• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenip yurtdışında yaşamak

Sirf kalabalik aile icin TR dönenler var.
Adam Turk karisi Avrupali cocuklari olunca bir sure sonra adam Turkiyeye dönmeye karar verdi topluca ama oradan para getirecek yatirimlari vs de varmiş sanirim.
Herkesin farkli yaşam tarzi ve beklentileri var işte, baskasinin cook kotu dedigi sey ötekinin aradigi bir durum oluyor. 😄
Yani evet, herkesin beklentisi farklı doğru söylüyorsunuz ama orada çalışıp dünyalığı yapmadan elde avuçta olmadan geri dönüp iş ev vs sıfırdan başlamakla, maddi imkanlara sahip olarak dönmek farklı bence.

Mesela ikisi de Türk olan komşum var, oğulları yine bir Türk kızla evli, yakın geçmişte çocuk eşiyle geldi tatile, Türkiye’deki evimizde mi yaşasak diye düşünüyoruz ama burada her şey ateş pahası olmuş, temelli gelirsek de işimizi bırakarak gelmeyi düşünmüyoruz, uzaktan çalışma imkanımız var bu hakkımızı kullanırız, TL kazanıp TL harcarsak yetmez diyorlar ki karı-koca ikisinin de mesleği gayet güzel meslekler, biri makine mühendisi diğeri yazılım mühendisi.

Erkek arkadaşımla güzel gıden bir ilişkimiz var ama kendisi Fransa'da yaşıyor ben ailenin tek kızıyım onları burda bırakıp gitmek nankörlük bencillik mi olur bilemiyorum benim durumum da olanlar düşüncelerini belirtirse mutlu olurum
Ben evlendim ve eşim yurtdışında olduğu için işimi ailemi herşeyi bırakıp geldim. Ama burda hayat bizim ülkemize kıyasla çok konforsuz, öncelikle burda her işi kendin yapıyorsun... İş gücü çok pahalı olduğu için temizlik, tamir, eşya taşıma vs herşeyi kendin yapacaksın... Ancak eşin sana her konuda destek olacak kadar özverili ve anlayışlı ise yurtdışında mutlu olabilirsin. Ancak eşin klasik bir erkek karakteri ise, bir süre sonra yanlızlığı dağ gibi yüreğinde büyütür ve sonra kafayo yersin... Bu yola çıkmadan önce, birlikte olduğun insanı bu anlam da çok iyi tartmalısın! Herşey gönlüne göre olsun, hakkında hayırlısı olsun🍀

Tek çocuğum ben. Babamı da küçükken kaybettim annem suan tr de tek başına. Eşim iş teklifi aldığında benimde kafamda çok soru işaretleri oldu gitmek istemedim ama annem gitmemizi kendimizi değil doğacak çocuğumuzu düşünmemizi söyledi (annem dedeme baktığı için 4 sene kadar Almanya’da yaşadı yaşam standartlarını biliyor)

Biz geldik, annem rahatsızlandı yürüyemedi tuvalete gidemedi bilet aldım geldim. Fizyoterapiye götürdüm çok iyi geldi normal haline döndü kadıncağız, eşimde geldi ailesi annem yılbaşı kutladık döndük 10 gün sonra annem istediği gibi bir ev buldu sabaha bilet aldım geldim sonra süreçler uzadı ben 2 ay Türkiye’de kaldım eşim geldi yerleştirdik döndü. Şimdi bütün yaz kardeşleri falan yanında yazlıkta olacaklar diye tatili eylüle planladık. Hep birlikte otelde tatil yapacağız. Bebek doğumu yaklaşınca annem gelecek yanımıza. Yani acil surum ihtiyaç anında Almanyadan gelmek 60 Euro günde 3 uçak var ihtiyacı olduğunda atlayıp gidebiliyorum ve eşim beni idare eder kırmaz bir şey demez. Yani nankör olmazsınız ihtiyaç olunca gelir gidersiniz hayatınızdaki insanda sizin gibiyse.

