• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken destek olup evlendikten başınıza kakıldı mı?

Daha önce de açtınız benzer konuyu. Kafanızdan atmaya çalışın. Siz evlenmişsiniz üzerinden zaman geçmiş. Gençmişsiniz ailenin eşinizin evliliği ile ilgili bir kaygısı yokmuş, erken diye bile düşünmüş olabilirler.
Diğer kardeş kırklı yaşlarda ise aman evlensin diye farklı yaklaşmış olabilirler. Bundan sonra yine iyi olsunlar diye özenli davranabilirler. Onlara yardım ettiler diye illa çok şey bekleyecek değiller. Bilemezsiniz yani. İyi olurlarsa size iyice dert olacak bu durum.
Es ailesiyle aranızda iyi değildi, bırakın ne yaparlarsa yapsınlar. Siz kendi hayatınıza bakın.
İyi olsunlar bunu dert etmiyorum gerçekten.
Ama durumu hazmedemiyorum bunca şeyi bilip birine yapıp birine yapılmamasını hazmedemiyorum aklıma geldikçe gıcık oluyorum elimde değil.

Aslında suç eşinizde. Ailesinin yardım edeceğini söyleyip sizi kandırmış. Bununla ilgili h hesap sormadınız mı eşinize
Sormaz mıyım.
Onca sıkıntıyı birlikte çektik bilseydim böyle yapacaklarını biraz birikim yapar öyle girerdim bu işe diyor.
Oda gol yedi.

40 yaş ustu bir adamin, dugununu ailesi yapiyorsa, evini, arabasini vs ailesi aliyorsa o adamda sikinti ararim acikcasi :) Size yapilmadiysa yapılmadı. Mesafe koyun, kafaya taktiysaniz
Mesafenin alayını koyduk.
Ama anlayacak kapasite yok onlarda.

Aynı apartmanda oturacagima kendim harcar başka yerde otururum. Ablamin eltisi ayni apartmanda kv ile. Ablam bile uzulüyor kadinin haline. Kadinin 4 cocugu var ama hic soz hakkı yok. Esi deseniz hala ana kuzusu. Gorseniz cocuklu adam demezsiniz rahatliğını. Cocuklar aç kalsa gider anasinda kendisi yemek yer oturur hatta yatar umru degil. Elti surekli onlara hizmet ediyir. Sizin eltinize bu kadar olmaz ama illaki özgürluk alani azalacak.
Bu benim kaynım 😂
Annesine olağanüstü düşkün illaki sorun olacaktır.
Ama şartlar eşit değil insan sinir oluyor ister istemez.

Ama bu yapıp yapmamayı geçmiş başka bi boyut. Sizde hiç bir şeye karışmayıp ötekinde yağdırmaları resmen ayrımcılık. Acaba sizi istemiyolar mıydı
İstememek değilde bende eşimde çok gençtik ve eşim iyi bir mesleğe sahip kaynanam bu giderse diğeri gelir diye düşündü bence 😂
Ama diğeri 40 a kadar evlenemeyince evde kalacak bu destek olayım dedi heralde.

Selamlar hatunlar;

Başlıktanda anlaşıldığı üzere merak ettiğim;
Evlenirken maddi destek gören arkadaşlarım ne gibi sıkıntılar yaşadınız !!!

Ben ve eşim üniversiteden mezun olduktan 1-2 yıl sonra evlenmeye karar verdik. O dönemde eşime daha çok genciz altından kalkabilecek miyiz dedim. Ailem destek olacağını söyledi dedi. Bizimkiler de elinden geleni yapacaktı elbette.
Sözlendik eş ailesi ikiside çalışıyor biz bişey yapamayız diyip köşeye çekildiler düğüne bile misafir gibi gelip gittiler.
Herşey eşimle ikimize kaldı çok zorlandık, yıprandık Allah a sonsuz şükürler olsun yuvamızı kurduk.

Şimdi eşimin erkek kardeşi evleniyor.
Kızda eşimin kardeşide çalışıyor.
Yaşları da 40 ın üstünde elbette birikimleri de vardır.
Ama eşimin adet gelenek görenek bilmeyen ailesi herseyin içinde gereken herşey yapılıyor. İkiside çalışıyor yapsınlar denmedi !
Takısı bohçası evi arabası eşyası ev dekorasyonuna kadar herşey yapılıyor.

