• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenip düğünü sonra yapmak

Merhaba hanımlar fikirlerinizi almak istedigim bir konu var kafam karmakarışık uzun süredir bi ilişkim var artık evlilik düşünüyoruz fakat erkek arkadaşım işi dolayisiyla izin alamıyor görüşmemiz bile çok zor oluyor 6 7 ayda bir zar zor 1 gün ancak kendisi şehir olarak uzakta gelip gitmesi izin alması çok zor oluyor ve bana soyledigi bikaç günlük izin verilcekmis geleyim nikahimizi yapalım seni yanıma alayım eşya ev falan hallederim diyor sonra izin aldığımda ilk işimiz düğün yapmak olur herseyimizi yaparız diyor ben bunu aileme çevreme nasıl acikliycam hem her bayan gibi bicok hayalim var yine yaparız diyor ama aynı olmazki bende nisan söz yapalım bu izinde sonrakinde düğün olsun diyorum ona bişey demiyor ailesi yok yurtta kalmış sonra bi akrabası almış daha sonra aile durumu karışık ve uzakta olduklarından bide daha önce bahsetmişti paracilar biraz yetiştiren ailesi biz karismayiz hiç biseyine demislerdi ondan da gelmezler diye düşünüyor olabilir ama maddi manevi ihtiyacı yok onlara zaten izin almasını 1 senedir bekliyoruz vermiyorlar nezaman verilir oda belli değil artık böyle beklemek istemiyor bu konuda ne gibi onerileriniz olur acaba şimdi dediği gibi yapsam nikah olsa dugunede 1 sene sonra verdiler izin desek oda belli degil belki daha uzun olur sonra düğün nekadar mantıklı olur bilmiyorum :KK43: çok seviyorum onunla gecircegim 1 saat bile değerli benim için işi tehlikeli yarın ne olur ne olcak bilmiyoruz ondan birazda boşa zaman harcamak istemiyoruz. Onerilerinizi bekliyorum kızlar şimdiden teşekkür ederim herkese.

canım merhaba benim eşim de Asker senin sevgilinin dediği gibi nikahımızı 2 ay önce yaptık hatta ailem yoktu bile nikahımda gelemediler uzak olduğu için düğün gününü nikah tarihi vermemişlerdi bizde hem düğün telaşı hem nikah uğraşmayalım dedik nikahı çıkardık aradan eşim görev için ankaraya gelmişti bende oraya gittim bir gün içinde kıyıldı nikahımız tabi sonra görev yaptığı yere sık gitmeye başladım evim eşyalarım derken hemen arkasından düğün oldu zaten güveniyorsan sevgiline kabul et ama aynı evde yaşamak kaydıyla değil tabi ki nikah olur düğün tarihine kadar ev eşyalar hazırlanır düğünün olur sonra gidersin evine .

Yazdıklarınizdan içinizde kalacağı çok belli.. sonradan düğün aynı tadı vermeyebilir çoook sonra olabilir hiç olmayabilir.. hayat bu.. bence sizin içinize de sinecek şekli ile olsun.. düğüne vakit yoksa evlilik nasıl olur iyi düşünün..

canım merhaba benim eşim de Asker senin sevgilinin dediği gibi nikahımızı 2 ay önce yaptık hatta ailem yoktu bile nikahımda gelemediler uzak olduğu için düğün gününü nikah tarihi vermemişlerdi bizde hem düğün telaşı hem nikah uğraşmayalım dedik nikahı çıkardık aradan eşim görev için ankaraya gelmişti bende oraya gittim bir gün içinde kıyıldı nikahımız tabi sonra görev yaptığı yere sık gitmeye başladım evim eşyalarım derken hemen arkasından düğün oldu zaten güveniyorsan sevgiline kabul et ama aynı evde yaşamak kaydıyla değil tabi ki nikah olur düğün tarihine kadar ev eşyalar hazırlanır düğünün olur sonra gidersin evine .

Aynen canım oda böyle diyor nikah olsun sonra hersey yavaş yavaş yaparız düğün olur diye gelirim dersen gel yoksa nikah olsun düğün yapana kadar bekleriz diyor yani öyle zamanı yok bunu en iyi bu meslekte bi tanıdigi vs olan anlar yoksa millete bahane gibi geliyor kim istemez hersey usulunde olsun ugrasiyor elinden geleni yapıyor

Nasıl olacak o iş? Bir izinde gelecek ailenle tanışacak isteyecek ve nikah mı olacak? Bütün bunların hepsini yapacak kadar izni olacaksa düğün de yapabilir. Ev, eşya ne olacak?

