Evlenirken en çok neye dikkat ettiniz?

Önce boyyyy :) gerçekten 172 cm boyum var ve kendimden uZun kısmetim bir türlü çıkmıyor :KK70: merhamet, ahlak ve saygı da akabinde gelir. Boya çok takığım çünkü başka türlüsü bana çekici gelmiyor :KK43:
Ahahahahaha :D
Ankara'da mısın? yada çevresi :D
İzmir'e bekleriz, kızı erkeği uzundur ;)

Tip 1 diyabet mi? Nasıl oeki evli mi
Evet cnm evli 20 senedir 3 çocukları var iğne vuruluyor bildiğim kadarıyla beslenmesi de ona göre mesela pirinç yasak yada yerse çok az şeker barındaran yiyecekler kısıtlı tüketmesi gerekir yengemiz bilir huyunu altan alır 1 saat sonra neye sinirlendiğini bile unutur ben eşimden sevgisinden merhametinden bir aileyi geçindirecek yapısından eminsem hastalığı umrumda olmazdı

Kimin neye baktığı sizin ilişkinizi etkilemez ki. Kendi önceliklerinizi belirlemeniz lazım. Mesela aşk olmadan hayatta olmazdı benim için, Allah karşıma öyle bir adam çıkardı ki 27 yaşında (aşktan umudumu kesmişken) ayaklarım yerden kesildi, aklım başımdan gitti. 5 yıl oldu, hala çok aşığım kendisine:nazar:

Siz aşk olmasa da olur diyorsunuz. Tensel çekim bari olsun. Aksi halde çekilir mi elin herifi?

Benzer değerlere sahip olmak önemli. Mesela dürüstlük ve güven kimisi için önemliyken, kimi insan ayak üstü 40 yalan söyleyebilir. İkisi de aynı tipse olur, başka türlü olmaz.
Biz çok problemli günler geçirsek de günün sonunda çok iyi bir insan olduğu için ve aramızdaki tensel çekim sebebiyle evlendik.

Hastalık durumu ise dikkate almanız gereken bir konu. İnsan sevince gözüne görünmez de sevmeyince batar böyle şeyler. Yoksa hepimiz her an hasta olabiliriz. İnsan sevdiğini hasta diye bırakmaz.

Son olarak demezsem olmaz: rahmetli Doğan Cüceloğlu hocanın 'Evlenmeden önce' kitabını tavsiye ederim. Sorduğunuz sorunun cevabı orada var.

Cebindeki parasına

Sevgi aşk olmazsa olmaz. Çünkü kimse kusursuz değil, o aşk sevgi olmayınca kusurlar batar.
Kırmızı çizgileriniz sınırlarınız varsa değerlendirmek gerekir.
Sevgi aşk yeterli mi? Hayır. Aynı dili konuşmak yani kafa dengi, aynı frekansta olmak çok önemli. Diğer türlü paylaşım azalıyor. Garip bir hal alıyor.
Maalesef ailesini iyi tanımak gerek.
Benim yaptığım hata aileleri iyi tanımamak.
Keşke yüz göz olmadan, çok aşık ve vazgeçmek istemediğim noktaya gelmeden az biraz ailesini tanısaydım.
Şuan geçmişe dönmüş olduğumu farz edince bir yanım "yine olsa yine eşimle evlenirim, o yoksa zaten evlenme niyetim yok" diyor, diğer yanım "sokakta görsen selam vermeyeceğin insana anne demekten imtina etmelisin ve ayrılmalısın" diyor.
Ben evlenmeden önce kk da aileler evleniyor klişesi yazıldığında yok olmaz öyle şey diyordum.
Keşke ben haklı olsaydım.

