Evlenme teklifi cevabı :(

:1no2:senin evlenme teklifine sevinmeyişinin sebebi kafanda pürüzler oluşu.hem evliliğe hazır değilsin hemde eşinin ailesiyle oturma fikrine .eşinin evinde oturma işini iyi düşün.çok iyi olsalarda aynı evin içinde hem özelin olmaz hemde huzurun.belki yazdıklarım seni üzebilir ama bu sorunu yaşayanlar var çevremde.evliliğinin en güzel günlerini niye kayınvalidenlerle yaşayasın.eğer sevgilinde ayrı bir ev açamıyorsa o kişiyle evlenme bence.bir erkek evlenmek istiyorsa ayrı bir ev açacak gücü olmalı .sonra çok üzülürsün.

Canım benim, sence bu konunun düşünülecek herhangi bir tarafı var mı?

Beraber yaşamaktan bahsediyorsunuz.
Ailesi melaike olsa yine sorun çıkar. Ev ev üstüne olmuyor işte, yüzlerce örneği var burada.

Bile bile lades deme bence.

korkmakta haklısın korkta zaten ev ev üstüne kuurlmaz
bi göz oda olsun sizin olsun
ailesi yaslı işe üst kat olsun alt kat olsun ama kapısı bacası ayrı olsun

o konuyu tartışmaya bile kapattı eğer istiyorsak böyle olmalıymış ailesi zaten artık yaşlanmış istese de bırakamazmış. ve öğrendiğime göre eski nişanlısından bu sebeple ayrılmış üstelik onu çok seviyormuş. yani bunu kabullenmem gerek.
başka bi konu ise evlenince artık eskisi gibi olmayacak hiç birşey. benim ailem çok modern babam ne gezmemize ne giyimimize nede ne kazanıp ne harcadığımıza (durumu çok iyi olmamasına rağmen) asla karışmadı keza annemde. istediğim zaman istediğim yere gittim gezdim arkadaşlarım oldu sevgililerim oldu annemle hepsini paylaşırdım. şimdi evlenince herşey yasaklanmış olacak eve mahkum bi hayat istemiyorum sırf kocamla sınırlı bi hayat istemiyorum. oda çok kıskanç. erkek arkadaşlarımla yalnız görüşmemi kesinlikle istemiyor. herşeyden sakınıyor. ailemle bile gece çıksam kızıyor ya sana bişey olursa gece vakti diyor. ben böyle şeylere alışık değilim ilk defa bu kadar ciddi olaylarla karşılaşıyorum.

ben 10 yıllık evliyim ve doğru insanı bulmuş isen bana kalırsa hemen kabul et derim çünkü bu zamanda kolay kolay aşık olup saf duygularla birbirine bağnan çiftler bulmak zor ayrıca herşey vaktinde güzeldir kaldıki 24 yaş hiçte küçük değil...bunun çol çocuğa karışma dönemi de varki bana kalırsa tam vakti ....
evlenince beraber oturma kısmına gelince canım o konu beni aşar çünkü yaşamadım ama evin tek oğlu ise anne baba da haklı olarak yanında isteyebilir bence bunun kararını en iyi sen verebilirsin...çünkü herkes bunu düşünürken kendi kayınvalide ve kayınpederini düşünecektir ki sağlıklı yorum olmayacaktır buda senin adına....
ama ne olursa olsun hayırlısı olur inşallah...

Karşindaki kişi melekte olsa ailesinin çiftet çifter kanatlarida olsa ayni evde yaşanmazzzzzzzzzzz.
Insan kendi ailesiyle bile yeri geldiğinde anlaşamazken başka bi aileyle birlikte oturmak mutlu olmak mümkün değil.
Ben canim isterse iş yaparim cnim ister evimde bornozla uzanmak isterim canim ister 1 hafta yemek yapmam da dişrdan yerim ne bilim ama birlikte oturunca eşler afedersiniz ama sadece yatak odasinda kari koca oluuyolar. Akşam olacakta odama gideceğimde varsa derdim kocamla paylaşacağimdaa da da da. Sevginize sqygi duyarim ama birlikte oturma fikri yaşşşşşşş

