• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken destek olup evlendikten başınıza kakıldı mı?

diğer oğullarına yada gelinlerine değil kendilerine yapıyorlar.
ve evet benim fikrim herşeyi erkek ailesi alıp evi de verirlerse herşeye de karışırlar.
Kaynım çok anneci bir çocuk yaptıklarını ettiklerini sorup anlatabilir.
Ama kız 40 yaşın üzerinde neden karıştırtsın işine cahil toy değil ki.

Selamlar hatunlar;

Başlıktanda anlaşıldığı üzere merak ettiğim;
Evlenirken maddi destek gören arkadaşlarım ne gibi sıkıntılar yaşadınız !!!

Ben ve eşim üniversiteden mezun olduktan 1-2 yıl sonra evlenmeye karar verdik. O dönemde eşime daha çok genciz altından kalkabilecek miyiz dedim. Ailem destek olacağını söyledi dedi. Bizimkiler de elinden geleni yapacaktı elbette.
Sözlendik eş ailesi ikiside çalışıyor biz bişey yapamayız diyip köşeye çekildiler düğüne bile misafir gibi gelip gittiler.
Herşey eşimle ikimize kaldı çok zorlandık, yıprandık Allah a sonsuz şükürler olsun yuvamızı kurduk.

Şimdi eşimin erkek kardeşi evleniyor.
Kızda eşimin kardeşide çalışıyor.
Yaşları da 40 ın üstünde elbette birikimleri de vardır.
Ama eşimin adet gelenek görenek bilmeyen ailesi herseyin içinde gereken herşey yapılıyor. İkiside çalışıyor yapsınlar denmedi !
Takısı bohçası evi arabası eşyası ev dekorasyonuna kadar herşey yapılıyor.

Bu kadar özenilen bir gelin var ortada oda aynı şekilde özenli davranırsa mutlu mesut geçinir giderler.

Ama herkes bir yapıyorsa beş beklerler.
Yapmamaları daha iyi en azından söz hakları olmaz diyor !!!

Gerçekten alakası varmı bununla. Bu arada aynı apartmanda oturacaklar.

Not: Elti kıskançlığım falan yok. Oda hayalleri olan bir genç kız mutlu olmak elbette hakkı.
Sadece kırgınım ben.
Tekkeyi bekleyen corbayi iciyo. Siz evlenmissiniz hic soz haklari olmamis uzerinizde. Bu heline herseyi yaptiklari icin sanki satin almis gibi davranacaklarina o kadar eminim ki. Uzulmeyin kenardan izleyin. Ayni binada birbirlerinden nefret etmeleri 6 ayi bulmayacak malesef

Tekkeyi bekleyen corbayi iciyo. Siz evlenmissiniz hic soz haklari olmamis uzerinizde. Bu heline herseyi yaptiklari icin sanki satin almis gibi davranacaklarina o kadar eminim ki. Uzulmeyin kenardan izleyin. Ayni binada birbirlerinden nefret etmeleri 6 ayi bulmayacak malesef
Gelinin yaşı küçük olsa dediğiniz doğru.
Ama 40 yaşını geçmiş işine karıştırtmaZ bence.
Bende adet bilmeyen insanlara adet gelenek öğretmiş dişli bir gelin.

Nişana giderken bizim arabada bir komşusu ve eşi de geldi bizimle.
Giderken kadın dediki iki çocukla ve onca işle nasıl başa çıkıyorsun varmı yakınlarında sana destek olucak kimse. ( kendi kızının da benim çocuklarımla aynı yaşta iki çocuğu var)
Dedim ki kimse yok hakatende yok yani.
Ama dedim şükür yetiyorum kimseye ihtiyaç duymuyorum. Eşim çocuklarım yetiyor bana.

Kadın bunu söylemiş kaynanama ama hangi maksatla bilmiyorum. İyi anlamdada söylemiş olabilir çok tanımıyorum kendisini.

Aramış eşimi kaynana vay efendim ben kimseye ihtiyaç duymuyorum demiş. Bizi zaten ne zaman adam yerine koydu ki.
O kadar söyleyecek lafı yokki buna takılmış.

Eşim aramıyor sormuyor. Çok kırgın bunuda belli ediyor. Babası arıyor ayda bir nasılsın iyiyim sen nasılsın işim var hadi görüşürüz diyip kapatıyorum diyor.
E doğru. Duymuyorsunuz kimseye ihtiyaç. Utanacağı yerde hesap sormuş, bunlara dikkat edin, diğer oğluna gelinine yedirir içirir utanmadan başınıza yıkılmaya kalkarlar, zaten o ışığı almıştım. Kaynınız da kırkından sonra bulduğu karıyı üzdürmez kimseye, o kocanıza söyleyin de nasılsa verdikleri yok alacak peşine düşmezler diye rahatlatmasın kendini.

yapmayın cahil toy olmasa aile apartmanında oturmaz.
Kız halk dilinde evde kalmış biri ( bence deil insan ne zaman isterse o zaman evlenir)
Kaynanam bile dile getiriyor bunu yani.
Daha önce hiç isteyeni falan olmamış.
Ee şimdi buldu boyu boyuna huyu huyuna birini. Ee kirada vermeyecek neden kabul etmesin.

