evlenirken...

Çok para kazanıp eve giremeyen koca istemezdim
Eğitimi ya bana denk yada bir üst seviyede olmalı öyle çok eğitim almislada ben yapamam zaten
Maaş bı tık az yada fazla olabilir sorun etmem
Ben on bin alipta o 2 bin alirsada olmaz
Herkes kendi seviyesine kendi yaşantısına uygununu bulsun
Aşk inanki geçiyor hayat telaşına kapılinca
Şimdi iki kişilik yaşadığın bı hayat
Evlenince maalesef iki kişi kalmıyosunuZ x baba y kaynana fln filan

nedenkine
çifte standart olmuyormu:)
Erkekler bunu daha cok sorun yapiyor cunku. Kadinlar yapi geregi daha fedakar. Bazi seyleri tolere ederken erkek kendinden ustun kadin istemiyor. Eger kadinin egitim seviyesi daha ustse mesela kadini asagi cekerek, ezerek kendini yukari cikardigini saniyor. Kadinlar da bu yok. Kadinlar evliligin yurumesi icin daha cok alttan alnayi tercih ediyor.

Davul bile dengi dengine. Ömür gecireceksin o insanla ask bir yere kadar. Ne konusacagim, ne paylasacagim, birbirimizin arkadas ortamina girecegiz vs vs. Zaten ben zeki, iyi egitimli, basarili bir erkege asik olurum ancak (ki öyle oldu ve evlendim) aksi benim icin mumkun degil.

Kampüs havası almis insanla almamis insanın hayata ve insanlara bakışı farklılık gösteriyor.

Inanin üniversite okumak,birçok farkli kültürden insanla bir araya gelmek, okumanin zorluğu ile mücadele derken insana çok cok sey katıyor .

"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Hadisini duymuşsunuzdur.

Bir olmaz. Olamaz. Ama bu genellemedir.

Aksini daima görürsünüz.

Benim babam ilkokul mezunu . Ama bilgisi , konuşması ve beyefendiliği gerçekten göz doldurur.

. Ilkokul mezunu yakın bir arkadaşım var. Severim onu. Akıllı bir kız. Ama kocasının cahil cahil lafları beni benden alıyor. Biraraya gelince cinsiyeti hasebiyle kendini benden üstün görmesi her seferinde asabımı bozuyor.

Ben üniversite mezunuyum
Eşim de òyle.

En azından kurduğum cümleyi anlıyor. Aynı şeyleri sevmiyoruz belki ama birbirimize saygı duyuyoruz.

Bazı manyaklari veya öküzleri egitimin duzeltemedigi gerçeğine değinmek istemiyorum. Biliyorsunuzdur illaki.

Bi de son olarak şunu eklemek istiyorum:aşk geçici bir duygudur. Giderken yerini sevgi ve bağlılığa bırakır. Ama mutlaka gider. Bunu unutmayin

Bence duruma bağlı.Benim nişanlım lise mezunu ama işini hakkıyla yapan kendini kanıtlanış maddi durumu çok yerinde kendini geliştirmiş bir adamı.Bundan önceki erkek arkadaşlarımda diploma diploma diye tutturan annem nişanlımı tanıdıktan sonra hangi üniversiteden mezun diye sormadı bile.Çünkü işini eline almış karakterli bir insan olduğunu gördü.Yani duruma göre değişiyor.Fakat gerçekten 25 den sonra sadece aşk olmuyor mantık ağır basıyor.

mesleğine, mezuniyet seviyesine göremi evleniyorsunuz, yoksa aşık olmak yeterlimi diyorsunuz...
Kişiye göre değişir. Bazıları ilkokul mezunudur ama kendini geliştirir üniversite mezununa taş çıkarır. Bazıları üç üni bitirir ama eşek yine eşek modunda olur. İnsanina bağlı örnek, eşim lise mezunu ama işinde inanılmaz başarılı ve donanımlı bir insan. Annemin eşi, makine mühendisi ama gel gör ki fenalarda

Ben ne mantık, ne para, ne meslek hiç hiç hiç birine bakmadım, sadece aşk evliliği yaptım.
Önemli olan kendini geliştirmiş, bağnaz olmayan, sosyal, konuştuğunu anlayan, anlattığını dinleyebildigim, saygı duyan, sahip çıkan, paylaşımcı bir eş olmasıydı benim için.
Elbette keskelerim oldu, oluyor..
Kimi zaman hayat yoruyor, kimi zaman insanlar değişiyor..
Ama yine olsa mezuniyet, meslek, gelir durumu kriter olmaz.

Gecenlerde burda konu islenmisti. Kadin dis hekimi kocasi kardiyalogdu. Ama esine siddet uyguluyordu. Simdi egitim seviyesi onemlimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…