Karşindaki kişi melekte olsa ailesinin çiftet çifter kanatlarida olsa ayni evde yaşanmazzzzzzzzzzz.
Insan kendi ailesiyle bile yeri geldiğinde anlaşamazken başka bi aileyle birlikte oturmak mutlu olmak mümkün değil.
Ben canim isterse iş yaparim cnim ister evimde bornozla uzanmak isterim canim ister 1 hafta yemek yapmam da dişrdan yerim ne bilim ama birlikte oturunca eşler afedersiniz ama sadece yatak odasinda kari koca oluyolar. Akşam olacakta odama gideceğimde varsa derdim kocamla paylaşacağimdaa da da da. Sevginize saygi duyarim ama birlikte oturma fikri yaşşşşşşş

ailenleyken neden kızıyorki,erkeklerin çoğunda vardır kıskançlık canım,benim nişanlıkda kıskanç ama seninki gibi ileri boyutlarda değil.kıskançlık yaptığında sessiz mi kalıyorsun?Bana ters diyosun ya açıkça söyle.seni değiştirmesine izin verme evlendikten sonra daha çok karışacaktır.neden senin kabullenmen gerekiyorki canım.oda fedakarlık yapsın.
orta yolunu bulmaya çalışın.
ailesini ilk görmede sevmiş olabilirsin,inan bende nişanlımın anne ve babasını çok seviyorum.çok şükür bir problem yaşamadık,zavallı insanlar çok seviyorum ancak aynı evde yaşamak çok zor.eşinle hiçmi yalnız kalmıcaksın,evde iki yabancı gibi sarılmak istesen sarılamazsın,şakalaşamassın,hareketlerinde sınırlanacak,nişanlısındanda mı buyüzden ayrılmış.neden söyledi ki sana,erkek arkadaşın bak sende kabul etmessen birlikte oturmayı sendende ayrılırım mı demek istiyor.bide şu erkeklerin çalışmana karışmam demesine çok kızıyorum,çalışınca noluyorsa sanki,çalış erkeğe bağımlı kalma

Canım benim yaşım senden küçük ama 1yıllık evliyim .arkadaşının bukdar acele eetmesi benide düşündürdü.şuvar biz eşimle 6yıl çıktık sonrasında evlendik ki hala geçinemediğimiz yerler çok anlaşamadıklarımzıda 1buçuk yıl bana göre az evlilik dışardan söylemlerle anlaşılmıyo malesef yaşayarak öğreniyorsun ailesinin yanında yaşayarakda evlilik öğrenilmez bence önce sorumluluk alıp borç altına girebilmeli sonrasıda yaşanabilcek bi hayat sağlamak için çaba sarfedilmeli bence uzun uzun düşün derim erkekler askerde bi tuhaf oluyorlar gelince normal yaşama alışmalrı zaman alıyo o yüsden bekletmende ve beklemende fayda var son olarak AİLE çok önemli diyorum

yerinde olsam özellikle son mesajında yazdıklarını yaşadıktan sonra arkasından el sallardım...
konuyu tartışmaya kapatmışmış...
sen de kabullenmem gerek diyorsun...inanamıyorum ya...
neyse...herkesin kendi hayatı...umarım mutlu olursun...

Senin ne düşündüğünü bile sormadan kabullenecek misin diyo...
Ben 6 yıllık ilişkimi bu yüzden sarsıyorum sen 1,5 yıllık ...
İyi düşün bence... Yaşlı olabilirler amenna ...
Ama sana düşünceni sormadan bunu diyemez...

Bence bu kırmızı ile işaretlediklerim çelişkili ifadeler canım

Hem de baya çelişkili...

Sen tam emin değilsin öncelikle...emin olsan bi öyle bi böyle demezsin

Evlenince herşey yasaklanmış olacak,eve mahkum olacağım diyorsum ,öte yandan çalışmama izin veriyor kafama takılan bunlar değil evlililten korkuyorum diyorsun.Madem çalışmana izin veriyor neden kendini şimdiden daha evlenmeden eve mahkum hissediyorsun ?

Bu çelişki bir...

İstediğin herşeyi yapacağına şimdiden söz vermiş gibi görünüyor.Madem söz verdi,o halde daha ortada fol yok yumurta yok iken neden sınırlamalar başladı? Ailenle bile gece dışarı çıkmana izin vermiyor,kızıyor.Tut ki o senin ailen.Seni bu dünyaya getiren insanlar,nası olur da bu denli karışma hakkını kendinde bulur.Emin ol senin ailen seni, o çocuktan çok daha iyi korur ve sana çok daha iyi sahip çıkar.

Bu da çelişki iki arkadaşım...

Bir de mezhep farklılığı var demişin.Kader kısmet bu işler tabi ama bakalım ailen ne diyecek bu duruma.Belki ederler belki de etmezler ...Karar onların kararı.

Aynı evde oturma olayına gelince bence onda da senin içinde çelişkiler ve kafanda pürüzler var.Ama pürüzler sevginden emin olmadığın için değil.Şimdiden daha ortada isteme bile yokken ,ailen bile bu durumu bilmezken bu denli kısıtlamalar getiren evlendikten sonra kim bilir neler yapar diye düşünmenden kaynaklanıyor zannımca

Bir daha düşün ama iyi düşün derim ben...

Tamam ailesi çok iyi olabilir.Ama kimse garanti edemez hiç sorun çıkmayacağına.

