evlenirken mahrum kaldıklarınız ve kızgınlıklarınız

• Konu Sahibi Konu Sahibi pandora2008
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
evlenirken çoğu şeyden mahrum kaldım nasip dedim sustum
yapacak başka bişeyimde yoktu

Son düzenleme:
18 yıllık evliliğimde sadece bir kez kırıldım. Kaynım evlenirken kayınvalidemin yaptıklarını gördüğümde içim burkulmuştu, ama sonunda atlattım.
Bana komşusunun çöpe attığı yer muşambasını çöpten alıp evime döşeyen kayınvalidem eltime 2 araba bagajını dolduracak bohçalar götürmüş her bohçayada birer altın taktırmış, düğünde altın set takmiş, evini baştan sona donatmıştı. Bana ise bir bilezi takmıştı ki onunda parasını biz vermiştik.
Daha sonra kendi huzuruma baktım. Ben evimde eşimle çocuğumla mutluysam gerisinin hiç önemi yoktu çünkü. İşte o kırgınlığı o anda attım içimden.
Allah onlara daha çok versin diyorum. Benim elimdekiler bana yeter.

ben herseyden mahrum kaldım cunkı kacarak evlendım sahıp cıkan yıne aılem oldu herseyımızı onlar yapmıstı o zamanlar 12 sene oldu ama hala kendımı aıleme karsı ezık hıssedıyorum cukı onlr basındanbılıyordu olacakları ama dınletemedıler bana suan herseyım var sukur fazlasıyla

kaynanamlar bana zırnık yapmadılar... düğünde bana taktıkları altını bile eşim almıştı... eşim beni sağolsun hiçbirşeyden mahrum etmedi ben de eşimden fazla birşey istemedim zaten... ben eşimin ailesine kin duymuyorum şuan.. gelmiiiişşş, geçmiş.. aha dört yıllık evliyim iki de çocuğum var allah a çok şükür şuan sahip olmak istediğim herşeye de sahibim...kocam sağolsun... onlar utansın ben mi utanacağım.. hadiiiiieeeee...............

Size yapılmayanları düşünmeyin artık fani şeyler bunlar
Kötü zamanınızda el uzatılıyor ise bence önemli olan bunlardır
Üzerinden zaman geçmiş;düşünüp de kendi canınızı sıkmayın daha fazla
Oldu..geçti..bitti..zamanı geri getiremezsiniz
Geçmişi eleştirerek bugününüzü zehir etmeyin.

ben düğün yapmadım,balayına da gitmedim,evimdeki çoğu eşya eşimin bekarlığından kalma.takı da istemedim yani sordular ama ben kendim belirtmedim hiçbirşey.kendileri alabildiklerini aldılar.k.validem gösterişe çok düşkün olduğu için şöyle olsun böyle olsun dedi,ben masraf yapmaya gerek yok dedim.ama kayınpeder skıntıya gireceği için biraz kaçınıyodu.yine yaptı sağolsun hakkını yemiyim ama k.valide benden kesti kendi evinde yaptığı kınaya harcamaktan hiç kaçınmadı.ben kimseden bişey istemiyorum zaten,hatta herşeyi kendim alıp yapmayı istiyodum ama maddi durum el vermedi.ama yapamadılar diyemem..

ah tam yarama bastın. seni çok iyi anlıyorum.
bende evlenirken yapacağız dedikleri şeyleri yapmayıp üstelik tam nikahtan 4 gün önce param çalındı demeleri bizi yıktı. kaldık öylece. ne düğün ne balayı. gelin arabam da bile çiçek yoktu. evimde oturacak koltuk yoktu. ne beyaz eşya ne takı. üstelik nikaha bile gelmeyip tebrik için oğlunu aradı. kınada altına altın basarlar bana demir para basıldı.
zor günler yaşadık. ama sevgimizle ayakta durduk.
ne zaman düğüne gitsem gelin arabası görsem içim cız ediyor elimde değil.
onlara güvendik elimiz boş kaldı. bi de bizim şanssızlığımız vardı evlenirken şimdiki gibi kampanya yoktu.
e onlarda torunlarını görmek isterler bakalım nasıl yüzleri olacak.