Bu gelin hanima bağli. Bir iğne bile almayıp herşeyine karışan da var, herşeyini alip hiç karişmayan da var. Gelin hanımın tavrı önemli karıştırmayan karıştırmiyor.

E doğru. Duymuyorsunuz kimseye ihtiyaç. Utanacağı yerde hesap sormuş, bunlara dikkat edin, diğer oğluna gelinine yedirir içirir utanmadan başınıza yıkılmaya kalkarlar, zaten o ışığı almıştım. Kaynınız da kırkından sonra bulduğu karıyı üzdürmez kimseye, o kocanıza söyleyin de nasılsa verdikleri yok alacak peşine düşmezler diye rahatlatmasın kendini.
Yapar o yüzsüzlük var onlarda.
Kaynımla birlikte kızın her istediğini yapmışlar bir dediği iki olmamış.

Uzun zamandır araba istiyordum eşimle birlikte çalışıyoruz biz zaten emeğimde var
Rabbim nasip etti şükürler olsun aldık.
Eşime şey demiş sen birde ona araba mı aldın !!! Cümleye bakar mısın.
Diğer geline akıtıyor sorun yok. Ben 16 yıllık gelinim ve kendisi değil kocamla birlikte aldığımız arabama laf ediyor.
Tam kafa göz kırmalık kendisi.

Gelinin yaşı küçük olsa dediğiniz doğru.
Ama 40 yaşını geçmiş işine karıştırtmaZ bence.
Bende adet bilmeyen insanlara adet gelenek öğretmiş dişli bir gelin.
40 yasinda yeterince oturakli bi kadin bence kv binasina gitmez. Bi de kaynin anaci olma gercegi var. Hem yanlis es secimi hem kv binasi kombinasyonu. Kadin diretse de esi malesef aradaki dengeyi kurabilecek biri degil.

Kız halk dilinde evde kalmış biri ( bence deil insan ne zaman isterse o zaman evlenir)
Kaynanam bile dile getiriyor bunu yani.
Daha önce hiç isteyeni falan olmamış.
Ee şimdi buldu boyu boyuna huyu huyuna birini. Ee kirada vermeyecek neden kabul etmesin.

işte kabul edince karışılmasına da olanak sağlamış olacak.

İşini bilen biriyse sen ben gibi arlı değilse çatır çatır oturur da lafını geçirir de.
Kızı hiç tanımıyoruz.
Tanıştırılmış ve istemeye gidildi nişan yapıldı.
İsteme videosunda durup durup çocuğa sarılan öpen kız.
Nişanda sanki onu zorla alıyorlarmış gibi burnu kaf dağındaydı. Yüzü hiç gülmedi.
Son derece sevimsizdi.
Kaynanam bizimle hiç konuşmuyor hep kaynımla konuşuyormuş.
Ama her dediğini yaptırmış.

40 yasinda yeterince oturakli bi kadin bence kv binasina gitmez. Bi de kaynin anaci olma gercegi var. Hem yanlis es secimi hem kv binasi kombinasyonu. Kadin diretse de esi malesef aradaki dengeyi kurabilecek biri degil.
Asla değil asla.
Annesi öl dese ölür.
Ama kızda dediğim dedik biri onunda her dediğini yapıyor.
Kabul etmiş ki aynı binada oturacaklar.

Yapar o yüzsüzlük var onlarda.
Kaynımla birlikte kızın her istediğini yapmışlar bir dediği iki olmamış.

Uzun zamandır araba istiyordum eşimle birlikte çalışıyoruz biz zaten emeğimde var
Rabbim nasip etti şükürler olsun aldık.
Eşime şey demiş sen birde ona araba mı aldın !!! Cümleye bakar mısın.
Diğer geline akıtıyor sorun yok. Ben 16 yıllık gelinim ve kendisi değil kocamla birlikte aldığımız arabama laf ediyor.
Tam kafa göz kırmalık kendisi.
Kocan olacak oracıkta yüzünün ortasına karşı sana ne diyememiş mi? Sen mi verdin ekmeğimizi bu güne kadar sana ne oluyor diyememiş mi?

Bu konuyu burada ikide bir açıp onlara söylenince rahatlıyorsunuz galiba. Eşimin abisi de bizden sonra ve geç yaşta evlendi. Bulmuşken kaçırmayalım, aman evlensin mantığıyla kayınaile eltime daha ayrıcalıklı davrandı. Umrumda bile olmadı. Eşime dediğim tek şey şu oldu: Yaşlandıklarında hangi gelinlerine hürmet ettilerse ondan beklesinler aynı hürmeti. Ben yokum haberin olsun ajsjjsjs

Amaan benden uzak dursun da kayınaile, kayınbiradere açsın kesesini. Hiç takmayın. İyi olur ileride beklentileri olmaz olursa da çakarsınız lafı. Evi verdiğine git dersiniz.
Parası pulu onların olsun gölge etmesinler yeter.
Sıkmayın canınızı

Back
X