Evlenme teklifi cevabı :(

sevgilin biraz fedakarlık yapsın
bende aynı şeyleri yaşadım evin tek çocuğu eşim
ben kesinlikle ayrı oturmanızı öneririm kendinize ait bir hayatın olmasını istiyorsan.

Sana bişey olmasından korkuyomuş,geç bunları geç

Madem bu kadar korkuyor,evlendikten sonra işe gitmesin,çıksın işten de başını beklesin senin aman bişey olur düşüncesiyle...

Olcağı varsa fizana da gitsen olur,yerinde kalsan da olur.Kimse ne zaman ne yaşayacağını bilemez güzelim.

Rabbim yazdıysa bugün başına bişey geleceğini,o çocuğun yanında olsan yada ailenin yanında da olsan gene olur gene olur.

Senin düşüncen genel anlamda evlilikten korkmak değil,bu çocukla evlilikten korkmak

Eğer gerçekten seviyorsa iknaya bile gerek olmaz bence.Kabul eder ayrı evde yaşamayı ama gerçekten seviyosa tabi.

Bence zamana al bu durumu..Bırakın da zama belirlesin herşeyi.

Acele işe şeytan karışır bunu da söyle ona şakkıdı

bunu onu incitmeden yada kırmadan nasıl isterim?

kıs ben mi öğretiyim sana onu da burdan yazıyım üstü kapalı bi dediğimi dene ne dedi burdan yaz.
de ki ben çok utangacım evde annen baban varken rahat aşna fişna yapamam
çok sönükolur cinsel hayatımız de. bi de ben kendimi tutamam bağarır çağarırım belki de:jeyyar::teytey:
erkek milleti böyle şeylere kanabilir bence

bak canım...
evlendikten sonrası evlenmeden öncesi diye bir şey yoktur...
sen hazırsan bu adamla yaşamaya düşünmezsin hiçbir şeyi...
ya evliliğe hazır değilsin ya da bu kişiyle evlenmeye...
onun ayırımını da sen yapacaksın...
seviyorum daha ne yapayım var mı?
sevmekle bitmez sevmekle başlar ilişki..

:))
bu dediklerinizin hepsini söyledim ama yok benim ailem anlayışlıdır yok şudur budur
arada sırada tatile giderler yok ablamda kalırlar bi sürü kaçış yolu var
yazlık yapacakmış arsasına çok istiyosam arada oraya kaçabilir mişiz daha bi sürü şey
bana kabul ettirmek için elinden geleni yapıyo her türlü bahaneme ve mazeritime bi cevabı mutlaka var ve üstelik bu cevaplar mantıklı direkt istemiyorum bile dedim
benimde çok hoşuma gitmiyor ama ailemi bırakamam diyor
zaten şimdi ben ondan istesem kesinlikle olmaz desem belki oda benim aileme cephe alacak onun görüşecek pek fazla akrabası eşrafı yok nasılsa vazgeçmesi sorun olmaz ama bende o konuda çok şanslıyım ailem çok kalabalık ya oda beni göndermezse sorun çıkarırsa görüşmeme
neticede erkek bu inatlaşınca herşeyi yapabilir

peki ne yapmalıyım neye göre karar vermeliyim?

kararlar çok pahalıdır.verdiğimiz kararın bedelini başka bi şeyle öderiz.
bi kere evlenmek zorunda değilsin en azından hemen değil
bence zaman iste çünkü arada derede kalmışsın bişeylerden emin değilsin
belki duygularından belki ondan belki kendinden
bu durumdayken sağlıklı karar çıkmaz
zaten askerde hele bi gelsin işine gücüne baksın
daha fazla vakit geçirip daha fazla tartın birbirinizi ve isteklerinizi
sonrasında olur veya olmaz
ama şimdi sırası değil bi karar vermenin

canım sen neden düşüneceksin bunları...
taktik geliştirmeye başlamışsın şimdiden...
söyleyeceğin tek şey ben anne ve baba ile aynı evde oturmaya karşıyım...
ne kadar iyi olurlarsa olsunlar istemiyorum...
eğer anne baba ile oturmak istiyorsam kendi annem babamla oturuyorum zaten...
teşekkür ederim fazladan anne babaya ihtiyacım yok...
üstü kalsın...
bırakamazmış anne babasını iyi...
o zaman evlenmesin...
sen neyi düşünüyorsun hala çözmen gereken şey bu...
ikna etmeden kabul ettirmeye çalışmadan düşünceni söylemek...
haa istiyorsan oturmayı o zaman diyecek sözüm yok...

kesin tavrını koyman lazım.çünkü evlenirken sadece kocana eş değil kayınvalidene hizmet eden bir gelin de olacaksın.

bu yaşta bunları kaldırabilecek misin zira başından beri okudum özgürlüğüne düşkünmüşsün.
tam bir yere gidecekken misafir gelecek.çıkamayacaksın.
hayatını onların isteği doğrultusunda ayarlamak zorunda kalacaksın.istediği kadar iyi olsalar da...

bunları kaldırabilecek hamaratlıkta ve karakterde olman lazım..

