• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirsek annemi babamı bırakamam dedi

bende diğer arkadaşlara katılıyorum madem ailesinden kopamıyor evlenmesin evlilik yuva kurmaktır bir yuva varken ikinci kurulmaz sen hizmetçi olursun o evde arkadaşlarını çağıramazsn gelselerde 1-2 saat sıkıla sıkıla otururlar kaçar giderler gece arkadş aileleri çağırıp ikutlamalar film izleme geceler düzenleyip içip sohbet falan edemezsn gece saat 10 dan sonra yaşlılar gürültü çekemez gündüz bile çekemez istediğin gbi müzik açıp dinleyemezsin 100 madde olsun o ev içinde 1 i bile olumlu olmayacktır
annen bile rahat rahat evine gelemez

gerçektende işini şansa bırakma 2-3 yıl geçer aşık olursun arada özel şeyler yaşanır kopamazsn mecburen aynı eve girersin 1 ayda nefret edersn eşinden ailesinden hem o ailesinden kopamıyorken sen nasıl kopuyorsun seni sokakta mı buldu ailen bir tek o mu anne yavrusu ne saçma sen kopamazsan bende kopamam de bitir hiç şansa bırakma

Son düzenleme:
ben kendi fikrimi dyim ya ewlenceksin diyelim mesela sabah uyanınca eşine güzel bi sabah kahvltısı hazrlamk istcksn başbaşa olmk ya yeni çiftler acaba içleri kıpır kıpr olmaz mı oynaşmak gibi şeyler olur istediğinz zamn istedginzi yapamazsnz ayıp olur sen 24 saat onla olcksn allh aşkına ewliliğin tadını almcksn bile tamm zaten başka evde olunca aileaini bırakmş mı oluyr ya bide özel hayatınz olmaz herkz bişi der bide çok saçma erkek kadrdeşi başka ewde olack o brakamz tabi bırakamıyor olabilir ama o zamn yan dairede ew tutun evlennce çocugunz olcak odası bile olmaz ya onu geçtim annen senin için ne çeyizler hazırlmştır şimdi onları bile kullnman hayal olacak zaten mantık ewliliği yapacksa mantıklı düşünmesi gerk we en önemlisi daha 2 aycık olmş herşey için konuşmak çok erkn bencee...

hem mantık evliliği eşin kültürlü akıllı zeki rahat mantıklı düşünen işi düzgün maaşı iyi arabası güzel evi olan seni rahat huzulu yaşatacak bir evliliktir mantık böyle olur çok büyük bir zorluk varsa o mantık evliliği değildir bence onun niyetini evlenip mutlu eğlenceli aşk dolu bir evlilik yapmak eş bulmak değil ailesine hizmetçi aramak bir eş parası iyi olduğu halde ailemle birlkte yaşaycağız diyorsa o ailesine hizmetçi arıyor
ben 1 buçuk yıllık evliyim eşimle tüm gün eğlenioruz gülüoruz şarkılar söylüyoruz güreşiyoruz bile makarasına çok eğlenioruz yani çıkıyoruz geziyoruz canımız istediğinde yemek yapıoruz istemediğinde sipariş verioruz her özel günde kendi uydurduğumz öpüşme günü seni seviyorum deme günü tanışma günü doğum günü yıldönümü nişan yıl dönümü yılbaşı bu gecelerde hep güzel bir masa hazırlıyoruz sabaha kadar içip gülüp sohbet edioruz sevişiyoruz ama sen bunları yapamazsn aynı evde imkansız 1 ay da nefret edersn eşinden ailesinden hergün annene arkadşlarına gidip evden kaçmaya çalışırsın ya da hergün harıl harış çalışırsn eve gitmek bile istemezsn çünkü çalışsanda eve gidince yemeği sen hazırlayacaksn sen toplayacaksn sonra çayı hazırlayacaksn servis yapacaksın toplayacaksn bizim kültürümüzde gelin deyince hizmetçi sanıolar

Belki de sizin hemen tamam diyeceğinizi sandı,aslında o da bu sebepten ayrılmayı göze alamayacaktır. Fakat sizin kararlı duruşunuzu da kendine yediremiyordur. Bence sakın taviz vermeyin. Asıl o bu sefer başka çareler arayabilir.
Bu sizin hayatınız,iyidüşünün.

