• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken en çok neye dikkat ettiniz?

Ben akıllı olmasına bakarım. Merhametli olmasına. Adaletli olmasına yani haksizsam beni de savunmasın, eşitlikçi olmasına, yani her şeyin eşit olduğunu bilmeli şurayı şöyle yaptım sana yardım ettim dememeli gibi. Kavgacı olmamasına. Trafikte dahi kavga etmesini sevmem. Neyse ki çok önemli bir şey olmadıkça oralı olmaz. Ailesine karşı tutumuna. Zeki olacak ama bak orası önemli. Bana karışılmasindan hoşlanmadığım için karışmamasina dikkat ettim vs. Tipi de iyi olursa çokomelli olur ohh... hiçbirini de tutturamadim dermişim:))
😄

Espri anlayışlarımız tutuyor mu, birlikte gülebiliyor muyuz, yanında rahat olabiliyor muyum? Bana olan tutumu nasıl, beni düşünüyor mu, benim için kendi konforundan feragat ediyor mu? Ailesinin yanında bana nasıl davranıyor, arkadaşlarının yanında nasıl davranıyor, mesela ikinci plana atıyor mu ? Ya da mesela ailesinin sevdiği bir kız tipi vardır bunlara onaylatma çabasında mı ? Yanlarında o modele uygun davranmamı istememesi lazım, eşim sevgiliyken de nişanlıyken de böyle ailesinin yanında iş yapmamı istemezdi, susadığımda suyumu bile getirirdi. Kardeşleri dururken ben iş yapamazmışım onların evine iş yapmaya mı gidiyormuşum :) Bu demek oluyor ki bu adam sizin sapasağlam yanınızda duracak arkanızdan görümcenize kayınvalidenize laf ettirmeyecek :)
Karakteri sağlam mı yoksa pasif agresif mi, bazıları olur birinin arkasından atar tutar (örneğin trafikte bağırır çağırır) ama o kişi karşısına geçse, tek kelime edemez, bazıları da kendileri hakkında atar tutar, şöyle yaptım böyle yaptım der ama gerçekten bir sorunla karşılaştığında kaçacak delik arar. Hah bu çok önemli bazısı da sessiz ama sert bakışlıdır, bilirsin ki dağ gibidir ona kimse dokunamaz, bakışından hissedersin.
En yakın arkadaşı bile olsa yanlışını gördüğü an onu oracıkta bozabiliyorsa, ya da yanlış giden bir şeyi orada yüzüne vurabilecek kadar cesursa en başta o adama güvenirim.
Eşimle ilgili özel sebeplerden bazıları da direnmesi ve vazgeçmemesi oldu, ömür boyu yanımda olacağını hissettim. Bunun dışında dişleri dudakları burnu ve gözleri ayrı ayrı çok güzel çok ölçülü maşallah. Ben kendi burnumu ve dudaklarımı pek güzel bulmuyorum sanırım bu yüzden de dudak ve burnu güzel olanlara çekiliyorum :))

ben de aşağı yukarı o yaşlardan beri tip 1 diyabetliyim.
bunu sizin gibi problem edip çocuğum olmamasına kadar ihtimalleri sıralayan da oldu. direkt ayrıldım.
ki diyabet sağlıklı beslenme ile hastalık değil iyi bi yaşam tarzına dönüştürülebiliyor. iğnesini olan, öğünlerine dikkat edenler için problem yaratan bir şey değil.
şu an erkek arkadaşım biliyor ve benden daha çok özen gösteriyor. araştırıyor, bana güncel bilgileri gönderiyor...
kendimi erkek arkadaşınızın yerin koydum. diyabetimle ilgili sevgilimin böyle hissettiğini öğrensem çok bozulur ilişkimi ciddi şekilde sorgulardım.

biriyle evlenmek için bence tek kriter var. o da 'bu insan olmadan ben yaşayamam' düşüncesi. o yoksa var olan diğer şeylerin bir anlamı yok. hastalığı sizi düşündürüyorsa vazgeçin. 'fena biri değil ama daha iyi de olabilirdi. şusu busu var peki onlar nasıl olacak?' ve ya 'daha iyisini nereden bulacağım ki? imkanlar belli ' diye düşünerek evlenilmemeli. sadece kendi sevginize ve sezginize güvenin. evliliği sürdürmek için ihtiyacınız olan belki de tek şey eşinize duygunuz sevgi olacak. onun sizi ne kadar sevdiği sandığınız kadar önemli değil. kimse çok seviliyor diye kendini seveni sevmez. insan sevdiği kadar, sevgisi kadar katlanabiliyor eşine ve evet, evlilik katlanabilme, tahammül edebilme sanatı. inanın ki başka bir şey değil.