Tek çocuğum ben. Babamı da küçükken kaybettim annem suan tr de tek başına. Eşim iş teklifi aldığında benimde kafamda çok soru işaretleri oldu gitmek istemedim ama annem gitmemizi kendimizi değil doğacak çocuğumuzu düşünmemizi söyledi (annem dedeme baktığı için 4 sene kadar Almanya’da yaşadı yaşam standartlarını biliyor)

Biz geldik, annem rahatsızlandı yürüyemedi tuvalete gidemedi bilet aldım geldim. Fizyoterapiye götürdüm çok iyi geldi normal haline döndü kadıncağız, eşimde geldi ailesi annem yılbaşı kutladık döndük 10 gün sonra annem istediği gibi bir ev buldu sabaha bilet aldım geldim sonra süreçler uzadı ben 2 ay Türkiye’de kaldım eşim geldi yerleştirdik döndü. Şimdi bütün yaz kardeşleri falan yanında yazlıkta olacaklar diye tatili eylüle planladık. Hep birlikte otelde tatil yapacağız. Bebek doğumu yaklaşınca annem gelecek yanımıza. Yani acil surum ihtiyaç anında Almanyadan gelmek 60 Euro günde 3 uçak var ihtiyacı olduğunda atlayıp gidebiliyorum ve eşim beni idare eder kırmaz bir şey demez. Yani nankör olmazsınız ihtiyaç olunca gelir gidersiniz hayatınızdaki insanda sizin gibiyse.
Çoğu cevaplardan anladığım kadarıyla en büyük etken eş galiba eşin anlayışı desteği ama ne yazıkki bazen aynı çatı altında yaşamadan insan tam manasıyla karşısındakini çözemiyor ve evlilik en büyük kumar

Çoğu cevaplardan anladığım kadarıyla en büyük etken eş galiba eşin anlayışı desteği ama ne yazıkki bazen aynı çatı altında yaşamadan insan tam manasıyla karşısındakini çözemiyor ve evlilik en büyük kumar

Evlilik gerçekten büyük kumar haklısınız. Doğru tanımak sinyalleri almak önemli. Sizin oraya gitmenizi nimet gibi görürse olsa sizinde her şeyi bırakıp onun için gittiğinizi bilmesi gerekiyor. Hakkınızda hayırlısı olsun. Bütün bildiğin şeyleri, özgüvenini bırakıp göçüyorsun ülkeden. Umarım bütün bunlara değecek biridir🌸

Erkek arkadaşımla güzel gıden bir ilişkimiz var ama kendisi Fransa'da yaşıyor ben ailenin tek kızıyım onları burda bırakıp gitmek nankörlük bencillik mi olur bilemiyorum benim durumum da olanlar düşüncelerini belirtirse mutlu olurum

Erkek arkadaşınız nerede hangi koşullarda yaşadığını iyi araştırın. Yoksa tamamen hayal kırıklığı ve depresyon olur.

Ben evlenip ailemden ayrı bir şehire geldim ama o kadar pişmanım ki. Eğer ailenize düşkünseniz hep bi aradaysanız çok fazla zorlanırsınız ki siz yurtdısına gidecekmissiniz. Bence kesinlikle bir kere daha düşünün ben gidip gelsem bile çok özlüyorum yaşadığım yeri, ailemi.

Kaç canım kaç ,kusura bakma Ruanda haberlerini okudugumdan beri canım sıkkın ,benim bile çok sevdiğim ulkemden gidesim var
Bu Ruanda olayı tam olarak nedir? Bir tanıdığım 5 ay önce İngiltere'ye gitti. Ruanda meselesi onu da etkileyecek mi acaba? Bilginiz var ise yanıtlayabilirseniz sevinirim..Bir de aile birleşimi takribi ne kadar sürede oluyor acaba, bilginiz var mi? Teşekkürler 🌺

Kaç canım kaç ,kusura bakma Ruanda haberlerini okudugumdan beri canım sıkkın ,benim bile çok sevdiğim ulkemden gidesim var

Nankörlük olmaz ancak ben ailemi bırakıp gidemezdim, beni durdurmazlardi ama ben onları yaşlılık zamanında bırakamazdım. Tabii bu benim fikrim..Eğer sık gidip gelecekseniz ve burda acil gelişen bir durum için kuzen vb bir yakınınız var ise (tabii kuzenle yakınlık dereceniz de önemli) en azından o an yardımcı olurlar siz akabinde gelirsiniz vb.