Bu kadar özenilen bir gelin var ortada oda aynı şekilde özenli davranırsa mutlu mesut geçinir giderler.

Ama herkes bir yapıyorsa beş beklerler.
Yapmamaları daha iyi en azından söz hakları olmaz diyor !!!

Gerçekten alakası varmı bununla. Bu arada aynı apartmanda oturacaklar.

Not: Elti kıskançlığım falan yok. Oda hayalleri olan bir genç kız mutlu olmak elbette hakkı.
Sadece kırgınım ben.
Kiskanabilirsinizde haklısınız nolurdu yardım etselerdi burada anne baba düğün yapmak zorunda diyenlere bakmayın.Burasi Avrupa değil.18 yasinda aileden ayrilmiyoruz.

Hatirladigim kadariyla sizin kayniniz sorunlu bir tipti.
Gelin hanim kacmasin diye gözünü boyuyor olabilirler
Tabiii olağanüstü sorunlu biri.
Nereye kaçacak oda evi arabası bilmem nesi olan bir yer bulmuş o yaşta bırakırmı sizce.
Hatta kaçırmamak için tüm organizasyonları aynı gün yaptı.

Babam 4 yıllık üniversite hayatımda bana toplamda 2000 tl masraf yapmıştır. En fazla. Seni ben okuttum der dururdu uyuz. yaptığı her şeyi başımıza kakardı. Neyse öyle geldi aklıma birden
Kayınpederim evlenirken başlık vermiş kaynanama 45 yıldır başına kakıyormuş komşuları söylemişti.

Eş ailesiyle aran çok iyi olsa, her işlerine koşuyor olsan anlarım kırgınlığını da senede bir görüşüyorsun zaten yeterince mesafelisin ne yapmaları gerekiyor bu saatten sonra anlayamadım
Aramızdaki bu mesafe yaptıkları yüzünden oluştu. Keyfi değil.
Keşke şuan bilinen şeyler bizdede yapılsa ve bu mesafe oluşmasaydı.
Maddiyi geçtim manevi olarak bile olmadılar.
Ama yapabiliyorlarmış gördük !!!

Selamlar hatunlar;

Ben ve eşim üniversiteden mezun olduktan 1-2 yıl sonra evlenmeye karar verdik. O dönemde eşime daha çok genciz altından kalkabilecek miyiz dedim. Ailem destek olacağını söyledi dedi. Bizimkiler de elinden geleni yapacaktı elbette.
Sözlendik eş ailesi ikiside çalışıyor biz bişey yapamayız diyip köşeye çekildiler düğüne bile misafir gibi gelip gittiler.
Herşey eşimle ikimize kaldı çok zorlandık, yıprandık Allah a sonsuz şükürler olsun yuvamızı kurduk.

Ama eşimin adet gelenek görenek bilmeyen ailesi herseyin içinde gereken herşey yapılıyor. İkiside çalışıyor yapsınlar denmedi !

Bu kadar özenilen bir gelin var ortada oda aynı şekilde özenli davranırsa mutlu mesut geçinir giderler.

Not: Elti kıskançlığım falan yok. Oda hayalleri olan bir genç kız mutlu olmak elbette hakkı.
Sadece kırgınım ben.
En guzelını yapmışınız ne güzel sıze kıöse laf edemıyecek. Ama bana göre aıleler ellerınden gelenı yapmalılar. Ama yoksa da yapacak bır sey yok. Ama hem kadın hemde erkek ekonomık olarak uygun olmalı bence. Aıleye guvenılırse o işten hiç bır sey cıkmıyor

En guzelını yapmışınız ne güzel sıze kıöse laf edemıyecek. Ama bana göre aıleler ellerınden gelenı yapmalılar. Ama yoksa da yapacak bır sey yok. Ama hem kadın hemde erkek ekonomık olarak uygun olmalı bence. Aıleye guvenılırse o işten hiç bır sey cıkmıyor
Neden laf etsinler ki.
Ebeveyn olmak bunu gerektirmez mi?
Bizimde evlatlarımız var herşeyin en iyisini en güzelini almak, yapmak için uğraşıyoruz.

Ben yapılan haksızlığı sindiremiyorum. Düşünüyorum mesela şuan yapılanlar bize de yapılsa bu kadar yorulmayacak en güzel zamanlarımızı borç yüzünden kavga ederek geçirmeyecektik.

+5 olarak başlıyacaklar evliliklerine. Borçsuz harçsız kira, depozit, kredi, ev peşinatı bu be bunun gibi bir çok şeyi düşünmeden düşünmeden.

