• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenip yurtdışında yaşamak

Brcu0381

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2023
20
8
6
25
Erkek arkadaşımla güzel gıden bir ilişkimiz var ama kendisi Fransa'da yaşıyor ben ailenin tek kızıyım onları burda bırakıp gitmek nankörlük bencillik mi olur bilemiyorum benim durumum da olanlar düşüncelerini belirtirse mutlu olurum

Bencillik olmaz.
Bizim aileyi örnek vereyim.
Ninem ve dedem X ulkede yalniz yasiyor.
Ninem ve dedemin cocuklari da Y ve Z ülkelerinde yaşiyor. Herkes ayri yerlerde dagilmiş durumda. Kuzenler desen evlenenler de farkli ulkelerde olanlar var. 😃
Annem ve babamin tek cocuguyum ben Turkiyedeyim, eşim Turk ailem başka ulkede. Turkiyeden de gidecegiz yakin zamanda, eşim de işini ve ailesini birakip benimle gelecek. Herkes ömür boyu dipdibe durmak zorunda değil.
Bana zor gelmiyor belki alişik oldugum için sizi zorlar onu da bilemeyecegim.

Ha ama bu adami ne kadar taniyorsunuz? Bastan beri hep az gorusmeli uzak iliski mi yasiyorsunuz?
Uzak ilişkide dogru durust tanimadiginiz adamin peşine takilip gitmeyin her şeyi birakip. Iyi dusunun cunku bu adama bagli muhtac sekilde gidersiniz sikintili olabilir.

Ben evlenirken annemlerle aynı şehirdeydim sonra hiç yoktan fırsat oldu taşındık yurtdışına. Hayatın ne getireceği belli olmuyor. Bencil olduğumu düşünmüyorum. Herkes kendi hayat yolunu çiziyor. İki kızım var biliyorum onlar da gün gelecek gidecek kendi hayatlarını yaşayacaklar. Onların kendi hayatlarını yaşamaları ne onları ne beni bencil yapmayacak.

Ben evlenirken annemlerle aynı şehirdeydim sonra hiç yoktan fırsat oldu taşındık yurtdışına. Hayatın ne getireceği belli olmuyor. Bencil olduğumu düşünmüyorum. Herkes kendi hayat yolunu çiziyor. İki kızım var biliyorum onlar da gün gelecek gidecek kendi hayatlarını yaşayacaklar. Onların kendi hayatlarını yaşamaları ne onları ne beni bencil yapmayacak.
Çok haklısınız ama sanırım tek çocuk olmamın etkeni beni bu duruma sokuyor yani yaşlanıp yalnız kalacaklarını hissetmek beni üzüyor başlarına bişey gelse hemen gelebilecek durumda konumda olamıcam beni boğan bunlar

Bencil bir karar olacagini dusunmuyorum, herkesin kendi hayati.
Ama iyi dusunup karar vermeniz gereken bir konu. Orda kendinize esinizden bagimsiz bir hayat kurabilcek misiniz? Is bulabilcek misiniz? Arkadas edinebilcek misiniz? Bunlar onemli konular.
Eger bunlari yapamazsiniz mutsuz olursunuz.
Iki yildir yurtdisinda yasayan bir insan olarak soyluyorum bunlari, ozellikle sosyallesmek en zor kismi bu isin.

ben de evin tek çocuğuyum . bekarken üniversite zamanımda. mesleği gereği amerikaya yerleşecek bir erkek arkadaşım vardı. kafaya koymuş gidecektim onunla gayette mutluyduk. allahtan sonra terketti beni. salak kafam kıta değiştirmekte nedir ya. hiç benlik değildi zaten aileden uzaklaşmak.

şimdi aynı ilçeden biriyle evliyim . ilçe değiştir deseler gitmem. tabi bu benim şahsi görüşüm . babam 70 yaşında vefat etti geçtiğimiz ekimde. aylarca hastanelerde koşturdum . ben olmasam kim yapacaktı? belki daha çok eziyet çekerek gidecekti. hem annem yavru kuşumu tek bırakacaktım . zaten benden başka kimsesi yok. bunun hastalığı var sağlığı var.

ayrıca dünyalar benim olsa kaç yazar bi annem teyzem arkadaşlarım evime kahve içmeye gelemeyecekse ne yapayım ben yurtdışını.

benden farklı düşünüyor olabilir çoğu insan ama ben ailesine bağlı bir insanım . şuan hamileyim . uzakta olmamak büyük nimet. annem çoğunlukla bende kalıyor yemek temizlik yardımcı oluyor sağolsun . düşük riskimde vardı. yan gelip yattım bu sürede.

ayrıca çocuğumda ananesiyle büyüsün istiyorum . akrabalarım arkadaşlarım herkes burada. iyi ki gitmemişim :) eşim bana hep yetti ama eşte bir yere kadar :halay:

Erkek arkadaşımla güzel gıden bir ilişkimiz var ama kendisi Fransa'da yaşıyor ben ailenin tek kızıyım onları burda bırakıp gitmek nankörlük bencillik mi olur bilemiyorum benim durumum da olanlar düşüncelerini belirtirse mutlu olurum
Nankörlük falan değil de, adamı iyi tanıyın ve ona göre karar verin derim.

Ailenin senin taşınacağın ülkede en azından yılın 3-4 ayı kalma durumları var mı?

Bu yurtdışına taşınıp, ailesi burada kalıp kendisi gidecekler için bence en önemli olay gidip gelme rahatlığı. Mesela bir tanıdığımız var kanada'da yaşıyor, ama sanki ankara'da yaşıyor gibi çok sık ve rahat şekilde istanbul'a gelip gidiyor, burada eski, 2+1 bir evleri gidip geldikçe kimsede kalmadan rahatına bakıyor.