Evet öyle diyor hepsi bir arada olacak ev eşya orda kendisi ayarlayacak izni olacak ama bunları yapacağı izinde 2 3 gün yani okadar az

Gümrük muhaFaza mı bu adam ? Valla merak ettim işini :) nedense o geldi aklıma :)

kesinlikle inanma nikahı yaptıktan sonra istediğin gibi bir düğün yapmazlar eşyaların yarım yamalak olur.... ailesi nasıl olsa aldık biz kızı derler. hoşlanmadığım bir durum ama insanlar malesef böyle görmeye alışık. çevremde çoğu arkadaşım üzüldü böyle durumlar yüzünden. ne acelesi var nikahın? erkek arkadaşın terk edersin diye mi korkuyor?

bence herşey yavaş yavaş usulünce olmalı. yok ben böyle şeyleri takmam benim için detaylar değil sevdiğimle beraber olmak önemli diyorsan o ayrı....

nikah yapıp evli gibi yaşadıktan sonra düğünün heyecanı mutluluğu nerde kalıyor ki.... ya büyük nikah yapın ya da düğün için bekleyin derim nacizhane

Büyük harf, noktalama, imlâ!!! Bir solukta yazmışsınız, eliniz de mi yorulmadı?

Sende mi memursun ? Yani tayin icin mi nikahı erken yapiyorsunuz ? Nw bu acele anlamadim ki.. Biraz ortalik durulsun izinler acilir elbet.. Ha ocakta nikah yapmissiniz ha mayista evlenip dugun yapmissiniz ne farki var ben anlamadim

E polisse zaten nikah islemleri pat diye olmuyor biliyorsunuz ki. Es soruşturması gecirmeniz gerekiyor diye bahsetmisti arkadaslar.

Son durum nedir aileniz ne diyor bu duruma

Ben suna inanirim her zaman
SEVGİ FEDAKARLİK İSTER
EMEK İSTER
Her genc kadinin hayalidir dugun yapmak evet ama bazende hicbir anlami yoktur.
Gul eglen imza at vs, bak bizde dugun yapmadik ama esim cok istiyor, yapacagiz diyor ama ben hep erteletiyorum, maddiyat uzerine kurulu sistematik bi duzen var, ben heveslerimi bi kenariya koyup simdiden dogmamis cocuklarimizin gelecegibe yatirim yapiyorum. Ufak ufak birikiyor. Dugun yapmadik diye ukde kalan birseyde yok. Bin sukur cok mutluyuz..
İsterseniz dugunu yapabilirsiniz ama dedigin cok dogru, yarina cikacagimiza garanti yok. Benim esimde cok calisiyor, para var ama zamanimiz yok. Olan zamanida beraber mutlu olarak geciriyoruz.
Yinede bu senin kararin canim.
İcinde bulundugunuz durumu iyice konusup ortak karar almalisiniz.

Merhaba hanımlar fikirlerinizi almak istedigim bir konu var kafam karmakarışık uzun süredir bi ilişkim var artık evlilik düşünüyoruz fakat erkek arkadaşım işi dolayisiyla izin alamıyor görüşmemiz bile çok zor oluyor 6 7 ayda bir zar zor 1 gün ancak kendisi şehir olarak uzakta gelip gitmesi izin alması çok zor oluyor ve bana soyledigi bikaç günlük izin verilcekmis geleyim nikahimizi yapalım seni yanıma alayım eşya ev falan hallederim diyor sonra izin aldığımda ilk işimiz düğün yapmak olur herseyimizi yaparız diyor ben bunu aileme çevreme nasıl acikliycam hem her bayan gibi bicok hayalim var yine yaparız diyor ama aynı olmazki bende nisan söz yapalım bu izinde sonrakinde düğün olsun diyorum ona bişey demiyor ailesi yok yurtta kalmış sonra bi akrabası almış daha sonra aile durumu karışık ve uzakta olduklarından bide daha önce bahsetmişti paracilar biraz yetiştiren ailesi biz karismayiz hiç biseyine demislerdi ondan da gelmezler diye düşünüyor olabilir ama maddi manevi ihtiyacı yok onlara zaten izin almasını 1 senedir bekliyoruz vermiyorlar nezaman verilir oda belli değil artık böyle beklemek istemiyor bu konuda ne gibi onerileriniz olur acaba şimdi dediği gibi yapsam nikah olsa dugunede 1 sene sonra verdiler izin desek oda belli degil belki daha uzun olur sonra düğün nekadar mantıklı olur bilmiyorum :KK43: çok seviyorum onunla gecircegim 1 saat bile değerli benim için işi tehlikeli yarın ne olur ne olcak bilmiyoruz ondan birazda boşa zaman harcamak istemiyoruz. Onerilerinizi bekliyorum kızlar şimdiden teşekkür ederim herkese.

E polisse zaten nikah islemleri pat diye olmuyor biliyorsunuz ki. Es soruşturması gecirmeniz gerekiyor diye bahsetmisti arkadaslar.

Arkadaş doğru diyor pat diye nikah kıyamazsınız ki soruşturulma yapılıyor güvenlik soruşturması diyorlar.