Ortak noktalarınız var mı? Hayatta insan her şeyi yalnız yapacaksa evlenmenin bir anlamı kalmıyor. En azından beraber yapabileceğiniz bir aktivite olmalı.

Ben akıllı olmasına bakarım. Merhametli olmasına. Adaletli olmasına yani haksizsam beni de savunmasın, eşitlikçi olmasına, yani her şeyin eşit olduğunu bilmeli şurayı şöyle yaptım sana yardım ettim dememeli gibi. Kavgacı olmamasına. Trafikte dahi kavga etmesini sevmem. Neyse ki çok önemli bir şey olmadıkça oralı olmaz. Ailesine karşı tutumuna. Zeki olacak ama bak orası önemli. Bana karışılmasindan hoşlanmadığım için karışmamasina dikkat ettim vs. Tipi de iyi olursa çokomelli olur ohh... hiçbirini de tutturamadim dermişim:))
Sonu surprzli olms 😅

Bir de dikkat ettiğim nokta kufretmemesi. Kufur eden erkekten soğurum hiç sevmem küfürü. esimin agzından hic baskasına karsı küfür duymadım en sinirlendigınde trafikte bir erkege en fazla "ökuz herif" der. Benim icin onemli noktalardan biri de bu açıkcası.

ben de aşağı yukarı o yaşlardan beri tip 1 diyabetliyim.
bunu sizin gibi problem edip çocuğum olmamasına kadar ihtimalleri sıralayan da oldu. direkt ayrıldım.
ki diyabet sağlıklı beslenme ile hastalık değil iyi bi yaşam tarzına dönüştürülebiliyor. iğnesini olan, öğünlerine dikkat edenler için problem yaratan bir şey değil.
şu an erkek arkadaşım biliyor ve benden daha çok özen gösteriyor. araştırıyor, bana güncel bilgileri gönderiyor...
kendimi erkek arkadaşınızın yerin koydum. diyabetimle ilgili sevgilimin böyle hissettiğini öğrensem çok bozulur ilişkimi ciddi şekilde sorgulardım.
Yok ona belli etmedim bu süreçte hiçbir zaman/ yardımcı olmaya çalışıyorum öğrenmeye çalışıyorum gerçekten yardım etmek ietiyorum. Ama kaygı bozukluğumdan dokayı sanırım bazen aklıma kötü şeyler geliyor . Sizin nasık peki her şey yolundadır umarım geçmiş olsun size de

Tip 1 diyabete bile acaba mı diye yaklaşmak bilemedim. Siz de tip 2 diyabet olabilirsiniz birkaç seneye.

Çevrenize bakın mükemmel denilebilecek biri var mı? Evlilik de böyle. Bir keseden görmeden renkli top çekmeye benziyor. Sen pembe topu istiyorsun ama içinde yeşil, kırmızı, mavi toplar var. Napacaksın? Eş adayında bilinmez bir kese içinde iyi özellikler kadar kötüler de olabilir. Fakat inancım bazı kötü özellikler sizin enerjinizle iyiye yönlenebilir. Adam titizdir mesela sana cehennem başkasına iyi olabilir. Bunlar hesap kitap kısmı. Bence aslı da nasip ve gönül işi. Yani olmaz dediğin on özelliğe sahip biriyle evlenedebilirsin. Kötü sandıkların iyi çıkabiliyor. İyi sandıkların da kötü.

Evet ailesiji şimdilik çok sevdim mantık olarak her şey mükemmel gibi gerçekten istediğim her şey var. Siz hastalığı dert eder miydiniz
Şöyle diyeyim. Şuan 18 aylık evliyiz. Ve çocuğumuz olmuyor eşim fazla kilolu belki de ondan e kilo olunca şeker kalp hastalığı kaçınılmaz. Bir kere doktorq gittim çocuk için onda da sperm durumu vs normal demiş. Demem o ki ilerde çocuk olmasi açısından hastalığı olsaydı kafamı kurcalardi.

