- 1 Mayıs 2013
- 7.132
- 4.597
- 398
- Konu Sahibi Sadecesen2
-
o dediklerin kaynananım dengesizligi o beni baglamaz ki ben yada cevremdeki insanlar böyle düsüncesiz degiller gelinlerine karsıöyle deme o altınları taksınlar da varsın k.valide adam yerine koyup bir çorba bile pişirmesin, dolapta sucuk var desin.. o altınları taksınlar da varsın baban ısındığın kadar doğalgaz faturasını ödemeni beklesin, varsın eşin hiç saygısı olmasın önemli olan 2 burma 1 kordon..
diyeceğim rabbim bu zihniyetle asla ama asla karşılaştırmasın, resmen ülkenin diğer bir yüzü..
Ben anladim seni hani o luks arabalarda gezen zengin kizlarindansin yokluk nedır gormemıssın ozaman burda konusmayacaksın adet adet deyıp tamam mı artı senın gıbı zengınler pıntıdır malı tatlıdır burda yaparım dıye atıp tutmsmalısın sızler kurus harcamaysn ınsanlarsınız .Bır arkadadı hatırlattın bana evlerıne aylık 100 bın gırıyor 20lıralık telefon borcuna cok dıyor:)duyunca agzından sasırmıstım.
o dediklerin kaynananım dengesizligi o beni baglamaz ki ben yada cevremdeki insanlar böyle düsüncesiz degiller gelinlerine karsı
yok cnm ben pek öyle paraya acıyan degilim calısırkende olmadım calısmadıgım zamanda benden bi tane var hicbisey benden degerli degil o yüzden dünya nimetleri neyse yasamak görmek lazım facede beni görsen sasırrsın cok sükür burdaki kızlar 2000tl le nasıl rahat gecinip nasıl para toplayıpta bilezik yapıyosun diye sasarlar sükürrr allaha yardım ediyo sanırımBen anladim seni hani o luks arabalarda gezen zengin kizlarindansin yokluk nedır gormemıssın ozaman burda konusmayacaksın adet adet deyıp tamam mı artı senın gıbı zengınler pıntıdır malı tatlıdır burda yaparım dıye atıp tutmsmalısın sızler kurus harcamaysn ınsanlarsınız .Bır arkadadı hatırlattın bana evlerıne aylık 100 bın gırıyor 20lıralık telefon borcuna cok dıyor:)duyunca agzından sasırmıstım.
yaa sen bunu anlamıysosun gelin beni sevsin sevmesin ben ogluma yaparım o evide takılarıda bu benş görevim ya simdiden cocuklarım icin yaptıklarımı aldıklarımı bilsen sasarsınzaten sorun da o limoncu.. bazı insanlar için aslolan saygıdır, sevgidir.. değeri inip çıkan şeylere yatırım yapmazlar yani.. o kaynananın densizliği, bu eşinin densizliği, öteki babanın densizliği.. dikkat et de o altınları yaptığın gelinlerin de densizliğine kurban gitme
cok sükür geciniyorm takılarımıda yapıyorumne zengini yahu konularına baksana..
Yapmassın canım boluna soyleme yaparsan da agzından burnundan getırırsın.kızını verırkende zorlayacakmısın ınsanları yapmazlarsa işi bozacakmısın arkalarından mı konusacaksın senın gıbı kaynana vermesın kımseye .yaa sen bunu anlamıysosun gelin beni sevsin sevmesin ben ogluma yaparım o evide takılarıda bu benş görevim ya simdiden cocuklarım icin yaptıklarımı aldıklarımı bilsen sasarsın
tam olarak senden beklenen cevap limoncu tebriklerrrrr......emin ol ailende senin icin üzülüyodur ben bu adetleri seven ve yasayan biriyim kız her zaman degerlidir ve alınması icin ugrasılmalı tonla para dökülmeli gelin dedigin kolları tolu olur evi o dösenir bence bunlar güzel adetler
simdikiler istemiyo ve kaynanalar ne diyor biliyomusunuz aman gelin aptal cıktı be bisey istemedi ohh bana kaldı hersey
sanmam ben modern bi kaynana olucagım icin bu geleneklerde eski kafalı ama gelin icin modern görüslüyüm mesela balayına bile ben göndericem gezsin yesin icsinlerYapmassın canım boluna soyleme yaparsan da agzından burnundan getırırsın.kızını verırkende zorlayacakmısın ınsanları yapmazlarsa işi bozacakmısın arkalarından mı konusacaksın senın gıbı kaynana vermesın kımseye .
