Merhaba kızlar,
Aslında konuyu açsam mı açmasam mı diye düşündüm ama merakım üstün geldi, sizlere danışmak istedim. Biz evlenirken erkek tarafı fazla birşey takmadı. Ben de çok fazla üstünde durmadım açıkçası. Hala da durmuyorum aslında ama bazen bu konu aklıma geliyor.
Hep birileri evlenirken duyardım aile yadigarı geline takılır diye. Yani böyle bir mücevher varsa kayınvalidenin annesinden ve ya kayınvalidesinden kalan değerli yüzük ve ya takı geline takılır. Yoksa sorun değil tabi ama bazı yerlerde en azından kayınvalideye zamanında hediye edilmiş birşeyleri o da kendi gelinine veriyor diye biliyorum.
Size böyle birşey hediye ettiler mi evlenirken? Kayınvalide bunu kime isterse ona mı verir, görümcem de var da bir yandan...ondan kurcalıyor kafamı.
Eşim o yadigar bana hediye edildi zannetti ve feci bir pot kırdı ilk evlendiğimiz sıralarda ve o zaman anladım böyle bir durum olduğunu ve anladım ki o ninenin ninesinden kalma takı evlenirken görümceme hediye edilmiş.. Normal olan bu mudur?
Önemsemediğini söylemişsin ama iyice içerlemişsin ki buraya yazmışsın.
Ben kaynana olsaydım böyle bir yadigarı istediğime verirdim. Çünkü illaki geline verilecek diye bir şart yok. Biraz Türk filmlerinden etkilenmişsin gibime geliyor.
Bırak kim kime ne veriyorsa versin, sen evine, evinin huzuruna bak.
Mutluluğu trilyonlarla bile alamazsın.
Kaynanan kızına vermiş demekki onu uygun görmüş.Pek uygun düşmeyecek ama bir örnek vereyim sana, benim babaanneme, babaannesinden kalma hakiki gümüş bir başlık var elle işlenmiş. Rahmetli babaannem bunu 10 çocuğunun içinde babama vermiş. Şimdi babam gözü gibi saklıyor. Kime vereceğine karar veremedi. Bende babama "geline vereceğini sanıyorsan yanılıyorsun, burada kızların dururken olmaz ya bana yada kızkardeşime vermelisin" dedim. Yani biz dururken babaannemin yadigarının başkasına gitmesine yüreğim razı olmadı açıkcası. Belki kaynananda böyle düşünmüştür.
Baba tarafından kalan erkek çocuğa (takı ise geline), anne tarafından ise kıza gider.
Yani anne kendş kızına annesinden kalanı verirken. Kayınvalideden kalan gelne verilir.
Ama bunlar gereksiz detaylar. Bu böyle olur diye bir kural yok, o yadigara kimin daha çok değer vereceğini düşünürsen ona erirsin.
Bence bunlar dert etmeyin. Kayınvlidenizin en değerlisini yani oğlunu almışsınız zaten :))))
hayır canım, bana takı takıldı ama aile yadigarı vermediler
bizim Bursa da takı takmak için yarış yapılır ama hiç böyle birşey olmadı akrabalarımı da
Kayınvlidenizin en değerlisini yani oğlunu almışsınız zaten ......olay budur işte :lepi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?