Bu Ruanda olayı tam olarak nedir? Bir tanıdığım 5 ay önce İngiltere'ye gitti. Ruanda meselesi onu da etkileyecek mi acaba? Bilginiz var ise yanıtlayabilirseniz sevinirim..Bir de aile birleşimi takribi ne kadar sürede oluyor acaba, bilginiz var mi? Teşekkürler 🌺
İnternette Ruanda’dan Türkiye’ye bir hafta içinde 60 uçak geleceğine dair bir haber yayıldı.
Bizim yetkililerimiz Ruanda ve Türkiye arasında bir turizm reklam anlaşması yapıldığını ve bu yüzden Türkiye’ye Ruanda’dan bir çok turist geleceğini söylediler.

Ama bazı yazılarda da şöyle denildi: İngiltere entegre olamayan ve düzensiz göçmenleri Ruanda’ya göndermek için ülkeyle anlaştı ve yaklaşık 15bin göçmeni gönderdi. Şimdi bunu Almanya, Fransa, İtalya takip edecek. Ruanda’dan ülkemize gelecek olanlar da bu sınır dışı edilenler. Olay turizm değil, Türkiye tamamen onlara kapılarını açtı.

Almanya’da da Ruanda haberleri çıktı. Almanya da problemli mültecileri ve düzensiz göçmenleri Ruanda’ya göndereceğini, ama bu kişileri iş gücü ihtiyacı sebebiyle Türkiye’nin alacağına dair söylentiler çıktı. Ne kadar doğru bilmiyorum ama Avrupa kalkıp da doktoru mühendisi göndermez. Hatta entegre olmuşsa ve suça karışmamışsa temizlikçiyi ya da vasıfsız fabrika işçisini bile göndermez, çünkü her türlü çalışana ihtiyaç var. Bir ülke birini sınır dışı ediyorsa ya suç işliyordur, ya çalışmıyor yardım isteyerek geçiniyordur vs. Bu durum bizim için tehlikeli oluyor tabi.

Ama gerçekten böyle mi? Türkiye neden o insanları alacak? Türkiye ne üzerine böyle bir anlaşma yapıyor? Yoksa bunlar tamamen safsata ve her şey karalama kampanyası mı? Olay gerçekten turizm mi bilinmiyor. Bir sürü spekülasyon dolaşıyor.

İnternette Ruanda’dan Türkiye’ye bir hafta içinde 60 uçak geleceğine dair bir haber yayıldı.
Bizim yetkililerimiz Ruanda ve Türkiye arasında bir turizm reklam anlaşması yapıldığını ve bu yüzden Türkiye’ye Ruanda’dan bir çok turist geleceğini söylediler.

Ama bazı yazılarda da şöyle denildi: İngiltere entegre olamayan ve düzensiz göçmenleri Ruanda’ya göndermek için ülkeyle anlaştı ve yaklaşık 15bin göçmeni gönderdi. Şimdi bunu Almanya, Fransa, İtalya takip edecek. İnsanlar da diyor ki bu turizm değil, Türkiye tamamen onlara kapılarını açtı.

Almanya’da da Ruanda haberleri çıktı. Almanya’da problemli mültecileri ve düzensiz göçmenleri Ruanda’ya göndereceğini, ama bu kişileri iş gücü sebebiyle Türkiye’nin alacağına dair haber çıktı. Ne kadar doğru bilmiyorum ama Avrupa kalkıp da doktoru mühendisi göndermez. Hatta entegre olmuşsa ve suça karışmamışsa temizlikçiyi ya da vasıfsız fabrika işçisini bile göndermez, çünkü her türlü çalışana ihtiyaç var. Bir ülke birini sınır dışı ediyorsa ya suç işliyordur, ya çalışmıyor yardım isteyerek geçiniyordur vs. Bu durum bizim için tehlikeli oluyor tabi.