Evi olmayan göçebe mi oluyomuş?yaa sana ille söylemem mi lazım sekerim mal varlıgımızı ailemizden kalıcakları bizde adet gelenek neyse odur kız bile vermezler bizde evsiz barksız göcebe takımı diye
Bizim burda ıkı don ,sutyen tepsısı ıcın komsular bırbırıne gırıyor.bırde dugun cerezı ıcın kızın cerezını yemeden olmaz dıyen kadınlar var annemı nasıl da baskılıyorlar sen de yapacaksın ogluna sende ıstıyeceksın kızına dıyorlar.bırde duratını ekşiten komsu var dugun gunu kazanla yemek pişirmessen utanmayscsn mı dıyorlar ne ılkellık ya pişirmeyız pişirmeyız arkadas senın adetın benı baglamaz .bunlar afyonluymus biride balikesirli kinarlarmis boyle seyleri.gercekten afyon ve balikesirin adetleri bukadar agirmi.Evlenirken ağırlığınca altın isteyeceksin aslında en mantıklısı. Sırf bu yüzden düğün öncesi yiyip yiyip kilo almak istiyorum. Malum kaynanalar gelin istemedi hiçbişey oh falan der mazallah.He bi de ilk gece giyeceğim donu sütyeni de kv de seçtiricem, zevkine güvenirim ne de olsa onun oğluyla evleniyorum. Eşimin bütün ailesinin don atlet ihtiyacını gidermek için bohça yapmak da şart. Neden derseniz onlar zaten 2 donla ömür tüketmişler don almadan evlenemem eşimle. Mobilyalarımı en pahalısından seçmeliyim ki "ne kıymetli kız aldık be, az değer bilelim" desinler. Dimi.
ben böyleyim be cnmtam olarak senden beklenen cevap limoncu tebriklerrrrr......
sanmam ben modern bi kaynana olucagım icin bu geleneklerde eski kafalı ama gelin icin modern görüslüyüm mesela balayına bile ben göndericem gezsin yesin icsinler
yada ne biliyim isterim yani gelinim rahat etsin rahat etsin ki oglum anneme gidelim dediginde surat asmasın bana geldigin de mesela asla is yaptırmam cünkü ben baba evinde yapmadım kız muhtemelen calısıyo olur ki olmasa bile bana geldiginde rahat etsin evime gelen kim olursa olsun pasa gibi yasamalı ve rahat etmeli
eee peki söyle sizin dügününüze uzakyan yada yakındna gelen insanlara siz yemek yapmıyomusunuz vermiyomusunuz ilk defa görmüs duymus gibi yazıyosunuz ya bende buna sasıyorumBizim burda ıkı don ,sutyen tepsısı ıcın komsular bırbırıne gırıyor.bırde dugun cerezı ıcın kızın cerezını yemeden olmaz dıyen kadınlar var annemı nasıl da baskılıyorlar sen de yapacaksın ogluna sende ıstıyeceksın kızına dıyorlar.bırde duratını ekşiten komsu var dugun gunu kazanla yemek pişirmessen utanmayscsn mı dıyorlar ne ılkellık ya pişirmeyız pişirmeyız arkadas senın adetın benı baglamaz .bunlar afyonluymus biride balikesirli kinarlarmis boyle seyleri.gercekten afyon ve balikesirin adetleri bukadar agirmi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?