Evlenirken ailesine kırgın giden var mı?

Söylemedim söylemekte istemedim nakit olanları aldı düğün cdmde görünüyor üstüne nişan ve kınamdakileride vermedi isteseydim de vermezdi ne diyebilirimki eşim sağolsun problem yapmadı ama o zamanlar çok utandım mahçup oldum zamanında üniversite harcımı vermişti belki onlara saymıştır :)
Baba o üni harcını da verecek evlendirecekte... bende baba yok küçük yasta kaybettim abim var ama o da evlendi 2 çocugu var karısına uyup butun hakkmı aldılar yediler halam bekar bizimle kalıyo halamda hep abimden yana oldu erkek evlat diye :) bak nişanlıyım evleniyorm abim el gibi geldi anneme sey demiş hayatımn bşye ihtiyacı var mı ? Butun arkadaslarm soruyor aynı soruyu:) hatta butun arkadaslarm daha çok yardımcı oldu :) herseyimi yaptım 5krşta istemedm :) düğünmde de istemeyeceğim :) zaten halam hep erkek tarafına atıyo masrafları:) ama ben mahcup olmamak için benm pyıma düşenleri ödüyorum ileride önüme gelmemesi için .. sonra diyolrki el e gidince ezerler beni ailem eziyor el ezse ne olacak 😂

Konu baslıkta da oldgu gibi evlenirken ailesine kırgın baba evinden ayrılan var mı ?
Hangi kameraya el sallıyoruz :KK53: ben varımmm. Çok üzülerek geçirdim o süreci Allah yukarda ya kim beni eleştirmişse ( genel kitle olarak) kısa süre içerisinde benzer şeyleri yaşadı. Evlendikten sonra kıymetim arttı mı? Hemde çok...

Benmde nişanmda halam üzdü beni ama umursamadım allaha havale ettim . Annem haricinde abim halam misafr gibi geldiler :) abim yengem para taktı düşün el komşumda aynı parayı taktı :) el gibi. Kırgınım hepsine düğüne kdr ses etmiyorum evlendikten sonra da sen gibi hasta olsam bilmeyecekler asla söylemem bende Misafr gibi davranacagım :) aile atsan atamıyosn
Sende aynılarını yaparsin onlara hala oglun kızın varsa veya abine. Hakedene hak ettigi kadar ;)
Bise deyimmi aslinda atsan atılır benim hic umrumda olmaz annemle de kaynanamlada uzun sure konuşmadığım oldu mesele ne bilio musun kocana ve ailesine veya ona buna laf vermemek. Aslinda millet zerre umrumda degil ama gun gelir yaralayici bi laf söyleyebilirler ondan ailenle aran kotu degilmis gibi gostermek zorunda kaliyorsun. Gidersin oturursun misafir gibi.. bir de onlarin güvendiği daglara karlar yağınca mumla ararlar seni.
Mesela esim hic aileci değil,bende değilim. 2mizde biliyoruz bunu ona ragmen oyleymisiz gibi. :) evlenince daha iyi anlarsın. Hic canını sıkma.

Bence hiçbir zaman ne olursa olsun aileye böyle birşey yapılmamalı annemi ve abimi hiçkimseye değişmem gün olur bu bile yüze vurulur ailen ne kadar iyiki diye...

Sende aynılarını yaparsin onlara hala oglun kızın varsa veya abine. Hakedene hak ettigi kadar :KK66:
Bise deyimmi aslinda atsan atılır benim hic umrumda olmaz annemle de kaynanamlada uzun sure konuşmadığım oldu mesele ne bilio musun kocana ve ailesine veya ona buna laf vermemek. Aslinda millet zerre umrumda degil ama gun gelir yaralayici bi laf söyleyebilirler ondan ailenle aran kotu degilmis gibi gostermek zorunda kaliyorsun. Gidersin oturursun misafir gibi.. bir de onlarin güvendiği daglara karlar yağınca mumla ararlar seni.
Mesela esim hic aileci değil,bende değilim. 2mizde biliyoruz bunu ona ragmen oyleymisiz gibi. :) evlenince daha iyi anlarsın. Hic canını sıkma.
Annemde aynısını diyor biliyor msn merak etme halan şimdi ii ileri de dağ yağsın senn kapını çalar dedi kbkmasn dedim öyle zırt pırt glemiyck evıme bn müsait olursam ama anne sana her zaman müsaitim dedim. Kimsenn de bilmesine gerek yok kimseye duyurmm