Yok ona belli etmedim bu süreçte hiçbir zaman/ yardımcı olmaya çalışıyorum öğrenmeye çalışıyorum gerçekten yardım etmek ietiyorum. Ama kaygı bozukluğumdan dokayı sanırım bazen aklıma kötü şeyler geliyor . Sizin nasık peki her şey yolundadır umarım geçmiş olsun size de

kaygı bozukluğunuz icin tedavi goruyor musunuz? cünku hic umursamadan kor kutuk evlenmek doğru değil tabi ama siz de gerekenden fazla kaygılısınız bu konuda. bu ilişkinizide etkiler. evlenseniz evliliğinizi etkiler.

Tavsiyem asla ve asla karşındakini değişyirmeye çalışma.değişir diye düşünme..çocuğun evliliğinizi düzelteceğini düşünme. ..mesela diyelim ki bu adam 30 yaşında..30 yıl onu adam edemeyen anası babası ardından sen bu adamı düzeltemezsin.cimriyse cimri olmaya devam eder..pis ise işi yaşamaya devam eder..alkol alıyorsa bırakmaz..vs. .

Merhaba hanımlar . 27yaşındayım iyi sayılabilecek bir işim var . Hiçbir zaman erken evlenme taraftarı olmadım . Çevremdeki mutsuz evliliklerde buna sebep olmuş olabilir çünkü korkuyorum yanlış tercihler vermekten .. aklıma hep kötü şeyler geliyor ve evlilikten uzaklaşıyorum . Ama böyle devam edersem de iyi olanları da görmezden gelmiş olurum diye düşünüyorum. Tecrübeli hanımlar sorum sizlere, evlenirken nelere dikkat ettiniz ağırlıklı olarak ve daha sonra fikirleriniz değişti mi? Keşke şuna değil de buna dikkat etseydim dedikleriniz neler mesela? Nerelerde yanıldınız nerelerde iyiki böyle yapmışız dediniz ? Şimdi başa dönecek olsanız neye dikkst ederdiniz ?
Bu arada daha rvvel de konularımda açmıştım. Çok güvendiğim eski bir arkadaşımın vasıtasıyla biriyle tanıştım 5 ay kadar oldu tanımaya çalışıyorum. Şuan evlenmeyi dişünmüyorum tanıma sürecini uzun tutmak istiyorum çünkü korkularımı yenemiyorum :KK43: tanıştığım kişi mantıken mutlu olscağım biri gibi , fikirlerimiz benzer. Hayata aynı pencereden bakıyor gibiyiz şimdilşk. Ailesi vs bana uyabilecek insanlar . Kariyeri işi iyi. Çocuğun davramışları vs de iyi hoş. Yani 5 aylık süreçte kötü diye nitelendirebileceğim bir davranışı olmadı. O çok istiyor beni çok heyecanlı her konuda. Ben aşırı temkinli yaklaştığım için tamamen kendimi bu ilişkiye bırakamıyorum. Daha evvelde konularımda açmıştım tip1 diyabet hastası kendisi 18 yaşından beri.
evet ben normalde de evlilik konusunda korkardım küçük şeyleri bile gözümde büyütür ya şöyle olursa diyip kötü şeyler düşünürdüm. Kaygı bozukluğum da var . Şimdi de bu hastalık olayını gözümde büyütüyorum ve sürekli ya evlendikten sonra şöyle olursa böyle olursa diyip kendimi tamamen bırakamıyorum . ( evet yarın ne olacağımız belli değil kimsenin garantisi yok bunu da biliyorum.yakın zamanda annem kötü bir hastalığı atlattığı için daha iyi anladım sağlığın koymetini) . Ama bilmiyorum dediğim gibi zaten korkan biriydim kaygılı biriydim. Fikirlerinize ihtiyacım var gerçekten . Umarım anlaşılırım.. bu hastalığı çevresinde yaşayanlar varsa onlardan da yorum bekliyorum.
Ben 9 aydır evliyim ve evlenmeden bunları niye sormadım dediğim çok şey oldu merhametliydi herşeye karşı öyle görünüyordu aile deyince herşeye koşuyordu bunlar benim için belirleyici olmuştu, evleneceğin insanda en başta arayacağın şey merhamet olsun ailesine karşı gösterdiği sınırsız koşturmasını senin için yapıyor mu evde herşeyi sadece senden mi bekliyor yoksa gerektiğinde yardım ediyor mu, bunlar çok önemli eşim öğretmen o yüzden bu dönem en fazla evde vakit geçiren meslek grubunda o yüzden evde geçirdiği zaman ve sana ayırdığı zaman hastalandığında sana bakıyor mu endişeleniyor mu çünkü yarın öbür gün hamilelik vs devreye girdiğinde en çok ihtiyaç duyduğun şey ilgi eşin bunu gösterir mi? Benim eşim her zaman hasta olsam da bişey isteyeceğim zaman benim istememi bekliyor yani evlenince biraz daha nazlı oluyoruz bu dönemlerde herşeyi anlamasını bekliyoruz ama olmuyor malesef hastalık durumlarında zor durumlarda ihtiyacın olduğunda sen söylemesen de sana yardım eder mi yoksa elinde telefon yada kumanda senin bişeyleri söylemeni mi bekler, şu an sana önemsiz gelen şeyleri o zaman niye sormadım diye hayıflanırsın sonra 😄 kısaca merhameti seni koruyup kollaması bunlar varsa ve birbirinizin düşüncelerini değiştirmek yerine saygı duyabiliyorsa bu şekilde herşey güzel geçer 😊