Ben de evlenip Almanyaya tasindim. Benim annem tek, babam vefat etti. Yani benim annem de yalniz kaldi. Ama ne yapabilirim ki bizim onumuzde kocaman bir hayat var ve bunu tr sartlarinda iyi yasayamayacagiz. Bu yuzden secim yapmak gerekiyordu ben de gurbette esimle hayat kurmayi tercih ettim🥹 tabii ki anneme kurban olurumm biricigim o benim ama herkesin kendi hayati… bir omur o yalniz kalmasin diye kendi hayatimi oteleyemezdim. Ki bunu annem de istemezdi. Bizim mutlulugumuz onlarin mutlulugu. Tr’de kit kanaat gecinip bir sey sahibi olamayacagimiz bir hayati yasamami uzakta olup hayatimizi yasamamiza tercih eder. Artik uzaklar cok yakin, yilda 1 kere biz gidiyoruz 1-2 kere annem geliyor. Benim sayemde annem yabanci bir ulke gormus oldu🥹 bunlari dusunun… tabii ki bu sadece sizin ailenizle ilgili olan kisim. Baska degiskenler de var esinizin fransadaki hayati, ailesi orada mi, birlikte mi yasiyorlar… bunlar dusunulmesi gereken diger konular🙄

Kaç canım kaç ,kusura bakma Ruanda haberlerini okudugumdan beri canım sıkkın ,benim bile çok sevdiğim ulkemden gidesim var

Ben de evlenip Almanyaya tasindim. Benim annem tek, babam vefat etti. Yani benim annem de yalniz kaldi. Ama ne yapabilirim ki bizim onumuzde kocaman bir hayat var ve bunu tr sartlarinda iyi yasayamayacagiz. Bu yuzden secim yapmak gerekiyordu ben de gurbette esimle hayat kurmayi tercih ettim🥹 tabii ki anneme kurban olurumm biricigim o benim ama herkesin kendi hayati… bir omur o yalniz kalmasin diye kendi hayatimi oteleyemezdim. Ki bunu annem de istemezdi. Bizim mutlulugumuz onlarin mutlulugu. Tr’de kit kanaat gecinip bir sey sahibi olamayacagimiz bir hayati yasamami uzakta olup hayatimizi yasamamiza tercih eder. Artik uzaklar cok yakin, yilda 1 kere biz gidiyoruz 1-2 kere annem geliyor. Benim sayemde annem yabanci bir ulke gormus oldu🥹 bunlari dusunun… tabii ki bu sadece sizin ailenizle ilgili olan kisim. Baska degiskenler de var esinizin fransadaki hayati, ailesi orada mi, birlikte mi yasiyorlar… bunlar dusunulmesi gereken diger konular🙄
Haklısınız sanırım gelip gitme konusunda sıkıntı yok ben bu konuyu erkek arkadaşımla konuştugum da seni kısıtlamam istediğin zaman gidip gelebilirsin yıllık izinde beraber de gideriz seni kısıtlarsam bencillik etmiş olurum tarzında konusuyor hep ailesi de orda yaşıyor ama tabiki evlenirsek ayrı evimiz yaşamımız olacak

Ah keşke benimde öyle olsaydı🥲
Hayalimde be…
Şimdi kocamla taşınsak kaynana peşimizden gelir korkusu olur o kadar tramvalıyım😵‍💫

ben gitmek isterdim. annem çok sizlanirdi kesin gitme bizi bırakma diye ama kendimi ve çocuklarımı kurtarmak adına kaçıp gitmekten yana bulurdum çareyi. bir dk düşünmezdim. bence sizde düşünmeyin ve gidin

Bencillik değil, hayatta neye kadar önem verdiğinize bağlı bi konu bu. Ben mesela ailemden ayrı bi ülkede yaşamayı tercih etmem. Bana ihtiyaçları olduğunda, iyi kötü her günde yanlarında olmak isterim, onlarında benim yanımda olmalarını.

Ayrıca yurtdışında sıfırdan bi hayat kurmak sosyal medyadaki gibi toz pembe değil, bunuda göz önünde bulundurun.

Bu deneyimi ailecek yurtdışına taşınıp yeni bir hayat kurma hayali ile denedik sonuç :9 ay dayanabildik ki oda her gün ağlardım.çok şükür geri döndük yaşam şartlarınızı bilemiyorum fakat aileci biriyseniz gelenek göreneklere bağlı iseniz zor olabilir .İi düşünün
Şu da var biz sıfırdan bir düz n kurma çabasındaydık ,ama senin sevgilinin bir düzeni var bizim gibi bocalamayabilirsin de

Bu deneyimi ailecek yurtdışına taşınıp yeni bir hayat kurma hayali ile denedik sonuç :9 ay dayanabildik ki oda her gün ağlardım.çok şükür geri döndük yaşam şartlarınızı bilemiyorum fakat aileci biriyseniz gelenek göreneklere bağlı iseniz zor olabilir .İi düşünün
Şu da var biz sıfırdan bir düz n kurma çabasındaydık ,ama senin sevgilinin bir düzeni var bizim gibi bocalamayabilirsin de
Eşimin bir yakını da gerı döndü
Muhendis adam. Almanyaya gitmisti meslegini yapamadı bildigim kadariyla. Normal bir ise girip calisti. Ben dedim bekar adam orda hayat kurar ama olmadi. Bende yapamazdım galiba. Siz neden döndünüz

Back
X