• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken sadece eşinizle mi yoksa eşinin ailesiyle de mi evleniyorsun...hangisi ?

Ben benimkini Allah a kavale ettim. Huzurumu kaçırdığı gün kadar huzur bulmaz inşallah. BİR DE SORSAN ÇOK DİNİ BÜTÜN.yesinler... Kalbini temiz tut önce.

ben sadece eşimle evlendiğimi kabul ettirmiş durumdayım :51:

eşime yetıyorsam gorumcemede kaynanamada yetmıyereyım yaww.. :33:

bence eşinle birlikte istesen de istemesen de ailesiyle de evleniyorsunuz ailesini hiçbir eş bırakmıyor bırakmaz da zaten ben nasıl ailemden vazgeçmezsem eşimde aynıdır görüşmesende ailesi içinde oluyor malesef

eğer eşinin ailesine yakın oturursan (ki boyle bır hataya düşme) aileylede evlenirsin
ama eşinin ailesi memlekette falan olursa uzak olursan rahat edersin.

tamamen çiftlerin tutumuna bağlı diye düşünüyorum.özellikle erkeğin..
Allah ondan razı olsun eşim sadece onunla evlendiğimi hissettiriyo bana..
gerisi teferruat :)

ıstesınızde ıstemesenızde aıle faktoru cok onemlıdır.ama unutmayın kı sız ızın verdıgınız kadar 2 kısılık aılenızın ıcıne gırerler

Herhalukarda eşinle vede ailesiyle evleniyorsun. Eşin ailesinin ağzının içine bakıyorsa valla eşinden çok ailesiyle evleniyorsun canım..

ailesiyle arkadaşlarıyla dıdısıyla bilmemnesiyle herbişeyiyle evleniyosun ne yazıkki..
bi de şımarık ve ukalaysa kocan herşey b.ka sarıyo işte...

Eşler ailelerlede evlenir yok öyle işime gelmiyorsa görüşmeyeceğim istemezsem kapatırım kapımı diyip çekilebilecek bi mese değil kesinlikle ailesini sevmesenizde sinir olsanızda görüşmek zorundasınız arkadaş eş dost komşu işinize gelmedimi alakayı kesersiniz biter gider.ben ailemden kopamam onunda kopmasını bekleyemem öyle değilmi birde ilişkiler saygılı seviyeli ise eşinizde ailesiyle çok iyiyse eşinizin mutluluğu için iyi olmak ilişkilerinizi iyi tutmak istiyorsunuz çünkü erkekte sizin ailenize o şekilde yaklaşır ben şahsen ailemi sevmek zorunda olduğunu düşünmüyorum ama saymalı benim için saymalı buyüzden bende eşim için ailesini sayıyorum.ailemi saymasa önem vermese ilişkilerimizi iyi tutmaya çalışmasa ister istemez zoruma gider ve bende ailesine karşı gardımı alırıım diye düşünüyorum.ilişkileri kopartmak kolaydır yoksaymaktar ama kendi ailenizden nasıl geçeemiyorsanız erkeklerinde ailesinizden geçemesini beklemek çok anlamsız. Ailelerden rahatsızlık duymak yerine ilişkilerde saygıyı korumadan yanayım ben ne olursa olsun yıpranmamasından yanayım bunun için karşılık fedakarlık gerekir vede şans :) iki kocaman yabancı insanlar birleşip medeni şekilde uyum içerisinde yaşamak zor tabi buyüzden eşlere büyük görev düşüyor fedakarlık bilhassa erkeklere dengeyi kurarlarsa mutlu mesut olunur ama bunlar gerçek anlamda herkez tarafından hayata uyarlanacak kadar kolay olmuyor malesef :) ben neyseki bu şanslı kesimdenim ahkam kesmiyorum zor yıpratıcıı bazen yorucu ama gerçek bu istemiyorum ailenizi diyen bir erkek sizi nekaadar acııtırsa istemiyorum aileni diyen bi kadında okadar acııtırrr ve ilişkiyi yaralar ben herzaman eş için fedakarlıktan yanayım atıyorum kayınvalıdenızı sevmek zorunda degılsınız oda sizi sevmek zorunda değil ama buyüzden mutlu giden evliliğini çıkmaza sokmanın anlamı yok nasılmı sürekli eşlerimizin başının etini yemek annen şöyle yaptı böyle yaptı bilmem ne diye kayınvalidenizin kusurlarını eşinize anlatarak boğmayın onnu gerçekleri eşinizin görmesini sağlayın ve sizi korumasınıda sağlamış olursun.ben hep empati kurarım benim kayınvalidemle ilişkimde sıkıntı yok belki konuşuyorum kolay gelir sana konuşmakta dersiniz ama sorunlar yoksa bu benim herşeye takılıp eşimeee dolup taşmamammdan geçiyor kusursuz insan yok elbette benimde kırıldığım üzüldüğüm noktalar oluyor tabi ama bunları kurup büyüütüp etsemde buyüzden eşimle asla kötü olmuyorum unutmayınki siz ailenizi eşinize kötülermisiniz ben aslaaa eşinizinde size bu fırsatı vermesinii beklemeyin zor yani :) ne ilişkiler biliyorum ben erkeğin annesini saymayıp kıymet vermeyip evlenince eşine karşı kıymetlenmesi yani eğri oturup doğru konuşmalı insan siz istermisiniz annenize babanıza sürekli kötü şeylerle gelen bi koca ben asla tahammül edemem asla ezdiremem ha haataalar insanlar için olur hataları ama bunuu kendisi görsün ve o savunsun beni ki birdahaa fırsatı vermesin karşı tarafaaa :)biraz çenem düştü sanıırımmmm saygılarımı gönderiyorum herkeze bu dediğimi deneyin emin olun işe yaracaktir :):52::51::30:

