim. Bosandiktan sonra esleri, babalari gorusturmedi benimle. Sorsan entelijansiya siniftanlar ama alabildigine varoslar ruhsuzlar

5 yildir her tanistigim erkege es adayi gozuyle baktim. Mecburdum. Hepsi de beni aileleriyle tanistiramayacaklarini soyledi. Utanirlarmis. En sonuncusu bunu soyleyen barda calisan bir kadinla evlendi, yabanci uyruklu olunca sorun olmuyor erkekler icin.

Yogun israrlarina dayanamayip benim gibi bosanmis bir beyfendi ile sozlendim. Akademisyendi farkli olur diye dusunmustum. Bildigin odun cikti cahil yobaz. Bolge ve kultur farkliligi yuzume tokat gibi carpti. Cok mucadele ettim onun icin de maddi manevi. Nikaha 10 gun kala, eski esiyle baristigini soyleyip beni terketti.

Simdi biri var hayatimda. Cok aci cekmis biri son şansim artik

Maalesef bazen hayata evlilik odakli bakmak zorunda kaliyorsun nefes aldirmiyorlar cunku

Yaaa ben çok üzüldüm!
Çokta kızdım ailenize!
Ya dilerim çok ama çok mutlu olursunuz..
Ama lütfen çıkış kapısı,son çare olarak görmeyin.
Kafanızı kurcalayan korkutan bir durum olursa mecbur deyip evlenmeyin.
Büyükbabamın bir sözü var hep kulağımda,
En kötü aile bile en iyi kocadan daha iyidir. Diye.

Dmii Aynenn katiliyorum.bende suan egtimime odaklanmak istiyorum sadece biraz daha geliştirmek zaten herşey kendiliginden geliyo bi süre sonra suan 26 yasindayim bi çok şey atlattım yine atlatirim diye düşünüyorum ..
Bundan sonrası daha güzel olacak emin olun. Yeterki hedef ve hayallerinizin peşinden koşun :)

Ben şimdiki eşime bile sürekli bidaha evlenmeyeceğim ben galiba diyordum. Evlenmeye ikna etmek için çok uğraştı. Bence yabancı uyruklu olmakla falan alakası yok, karşınızdaki elbette evlenilecek bir adam olmalı ama ona asla son şans, olmazsa olmaz gibi bakmamalı ve karşınızdakine de bunu hissettirmelisiniz. Hiçkimseye ve hiçbirşeye mecbur değilsiniz. Hayat sizin. Güzelleştirecek olanı alın, diğerlerini atın gitsin...

kıyamam sana ya...birçok kadın bu yüzden boşanamıyor, hele çocuk varsa evlerine geri dönemiyorlar ve şiddete maruz kalıyorlar. sanki büyüyüp yetişmediğin ev. ne olmuş sevişmişsen ne değişiyor yani... bazı aileler destekten çok köstek oluyorlar...bizi ananem sığdıramamıştı evine annem ayrılınca...

kendi başına eve çıkma şansın yok mu? hayat o zaman güzelleşir belki de...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…