Arkadaşım her dediğimize olumlu bi yanıtın var

Anladığım o ki sen çoktaan kabul etmişin herşeyi de,bizim fikrimiz senin doğrultuda mı onu almak istiyosun sadece

evlilerin kaçması da ayrı bi komik.. boş ev kovalicaklar tam komedi yaa :) ii ii eğlenceli bi hayatınız olur arkadaşım :)hihoyyyt

erkekler dediğim konuda hassatırlar eğer bunu söylüyosa geçmiş olsun. ailene göndermeme gibi hakkı olduğunu mu sanıyosun. sana inanamıyorum.
evlende gör gününü diycem artık sanakafamçokkarıştı
son bişi yazıyorum yardımcı olacağını düşündüğüm eğer diyorsan ki bu kişi benim malımı canımı bedenimi emanet edebileceğim kişidir. bu kişi hayatım boyunca bana destek olacak benim destek olacaım kişidir.o zaman hiç durma evlen. ben bekarım sana bu kadar yardımcı olabiliyorum. işine geliyosa evlen işine gelmiyosa bırak sen karar vereceksin

naptın yahu her erkek evlenmek ıster , yanı evlenmek ısteyen erkekler dolu,
sen hazır degılsın dahası yasın kucuk 24, ayrıca aılesıyle yasıycakmıssın bukolay olmasa gerek. ıstemıyorsan neden dusunuyorsun kı öle hemen ewlılık mı olurmus hay allah

madem çalışmana izin veriyor işe gir su an ,askerliği bitince o da işe girsin bi nişan yapın bir yıl daha geçirin, yaşlı ana babasına bakacaksın belli ki canım ve bu agır bir yük aslında..kararını iyi düşünüp öyle ver istersen..bu arada MEZHEP FARKINA SON diyorum önemli olan insanlık...kafamı tek karıştıran aynı ev olayı oldu.sen bilirsin artık...hayırlısı.

madem çalışmana izin veriyor işe gir su an ,askerliği bitince o da işe girsin bi nişan yapın bir yıl daha geçirin, yaşlı ana babasına bakacaksın belli ki canım ve bu agır bir yük aslında..kararını iyi düşünüp öyle ver istersen..bu arada MEZHEP FARKINA ÖNEMSİZ diyorum önemli olan insanlık...kafamı tek karıştıran aynı ev olayı oldu.sen bilirsin artık...hayırlısı.

arsasına yazlık yapacagınıza arsasını satsa bu beyefendi kredi çekip biraz üstüne ekleseniz ev alsanız daha mantıklı olurdu...bunun misyonu belli canım bu alıcak bi kız anasından babasından da ömür boyu arılmayacak...sen bi sokak arkada otur ama huzurunla otur yine git yap yemeklerini ilgilen yaşlılarsa ama bana bu sevgilin biraz mantıkçı geldi sanki anne babasına baktırmak ev düzenini korumak iyice düşün bakalım cok iyi gözükür ailesi ama içine girmeden bilinmez ..

canım evlilik kolay değil ev ev üstüne olmaz sana basit bir örnek banyo yaptın bornozla dolaşabilecekmisin hayır televizyon karşısında ayaklarını uzatarak evinin dağınıklığını düşünmeden oturmak isteyeceksin oturabilir misin hayır kocana sırnaşmak onunla özgürceoynaşmak isteyeceksin yapabilir misin oturma odasında kocanlakavga etmek isteyeceksin onların önünde kavga edebilir misin hayır ne basit gibi şeyler ama eve girince ne önemli şeyler en başta ayrı ev diyorum başka bişey demiyorum evlilik güzeldir kocanı beklemek onunla konuşmak bi de bebek allahım ne güzel olur sen önce evlenmek istiyor musun ona karar ver

ben derimki en iyi aileyle bile en az 3sokak ötede oturacaksın
yoksa armudun sapı üzümün çöpü muhakkak sorun çıkıyo
ayrı oturup birbirini özliceksin tek çözüm bu bence

bile bile lades diyorsun
insallah seni seneye bir derdim var ''kaynanam'' köşesinde görmeyiz canım :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…