Erkek arkadaşımla güzel gıden bir ilişkimiz var ama kendisi Fransa'da yaşıyor ben ailenin tek kızıyım onları burda bırakıp gitmek nankörlük bencillik mi olur bilemiyorum benim durumum da olanlar düşüncelerini belirtirse mutlu olurum
Uzak mesafe ilişkisi mi ? Dokunamamak, sarılıp öpememek, el ele tutuşamamak..bunlar olmadan ilişki olur mu? Sanal ortamdan mı tanıştınız ? Karşınızdaki insanın nasıl koktuğunu biliyor musunuz? Başınızı sevdiğiniz adamın omzuna yaslayabildiniz mi hiç ? Aile dinamikleri nasıl ?
Gurbetçi Türklerin büyük çoğunluğu iç içe dip dibe oturuyorlar. Ördek ailesi gibi her yere birlikte gidiyorlar. Aynı apartmanda veya aynı sokakta karşılıklı dairelerde oturursunuz. Başta kayınvalidenizin ve diğer aile üyelerinin ( görümce, elti / eltiler, kayınpeder ) hayatınıza müdahele ettiğinde nasıl bir tavır takınacaksınız?
Fransızca biliyor musunuz? Fransa'da 18 gün kaldım ve inanılmaz sıkıntı yaşadım. Fransızlar inanılmaz kibirli ve İngilizce konuşmuyorlar.
Evlilik durumunda Fransa'nın hangi bölgesinde yaşayacaksınız? Göçmenlerin kaldığı mahallelerde ciddi sıkıntılar var.
Erkek arkadaşınız ile ayrılmanız durumunda Fransa'da ayaklarınızın üzerinde kalabilir misiniz ?
Mühendislik (yazılım ve elektronik) veya Tıp fak. mezunu değilseniz iş bulamazsınız. Garsonluk dahi yapamazsınız.
Nişanlıma Finlandiya'daki üniv. araştırma hastanesinden teklif geldi. Nişanlım için bir sorun yok, kalp damar cerrahı. Her ülkede çalışabilir iş bulabilir. Ya ben ? ben mali müşavirim, ne iş yapacağım Finlandiya'da ? Türkiye'yi terk edip etmemekteki kararsızlıklarımız devam ediyor.
Uzak mesafe ilişkisiyse erkek arkadaşınızın mutlaka bir fuckbuddy si vardır bunu kabullenin öncelikle. Beni aldatmaz, benim Kemali'm modunda ortalıklarda dolanmak size zarar getirir. Ülkemizde bile artık aldatmak / aldatılmak sıradanlaşmış iken, erkek arkadaşınız ile evlendiğinizde bir gün erkek arkadaşınızın müstakbel eşinizin evlilik dışı tek gecelik ilişki v.s yaşadığı bir kadından çocuğu olduğunu öğrenirseniz şaşırmayın. Bu sitede böyle bir konu olduğunu iyi hatırlıyorum. Almanya'da geçiyordu hadise.
Hayatınız boyunca kocanıza ve ailesine bağımlı olacaksınız. Finansal anlamda bir erkeğe elin adamına bağımlı olmak çok ürkütücü geliyor bana. Yaşınız ilerlediğinde iş hayatında yer edinebilmeniz neredeyse imkansıza yakın olacak. Sosyal güvence emeklilik primleri v.s hiç girmiyorum o konulara.
Türkiye muhteşem bir ülke değil. Dediğim gibi mühendis veya doktor iseniz zaten bu ülkede durmanızın hiçbir anlamı yok.
Siz tek çocuksunuz. Yaşları ilerlediğinde elden ayaktan düştüklerinde kocanızı ve çocuklarınızı bırakıp Türkiye'ye anne babanızın yanına mı geleceksiniz ? Sizin dışınızda anne babanıza kim bakar ki ? Sizden daha iyi kim bakabilir ?
Konu sahibi, Türkiye'nin ekonomik gidişatı size özel hayatınızda yanlış tercihler yaptırmasın.
Edebiyat öğretmeni çocukluk arkadaşım Almanya'da dönercilik yaptı. Tutunamadı. Kesin dönüş yaptı Yalova'da özel bir kolejde öğretmenlik yapıyor. Elektrik-elektronik mühendisi kuzenim (burslu okumuştu ingilizce) , kocasından boşandıktan sonra Lyon Fransa'da iş bulamadı. Bursa'ya geri dönüş yaptı. Eski kocası zaten Fransız kadınlarla düşüp kalkıyordu.
1 kez değil 98676758. kez düşün öyle karar alın.
Erkek arkadaşınız için anne ve babanızı bırakarak başka bir ülkede taşınacaksınız. Bu adam için gerçekten değer mi ? Bu soruyu kendinize sorun.
Ayrılın veya Fransa'ya gitmeyin demiyorum. Orada doğup büyümediyseniz ve Fransızca'nız yoksa, yurtdışında da geçerli olabilecek bir mesleğiniz yoksa kocanızın kölesi olursunuz. İstediğiniz bir kıyafeti alamazsınız. Harcamalarınız kocanızın gözüne batar.
Önce finansal özgürlük !