evlenme meraklısıyım

çok sevimli anlatmışsın: )
yaşıtız seninle,ben evliyim.okurken evlenenlerdenim.bu sene 4.sınıfa geçtim.
düşüncelerin güzel ama evlilik çok laylaylom değil eğer bunun farkındaysan ve göze alıyorsan sorun yok,
fakat her gün sevgili olduğunuz zamanki gibi geçecek sanıyorsan biraz daha bekle pişmek için.
sevgilin senden büyük olsa çalışıyor olsa evlen diyeceğim ama böyle bir durumda olması çok da sağlıklı değil.
21 yaşında erkek çokta olgunlaşmış sayılmaz.evlilik hem senin hem onun büyüyeceği ortak hayat olacak,bu çok zor.
ben erkeğin yeterli olgunlukta olması için kadından büyük olmasından yanayım,inan evlilik öyle çok daha kolay.
kendimden biliyorum çünkü.eşim 29 yaşında,askerliğini yapmış,işi yerinde.
hayata oldukça pişmiş.benim yaşımın verdiği tüm çocuklukları,kaprisleri,nazları öyle güzel karşılıyorki....
eminim yaşıtım biri olsa çekmezdi beni :27:
o yüzden sevdiğin çocuktan eminsen biraz bekle o da büyüsün,büyüsünki evlilikte birbirinizin hayatını zorlaştırmayın,kolaylaştırın....

İşte tam benlik konu. :17::17:
Bende çok istiyorum ya. Sevdiceğimle evlenmek, onunla aynı çatı altında olmak, ona yemekler yapmak, onunla gezmek tozmak vs. :31::31:
Ama benimde daha çok var ve ben sadece hayallerle yetiniyorum. :5::5:

Bazı kadınlar (hem kk'deki, hem çevremdeki) bıktığı için evliliği çok kötü bişeymiş gibi göstermeye çalışıyorlar ama bence hiçte öyle değil. :20:Belki ben daha küçük olduğum için bana toz pembe geliyor ama yinede o kadar kötü olduğunu düşünmüyorum. :21:

Şu zaman çabucak geçse de hemen evlensek.. :123::123::123:

evlenen bin dert evlenmeyen bi dert.acele etmeyn.vala evlenipte başımız göğe ermiyo.şimdiki aklım olsa 26-27 beklerdm.

Aynen bende senin gibiyim .. Ben hayatımın aşkını buldum .. diğer yarımı .. Geriye evlilik kaldı sadece ( tabi iş güç olmadan olmaz .. ) Sanki hiç o günler gelmicekmiş gibi geliyo banada.. Sevgilimle hayaller kuruyoruz balayımızı falan konuşuyoruz :) Ama yinede o günler gelmicekmiş gibi geliyo yaa düğünüm falan. .gelinlik ve ben. .Sanki çok uzakmış gibi geliyo :) bi yandan da çok istiyorum .. öyle işte yaaa :)

ben 21 yaşındayım üniversitede çok güzel bir bölümde okuyorum ve mesleğe geçtiğim günü görebilmek en büyük hayalim. sevgilim de benimle aynı okulda aynı bölümde böyle okuyup gidiyoruz. lakin bu yıl düğünlerin çokluğundanmıdır nedir anlamadım hayatımda ilk kez bu yaz evlenme hayalleri kurmaya başladım. hatta öyleki her şeyleri en ince ayrıntısına kadar kafamda kurdum. boş zamanım çok belki de bundandır bilmiyorum ama kendimi gelinlikle falan hayal ettikçe gözlerim doluyo, sanki ben hiç evlenemiycem gibi geliyo. benim yaşıtım olan okumayan arkadaşlar hep evlenmiş çocuğu olan bile var kendimi çok ezik hissediyorum. çok uzak geliyo o günler düşününce.. okulun bitmesine 2 yıl, 1 yıl da iş buldum ettim desem, 1 yıl da oğlanın askerlik falan filan nerden bakarsam bakayım en az bi 5 yılı var evliliğin. 5 yıl sonra da evde mi kalmış olcam şimdi böyle triplerdeysem o zaman ne halde olcam hiç bilmiyorum, bi de 5 yıl sonra bu sevgilim benden ayrılırsa o yaştan sonra alan da olmaz beni kalakalırım falan diye korkuyorum.
yani bi yandan okumayı çok istiyorum, bi yandan da hadi evlenelim dese sevgilim hiç bişeyi gözüm görmiycek gibi geliyo. hatta sevgilimle de çok dalgasını geçerim bu konunun evde kalcam seni bekliycem diye falan derim. o da son zamanlarda alınmaya başladı. sanki ben ona laf sokuyomuşum gibi geliyomuş evlilikten bahsederken, bi işi olsa evlenirmişiz o da zaten çok istiyomuş falan bir sürü trip atıyo halbuki ona laf falan sokma gibi bi amacım da yok.
ay yine ağlıycam galiba ben. ben çok mu salağım sizce? çok dertliyim bu gece :43:
böyle bi konu açtığıma da hala inanamıyorum:31:

:)))
canım bende ün mezunuyum. 32 yaşındayım. senin böyle hayaller kurman çok doğal. her genç kızın aklında olan şeyler bunlar. benim liseden en yakın arkadaşlarım lise biter bitmez evlendiler. şimdi boyları kadar çocukları oldu. bense ün. bitti iş falan derken eşimle 26 yaşında tanıştım nişanlılık dönemimiz 17 ay sürdü. 4 yıldırda evliyiz.daha çocuğumuz bile yok. çalışmaktan vakit bulamadık :) çokta takmıyoruz. şimdi arkadaşlarım çocuk peşinde koşarken ben ve eşim deli gibi geziyoruz. böyle seçtik biz yaşamayı.
gelinlik giymek onun verdiği mutluluğu yaşamak kadar hayatımızda yaşayacağımız sayılı şey vardır evet. çok ta onur verici bir durumdur. ama sonrası hayatımızıda garantilemek zorundayız. geleceğimizi kendimiz yaratırız. o gelinliği giymek o yuvayı kurmak bile o kadar emek istiyorki. iş onunlada bitmiyor.
5 yıl sonrasını ve sevgilinin seninle kalıp kalmayacağını şimdi düşünme. hayatının en şanslı dönemindesin. sonra çok bakıcaksın geriye hey allahım yaa şunuda yapsaydım diyeceksin.tadını çıkarıp her şeyi zamana bırak.
rabbim kimseyi tek yaratmamış. sende belki benim gibi yaşıtlarınla değilde. sonrasında ereceksin muradına. kaderin güzel olsun. mutlu ol. evlilik zor karar. yaş ilerledikçe çok daha seçici olacaksın. ki bu daha iyi.

İşte tam benlik konu. :17::17:
Bende çok istiyorum ya. Sevdiceğimle evlenmek, onunla aynı çatı altında olmak, ona yemekler yapmak, onunla gezmek tozmak vs. :31::31:
Ama benimde daha çok var ve ben sadece hayallerle yetiniyorum. :5::5:

Bazı kadınlar (hem kk'deki, hem çevremdeki) bıktığı için evliliği çok kötü bişeymiş gibi göstermeye çalışıyorlar ama bence hiçte öyle değil. :20:Belki ben daha küçük olduğum için bana toz pembe geliyor ama yinede o kadar kötü olduğunu düşünmüyorum. :21:

Şu zaman çabucak geçse de hemen evlensek.. :123::123::123:

:))) çok tatlısın.
zaman çok çabuk geçecek inan. evlilikte hiç kötü değil. aksine hayatı paylaşmak. anne babadan sonra onların elindeki özgürlüğünü çekip alıvermek işte.
o evlilikten bıkanların durumu biraz farklı. karşındaki insanı iyi tanıyıp tanımamaktan bazende evliliğin özgürlüğünü seçip sorumluğunu alamamaktan kaynaklı şeyler.
toz pembe gelecek tabi. gelmelide. her evlenen mutsuz oluyor diye birşey yokki. sevilmek sevmek çok güzel

:))) çok tatlısın.
zaman çok çabuk geçecek inan. evlilikte hiç kötü değil. aksine hayatı paylaşmak. anne babadan sonra onların elindeki özgürlüğünü çekip alıvermek işte.
o evlilikten bıkanların durumu biraz farklı. karşındaki insanı iyi tanıyıp tanımamaktan bazende evliliğin özgürlüğünü seçip sorumluğunu alamamaktan kaynaklı şeyler.
toz pembe gelecek tabi. gelmelide. her evlenen mutsuz oluyor diye birşey yokki. sevilmek sevmek çok güzel

