- 24 Mayıs 2021
- 1.191
- 1.005
- 83
- 40
- Konu Sahibi AlerjikRinit
-
İyi olsunlar bunu dert etmiyorum gerçekten.Daha önce de açtınız benzer konuyu. Kafanızdan atmaya çalışın. Siz evlenmişsiniz üzerinden zaman geçmiş. Gençmişsiniz ailenin eşinizin evliliği ile ilgili bir kaygısı yokmuş, erken diye bile düşünmüş olabilirler.
Diğer kardeş kırklı yaşlarda ise aman evlensin diye farklı yaklaşmış olabilirler. Bundan sonra yine iyi olsunlar diye özenli davranabilirler. Onlara yardım ettiler diye illa çok şey bekleyecek değiller. Bilemezsiniz yani. İyi olurlarsa size iyice dert olacak bu durum.
Es ailesiyle aranızda iyi değildi, bırakın ne yaparlarsa yapsınlar. Siz kendi hayatınıza bakın.
Sormaz mıyım.Aslında suç eşinizde. Ailesinin yardım edeceğini söyleyip sizi kandırmış. Bununla ilgili h hesap sormadınız mı eşinize
Mesafenin alayını koyduk.40 yaş ustu bir adamin, dugununu ailesi yapiyorsa, evini, arabasini vs ailesi aliyorsa o adamda sikinti ararim acikcasi :) Size yapilmadiysa yapılmadı. Mesafe koyun, kafaya taktiysaniz
Bu benim kaynımAynı apartmanda oturacagima kendim harcar başka yerde otururum. Ablamin eltisi ayni apartmanda kv ile. Ablam bile uzulüyor kadinin haline. Kadinin 4 cocugu var ama hic soz hakkı yok. Esi deseniz hala ana kuzusu. Gorseniz cocuklu adam demezsiniz rahatliğını. Cocuklar aç kalsa gider anasinda kendisi yemek yer oturur hatta yatar umru degil. Elti surekli onlara hizmet ediyir. Sizin eltinize bu kadar olmaz ama illaki özgürluk alani azalacak.
İstememek değilde bende eşimde çok gençtik ve eşim iyi bir mesleğe sahip kaynanam bu giderse diğeri gelir diye düşündü benceAma bu yapıp yapmamayı geçmiş başka bi boyut. Sizde hiç bir şeye karışmayıp ötekinde yağdırmaları resmen ayrımcılık. Acaba sizi istemiyolar mıydı
Kiskanabilirsinizde haklısınız nolurdu yardım etselerdi burada anne baba düğün yapmak zorunda diyenlere bakmayın.Burasi Avrupa değil.18 yasinda aileden ayrilmiyoruz.Selamlar hatunlar;
Başlıktanda anlaşıldığı üzere merak ettiğim;
Evlenirken maddi destek gören arkadaşlarım ne gibi sıkıntılar yaşadınız !!!
Ben ve eşim üniversiteden mezun olduktan 1-2 yıl sonra evlenmeye karar verdik. O dönemde eşime daha çok genciz altından kalkabilecek miyiz dedim. Ailem destek olacağını söyledi dedi. Bizimkiler de elinden geleni yapacaktı elbette.
Sözlendik eş ailesi ikiside çalışıyor biz bişey yapamayız diyip köşeye çekildiler düğüne bile misafir gibi gelip gittiler.
Herşey eşimle ikimize kaldı çok zorlandık, yıprandık Allah a sonsuz şükürler olsun yuvamızı kurduk.
Şimdi eşimin erkek kardeşi evleniyor.
Kızda eşimin kardeşide çalışıyor.
Yaşları da 40 ın üstünde elbette birikimleri de vardır.
Ama eşimin adet gelenek görenek bilmeyen ailesi herseyin içinde gereken herşey yapılıyor. İkiside çalışıyor yapsınlar denmedi !
Takısı bohçası evi arabası eşyası ev dekorasyonuna kadar herşey yapılıyor.
Bu kadar özenilen bir gelin var ortada oda aynı şekilde özenli davranırsa mutlu mesut geçinir giderler.
Ama herkes bir yapıyorsa beş beklerler.
Yapmamaları daha iyi en azından söz hakları olmaz diyor !!!
Gerçekten alakası varmı bununla. Bu arada aynı apartmanda oturacaklar.
Not: Elti kıskançlığım falan yok. Oda hayalleri olan bir genç kız mutlu olmak elbette hakkı.
Sadece kırgınım ben.
eskiden olsa ailen derdimZor seçimlerinizin sonucu aşağıdaki gibi. Boşverin başkalarını...