Sevgi aşk olmazsa olmaz. Çünkü kimse kusursuz değil, o aşk sevgi olmayınca kusurlar batar.
Kırmızı çizgileriniz sınırlarınız varsa değerlendirmek gerekir.
Sevgi aşk yeterli mi? Hayır. Aynı dili konuşmak yani kafa dengi, aynı frekansta olmak çok önemli. Diğer türlü paylaşım azalıyor. Garip bir hal alıyor.
Maalesef ailesini iyi tanımak gerek.
Benim yaptığım hata aileleri iyi tanımamak.
Keşke yüz göz olmadan, çok aşık ve vazgeçmek istemediğim noktaya gelmeden az biraz ailesini tanısaydım.
Şuan geçmişe dönmüş olduğumu farz edince bir yanım "yine olsa yine eşimle evlenirim, o yoksa zaten evlenme niyetim yok" diyor, diğer yanım "sokakta görsen selam vermeyeceğin insana anne demekten imtina etmelisin ve ayrılmalısın" diyor.
Ben evlenmeden önce kk da aileler evleniyor klişesi yazıldığında yok olmaz öyle şey diyordum.
Keşke ben haklı olsaydım.
O kadar haklısın ki.
Sevmediğin kadının oğlundan da soğuyorsun ister istemez.
Dediğin gibi selam vermeyeceğin insanlarla aynı sofraya oturuyorsun. Eziyet oluyor, gerginlik oluyor. Aile üyeleri saygısız ise anlaşmanın hiçbir yolu yok.
Hele bir de benzer yönlerini görünceeee...

Ben akıllı olmasına bakarım. Merhametli olmasına. Adaletli olmasına yani haksizsam beni de savunmasın, eşitlikçi olmasına, yani her şeyin eşit olduğunu bilmeli şurayı şöyle yaptım sana yardım ettim dememeli gibi. Kavgacı olmamasına. Trafikte dahi kavga etmesini sevmem. Neyse ki çok önemli bir şey olmadıkça oralı olmaz. Ailesine karşı tutumuna. Zeki olacak ama bak orası önemli. Bana karışılmasindan hoşlanmadığım için karışmamasina dikkat ettim vs. Tipi de iyi olursa çokomelli olur ohh... hiçbirini de tutturamadim dermişim:))
Tip kesinlikle önemli ama en en en önemli şey cimri mi değil mi o ben çok şükür bu konuda problem yaşamadım ama arkadaşımın çok sıkıntılı evliliği cimrilik çok önemli sorun oluyor çocuğuna kıyafet alırken bile cimrilik yapan insanlar var

Tip kesinlikle önemli ama en en en önemli şey cimri mi değil mi o ben çok şükür bu konuda problem yaşamadım ama arkadaşımın çok sıkıntılı evliliği cimrilik çok önemli sorun oluyor çocuğuna kıyafet alırken bile cimrilik yapan insanlar var
En sevmedigim şeydir cimrilik. Cimrilige asla gelemem. Kendim de bu huyumu çok sevmesem de aşırı eli açık bir insanım. Eşim de öyle çok şükür. Hele çocuğuna kıyafet alırken cimri olanı hiç anlamam. Yoktur parası yeterince o ay alamaz ya da istediğini alamaz başka şey alır o başka konu tabii

En sevmedigim şeydir cimrilik. Cimrilige asla gelemem. Kendim de bu huyumu çok sevmesem de aşırı eli açık bir insanım. Eşim de öyle çok şükür. Hele çocuğuna kıyafet alırken cimri olanı hiç anlamam. Yoktur parası yeterince o ay alamaz ya da istediğini alamaz başka şey alır o başka konu tabii
Bende öyleyimdir elim açıktır eşimde öyle hatta eşim baya baya eli açık . Ama cimri bi insanla geçim çok çok zor arkadaşım diyor kaç aydır 2 takım kıyafeti var çocuğun yıkayıp yıkayıp giydiriyorum bu dediğimde maaşı iyi baya öyle asgari ücretli de değil . Cimri insanı da oldum olası sevmem bence bu çok çok önemli bişey bide bu görünen kısmı . Eşim diyor geçen tatlı almışlar oda yanındaymış adama demişki şerbeti koyma tartıda ağır basıyor düşün yani o kadar cimri

O kadar haklısın ki.
Sevmediğin kadının oğlundan da soğuyorsun ister istemez.
Dediğin gibi selam vermeyeceğin insanlarla aynı sofraya oturuyorsun. Eziyet oluyor, gerginlik oluyor. Aile üyeleri saygısız ise anlaşmanın hiçbir yolu yok.
Hele bir de benzer yönlerini görünceeee...