Teşekkür ederim. :31:
Mesela konu okulum olunca ne çabuk 2. sınıfa geçtim diyorum, ama evlilik olunca sanki zaman yerinde sayıyormuş gibi geliyor. :40:
Anlıyorum tabi. Sonuçta herkes eşiyle anlaşabilecek diye bi durum yok. Ama bazen öyle anlatanlar oluyor ki sanki evlilik hayatı = zindan hayatı. :20:O yüzden tırsıyorum da azıcık. :18:
Ama ne olursa olsun evlenmekten kaçmayı düşünmüyorum. :40:
Allah'ım bana da nasip etsin. :123::123:

Son düzenleme:
Mesela konu okulum olunca ne çabuk 2. sınıfa geçtim diyorum, ama evlilik olunca sanki zaman yerinde sayıyormuş gibi geliyor. :40:
Anlıyorum tabi. Sonuçta herkes eşiyle anlaşabilecek diye bi durum yok. Ama bazen öyle anlatanlar oluyor ki sanki evlilik hayatı = zindan hayatı. :20:O yüzden tırsıyorum da azıcık. :18:

canım benim inşl mutlu huzurlu bir evlilik yaşarsın ileride.. hepimizin hayali bu evlilikten tabiki kaçılmaz :):) hele bide sevdiğinle evleniyorsan :)

inşallah canım. kimse mutsuz olmak için evlenmiyor. o biraz şans meselesi belkide. kader midir adı bilmem. ama sanada en hayırlısından versin rabbim:))

:)))
canım bende ün mezunuyum. 32 yaşındayım. senin böyle hayaller kurman çok doğal. her genç kızın aklında olan şeyler bunlar. benim liseden en yakın arkadaşlarım lise biter bitmez evlendiler. şimdi boyları kadar çocukları oldu. bense ün. bitti iş falan derken eşimle 26 yaşında tanıştım nişanlılık dönemimiz 17 ay sürdü. 4 yıldırda evliyiz.daha çocuğumuz bile yok. çalışmaktan vakit bulamadık :) çokta takmıyoruz. şimdi arkadaşlarım çocuk peşinde koşarken ben ve eşim deli gibi geziyoruz. böyle seçtik biz yaşamayı.
gelinlik giymek onun verdiği mutluluğu yaşamak kadar hayatımızda yaşayacağımız sayılı şey vardır evet. çok ta onur verici bir durumdur. ama sonrası hayatımızıda garantilemek zorundayız. geleceğimizi kendimiz yaratırız. o gelinliği giymek o yuvayı kurmak bile o kadar emek istiyorki. iş onunlada bitmiyor.
5 yıl sonrasını ve sevgilinin seninle kalıp kalmayacağını şimdi düşünme. hayatının en şanslı dönemindesin. sonra çok bakıcaksın geriye hey allahım yaa şunuda yapsaydım diyeceksin.tadını çıkarıp her şeyi zamana bırak.
rabbim kimseyi tek yaratmamış. sende belki benim gibi yaşıtlarınla değilde. sonrasında ereceksin muradına. kaderin güzel olsun. mutlu ol. evlilik zor karar. yaş ilerledikçe çok daha seçici olacaksın. ki bu daha iyi.

çok güzel yazmışsınız gerçekten çok teşekkür ederim çok:16:

canım benim inşl mutlu huzurlu bir evlilik yaşarsın ileride.. hepimizin hayali bu evlilikten tabiki kaçılmaz :):) hele bide sevdiğinle evleniyorsan :)

Amin kuzum Rabbim hepimizin gönlünün muradını versin. :31:
Hayallerimiz gerçek olur inşallah. :123:

inşallah canım. kimse mutsuz olmak için evlenmiyor. o biraz şans meselesi belkide. kader midir adı bilmem. ama sanada en hayırlısından versin rabbim:))

Çok çok teşekkür ederim iyi dileklerin için..:17:
Allah herkese en hayırlısını versin. :31:

Acelem yok,25'i görmek istiyorum.:6:

Uğraşmadıkça kimse evde kalmıyor.:6:

Arrmudun sapı üzümün çöpü demedikten sonra.

