Evlenme adayları düğün için neden kredi çekerler?

Siz yaptınız mı o birikimi? Siz yapmadıysanız bence sizi ilgilendirmiyor insanların çalışıp kazandıkları paralarını biriktirip biriktirmeyeceği, gerçi siz yapsanız bile bence bu sizi ilgilendirmiyor.
Kadın hayatında hiç çalışmamış ve bir talip çıkıyor evlenecek bakıyor ki adamım hiç birikimi yok sonra başlıyor dırdıra, vay nasıl biriktirmezmiş de vay ne olacakmış da! Pardon sanane derim ben bu işe!
Siz de o kadınlardan mısınız yoksa?

Sızın ko cok farklı bırsey o zaman kredı olayını desteklıyorsunuz.

Bence de.
Çeyiz vs. için para biriktirmek yerine gezip dolaşmamızı bekleyen bir toplum yapımız olsa keşke

Nıye ustunuze alındınız?

Bak güzelim,
23 yaşında eğitim hayatın bitse,
İyi ihtimalle 2500 liraya işe girsen,
Aile ile yaşadığını varsaysak,
Her ay 500 lira kenara atsan,
(İnsan kendi parasının tadını çıkarmak, tatile gitmek, gezmek eğlenmek de ister, yada bunca zamanın karşılığı ailesine yardım etmek )
Yılda 6 bin yapar.

27 yaşında evleneceğim desen, 24 bin.
Bu da beyaz eşya ve küçük ev aletleri paran falan olur...
ev kiralamak istesen bugün emlakçı parası, depozitosu derken cebinde 5 bin lira olmadan yola çıkamıyorsun, senin göle degil, okyanusa ihtiyacın var

Biraz gerçekçi olun... ve ben de merak ettim, çalışıyor musunuz? Yaşınız kaç? Evli misiniz?

Sızın ko cok farklı bırsey o zaman kredı olayını desteklıyorsunuz.
İyi de banane! Beni ilgilendirmiyor kredi çekip çekmemeleri!
Benim desteklemediğim tek şey hayatında kapısından geçmedikleri bir yeri evlilik için tutup millete gösteriş olsun diye evi altın varaklarla pembiş tepsilerle süslü mumluklarla dizip, en lüks yemekleri düğünde yedirip balayına çıkıp balayından geldikten sonra acıkmamak için sıçamayacak noktaya gelenlere. Git nikah yap en az olayla kapat düğün mevzusunu sonra kafana göre eşyaymış oymuş buymuş alırsın

Neden bukadar sınırlısınız? Hayırdır bu saldırganlık hey allah sız hıc akıllanmayacaksınız burada merak ettıgım bırseyı sordum dogru yada yanlış begenmedıysen cevap vermeyeceksın ?kredıyle borcla evlılık yapmak sızın tercıhınız ben bırıkım yapmak bukadar mı zor anlamıyorum dıye konu acmısım bu da benım en doğal hakkım asıl sıze ne...

Kendimden örnek vereyim. Ben kazandığım parayı yeni deneyimler kazanmaya, seyehat etmeye harcıyorum. Ha para biriktirmiyor muyum? Çok da güzel para biriktiririm,disiplinim vardır. Ama seyehatle çıkmadan önce kumbarami kırıp tüm birikmisimle giderim.
Yaşım 27 ama daha tanımadığım koca adayimla evleneceğim gün halamın yiyeceği pastaya para biriktirmek de bana saçma geliyor. O paraya Prag'a gitmek coook daha akıl karı değil mi?
Elbet bir gün evleneceğim ama düğün mugün istemiyorum. Çok yapmak isteyen eş ailesi-kendi ailem varsa yapsınlar,hevesleri kalmasın.
misafir gibi gider oynarim. Sonuçta ben istemiyorum .
Bence yedi düvel düğün yapana kadar çekirdek aile iki araba Yunanistan'a gitmek,konsoloslukta nikah kiyip ailelerle güzel bir tatil geçirsek çok daha akıl karı.

Kalkıpta 70 bın bırıkım olur demıyorum ufak tefek seylerı bıle borcka almak nedır bunu dıyorum ben

Valla katılıyorum size .altın varaklı zımbırtılar almadım hatta gittim o parayı balayında ezdim bir güzel :)

İyi de sorun ne diyoruz,bunun neyini dert ediyorsunuz
Bir Pazar günü oturup bunu dert etmiyorum mesela ben,size dert olmasının sebebi ne diye soruyoruz

Yahu dert degıl orda 500 tl bıle yol bır kurus yok dıyen bır grup olunca sadıyorum bu

İyi de sorun ne diyoruz,bunun neyini dert ediyorsunuz
Bir Pazar günü oturup bunu dert etmiyorum mesela ben,size dert olmasının sebebi ne diye soruyoruz
Sormuyorsun saldırıyorsun ben de dıyorum ki sıze ne kı ben ıstedıgım soruyu sorar dert te eder yazarım nıye bu tavır sıddet,hıddet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…