Ben oğlundan soğumadım. Bu kadın bu çocuklara nasıl baktı büyüttü dedim.
Tam olarak gafletim şuydu.
Tanımadan önce "bu adamı yetiştiren insanlar ne kadar kötü olabilir ki? " dedim. Kumar oynamışım meğerse.
Dedim ya kimse kusursuz değil. Eşimin tek kusuru annesi. Onu da bir şekil idare ediyorum artık :)

Siz olsanız böyle bir hastalığı takar mıydınız peki?
Yani evlendikten sonra yada ilerleyen zamanlarda kimin ne olacağı belli değil. Tedavisi mümkün olmayan bi hastalıkta değil. Sizi anlıyorum ama dediğim gibi o bu hastalığını biliyordur iyi kötü olarak ve ilaçlarını ona göre alıyordur yani bu durum da sorun olmaz . Mesela benm de eşimin kolu ağrımaya başladı hemde öyle böyle değil ve ömür boyu ilaç kullanması gerekli ne yapayım şimdi evlenmeden önce yoktu şimdi çıktı by by mı ? Benm ne olacağım belli bile değilken henüz

Ben eşimle ilk tanıştığım da yanında rahat hissetmiştim. Saçma belki ama burç uyumuna aynı gün doğmuşuz🙈 enerjisine bana karşı tutumu ailesine karşı davranışlarına beni benden çok düşünmesi cezbetmişti. Küs olsak da beni düşündüğünü hep hissederim. Bu yüzden evlenirken hiç üzmedim maddi ve manevi ama şu an düşününce biraz daha yaptırabilirmişim çünkü erkekler için önemli olmayan bir şey bizim için sonraları önemli olabiliyor. Onun haricinde huzurlu olmak kendi elinizde evham yapmayın herşeyi yaşayabiliyor insan illa birşeyler ile sınanacağız.

ben eşimle uzun süre yakın arkadaştım, her şeyimizi biliyorduk birbirimizin. daha sonra aşka dönüştü. 4 senenin sonunda da evlendik. gayet iyi tanıdığım için, aynı eve girdiğimde de hiçbir sorun olmadı çok şükür. ama bu konu göreceli, yani zaten karşına o kişi çıktığında bunu istemsizce biliyorsun.. yalnız şeker hastalığına bu kadar takılmanıza anlam veremedim. benim babam şeker hastası, 58 yaşında. kayınpederim şeker hastası 51 yaşında. ikisinin de hiçbir sıkıntısı yok. zaten sizin bakmanızı gerektirecek bir hastalıkta değil, ilaçlarını alıp yediklerine içtiklerine dikkat edecek. fakat evlendikten sonrası sizin de hasta olmayacağınızın, şeker hastalığının sonradan çıkmayacağının ve hatta kanser olmayacağınızın hiçbir garantisi yok. bu araba çarpmasından korkuyorumla aynı şey, o da olup sakat kalabiliyorsunuz. insanın bir saniyesinin bile garantisi yokken şeker hastalığına takılı kalmanın hiçbir anlamı yok. fakat şundan evlenmemeniz gerektiğini anlayabilirsiniz ki karşınızdaki insanı seviyor olsaydınız eğer bu hastalık sizi gerçek anlamda kaygılandırmazdı.

İlk evliliğimi 20 yaşında yaptım. Eşim Türkiye derecesi yapmış endüstri mühendisiydi. Google gibiydi. Bütün herşeyi biliyordu. O zaman akıllı olması bende hayranlık yaratmıştı. Evliliğimiz 15 sene sürdü. Onun ihanetiyle bitti. Kişiliğin, sadakatin, vefanın, kanaat etmenin pekiştirmediği bir akıl evliliğimiz için yeterli kalmadı.
Şu anki 2. evliliğimi 39 yaşında yaptım. Eşim tanıştığımız ilk akşamda bana aşık oldu. Kapılarımda yattı. Hayatın sillesini yemiş bir kadın olarak eşimin adamlığına, bana olan sevgisine, hayata, başka kadınlara doymuşluğuna, sadakatine, azla yetinmesine, her güne pozitif başlamasına vuruldum bende. Allah herkesi yuvasında mutlu, huzurlu etsin 🙏🏻🤲🏻