Mutlaka çıkar .Ev üstüne ev kurulmaz.Bunun örneklerini bu forumda olsun ,normal hayatlarda olsun çok gördük,çok dinledik.

Karar senin,hayat senin,ilişki senin...Umarım sonradan pişman olmazsın

Ne gÜzel, bu devirde iyi niyetli, iyi aile terbiyesi görmüs, ailesi tarafindan sevilen bir insandan evlilik düsüncesi ile sevilmissin...bence kacirma derim ama ailesiyle yasamayi neden o kadar cok istiyor? Sen bu fikrinden vaz geciremezmisin? Bi denesen.... ama eger ki seviyorsun, benim fikrim....yürü git derim...Allah gönlüne göre versin

Tartışmaya kapatmış öylemi....
Yani ya ailemle oturcaz yada bu iş olmucak demeye mi geliyor bu....
Onunla olup herşeye katlanırım mutlu olurum onsuz yapamam diyosan kabul et canım...
Hakkında hayırlısı olsun mantığınla kalbinle otur düşün iyice kararını ver ama kendin için en iyisi ne ise onu düşün ona göre ver kararını...

Seni çok seviyormuş gibi göstermeye çalışıyor bence...
Ailenle gezmeyeceksin de kiminle gezeceksin pardon...
Ne karışır...
Eşim karışamaz buna...
Sana söz hakkı tanınmadığı herşeyin onun ve ailesinin istediği şekilde olacağı bir evlilikte mutlu olabileceksen sen bilirsin..
Ama sevgi uğruna ne olur bu kadar kendimizden vazgeçmeyelim...
Bize ilk gerekli olan kendimize duyduğumuz sevgi ve saygıdır çünkü...

Şimdiden hiç karışılmaması gereken kişilere ailene karışan,

evlendikten sonra herşeyine karışır...:1closedeyes:

hepiniz haklısınız
aileme karışması kıskançlıktan değil bana bişey olmasından korktuğundan
zaman istiyorum ama oda herşeyin biran önce belli olmasını istiyor
yani tipik erkek düşüncesi evlenmek istiyorum işte daha ne yapayım ne kadar seveyim gibi bi düşüncesi var heralde bilemiyorum
beni sevdiğine eminim ailesi de güzel insanlar ama aynı evde oturmamaya nasıl ikna ederim bilmiyorum. eski nişanlısından ayrılma sebebini ondan öğrenmedim başka bi arkadaşımızdan öğrendim. kendisi o konuyu hiç açmadı bile bana sadece bilgim olsun diye nişanlanıp ayrıldığını söyledi ve başka bişey anlatmadı.
çalışmama karışmayacak diyorum ama kıskanıyor doğru onun haberi olarak bilgisi dahilinde olsun istiyor herşey yani kararları tek başıma değil de ikimizin birlikte vermesini istiyor. aynı şekilde attığı her adımdan da beni haberdar eder. yapacağı her işte fikrimi alır.
benimle çok mantıklı olarak konuşuyor ne istediğimi evlilikten ne beklediğimi soruyor yanıtlar bulmaya çalışıyor ama benim ona verecek bi cevabım yok çünkü kendim de bilmiyorum yanlış bişey söyleyip onu kırmak istemiyorum ve çoğu zaman cevapsız kalıyorum buda onu geriyor haliyle (
hem kaybetmekten korkuyorum hem evlenmekten.

ben evin tek çocuğuyum bnırak tek oğluymuş oğluysa oğlu kızdan daha mı kıymetli. ben trek çocuk olduğum halde annemle babamın yanına iç güveysi almayı düşünmem ki işleri annem yapar böyle bi durum olsa buna rağmen benim annem babam da kendi evinde istediğini yapsın ben de.beni bi çocuk istemişti tek çocuk babası yok annemle oturalım diye benim annem de o kadar saf ki acıdı kadıncağazı tek mi bıraksın yazık dedi bi konuşalım dedi eve gelsinler. ama kazın ayağı öyle değil sonra çocuğun konuşamalarından anladımki annesi her işe karışacak aynen bu cümleyi kullandı. benişm ailemle istediğim zaman gelip gitmeme engel olacaklar akılları sıra onun annesinin emri altında olacak. babam derhal çiçeklerini çukulatalarını iade etti. ben de ders aldım aynı evde yaşayınca gelini köle gibi kullanmak istiyolar

ailenden kıskansın bi de tam olsun. kızım senin kafan karışmış. sen evlenmekten korkmuyosun. o kişiyle evlenmekten korkuyosun. kendini evlenmeye de mecbur hissediyosun bi taraftan nedense fisfisfis sebebini anlayamadım mecbur değilsin evlenmeye içinden geliyosa coşa coşa koşa koşa istiyosan evlen bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…