Evlenirken size aile yadigârı verdiler mi?

bana bir reşat altın takmışlardı nişanımda yadigar bizde adettir büyük geline takılır öyle devam eder gibisinden...saklıyorum...eğer büyük gelinim olursa takacağım....:))

yok be güzelim genelde filmlerde oluyo o mevzu..
dıdısının dıdısından..teee yeni geline kalan diye..
4 kuşak geçmiş zümrüt taşlı yüzükler..
bende pek bişi görmedim vallaa..
gözümde yoktu zaten..Çok üzgünüm çoook

Verdiler.............kocamı :asigim:sırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şey

ananemin annanesinden bir yadigar hep kıza kalarak devam ediyor bizde...

ben kızıma takarım. kayınvalidemin bana yadigar vermesini pek istemezdim. eğer çalınır kaybolur yada kırılırsa gelin kıymet bilmedi olur. yada boşanırsak onu geri vermek tuhaf olur onun başkasına vermesi tuhaf olur..

en iyisi anneden kızlarına...

hic bizim cevremizde boyle bir adet yok ya
olsaydi kime verilirdi diye dusundum oylesine
ama benim her zaman aklimda kiymetli birsey almak ileride cocuklarima birakmak icin

bana kayınvalidemin anneannesinden beri takılan bir ale yadigarı olan emaslı broş takıldı aynı broşun yüzüğüde görümceme verildi kayınvaldem benden bu broşuda kızıma yada gelinime takmamı istedi ama olmasaydı sorun olmazdı çünkü yeterince takımı eşim takmıştı onlarda üzerine düşenleri tabi bende düğünde en azından geline bişeyler taklması taraftarıyım olmasada sorun değil ama geleneklerimiz gereği olsa iyi olur tabi.

ne yani benim kayınvalidem öldü bunun için şükretmem mi gerekir?
bakın tırtıl kelebek;
benim kayınvalidem benim kollarımda can verdi.
hayatımda tanıdığım en muhteşem insanlardan biriydi.
8 senedir tanıyordum.
eşimle sevgiliyken de arkadaşken, hatta onu tanımıyorken bile..

eltimler ise kayınvalidem öldüğünde etinden et koparmışcasına bitiktiler.
problemler olmuştu dedim, ama karşılıklı medeni ifadeler bu srunları halletmişti.

benim burada rahmetle andığım hatta iyiliğinden bahsettiğim kişi için sizin kalkıp da en iyisi ölü olanıdır demeniz ne kadar hoş bir davranış olmuş..

gerçekten ayıp etmişsiniz hem de çok..

bana eşimin aldıklarını bile takmadılar. düğünümde eşime takacaksınız diye aldığı altınları eşimin ailesi birazını kızlarına takmışlar birazıylada kızlarına düğün yapmışlar. damatları ben düğün yapmam deyince eşimin altınlarına göz dikmişler. eşimde haram olsun dedi.

amann bir çöp görmedim ama önemli değil ben kocişimi almışım onlardan daha ne diyim alkisalkisalkis

valla bana hıc oyle bırsey takılmadı.zaten benden once ıkı gelın ve bır gorumce vardı evlenen

Ben evlenirken görmedimde evlendikten sonra kayınvaldem kendi annenesinin annesi ...kalan bir vazo verdi bize ve üzerine basa basa bunu saklayın dedi antika diye vurguladı ama benim oğluşum kırdı vazoyu neyse torununu çok sever dert etmedi.

verdiler vermezlermi. bi tane yorgan geldi sadece. zaten beni istemiyolardı. eşimin onca çeyizinde bi yorgan geldi sadece. çok uyuz bi ailesi var...

hee vercekler üçün biri yeter dediler :)))))))))))) hiçbirşey almadılarda yapmadılarda. ama kendi ailem verdi. anneannemden kalan tülbentler havlular, bakır kaplar var. annem kendi çeyizindende birkaç parça bişeyler verdi hatıra olsun diye. babaannemdende eskiden kınalarda giyilen güzel bir elbise var.

bana kayınvaldidemler eşimi babanesinini kayınvalideme taktıtıgı pırlanta bir saati bana taktılar kıymet bilirse kızıma yada oğlum olursa gelinime takarım
birde kaynanamın babanesinin kaynamama taktıgı bir bilekliği taktılar eşimin bir erkek kardeşi daha var eminim onada bişiler saklamıstır çünkü sürekli evlat ayrımı yapılmaz diyip durur
sonra kınada aile yadigarı bir elbise giydim hakketen cariye gibi odum harikaydı bana göre tadilat yapldı falan süperdi ama kaynanam hemen istedi onu bende verdim mecburen çünkü kimseye olmaz o elbise kaynımın kız arkadaşıda şişko ona da olmaz bilmiyorum artık müzelik saklıyo

Yadigarmı:1shok: Öyle birşey varmı bilmiyorum ama olsa da bana vermezlermirmirmirmir
Bir ara köylerinden peynir gelmişti eşim çok sever o peyniri anacığı sardı bir beze bana verdi. Dediki; sakın bu bezi kaybetme bana geri getir, kaynanamdan yadigar delikafadulden :roflol: Valla böyle bezi bile düşünüp kaybolmasından korkuyorsa ne diyem yok bana koklatmazlar:1closedeyes:
Aman yaa boşver canım valla hiç bişeycik umrumda değil benim en azından eşimle huzurum yerimde bana yeter istemem kimsenin yadigarını

kendi annem elmas yüzüğünü verdi ben evlenirken . Kayınvalidemlerden öyle bir yadigar falan görmedim.

valla benim kaynanam bir sandık dolusu yadigarıolsa vermez gerçi bana günahını bile vermez ya. amaaan ben de onun vereceği şeye muhtaçtım sanki vermemesi daha iyi verseler ömür boyu kafama kakarlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…