Benzer durumu yıllar önce yaşadım. Yakın çevrede büyümüş iki gençtik. Ailecek oturmaya gider gelirdik. Zamanla aramızda bir yakınlaşma oldu tabi. O çalışıyordu ben de sizin gibi kpssye hazırlanıyordum. Ama son sınıf öğrencisiydim aynı zamanda. Malum zor bir sene. Staj, okul dersleri, okul uzamasın kaygısı, aileme daha fazla yük olmayayım kaygısı, atanabilecek miyim kaygısı vb. günler böyle geçiyordu. Ama o yıl kazanma olasılığım çok düşüktü gerçekten. Psikolojik olarak ailem de beni rahatlatıyordu. "kendini çok üzme, stres yapma, önce okulunu bitir, olmazsa sonraki yıl yine girersin sınava, dünyanın sonu değil" şeklinde. Ama o tıpkı sizin arkadaşınız gibi beni kazanmam konusunda zorluyordu. Sürekli bir moral, motivasyon düşüklüğü yaşatıyordu bana. Neyse, sınav geldi, geçti. Çok iyi geçmemişti gerçekten de. Ben de ailem de bunu biliyorduk zaten. Ailem hayırlısı olsun sen elinden geleni yaptın dediler. Bizimki yine bi atarlandı. Ama henüz sonuçlar açıklanmadığı için çok da azarlar şekilde değildi. Sonuçlar açıklandı. Beklediğimden de düşük bir puan almıştım. Tercih bile yapamayacak kadar... Ailem yine "olsun, seneye okul olmayacak, daha çok çalışır, inşallah o zaman olur" derken, benimki "çalışmazsan işte böyle olur, koskoca bi seneyi boşa geçirdin, bu yıl bilgilerin tazeyken olmadıysa sonra nasıl olacak" tarzı konuşarak beni azarladı. Ve o günden sonra bi daha hiç görüşmedik. Taaaa ki ben 2 yıl sonra atanıp, bavullarımı hazırlayıp atandığım şehre gitmeme 1 saat varken. Bir de pişkin pişkin hiç bir şey olmamış gibi "nasılsın, neler yapıyorsun?" diye soruyor. Ben de "çok iyiyim. Atandım az sonra yola çıkıyorum" dedim. "aaa hayırlı olsun çok sevindim" dedi. Belli ki ailesinden öğrenmiş. Ama ben safım ya anlamam sanıyor tabi. Ben pas vermedim hiç. Üstünden 2 yıl geçmiş. Bende de ona karşı bir duygu kalmamıştı zaten. Görüşmek istedi, yine aradı ama olmaz dedim. Yani beni ben olduğum için değil, işim için istemişti. Kabul etmedim. Sonra ne mi oldu çalışmayan biriyle evlendi.