Akıllı ol canım benim.
Köle mi bu adam. Burada birçoğumzun eşi asker polis olmasına rağmen nişandı düğündü nikahtı bunlarda hiç birisi izin alamadım dememiştir.
Ayrıc arada isteme yok söz yok nişan yok anladığım kadarıyla bi günlük izni varmış geleyim de nikah yapalım demek ne kadar komik birşey ya gülmedin mi sen o bunu söylerken.
Köle pazarından cariye alıyor sanki herşey usulen olur. Zamanı gelince olur. aklını kullan sonra ah vahlanma

Burada söz verildiği halde düğünü yapılmayan öyle kuru bir nikahla evlenen bir hanım kız vardı. Hamile olduğu halde düğün yapmak istiyorum diye ağlıyordu içinde kaldığından. O konuyu okusana biraz...

biz evlenirken herşeyimiz kendimizi yaptık. yeni moda sendromu bu.
neyse eksiklerimiz vardı onu da düğünden sonra hallederiz dedik. sonracıma bir takı setim olsun istemiştim. eşime dedim ki düğünde imitasyon takarım ama sonra durumu toparlayınca alırız dedim. çünkü hoşuma gidiyordu. maddi olarak düşünmedim hiç. kaldı ki ben de çalışıyorum. yani herşeyi birlikte yapıyoruz, ödüyoruz.
5 yıl oldu hala eksiklerimiz aynı. yani demem o ki nikahtan sonra düğün falan olmaz her geçen gün içinde sinir harbi yaşarsın ve nikahı yap birlikte aynı evde yaşa sonra düğün yap. bu da çok mantıksız.

evet baya da sürüyor. üstelik ben de içişleri personeli olmama, benim de 2 ay süren soruşturmam olmasına rağmen itele iteleye 15 gün de soruşturmam bitti.

wallaha şoyle soyleyeyım kışın ah yapıp yaza evlenen karısı yurtdısında olan tanıdıgım var

ama ben evlendım mesela eşim dedı kı 1 ay sonra yenıden resım cekılenelım yok
ınsan onu bıleı tsemıyor evlenınce
hele 1 seene sonra düğün şaka gıbı

ama uzak sehırdeysenız aynı evde degılsenız o zaman olur.
ama degılse yalan wallaha nıkahınla kalırsın eger dugun cok ıstıyorsan tıpa gıbı yapısır agzına kalır düğün hevesın düğüm olur
ben düğün ıstemıyordum fazladan yapıldı ıyı mı oldu kötu mu olsun o da olmus oldu fena degıl ama ben asla yapmazdım kokteyl vardır bızde bizim adetlere göre

biz evlenirken herşeyimiz kendimizi yaptık. yeni moda sendromu bu.
neyse eksiklerimiz vardı onu da düğünden sonra hallederiz dedik. sonracıma bir takı setim olsun istemiştim. eşime dedim ki düğünde imitasyon takarım ama sonra durumu toparlayınca alırız dedim. çünkü hoşuma gidiyordu. maddi olarak düşünmedim hiç. kaldı ki ben de çalışıyorum. yani herşeyi birlikte yapıyoruz, ödüyoruz.
5 yıl oldu hala eksiklerimiz aynı. yani demem o ki nikahtan sonra düğün falan olmaz her geçen gün içinde sinir harbi yaşarsın ve nikahı yap birlikte aynı evde yaşa sonra düğün yap. bu da çok mantıksız.

ımıtasyon tac bana verıldı evlenırken gelınlıkle hedıyeydı onlar hep, sımdı düşünüyorum da ıyı evlenmısım ya, ınsanlar bır kuru dupyeze evlenıyor kı benım de hayalim oydu aslında.
sadece nıkah veya kokteyl, bır dupyez üstüme, o kadar.
amma dul görüşlüymüşüm :)

evet baya da sürüyor. üstelik ben de içişleri personeli olmama, benim de 2 ay süren soruşturmam olmasına rağmen itele iteleye 15 gün de soruşturmam bitti.

Bir de bu arkadasin ailesi durumdan anladigim kadariyla bi haber.
Bir yildir nisanliyim valla bizde hadi nikah yapıp evleniverelim diyoruz kendi kendimize. Kayinvalidem durumu sezmis olacak ki nisanlima alttan alta birbirinizi gaza getirmeyin diyor :)
En büyük abisigil tam da arkadasin dediği gibi nikah yaptılar. Söz diye gidip nikahi da yapiverelim birlikte yasayalim iki ayri evde yasamayalim demisler.
Sonra izin zamani düğün yaptilar ama hic kimsenin tadi olmadi. Ayni evden çıkıp ayni yere gittiler kina düğün diye.. biz o zaman sevgiliydik hatırlıyorum. Ki eltim de acayip sade bi hatundur yok onu sevmem o yok abartili diye diye herseyi eler.
Ama heves ediyormus insan azda olsa yapın der bana hep

Back
X