• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenip yurtdışında yaşamak

Çok haklısınız ama sanırım tek çocuk olmamın etkeni beni bu duruma sokuyor yani yaşlanıp yalnız kalacaklarını hissetmek beni üzüyor başlarına bişey gelse hemen gelebilecek durumda konumda olamıcam beni boğan bunlar
Bence çok ileriye dönük düşünüyorsunuz. Hayat süprizlerle dolu. Belki gideceksiniz 5 sene sonra trye döneceksiniz. Fransa uzak değil zaten 3-5 saatlik yol. Bilmiyorum ben yaşadıklarımdan sonra plan yapmanın, uzun vadeli düşünmenin gereksiz olduğunu gördüm.

Eşimin bir yakını da gerı döndü
Muhendis adam. Almanyaya gitmisti meslegini yapamadı bildigim kadariyla. Normal bir ise girip calisti. Ben dedim bekar adam orda hayat kurar ama olmadi. Bende yapamazdım galiba. Siz neden döndünüz
Bekarken de yalnızlık zor. Evli olunca hiç değilse eşinle sosyalleşiyorsun ama bekar olumca yalnızlık yurtdışında zor oluyor.

Her kuş yuvadan uçar birgün.. elbette onları bırak demiyorum ama yakında olupta hiç ailesini görmeyen var 3 ayda 1 Türkiyeye gidersin hergün ararsın istersen onun gelmesine ikna etmediysen sen gideceksin yani şimdiki ekonomik duruma bakarsan daha cazip gitmen değişen sen olmayacaksın ülke olacak bunu kabul et.Bende yurtdışında yaşıyorum git derşm hakkınızda hayırlısı..

Eşimin bir yakını da gerı döndü
Muhendis adam. Almanyaya gitmisti meslegini yapamadı bildigim kadariyla. Normal bir ise girip calisti. Ben dedim bekar adam orda hayat kurar ama olmadi. Bende yapamazdım galiba. Siz neden döndünüz
Çalışma sıkıntı ,adapte olamadık s vmedik oğlum anasınıfı orda okudu o bile sevmedi inan burdaki Türkler yurtdışındaki Türkler gibi çalışırsa zaten refah içinde yaşarlar.Biz toplum olarak inan keyfimizi yapıyoruz asıl hayat bizde hayatımın en büyük dönüm noktasıydı dönmek çok çok şükür ki döndük

Erkek arkadaşımla güzel gıden bir ilişkimiz var ama kendisi Fransa'da yaşıyor ben ailenin tek kızıyım onları burda bırakıp gitmek nankörlük bencillik mi olur bilemiyorum benim durumum da olanlar düşüncelerini belirtirse mutlu olurum
Fransa'ya gidince evlatlıktan çıkmıyorsun ki ? Aynı şeyi erkek arkadaşın sana karşı hissetse ne olurdu ? "Ben ailemin tek erkek çocuğuyum senin için yurt dışına gelmek onlara ihanet olur" deseydi ?

Erkek arkadaşımla güzel gıden bir ilişkimiz var ama kendisi Fransa'da yaşıyor ben ailenin tek kızıyım onları burda bırakıp gitmek nankörlük bencillik mi olur bilemiyorum benim durumum da olanlar düşüncelerini belirtirse mutlu olurum
Yorumların geneli evlatlardan gelmiş, tek kızı olan bir anne olarak ben de konunun ebeveyn tarafını yazayım, anne babalarının evlatları için tek istedikleri mutlu ve huzurlu bir yaşama sahip olmaları.

Evlat nerede mutlu olacaksa orada yaşasın diye düşünür anne babalar, nasıl ki onlar sizin başınızda baki olamayacaksa siz de her an onlarla olamazsınız, bu sebeple bunu bencillik olarak görmeyin.

Bir sebeple yurtdışında yaşamanız gerekirse, geleceğiniz (iş, mesleki kariyer, ekonomik rahatlık, sosyal ve yasal imkanlar) için olumlu bir adım olacaksa gitmelisiniz, Avrupa ülkelerine yerleşenlerin anne babalarını yaşadıkları ülkeye getirme prosedürü nedir bilmiyorum ama sağlık vb sebeplerle yanınıza getirip ilgilenebilirsiniz, onlar gelmez veya gelemezse siz gider görürsünüz hasret giderirsiniz.

Çok çocuklu olup da hayatını yalnız idame ettirenler de var, hiç çocuğu olmayıp yaşayıp giden de var, tek çocuksunuz diye düşünüp vicdan yapmayın.

Çalışma sıkıntı ,adapte olamadık s vmedik oğlum anasınıfı orda okudu o bile sevmedi inan burdaki Türkler yurtdışındaki Türkler gibi çalışırsa zaten refah içinde yaşarlar.Biz toplum olarak inan keyfimizi yapıyoruz asıl hayat bizde hayatımın en büyük dönüm noktasıydı dönmek çok çok şükür ki döndük

Oh be. Sonunda bu diyen biri çıktı. Artik gözüm açık gitmem.
Kimseye inandiramadik hayatin yurtdişinda çok çok zor olduğuna

Demek "buradaki Türkler yurtdışındaki Türkler kadar çalişsa refah içinde oluruz. Biz toplum olarak keyfimizi yapıyoruz" öyle mi? Çok merak ettim acaba bizzat hangi sektörde ve uzmanlıkta ne kadar süreler yurtiçi ve yurtdışında çalışarak deneyimlerinizi karşılaştırma yoluyla bu sonuca ulaştınız?