Bitli baklanın bile kör alıcısı olur derler.:ssz:

Kimse ben bitli bakla mıyım demesin,polemik çekecek halim yok.:ssz::27:[/QUOTE]

sana bayıldım çok tatlısın:9::9:
bence de uğraşmadıkça kimse evde kalmıyor..
çok da zor bişey değil sanki yani:15:

yeni evliyim, çok sevdiğim ve yıllarca evlilik hayali kurduğum kişiyle evlendim çok şükür :31:
ama söyleyebileceğim tek bişey var, bekarlığın, okulun, ailenizin ve bu özgürlüğün tadını çıkarın kızlar :27:
sonra çok arayacaksınız emin olun :31:

yeni evliyim, çok sevdiğim ve yıllarca evlilik hayali kurduğum kişiyle evlendim çok şükür :31:
ama söyleyebileceğim tek bişey var, bekarlığın, okulun, ailenizin ve bu özgürlüğün tadını çıkarın kızlar :27:
sonra çok arayacaksınız emin olun :31:

Yahu niye kimse evliliğe bu kadar sıcak bakmıyor
Öcü mü bu evlilik yaaaa :27:

Yahu niye kimse evliliğe bu kadar sıcak bakmıyor
Öcü mü bu evlilik yaaaa :27:

ben geldiiimmmm:)))) kıs evlilik çok güzel bişe bak bna ismimin altında ne yazıyor:))) o derece yani...

ama bir derdim var topiclerinde gezersen evlilik denince topukların kıçına değercesine kaçarsın:))) sakın haa bnle kal:)

hem üniversitede okuyan hemde evli birisi olarak seni anlıyorum sanırım kendi evinin düzeninin olması sevdiğin erkekle yaşamak çocuk değilde birey olmak çok güzel birşey fakat o kadar büyük bir sorumluluk ki herkes taşımak istemez dışardan bakanlar hayret ediyor ve ne güzel idare ediyorsun diyorlar bana, ama zorlandığım ağladığım zamanlar oluyor ki eşimi çok seviyorum gerek maddi gerek manevi zor dönemler geçirdim Allah a şükür az kaldı ama herşeyin zamanı varmış:) ailevi sebepler beni erken evlenmeye itti asla pişman değilim ve çok mutluyum ama zorluk çekmedim diyemem :) inşallah hemen bitirirsin okulunu ve çok çok mutlu bir yuvan olur :)

evlenip napcaksınızzzzz kızlarrrrrrrr boşverinnn zamanı gelince herkes evlenecek elbet. okuyunnn ehliyet alın araba alınnnn boşverin kocayıııııı kocaa her zaman varrrr. araba yok arabaa :1: valla bakınnn daha 17 yaşındayım 3 senelik ilişkim var sevdiceğimle evlenmek elbet güzel ama şimdi değilllllll. önce ehliyet meslek sonra araba gezinn tozunnn. keyfinizi yaşayınnn daha ne olsunnnnn kiiii :1:

evlenip napcaksınızzzzz kızlarrrrrrrr boşverinnn zamanı gelince herkes evlenecek elbet. okuyunnn ehliyet alın araba alınnnn boşverin kocayıııııı kocaa her zaman varrrr. araba yok arabaa :1: valla bakınnn daha 17 yaşındayım 3 senelik ilişkim var sevdiceğimle evlenmek elbet güzel ama şimdi değilllllll. önce ehliyet meslek sonra araba gezinn tozunnn. keyfinizi yaşayınnn daha ne olsunnnnn kiiii :1:

ohooo sen daa 17 yaşındasın bu düşüncelerde olman çok normal:)) asıl araba herzaman alınır yani arabayı aldığın zaman sen 50 yaşında da olsan alırsın ama o yaşta koca bulmak zor:)))) sen kafaya takmışsın belli,şimdiden düğününü hayal edebiliyorum;

nikah memuru: evet damat bey siz hastalıkta sağlıkta gelin hanımı eş olarak kabul ediyor musunuz??

damat: düt düüüüttt:)

Back
X