Allah a sonsuz şükürler olsun. Rabbim layık gördü onların görmediğini.

Selamlar hatunlar;

Sadece kırgınım ben.
Boşver canım ne güzel kendiniz üstesinden gelmişsiniz. Allah mutlu etsin.

Benim eşimde kendisi yaptı herşeyi. Hatta beni istemeye geldiği ilk gün aileme ne isterseniz benden isteyin ailem karışmayacak dedi.

Öyle olmasına rağmen eş ailesi sürekli bana dayalı döşeli eve geldin diyorlardı. Birgün dayanamadım evet sizin oğlunuz zengin diye evlendim dedim bir dahada birsey söyleyemediler

Esinizin ailesi ile arasi nasil? Benim kaynim tum aileye yaka silktirdigi icin taskinliklari ile kayinpederim ona karsi diger iki cocuguna gore daha serttir. Ister istemez ayrim yapiyor cunku bir soruna daha tahammulum yok diyor. Miras falan isleri haric diger konular ailelerin kendi tasarrufunda oldugu icin cok da anormal gelmiyor bana farkli davranmalari. Bir de siz evleneli cok zaman olduysa dusunceleri ya da imkanlari degismistir belki.

Esinizin ailesi ile arasi nasil? Benim kaynim tum aileye yaka silktirdigi icin taskinliklari ile kayinpederim ona karsi diger iki cocuguna gore daha serttir. Ister istemez ayrim yapiyor cunku bir soruna daha tahammulum yok diyor. Miras falan isleri haric diger konular ailelerin kendi tasarrufunda oldugu icin cok da anormal gelmiyor bana farkli davranmalari. Bir de siz evleneli cok zaman olduysa dusunceleri ya da imkanlari degismistir belki.
Eşimde kaynımda mülayim efendi insanlar.
Hatta eşim kaynıma göre çok çok daha iyidir. Ailesini hiç bir konuda yormamış üzmemiş.

Bosver ilerde cok icinde kalirsa ince bir laf sokarsin ne sanslisin kaynana yanında dersin herkes parasal yardim etti bize kimse etmedi .huzurla otur de. onlara yeter .

Kimle yiyorlarsa onlarla da yıkayacaklar demektir, o kadar sıkıntıyı iki başınıza atlattıktan sonra kimsenin nazını niyazını da çekemeyeceğinizi her ortamda dile getirin, eşinizden bi şey beklemeyin o daha sevilmeyen evlat olmayı atlatabilmiş gibi durmuyor.

Bosver ilerde cok icinde kalirsa ince bir laf sokarsin ne sanslisin kaynana yanında dersin herkes parasal yardim etti bize kimse etmedi .huzurla otur de. onlara yeter .
Hiç onu anlayacak kapasitede biri değil benim kaynanam. Zır cahil.
İşine geleni anlar diğerleri vız.

Kimle yiyorlarsa onlarla da yıkayacaklar demektir, o kadar sıkıntıyı iki başınıza atlattıktan sonra kimsenin nazını niyazını da çekemeyeceğinizi her ortamda dile getirin, eşinizden bi şey beklemeyin o daha sevilmeyen evlat olmayı atlatabilmiş gibi durmuyor.
Nişana giderken bizim arabada bir komşusu ve eşi de geldi bizimle.
Giderken kadın dediki iki çocukla ve onca işle nasıl başa çıkıyorsun varmı yakınlarında sana destek olucak kimse. ( kendi kızının da benim çocuklarımla aynı yaşta iki çocuğu var)
Dedim ki kimse yok hakatende yok yani.
Ama dedim şükür yetiyorum kimseye ihtiyaç duymuyorum. Eşim çocuklarım yetiyor bana.

Kadın bunu söylemiş kaynanama ama hangi maksatla bilmiyorum. İyi anlamdada söylemiş olabilir çok tanımıyorum kendisini.

Aramış eşimi kaynana vay efendim ben kimseye ihtiyaç duymuyorum demiş. Bizi zaten ne zaman adam yerine koydu ki.
O kadar söyleyecek lafı yokki buna takılmış.

Eşim aramıyor sormuyor. Çok kırgın bunuda belli ediyor. Babası arıyor ayda bir nasılsın iyiyim sen nasılsın işim var hadi görüşürüz diyip kapatıyorum diyor.

Back
X