Eki Görüntüle 3230657
Bu arada eşinizden bir şey isterlerse aynısını yapar umarım.
Tabiii olağanüstü sorunlu biri.Hatirladigim kadariyla sizin kayniniz sorunlu bir tipti.
Gelin hanim kacmasin diye gözünü boyuyor olabilirler
Kayınpederim evlenirken başlık vermiş kaynanama 45 yıldır başına kakıyormuş komşuları söylemişti.Babam 4 yıllık üniversite hayatımda bana toplamda 2000 tl masraf yapmıştır. En fazla. Seni ben okuttum der dururdu uyuz. yaptığı her şeyi başımıza kakardı. Neyse öyle geldi aklıma birden
Aramızdaki bu mesafe yaptıkları yüzünden oluştu. Keyfi değil.Eş ailesiyle aran çok iyi olsa, her işlerine koşuyor olsan anlarım kırgınlığını da senede bir görüşüyorsun zaten yeterince mesafelisin ne yapmaları gerekiyor bu saatten sonra anlayamadım
En guzelını yapmışınız ne güzel sıze kıöse laf edemıyecek. Ama bana göre aıleler ellerınden gelenı yapmalılar. Ama yoksa da yapacak bır sey yok. Ama hem kadın hemde erkek ekonomık olarak uygun olmalı bence. Aıleye guvenılırse o işten hiç bır sey cıkmıyorSelamlar hatunlar;
Ben ve eşim üniversiteden mezun olduktan 1-2 yıl sonra evlenmeye karar verdik. O dönemde eşime daha çok genciz altından kalkabilecek miyiz dedim. Ailem destek olacağını söyledi dedi. Bizimkiler de elinden geleni yapacaktı elbette.
Sözlendik eş ailesi ikiside çalışıyor biz bişey yapamayız diyip köşeye çekildiler düğüne bile misafir gibi gelip gittiler.
Herşey eşimle ikimize kaldı çok zorlandık, yıprandık Allah a sonsuz şükürler olsun yuvamızı kurduk.
Ama eşimin adet gelenek görenek bilmeyen ailesi herseyin içinde gereken herşey yapılıyor. İkiside çalışıyor yapsınlar denmedi !
Bu kadar özenilen bir gelin var ortada oda aynı şekilde özenli davranırsa mutlu mesut geçinir giderler.
Not: Elti kıskançlığım falan yok. Oda hayalleri olan bir genç kız mutlu olmak elbette hakkı.
Sadece kırgınım ben.
Neden laf etsinler ki.En guzelını yapmışınız ne güzel sıze kıöse laf edemıyecek. Ama bana göre aıleler ellerınden gelenı yapmalılar. Ama yoksa da yapacak bır sey yok. Ama hem kadın hemde erkek ekonomık olarak uygun olmalı bence. Aıleye guvenılırse o işten hiç bır sey cıkmıyor
Boşver canım ne güzel kendiniz üstesinden gelmişsiniz. Allah mutlu etsin.Selamlar hatunlar;
Sadece kırgınım ben.
Eşimde kaynımda mülayim efendi insanlar.Esinizin ailesi ile arasi nasil? Benim kaynim tum aileye yaka silktirdigi icin taskinliklari ile kayinpederim ona karsi diger iki cocuguna gore daha serttir. Ister istemez ayrim yapiyor cunku bir soruna daha tahammulum yok diyor. Miras falan isleri haric diger konular ailelerin kendi tasarrufunda oldugu icin cok da anormal gelmiyor bana farkli davranmalari. Bir de siz evleneli cok zaman olduysa dusunceleri ya da imkanlari degismistir belki.
Yok hayır bizi adam yerine koyup ev vermediler biz farklı bir ildeyiz.
2 saatlik aramız.
Hiç onu anlayacak kapasitede biri değil benim kaynanam. Zır cahil.Bosver ilerde cok icinde kalirsa ince bir laf sokarsin ne sanslisin kaynana yanında dersin herkes parasal yardim etti bize kimse etmedi .huzurla otur de. onlara yeter .
Nişana giderken bizim arabada bir komşusu ve eşi de geldi bizimle.Kimle yiyorlarsa onlarla da yıkayacaklar demektir, o kadar sıkıntıyı iki başınıza atlattıktan sonra kimsenin nazını niyazını da çekemeyeceğinizi her ortamda dile getirin, eşinizden bi şey beklemeyin o daha sevilmeyen evlat olmayı atlatabilmiş gibi durmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?