ben bana yapılmayanları (doğru düzgün hiç bişi yapılmadı) 3 yıl geçmesine rağmen affedemiyorum.
hala eşime ve ailesine karşı çok kızgınım bu yüzden:jeyyar:

banada hiç bişey yapılmadı....kaynanam her zaman yanım da huzur önemli altın ve eşya ne ki der:mymeka:
hep yanımda bunu söyler...nişan bohçasınada eski püski iki üç parça bırakmıştı... dogru dürüst gelinlik giydirmediler...düğün alışverişi yapmadılar,hep eski adi şeyler aldılar ve bende onları hiç giymedim kullanmadım evlendikten sonrada...düğünde gelen herşeyi aldılar bileziklere kadar...
büyük görümcemi verdi kızına hem altın hemde eşya istedi..bana gelincede eşya ve altın neki huzur önemli dedi...neyse bunları düşünmemeye çalışıyorum ama biliyorum ki içimde hep ukte kalacak...allaha havale ettim hepsini...:mymeka::mymeka:

bende çok şeye içerliyorum..mesela düğün alışverişine gittik kaynanamgil bana bi takım elbise,çanta ve ayakkabı aldılar sadece...gelinlik beğenmeye gittik gittiğimiz yer acayip bi gelinlikçiydi istediğim gibi gelinlik kiralamadılar..nişanlığımı beğendim resim çektirmek istedim çektirmediler..ama görümcem evlendi alışverişte en lüks mağazada iç çamaşırına kadar herşeyi aldırdı.gelinliğini kaynamla gidip beğendiler..kınadada düğündede resim çektirdiler..ben her gelinlikçinin önünde geçerken gözüm kalıyor..geçmiş ama insanın içinden çıkmıyor hiç..benim ne eksiğim var diyor..ama saygıda kusur etmeyince,herşeylerine tamam dedikçe böyle oluyormuş anladım ama iş işten geçmiş oldu..benim gözümde koydular onlarında kalsın gözünde diyorum ama dememle kalacak çünkü görümcelerim en iyisinide yaptırırlar..allaha havale ediyorum herşeyi..

ne bekliyordunuz da yapılmadı bu bakış acısına göre değişir açıkcası...
ben iki yetişkin insanın büyüklerden beklenti içerisinde olmasını anlamıyorum...
açıkcası benim için eşimin neyi ne kadar yaptığı önem arzeder...
ailenin kendini bilmesi güzeldir, gelinleri olacak kişiye değer vermesi güzeldir...
yüreğimizi ve duygularımızı okşar...
ama onların kendisine saygısı yok ise buna üzülmenin bir anlamı var mı?
önemli olan evlenirken neden mahrum kaldığınız değil...
evliliğin içerisinde neyi ne kadar yaşayabildiğiniz...
herşeyiniz mükemmel olur evliliğinizde huzur bulamazsınız...
hangisi daha iyi bir düşünün bence..

yol paralarına kadar bız verdık.. paradanda vaz gectık.. salona en son gelıp en arka masada oturdular..

tek basıma dugun yaptım.. kocam cok uzuluyordu.. üzülmesın istedım hi bısey bellı etmedım.

ıkı yıl oldu ama gun gecdıkce nefret boyutuna gelıyorlar..

gerdege gırerken eşimin annesı bana sarıldı kız kardesın bana nıye soguk davrandı bugun dıye sordu..

benı cok sevıyorlar ama bencıller.

benle her bır yerde gurur duuyorlar ama aması cok iste..

amannnnnnn yapmasınlar yapsalardı bıde basıma kalkarlardı heralde...

hayatta hiç birşey dört dörtlük değil diye düsünüyorum
ben hayata mütevazi baktım hep...eşimin bir tek babası var hayatımızda...onunda durumu ortada zaten,2 sene nişanlı kaldık sırf para biriktirmek,temel ihtiyacı karşılamak içindi...ben eşimden bile hiç birşey talep etmedim,evet belki ailem hayır yapacak diyebilirdi ama onlarda hep yapıcı oldular...
bohçamış takımış görmedim,eksikliğinide hissetmedim.zamanla eşimle beraber herşeyimizde oldu şükür.en başta huzurumuz var...
onu sıkıntıya sokmadıkları için eşimin aileme karşı büyük bi sevgisi ,bana karşı mahçup duran kayınpederime boşver be baba olsun dediğim için beni en az kendi babam gibi seven bi kayınpederim var...
hayat kısa ne zaman ne olacağı belli değilken kazanılmış sevgiler ve yapıcı olmak bence bi bohçadan daha önemli diye düsünüyorum

içimde kalan tek şey nikah bittikten sonra arkalarını dönüp gitmeleri oldu eşimle öylece ortada kaldık o anda aklıma gelen tek şey oldu neden durupta 2 dakika bizimle fotoğraflarda yer almadılar evdeki yemekler kaçıyormuydu nikah fotoğraflarına bakıyoruzda ailem ne kadar üzgün duruyor ama belli etmemeye çalışıyorlar