Ama gerçekten böyle mi? Türkiye neden o insanları alacak? Türkiye ne üzerine böyle bir anlaşma yapıyor? Yoksa bunlar tamamen safsata ve her şey karalama kampanyası mı? Olay gerçekten turizm mi bilinmiyor. Bir sürü spekülasyon dolaşıyor.
Toplama kampına döndü ülkemiz, çok sinirlerim bozuluyor, gerçekten kendi ülkemizde yabancı olduk..Umarım doğru değildir

Biz dört kardeşiz annem yurtdışına geldigimizden beri ağlıyor geri dönelim diye. Tek çocuk olmasanda ailen zorlanacakti yani ama tek çocuk olunca daha zor tabi.
Burda bir arkadasim var mesela, annesi Türkiyede tek yaşıyor, yaşlı ve hasta bir kadın. Arkadaşımın bir ayağı Türkiyede. Sürekli gidip annesiyle ilgileniyor, burdaykende aklı hep annesinde. Çok zorlanıyor haliyle.

Ben gittim 5 yıl kaldım eşim le çalıştık orda Microsofta. İngilizcem oldukça iyi gelişti. Para biriktirdik sonra kızımı doğurdum vatandaş yaptım direkt onu annelik izni 3 yıldı zaten. Derken sonra döndük tr ye ev aldık vs. Home ofis olayına döndük tr ye gelmek ondan istedik bu sürede ailem gelir giderdi yani bence nankörlük olmaz onlar öyle düşünmez en azından senin için iyiliğini düşünür

Bence buradaki sorun “evlenip” kısmında. Kendi işinizi yapabilecek misiniz? Dili biliyor musunuz? Oradaki düzen nasıl? Şehrin neresinde ne kadarlık bir bütçeyle yaşamayı planlıyorsunuz? Bence bu soruların cevapları günlük hayatınız için çok önemli. Bunun dışında ailenizin sağlık durumu, olası bir aksilikte burada destek olacak kişiler var mı? Eğer bunlar olumluysa özlem dışında çok sıkıntınız olmaz. Bir de evlenmeden önce mutlaka gidin görün. Kolay bir karar değil.

Ben evlenip almanya ya geldim 10 ay oldu. Eşimle aram iyiyken herşey yolunda ama aramız bozuk olduğu zamanlar o kadar zor geliyor ki aile özlemi, dil sorunu bunlar çok ağır geliyor yeri geliyor bunalıma giriyorum derdimi paylaşacağım bir arkadaşım bile yok burda. kısacası farklı bir ülkeye taşınmak gerçekten zor insan yanlızlık çekiyor

Niye bencillik olsun canım kısmet bu. Ama sen bu durumu iyi düşün taşın. Yani kendi ülkende şehir değiştirmek bile insanı kültür şokuna uğratabiliyorken orada seni yeni bir dünyanın beklediğini unutma. Fransızca biliyorsan sorun değil de bilmiyorsan epey zorlar seni. Yeni insanlar yeni çevre yani bunları düşünerek karar ver toz pembe bakma olaya. Ailenden uzakta olacaksın senede 2-3 kere görmeye alışabilecek misin? Çevrende Türk yoksa her şeyi eşine bağımlı olman demek onunla aran bir bozulsa yapayalnız hissetme durumun da var. Orada mesleğini icra edemeyebilirsin. Anladın az çok kendine göre değerlendir mutlu olacaksan ailen sorun etmeyecektir

Uzak mesafe ilişkisi mi ? Dokunamamak, sarılıp öpememek, el ele tutuşamamak..bunlar olmadan ilişki olur mu? Sanal ortamdan mı tanıştınız ? Karşınızdaki insanın nasıl koktuğunu biliyor musunuz? Başınızı sevdiğiniz adamın omzuna yaslayabildiniz mi hiç ? Aile dinamikleri nasıl ?