Sadece kaygılarımdan dolayı hastalığını ben mi gözümde büyüttüm yoksa zaten büyütülmesi gereken bir konu mu bilmiyorum ama düşünmekten kendimi bırakamıyorum akışına. Korkuyorum, bağlanıp devam ettirememekten korktuğum için çekiyorum ben kendimi. Korkum çok ağır basıyor
Kendimden örnek vereyim; eşimin şeker hastası olduğunu bilseydim gram dert etmezdim. Ona ilk görüşte aşık oldum mu, hayır. Ama 5 ay da sürmedi bu durum.
Ha genel olarak kaygılı birisinizdir, bu da bence durumu aynı yere getiriyor; evlenseniz de kaygılarınız sıfırlanmayacak. Bu durumda siz mutlu olabilecek misiniz? Mutlu olamazsanız mutlu edemezsiniz, bu mutsuzluk da kar topu gibi büyür. İyi düşünmeniz gerek.

ben evlilik kurumuna karşıyım, evlilik dinlerin ve devletlerin bizi paraya muhtaç edip köleleştirmek için oluşturduğu sistemdir. Heleki islamda evlilik en tehlikelisidir çünkü "kızı verdim" derler bu zeki bir insan için büyük bir işarettir. Unutmayın sadece eşyalar verilir alınır. fakat sistem biz kadınların eşya olarak görülüp ev işi yapacak aileye hizmet edecek soyunu üretecek bir yumurtlama makinesi olarak kullanılmasını ister. Ne diyor yönetici kadın annedir.

Anne demek bir insan yavrusuna köleliktir. Tamam eskiden üreme insanlık tükenmesin diye gerekliydi insan nesli için fakat şuan insan fazlalığı mevcut o yüzden üremeye hiç gerek yok.

aynı şekilde evlenirken sevdiğin adamla değil ne çıkacağı belli olmayan akrabalarla evlenmiş oluyorsun.

evine misafiliğe geleceğiz derler harmalde yolda selam vermeyeceğin tipte birisi eltin olabilir

evlilik, kapitalist ve dini sistemin en beşta devletin işine gelir borçlanırsanız düşünmeye vaktinuz olmaz ne iş olsa yaparsınız, borçlanırsanız maaşı sorgulamaya çalışma hakkını sorgulamaya vaktiniz olmaz.

mesela dünya en çok çalıştırılan ülke çinden sonra biziz çünkü aile kurma adı altına kölelik yapıyoruz

ha birde sünnet törenleriyle, kelimelerle ilahlaştırılan erkeklerden ayrılmaya çalışırken öldürülebilirsiniz o yüzden bunu önceden asla kestiremezsiniz

uzaklaştırma çıkardığınız adam sizi öldürürse ilk bşata yüksek hapis alır sonra zaten 3 senede bir kere af çıkıyor onunla beraber hayat4na devam eder

ilişkiye başlamadan önce bile evinizi işinizi değiştirecek güçtemiyim diye sorgulamalısınız

adam birden psikopat çıkabilir bunu üyrılık tetikleyebilir

o yüzden değil evlilik değil ortak bir çocuk değil nişan

artık bu hukuk sistemine göre sevgili olmadan önce işinizi herşehirde icra edebilmeyi göz önüne almalı, evinizi taşımayı göz önüne almalı

eğer ailenizme tehdit edilmeyi göz önüne almalısınız

bunları neden mi anlattım 8 senedir aralıklı olarak korkunç şekillerde tehdit edildik 14 yakın ev taşıdık

neden biliyormusunuz annem fakat biraz saf 4 kere talibi çıktı annem onlarla görüşüp ayrılmak istediğinde hiç şaşmadı 3 tanesi tehdit etti senelerce gitmedi kinleri

o yüzden evlenmeniz yerine akdeniz yada egeye yerleşip eğitimli modern düşünce yapılı biriyle farhat göçerle ömür gedik gibi yıllarca sevgili kalmanızı taviye ederim

Evet cnm evli 20 senedir 3 çocukları var iğne vuruluyor bildiğim kadarıyla beslenmesi de ona göre mesela pirinç yasak yada yerse çok az şeker barındaran yiyecekler kısıtlı tüketmesi gerekir yengemiz bilir huyunu altan alır 1 saat sonra neye sinirlendiğini bile unutur ben eşimden sevgisinden merhametinden bir aileyi geçindirecek yapısından eminsem hastalığı umrumda olmazdı
Anladım canım teşekkürler

Back
X