Baba o üni harcını da verecek evlendirecekte... bende baba yok küçük yasta kaybettim abim var ama o da evlendi 2 çocugu var karısına uyup butun hakkmı aldılar yediler halam bekar bizimle kalıyo halamda hep abimden yana oldu erkek evlat diye :) bak nişanlıyım evleniyorm abim el gibi geldi anneme sey demiş hayatımn bşye ihtiyacı var mı ? Butun arkadaslarm soruyor aynı soruyu:) hatta butun arkadaslarm daha çok yardımcı oldu :) herseyimi yaptım 5krşta istemedm :) düğünmde de istemeyeceğim :) zaten halam hep erkek tarafına atıyo masrafları:) ama ben mahcup olmamak için benm pyıma düşenleri ödüyorum ileride önüme gelmemesi için .. sonra diyolrki el e gidince ezerler beni ailem eziyor el ezse ne olacak 😂
Bazen herkesten uzaklasmak lazım ailenin yapmadığını el dedikleri koca yapıyor utandırıyır hepsini. Rabbim yardımcımız olsun çok mutlu ve huzurlu ol yuvanda inşallah. Eşinede onlardan bahsetme evinizde hep huzur olsun yeniden başla hayatına.

Bazen herkesten uzaklasmak lazım ailenin yapmadığını el dedikleri koca yapıyor utandırıyır hepsini. Rabbim yardımcımız olsun çok mutlu ve huzurlu ol yuvanda inşallah. Eşinede onlardan bahsetme evinizde hep huzur olsun yeniden başla hayatına.
Cooook dogru.
Benimde kocam herkesi utandırdı bence. Ailemin bile zoruna gitti kiskandilar resmen dicek söz yok

Bu gisişle ben. Dün kınam vardı çok eğlendim arkadaşlarım geldiler çok çok mutlu idim bi fotoğraf çekinmek istedim annemlerle de ama bana yine o anda bile ablamla ilgili bir şey deyince çıldırdım

Hayatımın en mutlu günlerini ablamın sorunlarıyla uğraşmaktan başımın ağrısı ile geçiriyorum.
Kınada kuaförde iken bile bana onun kayınailesi ile ilgili sorular sorup duruyor son 3 günüm artık bana tek kelime bile etmeyin bu insanlarla ilgili dediğim halde.
Benim her zaman ötelenen çocuk olmam düğünümde bile belli ediyor kendini.
Sevinçler üzüntüler aynı anda denk gelebiliyor hayatta ancak elbette bir dengesi olmalı bunun diye düşünerek bir konuşma yaptım. Doğru düzgün salonda bile durmadılar sürekli dışarıda durdular. O kadar üzüldüm ki.. Kına yakılacak arkadaşım diyor ki bunu sen yapma gelin halinle sen mi yapacaksın dedi ama Bi baktım etrafımda arkadaşlarımdan başka kimim vardı.. Sureten duruyordu annemler.

benim ailem maddi anlamda çok iyi durumda buna rağmen nişanımda başkasından ödünç aldığı altını taktı erkek kardeşim ve babam daha sonrada geri aldı , çeyizim giderken gelin ve kardeşim saçma bir nedenden olay çıkarttı ve o günü ölsem unutmam , çalışıyorum çeyizimi kendim yaptım babam övüne övüne anlattı herkese kendi yapmış gibi , küsmedim ne olursa olsun ailem ama çok büyük kırgınlıklarım oldu halada var , mevla görüyor herşeyi ve hep onlar bana muhtaç oldu halada oluyor , o yüzden küsmeyin allaha havale edin nasılsa herkes iyi yada kötü yaptıklarının bedelini ödüyor inanın

Ben varım. Annemden aşırı korkan ve her dediğine boyun eğen bir insan olduğum halde kırgınlığım o kadar büyüktü ki "size muhtaç olduğum şu zamanda bu evden zorla gönderiyorsunuz ya, ben de bir daha GELMEYECEĞİM" dedim ve gitmiyorum, gitmeyeceğim. Başkalarının belki altın, düğün, çeyiz gibi tartışmalardan dolayı yaşanan kırgınlıkları vardır ama bana yaptıkları gibisi affedilmez.
Kıyamadım size.Allah evinizde esinizle cocuklarinizla huzur versin size.İnşallah siz cok cok iyi bir anne olursunuz.

babam yok (varda yok) Sevmedigim Kuzenimin Esinden isteme oldu ... Nikah günü Annem hakaretler etti Evladina yakistirmiyacak cinsten Dügün ztn somurtan kiz Tarafi ile gecti . Keske birde bunlar icin okadar para yayip borca girmeseydik daha ne diyim :D

Ben kırgın değilim ama aklıma takılan şeyler var illa ki. Ailemin durumu iyi olmasına rağmen ne nisanimda ne düğünümde faydalarını görmedim. Ne yaptıysak esimle kredi çektik öyle yaptık ödedik. Zaman zaman üzülüyorum hiç mi değerim yoktu diye.
Çevremde de hep evlatlarına yardım eden aileler var.
Eltim yatak odamı ailem aldı dedi.
Mesela amcam biraz parası var ev alacak çocuğuna. Benim böyle buyuk beklentim yoktu zaten. Sadece biraz düşünmelerini beklerdim.
Geçen esim ev arıyordu tasinacaktik. Babam arabasıyla gidilecek yerlere götürdü. Ben rahatsız oldum. Yani ailem laf eder yük oluyormusum gibi geldi.

