• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken sadece eşinizle mi yoksa eşinin ailesiyle de mi evleniyorsun...hangisi ?

my77

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2010
250
4
0
Yozgat
merak ettiğim bir konu var tartışmaya açmak istediğim evlenirken sadece eşinizlemi yoksa eşinin ailesiylede mi evleniyorsun.....
hangisi ....

neden.....

esine gore ve ailesine gore degisir..

eger esin ve ailesi iyiyse ikisiyle de evleniyorsun.

eger esin iyi ailesi kotuyse sadece esin ile evleniyorsun.

eger ikisi de kotuyse ikisiyle evleniyorsun..

umarim anlatabilmisimdir.(esin zaten iyiyse ailesinin kotulugune karsi siper olur ve seni muhattap etmez yani evliliginizi iki kisi yapmis olursunuz sadece. herkes iyiyse zaten surekli iliskinin icinde olacaklarindan hepsiyle evli gibi oluyorsun ki bu rahatsiz da etmez insani cunku genelde iyiyi ogutlerler iyiyi isterler... ikisi de yani ailesi de kendisi de kotuyse de vay haline izdirap dolu bir kesmekes evlilik olur)

Konu halka açıldığına göre sanırım ailesi ile evlenenlerdensin :S

4 tarafli bir evlilik olabiliyor. sen esin esinin ailesi senin ailendengeyi kurup yurutebilirseniz ne alaa

görünen o ki biz kadınlar soyut konularda tartışmayı sevmiyoruz
illaaa aksiyon olacak

kocam beni aldattı
kaynanamla geçinemiyorum
eşim beni dövdü
bunalımdayım
intihar ettim edicem

her zaman evlilikte sadece çiftlerin değil ailelerinde bağ kurduğuna inanırım kimse ailesini atmaz ve kimseden bböyle bişey talep etme hakkımızda olamaz zaten..

İkisiylede canım ikisiylede
Hiç kimse ailesinden vazgeçmez
Sadece erkekler için değil kadınlar içinde geçerli olan bir konu
Ammavelakin nedense kız tarafının ailesi hep bir adım geride durur
Kızımın mutluluğu bozulmasın diye
Erkeğin ailesi öyle değil malesef
Özelliklede kayınvalideler oğullarının bir yuva kurduğunun farkına varamıyorlar
Ha hepsi için demiyor belki anlayışlı olanlar vardır:1:

zaten bence evlılık normal şartlarda belkıde yüzüne bıle bakmıcağın ınsanlarla aıle olmaktır

kesınlıkle aılesı ıle de evlenıyorsun, sen ıster ıste ıster ısteme bır şekılde onlarda hayatının bır parçası oluyor

eşine bağlı bence. sonuçta o ailesiyle iç içeyse sende mecburen onlara gelin oluyorsun.
ama eşin araya saygı çerçevesinde mesafe koymuşsa eşine eş olursun sadece.
eşler böyle durumların başrol oyuncusu bence.

aile çok önemli..bizim ailemize sahip çıktığımız kadar eşimizde ailesine sahip çıkacaktır..
her iki tarafta sınırları çizerse ,ailelerin çiftlere karışması o kadar daralır hatta kiminde hiç olmaz..

şu bir gerçek ki yaşadıklarımdan da yola çıkarak söylüyorum,yaşantısal olarak bariz farklılıklar var ise
sorunlar da muhtemel oluyor..

Geçen sene İst.da okulda Suriyeli yeni Türkçe öğrenmiş bir hocam vardı. Arada muhabbet ederdik sınıfça. Kendisi evli ve iki çocuk annesi bir kadın; şunu söylediğini hatırlıyorum sizlerde aile yapısı çok farklı. Kadının eşine karşı sorumlulukları vardır, eşinin de ona karşı, ama Türkler eşlerinin aileleri bilhassa kv ile çok değişik bir ilişki kuruyorlar. Yani öyle bir söyledi ki sanki kv yabancı birisi, sadece her yaşlı kadına duyulması gereken saygı ile davranılması gerekiyor. Onlarda öyleymiş. Benim kv karşı bir sorumluluğum yok gibi konuşuyordu. O zaman nişanlıydım ben, düşününce sanki biz çok abartmışız bu gelin-kv ilişkilerini gibi gelmişti bana onun sözleri üzerine. Ama iş pratiğe gelince, toplum içindeki hengameye ayak uyduruyor insan, Türklere özgü gelin-kv ilişkilerine devam :) Yani evet Türkiyede yaşıyorsan yalnızca eşinle değil ailesiyle de evlenmiş oluyorsun, başka yerlerde durumlar farklı olsa da.

Bu tamamen çifte bağlı.

Kadında,erkekte aileler arasındaki iletişimi,ilişkiyi ve dengeyi kurabilirse buna gerek kalmıyor.

