- 31 Ekim 2011
- 41
- 20
- 88
- Konu Sahibi turuncudolap
-
Birinin ahını mı aldık? Evlenelim derken birini mi incittik? Evlenmek için yanlış kişiler miyiz? Ne bileyim gereksiz mi hebeslendik ben de bilmiyorum ki sanki bişeyi yanlış hatalı yaptık da her şeyi bozduk gibi hissediyorum artıkPsikolojik olarak bayağı yıpranmışsınız da yanlış bi şey mi yapıyoruz derken o kısmını anlamadım?
Allah a şükürler olsun sevgi kısmı sağlam, hatta bu gidişle bir o kısım sağlam kalacak gibi ama korku içindeyiz artık sürekli...Öncelikle basiniz sag olsun, fakat ugursuzluk diye birsey yoktur. Atalarimizinda dedigi gibi "Olacakla, ölecege care yoktur".
Siz nisanlinizla birbirinizi seviyorsaniz engeller sizi ayirmasin, aksine birbirinize daha cok baglasin.
Birinin ahını mı aldık? Evlenelim derken birini mi incittik? Evlenmek için yanlış kişiler miyiz? Ne bileyim gereksiz mi hebeslendik ben de bilmiyorum ki sanki bişeyi yanlış hatalı yaptık da her şeyi bozduk gibi hissediyorum artık
Sevmesek bu kadar aksiliğe kayıplara dayanabilir miydik bilmiyorum. Her şeye rağmen ucunda kendi ölümümüz bile olsa birbirimizden kopmayı aklımızdan geçirmedik. Ama bir türlü kavuşamayınca korku halindeyiz artık, yine bir şey olacak yine birleşemeyeceğiz korkusu..siz birbirinizi sevdiginize emin misiniz? burdan hic öyle durmuyor çünkü
Onu da ailelerimizden habersiz yapmak istemiyoruz, resmi nikaha bile benim iş durumumdan dolayı olır verdiler. Zaten her iki taraf da inanılmaz hassas şu an, illa dini nikahı da yapmak istiyoruz diye diretirsek patlar herkes. Ailelere söylemeden yapmak da ne kadar doğru olur bilmiyorum, şu durumda aklımızdan geçmiyor değil ama bu psikolojiyle daha neler neler geçiyor..resmi nikahtan sonra gidip bir camide diniyide kıydırın madem içiniz rahat etsin.
nikahtan sonra zaten karı koca oluyorsunuz düğünden sonra değil.
Onu da ailelerimizden habersiz yapmak istemiyoruz, resmi nikaha bile benim iş durumumdan dolayı olır verdiler. Zaten her iki taraf da inanılmaz hassas şu an, illa dini nikahı da yapmak istiyoruz diye diretirsek patlar herkes. Ailelere söylemeden yapmak da ne kadar doğru olur bilmiyorum, şu durumda aklımızdan geçmiyor değil ama bu psikolojiyle daha neler neler geçiyor..
sizin psikoloji ciddi bozulmuş sağlıklı düşünemiyorsunuz.
nikah olup resmi olarak evli olduktan sonra kime ne ? artık ailenize değil sorumluluğunuz birbirinize.. evlilik cüzdanızla gidin bir camiye yaptırın .. inanın kocanızın otelde kiralık evde vs kalmasından daha saçma bir hareket değil.
Iki sahit gerekiyor. Duyurmaktan kasıt budur...Zaten kimsenin umrunda da değil nişanlımın nerede kalacağı, hem kendi ailesi hem benim ailem tabi ki aynı evde kalmayacaksınız modundalar. E peki nerede kalacak bu çocuk? Cevap yok. Ama dini nikahta da duyurmak gerek diye biliyorum, gizli yaparsak çok da bir anlamı yok. Yine de aynı evde ayrı ayrı da olsa yaşayabilmek için belki.. Ya da gerçekten kafam bozuk evet
Zaten kimsenin umrunda da değil nişanlımın nerede kalacağı, hem kendi ailesi hem benim ailem tabi ki aynı evde kalmayacaksınız modundalar. E peki nerede kalacak bu çocuk? Cevap yok. Ama dini nikahta da duyurmak gerek diye biliyorum, gizli yaparsak çok da bir anlamı yok. Yine de aynı evde ayrı ayrı da olsa yaşayabilmek için belki.. Ya da gerçekten kafam bozuk evet
Ben de sizin bildiğiniz gibi anımsıyorum Aslında biraz dua madeninde oluyor dini nikah artık. Tabi biz yinede yanlış bilgilendiriyor olabiliriz şüphesi kalmasın konu sahibinin onuda yaptırsın içi rahat etsin.Resmi nimahiniz varsa dini nikah sart degildir. Bunu hangi din alimine sorarsaniz sorun size aynini soyleyecektir.
Dini nikahin sartlari sunlardir.
- kisilerin veya vekalet verdikleri kisilerin hazir bulunmasi
-kizin velisinin izninin olmasi
-evlenecek kisilerin iradelerini belirtmeai yani sozlu olarak kabul etmesi evet demesi
-sahitlerin olmasi
- nikah akdini onaylayacak yetkili biri
-ve nikahin duyurulmasi
Tum bu sartlar saglanarak kiyilan bir resmi nikah sonucu dini nikaha gerek yokrur. Zaten islamiyetre imam nikahi diye bir sey de yoktur.
Bu karmasa tamamen islam hukukundan medeni hukuka gecis sonrasinda ortaya cikmiatir. Gunumuzde gelenekselleamistir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?