Gurbetçi Türklerin büyük çoğunluğu iç içe dip dibe oturuyorlar. Ördek ailesi gibi her yere birlikte gidiyorlar. Aynı apartmanda veya aynı sokakta karşılıklı dairelerde oturursunuz. Başta kayınvalidenizin ve diğer aile üyelerinin ( görümce, elti / eltiler, kayınpeder ) hayatınıza müdahele ettiğinde nasıl bir tavır takınacaksınız?

Fransızca biliyor musunuz? Fransa'da 18 gün kaldım ve inanılmaz sıkıntı yaşadım. Fransızlar inanılmaz kibirli ve İngilizce konuşmuyorlar.

Evlilik durumunda Fransa'nın hangi bölgesinde yaşayacaksınız? Göçmenlerin kaldığı mahallelerde ciddi sıkıntılar var.

Erkek arkadaşınız ile ayrılmanız durumunda Fransa'da ayaklarınızın üzerinde kalabilir misiniz ?

Mühendislik (yazılım ve elektronik) veya Tıp fak. mezunu değilseniz iş bulamazsınız. Garsonluk dahi yapamazsınız.

Nişanlıma Finlandiya'daki üniv. araştırma hastanesinden teklif geldi. Nişanlım için bir sorun yok, kalp damar cerrahı. Her ülkede çalışabilir iş bulabilir. Ya ben ? ben mali müşavirim, ne iş yapacağım Finlandiya'da ? Türkiye'yi terk edip etmemekteki kararsızlıklarımız devam ediyor.

Uzak mesafe ilişkisiyse erkek arkadaşınızın mutlaka bir fuckbuddy si vardır bunu kabullenin öncelikle. Beni aldatmaz, benim Kemali'm modunda ortalıklarda dolanmak size zarar getirir. Ülkemizde bile artık aldatmak / aldatılmak sıradanlaşmış iken, erkek arkadaşınız ile evlendiğinizde bir gün erkek arkadaşınızın müstakbel eşinizin evlilik dışı tek gecelik ilişki v.s yaşadığı bir kadından çocuğu olduğunu öğrenirseniz şaşırmayın. Bu sitede böyle bir konu olduğunu iyi hatırlıyorum. Almanya'da geçiyordu hadise.

Hayatınız boyunca kocanıza ve ailesine bağımlı olacaksınız. Finansal anlamda bir erkeğe elin adamına bağımlı olmak çok ürkütücü geliyor bana. Yaşınız ilerlediğinde iş hayatında yer edinebilmeniz neredeyse imkansıza yakın olacak. Sosyal güvence emeklilik primleri v.s hiç girmiyorum o konulara.

Türkiye muhteşem bir ülke değil. Dediğim gibi mühendis veya doktor iseniz zaten bu ülkede durmanızın hiçbir anlamı yok.

Siz tek çocuksunuz. Yaşları ilerlediğinde elden ayaktan düştüklerinde kocanızı ve çocuklarınızı bırakıp Türkiye'ye anne babanızın yanına mı geleceksiniz ? Sizin dışınızda anne babanıza kim bakar ki ? Sizden daha iyi kim bakabilir ?

Konu sahibi, Türkiye'nin ekonomik gidişatı size özel hayatınızda yanlış tercihler yaptırmasın.

Edebiyat öğretmeni çocukluk arkadaşım Almanya'da dönercilik yaptı. Tutunamadı. Kesin dönüş yaptı Yalova'da özel bir kolejde öğretmenlik yapıyor. Elektrik-elektronik mühendisi kuzenim (burslu okumuştu ingilizce) , kocasından boşandıktan sonra Lyon Fransa'da iş bulamadı. Bursa'ya geri dönüş yaptı. Eski kocası zaten Fransız kadınlarla düşüp kalkıyordu.

1 kez değil 98676758. kez düşün öyle karar alın.

Erkek arkadaşınız için anne ve babanızı bırakarak başka bir ülkede taşınacaksınız. Bu adam için gerçekten değer mi ? Bu soruyu kendinize sorun.