kaygı bozukluğu hayatınızın her alanını olumsuz etkileyecek birşey, bununla ilgili terapi vs almayı düşünüyor musunuz ?

teşekkür ederim, benim de neredeyse 15-16 senedir diyabetim var. ilk olduğunda çok gençtim tabi, özensiz davrandığım olmuştu. ama uzun zamandır ben özenli olduğumda problem yaşamıyorum. yeri geliyor alkol de içiyorum, yeri geliyor çok hafif bir tatlının tadına da bakıyorum.
diyeceğim o ki eskilerde evet şeker hastalığı ölümcülmüş. şimdi diyabeti olmayanlar bile diyabetli gibi besleniyor aslında sağlık için.
ha derseniz ki bu adam dikkatsiz, ciddiye almıyor o zaman bu tutumu eleştirilebilir tabi ki. ama kendi halinde iyi götürmeye çalışıyorsa bunu kafaya takmak bence fazla.

Şöyle diyeyim. Şuan 18 aylık evliyiz. Ve çocuğumuz olmuyor eşim fazla kilolu belki de ondan e kilo olunca şeker kalp hastalığı kaçınılmaz. Bir kere doktorq gittim çocuk için onda da sperm durumu vs normal demiş. Demem o ki ilerde çocuk olmasi açısından hastalığı olsaydı kafamı kurcalardi.

bir akrabamız evlendiklerinden 1 sene sonra eşinin rahmi alındı. bu bakış açısı ile onun da ayrılması gerekirdi o zaman. evlenmeden olmayan şeyler evlendikten sonra olabilir, o durumda boşanmak tek çare yani ?

Bence hastalık vs bunlar psikolojik ciddi bişey değilse çok üzerinde durulmamalı diyabeti olmasından ziyade bu insanla bir ömür geçirebilir miyim iyi bir baba olabilir mi bunları ön planda tutun, evlendikten sonra yaşlandıkça olmayan hastalıklar çıkıyor bunlar olur mu olmaz mı diye düşünmek sizi strese sokar ki karşı taraf kadar sizin de hasta olma gibi bir durumunuz var kimse ben hasta olmam çok iyiyim diyemez.. yarının ne getireceğini Allah bilir o yüzden hastalıktan ziyade karakteri ön planda tutun iyi insan her zaman bulunmuyor çünkü hasta olmayıp kötü karakterli biri de olabilirdi yeme içmeye dikkat ettiğiniz sürece bunlar aşılabilecek şeyler..

Normal bir soru olarak goremedim konu basligini. İlginc. Yani evlilikte su kritere dikkat ettik buna dikkat ettik de denmez ki. Evlilik,elden geldigi kadar karsidaki insani tanimakla olan bir sey ,sonrasinda sansiniza kalmis.

Back
X