İkisiylede canım ikisiylede
Hiç kimse ailesinden vazgeçmez
Sadece erkekler için değil kadınlar içinde geçerli olan bir konu
Ammavelakin nedense kız tarafının ailesi hep bir adım geride durur
Kızımın mutluluğu bozulmasın diye
Erkeğin ailesi öyle değil malesef
Özelliklede kayınvalideler oğullarının bir yuva kurduğunun farkına varamıyorlar
Ha hepsi için demiyor belki anlayışlı olanlar vardır:1:

Kesinlikle katılıyorum söylediklerine, çok güzel özetlemişsin.
Evlenen çiftler bir birlerinin ailesi ile de evleniyorlar.
Yeri geliyor eşin senin ailene göre, yeri geliyor sen eşinin ailesine göre davranmak durumundasın.
Belki ayrı çatılar altında yaşanıyor fakat sen daha önce hayatında tanımadığın, belki de sevemeyeceğin insana "anne / baba" sıfatlarını veriyorsun.
Kendi ailenden, seni büyüten yetiştiren, senin canın yandığında senden çok canı yanan, senin var olma sebebin olan yegane insanlara sevgi yüklü kurduğun sıfatı, şimdi hiç tanımadığın, huyunu suyunu bilmediğin kişilere kullanıyorsun... Zaten baktığın zaman bu sıfat bile herşeyi açıklıyor. Keşke herkes bu sıfatların hakkını verebilse..

Aile olmak kolay birşey değil, herkes bir birini kabullenme süreci içerisine giriyor. Bir anne evladını başka biri ile paylaşmak durumunda, eskiden erkek anneleri evlatlarının uzaklaşmayacağını bildikleri için, gelen gelinlere iyi veya kötü daha farklı davranırlarmış (kötülük veya iyilikten kastım herkes farklı, herkes kötü davranıyor diyemem). Ama şimdi bu kadar hayatlarımız modern, bu kadar insanların iletişimi birbiri ile rahatlamışken, herşeyin rahatça konuşulabildiği bir zamandayken niye bu kadar sorun yaratılıyor? Niçin insanlar bir biri ardına bu kadar entrika düzenlemek yerine küçükse küçüğünü karşısına alıp "bak kızım... " ile başlayan bir cümle ile düzgünce derdini izah etme yoluna gitmiyor. Dönemimizdeki evliliklerde benim tek anlayamadığım (istisnalar kaideyi bozmaz) kayınvalide & kayınpeder sorunları. Bir Allah'ın kulu da durup "ben ne yapıyorum" demiyor. Tabii şimdiden büyük konuşmamak gerek, benim ne olacağım nasıl bir kayınvalide olacağım meçhul, zamanı geldiğinde daha iyi anlayabilir insan belki ama, bu kadar zıtlaşmak veya insanların üzülmesine sebebiyet vermek kime ne iyilik getirebilir anlamıyorum. Ama bizde "böyle gelmiş böyle gider" zihniyeti bitmediği sürecede bir düzelme olacağından da pek umudum yok..

Bunu genel anlamda söylüyorum yanlış anlaşılmasın lütfen, bende kayınvalide & kayınpeder sorunlarından kendime düşen (ucundan da olsa) payı alan bir insan olarak, sadece garipsiyorum. Zamanında onlarda gelin/damat oldular, onlarda bu yollardan geçtiler. Sadece aklım algılamıyor, nasıl bir insan evladının üzülmesine sebebiyet verebilir, AİLE kurmak ve bu ailenin sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlamak gerçekten zor birşey, iki insan anlaşıp bir hayatı omuzluyor sonuçta. Anne-babalar kılavuz olması gereken yerde, malesef bazen köstek olabiliyorlar. İnşallah bizden sonraki nesiller aynı sorunları yaşamazlar (düşük bir ihtimal ama). Sonuçta bu sorunları yaşatmamak bizlerin elinde diye düşünüyorum...

Ben 4 sene öncesine kadar eşimin ailesiyle evliydim sonra onlardan (yaptıkları haksızlıklar,huzurumu kaçırmalarından ,eşimi kışkırtmalarından dolayı)boşandım.Ama benim eşim sadece benimle evlendi o benim ailemden hiç çekmedi.Yinede ailemden hep uzak durur zarar yerine yarar gördüğü halde hemde.Ben şunu kendi evliliğimde çok iyi anladım; iyilik yaptık hep kötülük bulduk madem öyle bende çareyi onun ailesiyle görüşmemekte buldum.En azından artık canımı sıkmalarına izin vermiyorum .Ah bilseydim daha önce yapardım bu işi ne çekmişim ya.Yazık yazık evlendiğime evleneceğime pişman ettiler beni hem eşim hem de ailesi.Hala varını yoğunu onlara vermeye çalışıyor ben ve çocukların geleceğini düşünen yok tabi kendinide .Sevgili ailesi bizim evimizde oturuyor biz ise kirada hani zenginiz ya.Valla ALLAHA HAVALE ETTİM ONLARI başka birşey demiycem artık.İçimi dökmeye başlasam hiç pc nin başından kalkamam çünkü

esine gore ve ailesine gore degisir..

eger esin ve ailesi iyiyse ikisiyle de evleniyorsun.

eger esin iyi ailesi kotuyse sadece esin ile evleniyorsun.

eger ikisi de kotuyse ikisiyle evleniyorsun..

umarim anlatabilmisimdir.(esin zaten iyiyse ailesinin kotulugune karsi siper olur ve seni muhattap etmez yani evliliginizi iki kisi yapmis olursunuz sadece. herkes iyiyse zaten surekli iliskinin icinde olacaklarindan hepsiyle evli gibi oluyorsun ki bu rahatsiz da etmez insani cunku genelde iyiyi ogutlerler iyiyi isterler... ikisi de yani ailesi de kendisi de kotuyse de vay haline izdirap dolu bir kesmekes evlilik olur)

çok ama çok doğru... tebrik ederim valla....

Back
X