evlilik kurumuyla bireyler, yeni bir oluşumun içinde kendilerine ait yeni bir yaşam biçimi geliştirirler. Bu oluşumun kuralları, şekillendirilmesi elbette sadece iki kişiyi ilgilendirir. Ancak, her ne olursa olsun, aldıkları eğitim, hayata bakış açıları, değerleri ve tutumları ailede oluşup gelişen özelliklerdir. Yani temel olarak kişiliği aile tarafından oluşur. Bu nedenle bireyleri tek başlarına düşünmek mümkün değildir. Kendi ailenizle nasıl bir bütün oluşturuyorsanız, doğal olarak aynı bütünlük onun için de geçerlidir. Farklı bir tutum içine girmek söz konusu olmamalıdır.

Aynı ev ya da bina ise ailesi ile de evleniyorsun :1: dermişim :27:

Şaka bir yana evliliklerin daha güzel olması için tabi ki her iki ailenin de uyumu şart.. :40:

Çiftlerin evliliklerinde mutluluk ve süreklilik genel de buna bağlıdır.. :34:

Bu yüzden hep adil davranmaya çalışıyorum. Evimizi iki aileye de ortak uzaklıkta aldık , ve bir hafta anneme bir hafta kaynanama misafir gibi gideriz. Çok şükür ailelerimizde iyi anlaştı , memnuniyet olunca herşey daha güzel oluyor. :16:

Aksini yapanları da gördüm aynı dönemde evlendiğimiz arkadaşlar var hep bizimkiler deyip deyip kendi ailesine gidip hatta evini kız ailesine yakın tutanlar.. Sonuç mu hali ile kızan kaynanalar iki arada bi derede kalan oğullar ve hep bi huzursuzluk :20:

Her ikisiyle de evleniyorsunuz bence,en büyük örneği annem.Babamın rezilden öte bir ailesi var ve ölene kadar görmesek de olur.İnanın sizi boşverseler eşinizi rahat bırakmayacaklar.Katlanılmaz bir ailesi varsa evlenmeyin derim,anneme hep söylüyorum ''Senin yerinde olsam evlenmezdim,'' diye.
Aşk acısı elbet unutulur ama huzursuzluk dolu bir evlilik daha çok acıtır bence.

merak ettiğim bir konu var tartışmaya açmak istediğim evlenirken sadece eşinizlemi yoksa eşinin ailesiylede mi evleniyorsun.....
hangisi ....

neden.....
Hatta ve hatta sana 'Piruze,Şam'da Bir Türk Gelin' kitabını tavsiye ediyorum.Okuyunca anlayacaksın eşinin ailesi hayatınıza ne derece etki ediyor...

merak ettiğim bir konu var tartışmaya açmak istediğim evlenirken sadece eşinizlemi yoksa eşinin ailesiylede mi evleniyorsun.....
hangisi ....

neden.....
Canım her ikisi de maalesef ki.Ama eğer sen baştan tavrını koyarsan yüz göz olmazsan inan hiç sıkıntı yaşamazsın benden söylemesi.Lafını esirgemeden kendini ezdirmeden çat çat konusacaksın.Ha saygısızlık boyutunda olacak şekilde değil tabiki yanlış anlaşılmasın ama vur ensesine al ekmeğini tipten gelinlerden de olmayacaksın.

Hem esin hem de ailesiyle evleniyorsun. Sen aileni hayatında yok sayamadığın gibi erkek de yok sayamiyor. Erkeğin ailesi evliliklere daha çok müdahil oluyor malesef.
Yazdıklarımın aksini yaşayani görmedim.

Kesinlikle ve sadece esimle evlenmek istemezdim cok sukur ailesinden cok cekmedim cekmiyprum aman aman dicek kadar ben onlari severim yeteri kadsr onlarda beni kendi ailen gibi. Olmaz tabikide ama asla saygisizliklar olmadi karsilikli
neyse istesende istemesende ikisiyle evleniorsun illaki

önce ailesiyle de evli oluyorsun..:KK34:..sonra bi tek kocan kalana kadar tek tek boşuyorsun..:KK37:.. ben öyle yaptım:KK36:

Back
X