Evli degilim. Nişanlı da degilim.Ogretmenim.Ailem.sık sık biz okuttuk evlenirsen takılacak altına kadar kendin al diyor okumaktan daha büyük çeyiz yok diyorlar .Dogmamis çocuğa don biciyorlar.Hayir dusunuyorum gerçekten evlenecek olsam neler neler yaparlar.

Ben de varım desem hiç eksik olmaz 🤦🏻‍♀️Eşimi seçerken bile ailemi düşünürek seçtim iyi bir insan diye ailemi benimser diye ama ailem eşimi istemedi polis diye.hem de uzakta memleketi diye. Ama bir türlü ikna edemedim ne yemediğim dayak kaldı ne de yapmadıkları beddua . Derken bizi nikahlanmak zorunda biraktılar sonrasında ise ikna oldular beni verdiler.ama ne istememden bişey anladım ne nişanımda ne de düğünümden.çok gergindik eşimle hem sevinçliydik kavustuk diye ama şimdiki düğünllerdeki gelin ve damatların yaşadığı o güzel duyguları gerginlikten yaşayamadık.sonrasında ne mi oldu ? Eşim aileme öyle güzel davrandı ki ailem şok oldu .yaptıklarından utanıyorlardı ama bu sefer de polis olmasına kulp buldular tayınımız olmayınca onların yanına. Başka iş yapsaydı gelırdın gurbettesın teksın orda dıye dıye ıcımı kemırdıler. Eşimse yazık sürekli tayın ıstıyordu ama cıkmıyordu. Her memlekete gittiğimde akrabalarımda laf söylüyordu uzaktan evlendın her zaman gelemezsın ıste böle dıye bayramı bıle sındırmıyorlardı.oysa eşim aıleme benı mahcup etmemek ıcın ıznı bıle yokken nöbetten uykususuz cıkıp benı aılemın yanına götüryordu saatlerce yol gıdıp bayramda aılemle olmamı sağlıyordu günü birlik olsa bile 8saat yol gıdıyordu.sonrasında eşim haksızca işinden oldu ve biz ailemin yaşadığı sehırde yasamaya basladık . Begenemdıklerı ısını mumla arar oldu bu sefer aılem eşimin . Öyle zorlanıyorduk ki ailem benim için çok daha fazlasını yapabılecekken maddı acıdan sıkıntıları yokken adeta damlayla yardım edıyordu. Zoruma gidşyordu cok eşime de bısey dıyemıyodum. Hem ılgılı gıbı hem de ılgısızler . Eşimse aileme mahcup olmanın verdiği ağırlık altında eziliyordu bunu hissedebiliyordum.ama günden güne o da psıkolojısı bozuldu ve aıleme ve bana daha kötü davranmaya basladı . Acısını benden cıkartır aılemden cıkartır oldu en ufak bıseyde parlar oldu. Şimdi nasıl aıleme kızmayayım . Evlılığım böyle baslamasa belkı sımdı cok daha farklı olurdu hersey. Aılem saygı duysaydı secımıme ne esım ne ben bu kadar agır yük altındaymışız psikolojisiyle yasamazdık hayatımızı. Ve en acısı da evlendıkten sonra cocuk ıstegı oldu bu konu acılınca annem dırekt daha bırbırınızı tanımıyorsunuz borclarınızı bıtırın sona yapın demesıyle gözüm korktu ve vazgectım.sonrasında tam karar verdığımız yapalım dedıgımız anda esım ıssız kaldı ve bızım cocuk hayallerımız calındı geçim derdine düşmekten. Şimdi kime kızayım hangi birine yanayım dertlerimin . Biri eşim biri ailem bi yanda eşimin durumu diğer yanda ne zaman gerçekleşeceği bile belli olmayan çocuk hayalım ....

Evli degilim. Nişanlı da degilim.Ogretmenim.Ailem.sık sık biz okuttuk evlenirsen takılacak altına kadar kendin al diyor okumaktan daha büyük çeyiz yok diyorlar .Dogmamis çocuğa don biciyorlar.Hayir dusunuyorum gerçekten evlenecek olsam neler neler yaparlar.
Ailenize katiliyorum okumak calismak en büyük ceyiz. Bir kadin olarak evliliginize götürebilceginiz en büyük hediye. Evlenince anlarsiniz ne demek istedigimi.

Konu sahibi abinizden evi alabildiniz mi?
Sanırım bi ev mevzunuz vardı?Adınıza kayıtlı daireyi yengeniz ihtiyacımız var diye vermiyordu diye hatırlıyorm
İns kaptırmadın daireyi🙈
Kendi ailem degil ama esimin ailesi suya sabuna dokunmadı ama asla laf söyletmez😐
Kadınlar daha cok takıyor sanırım bu konular.
Erkekler icinde yasayıp devam ediyor hayata☺️

Back
X