Ayrılın veya Fransa'ya gitmeyin demiyorum. Orada doğup büyümediyseniz ve Fransızca'nız yoksa, yurtdışında da geçerli olabilecek bir mesleğiniz yoksa kocanızın kölesi olursunuz. İstediğiniz bir kıyafeti alamazsınız. Harcamalarınız kocanızın gözüne batar.

Önce finansal özgürlük !

Haklısınız sanırım gelip gitme konusunda sıkıntı yok ben bu konuyu erkek arkadaşımla konuştugum da seni kısıtlamam istediğin zaman gidip gelebilirsin yıllık izinde beraber de gideriz seni kısıtlarsam bencillik etmiş olurum tarzında konusuyor hep ailesi de orda yaşıyor ama tabiki evlenirsek ayrı evimiz yaşamımız olacak

Şimdi böyle söylüyor. Peki herhangi bir hastalık durumunda anne ve babanız tamamen elden ayaktan düştüğünde bakıma ihtiyacı olduğunda anne ve babanızı huzurevi / bakımevine mi göndereceksiniz ?

İstediğiniz zaman gidip gelebilirsiniz hmm...peki hayır der ise ? Uçak ücretini yolculuk masraflarınızı kim karşılayacak ? Çocuğunuzu kocanızı bırakıp günlerce aylarca ailenizin evinde kalabilir misiniz?

İnsanlar uzak mesafe arkadaşlıklarını yürütemiyor siz ilişkiden bahsediyorsunuz bir de uzak mesafe evliliği mi olacak ?

Erkek arkadaşınız ailesine yakın oturmak isteyecek. Sizi ailenizden koparıyor ama kendisi acaba sizin için Fransa'yı bırakıp Türkiye'ye yerleşir miydi ?

Ödeyeceğiniz bedele değer mi ?

Fransa'da ne işle meşgul olacaksınız ? Müstakbel eşinizle anlaşmazlık durumunda çocuk / çocuklarla yeniden hayat kurabilecek misiniz ? Fransa'da hiç kimse olmadan ayakta kalabilir misiniz ?

Şimdi böyle söylüyor. Peki herhangi bir hastalık durumunda anne ve babanız tamamen elden ayaktan düştüğünde bakıma ihtiyacı olduğunda anne ve babanızı huzurevi / bakımevine mi göndereceksiniz ?

İstediğiniz zaman gidip gelebilirsiniz hmm...peki hayır der ise ? Uçak ücretini yolculuk masraflarınızı kim karşılayacak ? Çocuğunuzu kocanızı bırakıp günlerce aylarca ailenizin evinde kalabilir misiniz?

İnsanlar uzak mesafe arkadaşlıklarını yürütemiyor siz ilişkiden bahsediyorsunuz bir de uzak mesafe evliliği mi olacak ?

Erkek arkadaşınız ailesine yakın oturmak isteyecek. Sizi ailenizden koparıyor ama kendisi acaba sizin için Fransa'yı bırakıp Türkiye'ye yerleşir miydi ?

Ödeyeceğiniz bedele değer mi ?

Fransa'da ne işle meşgul olacaksınız ? Müstakbel eşinizle anlaşmazlık durumunda çocuk / çocuklarla yeniden hayat kurabilecek misiniz ? Fransa'da hiç kimse olmadan ayakta kalabilir misiniz ?
O kadar satırlarca yazmışsınız da aldatılmaktan bahsetmişsiniz de hatta erkek arkadaşımı tanımadan bilmeden hakkında çok güzel yargılama da yapmışsınız buraya kadar herşey okey siz anladığım kadarıyla nişanlınızla aynı ülkede değilsiniz sanırım nişanlınızın da F*** buddysi var ve sizde bunu kabullenmiş gibisiniz ayrıca diploma sahibi olamayanların garsonluk bile yapamayacağını söylemişsiniz sanırım buradan gıden Türkler orda b*k yiyor galiba.

Son düzenleme:
Back
X