Ben kayınvalide olsam, oğlum dese ki anne senin yanına getireceğim gelini asla istemem. Git oğlum allah işini gücünü rast getirsin, sen git düzenini kur ben arkandan hayır duanı ederim. gelirim müsait zamanda kalırım, siz bana gelir kalırsınız tamam. İstemem.... Birde gelecek gelinin yetiştiriliş tarzı benimkine uymayabilir. Nesil çatışması çıkabilir. Ben neden göze alayım, oğlumun mutsuzluğuna, kendi yuvamın huzursuzluğuna göz yumayım ki. melek te olsa iki taraf yetiştirilş tarzı başka, yaş farkı fazla! ne işi var yanımda.... Bence bunu o çocuğun kafasınada sokan annesi. Özgüveni ve maddi özgürlüğü olan gençler bile diyor kendim tek eve çıkayım olmuyor böyle anne-baba yanında bu yaştan sonra diye, kaldı ki böyle bir durumda ben o çocuğunda özgüveninden şüphe ederim.....

ayyy canim direk kac kurtul. Bu iliskinin mantik yeri yok.
Adam resmen ikinci planda olmayi, aileme kul köle olmayi kabul ediyor musun demis.
Bi adam daha ne desin?

Onunki anne,baba da sizinkiler bostan korkuluğu mu?Hadi gitsin ordan,çok bilmiş!

annemi babamı bırakmam diyen adam

1.bencildir..sadece kendi duyguları önemli seninkini sormuyor bile
2.korkaktır..ayaklarının üzerinde tek başına durmaya,yuva kurup aile reisi olmayı kıvıramayacak kadar
3.cimrinin cimrisidir..iyi bi işi var dedin,hertürlü kirada oturabilirsiniz..ama yok babaya sırtını dayamak var niye öyle bişi yapsın
4.kişiliği oturmamıştır..bu karar muhakkak aile ile beraber alınmıştır,(misal anne demiştirki gelir burda oturursun evlenince)bu demek oluyorki hala aile otoritesi altında ezilmeye ve evleneceği insanıda ezdirmeye mahkum..

arkadaşım senin yerinde olsam 2 aylık bi ilişki için mücadele bile etmem hele böyle bi tabloda haa diyosanki ben lafımı geçirir onu ikna ederim çok sevdim o halde ikna et yoksa çok ezilir üzülürsün..sadece kaynanayla oturanlar sinir hastası oluyor sende bide bekar görümce ve kayınpeder,eyvahki ne eyvah..

annemi babamı bırakmam diyen adam

1.bencildir..sadece kendi duyguları önemli seninkini sormuyor bile
2.korkaktır..ayaklarının üzerinde tek başına durmaya,yuva kurup aile reisi olmayı kıvıramayacak kadar
3.cimrinin cimrisidir..iyi bi işi var dedin,hertürlü kirada oturabilirsiniz..ama yok babaya sırtını dayamak var niye öyle bişi yapsın
4.kişiliği oturmamıştır..bu karar muhakkak aile ile beraber alınmıştır,(misal anne demiştirki gelir burda oturursun evlenince)bu demek oluyorki hala aile otoritesi altında ezilmeye ve evleneceği insanıda ezdirmeye mahkum..

arkadaşım senin yerinde olsam 2 aylık bi ilişki için mücadele bile etmem hele böyle bi tabloda haa diyosanki ben lafımı geçirir onu ikna ederim çok sevdim o halde ikna et yoksa çok ezilir üzülürsün..sadece kaynanayla oturanlar sinir hastası oluyor sende bide bekar görümce ve kayınpeder,eyvahki ne eyvah..

inanki defalarca okudum ve gerçekten kesinlikle haklısın bencil korkak cimri kişiliği oturmamış. Burdaki herkesin yorumu benim için çok değerli çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun hepinizden...

o annesini babasını bırakamayacak kadar düşünüyor da annesi babası niye kiradaki evlerine oğullarını oturtacak kadar düşünmüyorlar o ayrı bi muamma.altlı üstlü oturmak da iyi değil de kirada ev varken sizin sıkış tıkış bi evde oturmanız ne kadar saçma olurdu yani:19: ayrıca evlenip ayrı eve çıkmak da annesini babasını bırakmak demek değildir,ayrı şehirde otursa bile annesinin babasını el üstünde tutan,ihtiyaçlarını karşılayan insanlar var yani:97:

Dağ üstüne dağ olur da, ev üstüne ev olmaz'mış canım.. Kararlarını mantıklı ver sonra ilerde pişman olma...:30:

Back
X