valla bu adam vergi müfettiş yardımcısı olmuş ama kafa, bakış açısı falan iyi değil. böylesi cumhurbaşkanı falan da olsa boş yani. tarz olarak mütevazi ve "ne oldum" demek yerine "ne olacağım" diyen tipler daha çok sevilip sayılıyor bu yüzden. adamdaki havaya, egoya bakar mısınız, özel sektöre kıytırık diyormuş. özel sektörün ekonomideki yerini bilemeyecek kadar cahil sanırım. ayrıca kendisi muhtemelen devlete güveniyor ama burası Türkiye, bir gecede atıveriyorlar valla memurluktan, atılanlar da bilmiyor neden atıldığını. yarın öbür gün zart diye memurun iş güvencesini de kaldırıverecekler hepiniz ortada kalacaksınız, demedi demeyin. şu devlete sırtını yaslayan tipler özellikle. bir kadın olarak ben de kadınların çalışmasını, ayakları üstünde durmasını, eşlerine yük olmamasını ve giderleri, maddi yükü bölüşmesi taraftarıyım ama halen daha kadın olarak erkeklerde aradığımız üslup bu değil. yani "çalışacaksın" diye dayatan tipler hoş karşılanmıyor. "çalışmayacaksın" diyenler de hoş karşılanmıyor. bu ikisinin yerine "istiyorsan çalış istemiyorsan çalışma, sana kalmış. nasıl mutlu olacaksan öyle yap. ben seni seviyorum, maddi yükü bölüşsek de bölüşmesek de sorun etmem, seninle hayatı paylaşıyoruz" diyen adam canımızı yesin. yoksa tabi kadın çalışmalı.
bence bu adam bozuntusu sizden ayrılmak istediği için böyle yapmış. sınava 20 gün kala bir insanın şevki böyle kırılmaz kaldı ki a grubu memur olmak çok zor.
bizim de üniversitede bir hocamız vardı bize sürekli a grubu memur olun falan derdi. diğer meslekleri meslekten saymazdı. nasıl atanacağım? sorusunun cevabını veren yok tabi. bu iş sadece çalışmakla kalmıyor ki, bir sürü torpil, oyun var bu işlerde. hiç güvenmiyorum.