Allah hem sevdiginiz insanla evlenme lutfunu size bahsediyor hem de siz boyle seylere uzuluyorsunuz, ben anlamiyorum gercekten...Sevdigim insanlar evlensem kimseden ne beklicem ki daha...Koca koca insanlariz, ailelerin destegi ile mi ayakata durucaz, iki kisi bi yola cikmis, ucuncu kisiler biseyler yapmak isterse o onlarin bilecegi bir istir ama yapmadiysa da uzulmek niye???

hiçbişeyim istediğim gibi olmadı istediğimin asgarisi bile olmadı...tamam dedim kabul ettim ...sonuçta aşk vardı ...huzursuz etmeleri laf söylemeleri filan çok daha üzücüydü benim için....yıllar geçtikçe sağolsun kocam benim her istediğimi aldı bişey gözümde kalmadı...işte hatırlanan ve akıldan hiç çıkmıycak kötü kırıcı sözler kaldı onlardan geriye.... ben allaha havale ettim gerisi boşa.s.

Biz kendi düğünümüzü kendimiz yaptık eşyalarımızı kendimiz aldık. Sürekli paramız yok dediler herşeyin uygununa yani ucuzuna gittik öyle aldık. benim ailem ise herşeyin en pahalısını aldı çeyizimde yok yokdu resmen. Hani herşeyin oıluruna gittik onada üzülmüyorum elelrinde yoktu dedim hep ama düüğünde kavga çıkartmalar olmasaydı keşke birde düğünden sonra kavga etti bizimle bende şunu bunumu istedik biz sizden ne siz ne yaptınız dediğimde bana zevksiz ne o aldıkalrın öyle bişey bilmiyonmu sen dediler. üzerinede baban zengin o alsaydı dediler. ne kadar iyi olursan olurlarına gidersen o kadar eziliyorsun. ben ses çıkarmadığıma herşeyin iyisini istemediğime çok pişmanım.

ne mahrumu benden çaldılar bile
bana takılanlarla kaynana evini yeniledi

çokta iyi olmaya gelmez

Son düzenleyen: Moderatör:
damdan düşünce nasrettin hoca demiş ya bana damdan düşen birini getirin diye işte o hesap seni ancak senin gibiler anlar arkadaşım. benim durumum da buna benziyor biraz, pek birşey görmedim kendilerinden ama düğünü falan yaptılar, köyde olduklarından kendi adetlerinin hepsi yapıldı, bizimkiler unutuldu. babam da hayatta değil, annemle öyle şunu yapın bunu yapın diyebilecek insanlar değiliz. benim de içim de bazı şeyler kaldı tabi, düğn alışverişi vs. hiç olmadı zaten. zamanla herşeyin olsa da bunlar içinde kalıyor insanın. şimdi durumumuz çok iyi ama ilk senemizde çok zorluk çektik, o zaman böyle kampanyalar falan da yoktu. şimdi hep bana tok gözlü gelinim der, bişey istemedim ya. trajikomik...
senin belli ki bu konuda sıkıntın var ve sadece yalnız olmadığını bilmek ve anlaşılmak istemişsin, böyle problemi olmayan insanlar niye bu konulara mesaj yazarlar onu da anlamıyorum doğrusu

damdan düşünce nasrettin hoca demiş ya bana damdan düşen birini getirin diye işte o hesap seni ancak senin gibiler anlar arkadaşım. benim durumum da buna benziyor biraz, pek birşey görmedim kendilerinden ama düğünü falan yaptılar, köyde olduklarından kendi adetlerinin hepsi yapıldı, bizimkiler unutuldu. babam da hayatta değil, annemle öyle şunu yapın bunu yapın diyebilecek insanlar değiliz. benim de içim de bazı şeyler kaldı tabi, düğn alışverişi vs. hiç olmadı zaten. zamanla herşeyin olsa da bunlar içinde kalıyor insanın. şimdi durumumuz çok iyi ama ilk senemizde çok zorluk çektik, o zaman böyle kampanyalar falan da yoktu. şimdi hep bana tok gözlü gelinim der, bişey istemedim ya. trajikomik...
senin belli ki bu konuda sıkıntın var ve sadece yalnız olmadığını bilmek ve anlaşılmak istemişsin, böyle problemi olmayan insanlar niye bu konulara mesaj yazarlar onu da anlamıyorum doğrusu
ay füsfüs arkadaşım. tamda ööle dediğin gibi

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X