O kadar satırlarca yazmışsınız da aldatılmaktan bahsetmişsiniz de hatta erkek arkadaşımı tanımadan bilmeden hakkında çok güzel yargılama da yapmışsınız buraya kadar herşey okey siz anladığım kadarıyla nişanlınızla aynı ülkede değilsiniz sanırım nişanlınızın da F*** buddysi var ve sizde bunu kabullenmiş gibisiniz ayrıca diploma sahibi olamayanların garsonluk bile yapamayacağını söylemişsiniz sanırım buradan gıden Türkler orda b*k yiyor galiba.
Okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Ben nişanlım ile aynı şehirdeyim. Onun yaşadığı ev ile benim yaşadığım ev arasında 2 metro durağı mesafe var. Nişanlımın çalıştığı özel hastane evime yürüme mesafesinde. Size farklı ülkelerde yaşadığımızı düşündüren cümlem nerede ? Finlandiya'da bir hastaneden 2 kez teklif aldı. Ben size diyorum ki bir mali müşavir olarak yurtdışında işsiz kalırım. Ama nişanlım gibi başarılı bir cerrah ya da yazılım müh. elektronik müh. , teknisyenler her ülkede iş bulabilir.
En önemlisi nişanlıma istediğim zaman sarılabiliyorum. Öpebiliyorum. Nişanlımın anne ve babasını, erkek ve kızkardeşlerini ziyaret edebiliyorum. Aile yapısını gözlemleyebiliyorum. Nişanlımın odasını, kütüphanesini, eşyalarını , telefonunu karıştırabiliyorum :) Gün içinde nişanlımın neler yaptığından hangi mekanlara gittiğinden haberim var. Şartlarınız gereği siz bunu yapamıyorsunuz.
Siz erkek arkadaşınıza nasıl sarılabiliyorsunuz ? Telefon / tablet / pc ekranına mı sarılıp öpüyorsunuz ? Dokunmadan, koklamadan, yüz yüze oturup konuşmadan ilişki yaşadığınızı sanıyorsunuz ?
Sex Avrupa'da bizim ülkemize göre daha kolay erişilebilir durumda. Erkek arkadaşınızın eli armut mu topluyor orada ? Telefon / bilgisayar ekranını kapadığında sadece kendi kendini mi tatmin ediyor ? Fransız kadınları ahlaksız demiyorum, değer yargıları farklı olduğu için aldatılma ihtimaliniz, benim aldatılma ihtimalimden çok daha fazla.
Buna rağmen nişanlım beni aldatmaz demiyorum. Aldatırsa yol veririm. Nişanlım ile herhangi bir konuda anlaşmazlığa düştüğümde sosyal medyada beni engellese kaç yazar ? yanına gidip neden böyle davrandığını sorabilirim. Ama siz yapamazsınız. Erkek arkadaşınız aniden ortadan kaybolabilir hiçbir açıklama yapmadan ve ortak tanıdığınız olmadığı için ulaşamazsınız.
Fransa'da, Belçika'da, Rusya'da, Yugoslavya'da tanıdıklarım akrabalarım var. Sizin hiç yurtdışı deneyiminiz oldu mu? Gurbetçi Türkleri gözlemleme şansınız oldu mu? Erkek arkadaşınızın annesi / ailesi kendi bölgelerinde yaşayan bir Türk kızını zaten oğullarıyla evlendirmeyi tasarlıyordur. Hazırlıklı olun. Erkek arkadaşınız ailesine ne diyecek ? Yılda 1 2 kez gördüğüm sanal ortamda tanıştığım kız arkadaşım ile evleneceğim :))
Fransızca'nın ne kadar zor bir dil olduğunun farkında mısınız ? Kaç yılda öğrenebileceğinizi ve öğrenememe durumunda kesinlikle iş bulamayacağınızı , maddi manevi müstakbel eşinize bağımlı kalacağınızı.. Aldatılırsanız susacaksınız. Geliriniz, emekliliğiniz, gelecek planlarınız olmayacak. Kişilere ve kurumlara güvenip iş yapılmaz.
Fransızca'da kelimeler Almanca'da olduğu gibi dişi ve erkek olarak ikiye ayrılır ve ama herhangi sabit bir kurala bağlı değildir. Dilbilgisi ve imla kurallarını da oldukça etkileyen ve karmaşıklaştıran unsurlar var. İmla kuralları bir acayiptir. Kuralların ve istisnaların cirit attığı labiretinimsi dili öğrenmek yıllarınızı alır. Kelimeleri telafuz ederken pek çok kelime kurallardan ayrılarak bambaşka bir okunuşa sahip. Fransa'da, Belçika'da veya Kanada'da doğup büyümeyen kişiler Fransızca konuşamıyor.
İzmir St. Benoit Fransız lisesi mezunu kuzenim ile Fransa'ya gittiğimizde '' ben Fransızca bilmiyormuşum '' diyerek isyan etti. Çok sıkıntı çekiyorsunuz yanınızda dil bilen yoksa. İngilizce'nin Lingua franca oluşu orada geçerli değil. Cezayir ve Tunus kökenli kişiler iyi derecede İngilizce bildikleri halde Fransızca konuşuyor. Israrla Fransızca cevap veriyor.
Keyfimi kaçırırlarsa huzurumu bozarlarsa nişanlımın ailesi ile görüşmeyebilirim ama sizin görüşmeme gibi bir seçeneğiniz olmayacak. Sizin kendilerine muhtaç oluşunuzu kullanıp eziyet edebilirler.
Anne ve babanız hasta olduğunda ameliyat v.s gibi durumlarda yanlarında olamayacaksınız. Sizin tüm hayatınız Fransa'da olacak. Anne babanızın yanında en fazla iki hafta kalabilirsiniz. Bir erkeğin eşinden bir iki ay uzakta kalması evliliği sarsar . Bir kez kabul eder, 2. kez gönülsüz olur 3.kez sorun çıkartır. Çocuğunuzu alıp Türkiye'ye gelemezsiniz, çocuğunuzun okulu arkadaşları düzeni ne olacak ? Çocuğunuzu bırakıp gidebilir misiniz ? Evladınızdan sık sık uzakta kalabilir misiniz ? Anne ve babanıza Allah uzun ömür versin de anneniz veya babanız tek kaldığında elden ayaktan düştüğünde hangi akrabanız sizin gibi ilgilenebilir ? ilgilenirler mi ? bir gün iki gün belki 3.gün ilgilenmezler.
Boşanmış bir kadın olarak evliliğin kumar olduğunu kabul etmiyorum. Evlilik öncesi karşınızdaki insanı yeterince tanıyamazsanız, araştıramazsanız, ailenizi ve arkadaşlarınızın uyarılarını dikkate almazsanız boşanırsınız. Hüsrana uğrar, depresyona girer, panik atak hastası, kontrol manyağı olursunuz.
Bir erkek için fedakarlık yapmaya değmez.