Oh be. Sonunda bu diyen biri çıktı. Artik gözüm açık gitmem.
Kimseye inandiramadik hayatin yurtdişinda çok çok zor olduğuna

Demek "buradaki Türkler yurtdışındaki Türkler kadar çalişsa refah içinde oluruz. Biz toplum olarak keyfimizi yapıyoruz" öyle mi? Çok merak ettim acaba bizzat hangi sektörde ve uzmanlıkta ne kadar süreler yurtiçi ve yurtdışında çalışarak deneyimlerinizi karşılaştırma yoluyla bu sonuca ulaştınız?
Sizleri alıntıladım ama sözüm genele, o yüzden lütfen direkt sizi uyardım gibi almayın yazacaklarımı😊

Konu bizim Alamanya bizim Türkiye, Evropa çok kötü bizim halk tembel mevzusuna dönmesin kavga çıkıyor sonra😬

Sizleri alıntıladım ama sözüm genele, o yüzden lütfen direkt sizi uyardım gibi almayın yazacaklarımı😊

Konu bizim Alamanya bizim Türkiye, Evropa çok kötü bizim halk tembel mevzusuna dönmesin kavga çıkıyor sonra😬
Hiç mi sohbet etmeyelim munem😢azıcık telakki yapsak? Ona da mı ı ıh?🥲

Kuzenim avrupadaydi, avrupadayken bi kızla tanisip evlendiler Turkiyeye geldiler (Kiz Türk degil ama Turk kulturune coook uzak degil, Turkiyeye ilk evlenince geldi)
Bir suredir kuzenim avrupaya dönmek istiyor ama ne mümkün, karisi gitmem diyor illa Turkiyede yasayacakmiş. 😄😄

Benim anladigim aşiri insan, akraba, arkadas düşkünü olan devamli gezme peşinde, devamli gidelim gelinsin derdinde olanlar yapamiyor bazi ulkelerde ondan gitmek istemiyir.

Kuzenim avrupadaydi, avrupadayken bi kızla tanisip evlendiler Turkiyeye geldiler (Kiz Türk degil ama Turk kulturune coook uzak degil, Turkiyeye ilk evlenince geldi)
Bir suredir kuzenim avrupaya dönmek istiyor ama ne mümkün, karisi gitmem diyor illa Turkiyede yasayacakmiş. 😄😄

Benim anladigim aşiri insan, akraba, arkadas düşkünü olan devamli gezme peşinde, devamli gidelim gelinsin derdinde olanlar yapamiyor bazi ulkelerde ondan gitmek istemiyir.
Ne güzel yaaa... Keşke bütün akraba, misafir, dedikodu seven cıvık tembel Avrupa nüfusu buraya gelip mesut olsa, mutluluktan overdose olsa , biz de oraya gidip yalnizliktan , çalişmaktan, demokrasiden , özgurlukten ,sanattan doya doya bunalsak, negzel olmaz mı gerçekten?

Anlaşılan siz çok tecrübelisiniz buyrun sizden dinleyelim

Ne güzel yaaa... Keşke bütün akraba, misafir, dedikodu seven cıvık Avrupa nüfusu buraya gelip mesut olsa, mutluluktan overdose olsa , biz de oraya gidip yalnizliktan , çalişmaktan doya doya bunalsak, negzel olmaz mı gerçekten?

Ben öyle yapacagim zaten az kaldi. 😄Daha önce giderdim de eşim mirin kirin ediyordu acikcasi ama öyle asiri bir sosyal hayat düşkünlüğü ve aile duskunlugu yoktu zaten şimdi gitmeyi kendi de istiyor.

Ama dedigim gibi devamli kalabalik insan arayanlar bir sekilde gitse de gotursen de yapamiyorlar geri donuyorlar ya da mutsuz olunuyor.

Benim anladigim aşiri insan, akraba, arkadas düşkünü olan
Buna katılıyorum, benim kuzen de yurtdışında evli, karısıyla Türkiye’de tanıştılar kadının ülkesinde evlendiler, kuzen de eşi de öyle etrafımız akrabalarla dolu olsun aman çocuğumuz babaanne dede hala kuzenle büyüsün diyenlerden değiller, canları isterse senede bir sefer gelir çocuklarına 2 gün babaanne dedeyle görüştürüp giderler, hallerinden memnunlar.

Niye bencillik olsun? Hem aynı ülke bile olsa çoğu kişi evlendikten sonra ailesinden farklı şehre taşınıyor. Yani sen farklı şehirde olsan bile farklı ülkedeymiş gibi sık sık görüşemezdin büyük ihtimalle.

Uçak denen bir şey var. Senede en az 2 kez ailenle rahatça görüşebilirsin diye düşünüyorum.

Valla ben hem aileme yakın olmak hem de yurtdışını deneyimlemek istiyorum ben hiç fikir vermeyeyim🥴

Buna katılıyorum, benim kuzen de yurtdışında evli, karısıyla Türkiye’de tanıştılar kadının ülkesinde evlendiler, kuzen de eşi de öyle etrafımız akrabalarla dolu olsun aman çocuğumuz babaanne dede hala kuzenle büyüsün diyenlerden değiller, canları isterse senede bir sefer gelir çocuklarına 2 gün babaanne dedeyle görüştürüp giderler, hallerinden memnunlar.

Sirf kalabalik aile icin TR dönenler var.
Adam Turk karisi Avrupali cocuklari olunca bir sure sonra adam Turkiyeye dönmeye karar verdi topluca ama oradan para getirecek yatirimlari vs de varmiş sanirim.
Herkesin farkli yaşam tarzi ve beklentileri var işte, baskasinin cook kotu dedigi sey ötekinin aradigi bir durum oluyor. 😄

Back
X