evlenme teklifi :(

poliyana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
1.299
124
123
Bartın
ya kızlar benim sevgilim istemeydi oydu buydu düşünüyor askerliği aralıkta bitiyor ondan sonra ailesiyle durumlara baktıktan sonra gelicekler
ama evlilik teklifi ortada yok kafayı yiycem uyuyamıyorum artık ya :(
bana göre evlilik teklifi istemedn önce yapılır ama o bu gidişle istemden sonra mı artık ne zamana yapıcaksa sizce ne yapmalı açık açık mı söylemeli yada ne yapmalı ya :/ kafayı yiycem :50::50::50::50::43::43::43::43:

bunun için kafayı yeme, şakayla karışık, evlilik teklifimi de almadım yani... deyiver :)

seviyorsun, seviliyorsun, uykularını kaçıracak birşey yok bence

bunun için kafayı yeme, şakayla karışık, evlilik teklifimi de almadım yani... deyiver :)

seviyorsun, seviliyorsun, uykularını kaçıracak birşey yok bence

ya ama ne bilim böyle hayal etmemiştim hani benimm konuyu açmama bile gerek kalmadan akıl eip teklif eder diye düşünüyordum :( offfffff acaba şu isteme işini erteletsem mi ki

evlilik teklifi de neymiş :)
adam sana ailesini gönderiyor işte kız istemeye, daha ne yapsın :)
bazı erkekler angarya gibi görürler tek taş yüzük alıp evlilik teklif etmeyi...
hatta işyerinde evli erkeklar övgüyle anlatırlar "ben evlilik teklifi yapmadım" diye

Son düzenleme:
Evlenme fikri oluşunca yapılır bu teklif ancak siz bu konuyu konuşmuş ve artık yola koyulmuşsunuz. Bu saatten sonra cevabı zaten belli bir soruyu hem sormak hem beklemek samimi mi? İlla endişe içinde, dizlerinin üstüne çökmüş ve ya gösterişli mizansenlerle ortam hazırlamış bir sevgili mi lazım? Böyle artistlikler de hayata renk, neşe verir kabul ama mesele duyguların gerçekliğidir. Teklifsizlik de belki samimiyetin, sahici duyguların göstergesidir. Allah tamamına erdirsin, mutluluklar dilerim.

ya kızlar benim sevgilim istemeydi oydu buydu düşünüyor askerliği aralıkta bitiyor ondan sonra ailesiyle durumlara baktıktan sonra gelicekler
bana göre evlilik teklifi istemedn önce yapılır ama o bu gidişle istemden sonra mı artık ne zamana yapıcaksa sizce ne yapmalı açık açık mı söylemeli yada ne yapmalı ya :/ kafayı yiycem :50::50::50::50::43::43::43::43:

benim eşim de evlilik teklifi yapmadı.bende nişandan sonra çok takıldım teklif bile almadım falan diye ama teklif olmadan da oluyor yani kafaya takılacak birşey değil.bir süre sonra unutuyorsun zaten :)

Aynısını ben yaşıyordum. İsteme, söz, nikah hepsinin tarihleri belli ama insan yine de tabi ki teklif bekliyor ben de bekliyordum. Kendi aramızda ve arkadaşlar ortamında bunu şakayla karışık konuşmuştuk. "Ben teklif falan etmem zaten her şey belli ne gereği var ki" diye takılırdı. Gerçi ben de teklif beklemiyordum ama. Sonunda etti :) Güzel bir anı oluyor dediğim gibi şakayla karışık da olsa her şey konuşulmalı içinde kalmasından kesinlikle iyidir. O senin hayatını paylaşmayı planladıgın kişi mümkün olduğunca her düşündüğünü paylaşmaya çalış bence o zaman beklediklerin gerçekleşecektir emin ol :)

Aynısını ben yaşıyordum. İsteme, söz, nikah hepsinin tarihleri belli ama insan yine de tabi ki teklif bekliyor ben de bekliyordum. Kendi aramızda ve arkadaşlar ortamında bunu şakayla karışık konuşmuştuk. "Ben teklif falan etmem zaten her şey belli ne gereği var ki" diye takılırdı. Gerçi ben de teklif beklemiyordum ama. Sonunda etti :) Güzel bir anı oluyor dediğim gibi şakayla karışık da olsa her şey konuşulmalı içinde kalmasından kesinlikle iyidir. O senin hayatını paylaşmayı planladıgın kişi mümkün olduğunca her düşündüğünü paylaşmaya çalış bence o zaman beklediklerin gerçekleşecektir emin ol :)

ya şakayla karışık aslında dile getirmeyi düşünüyorum ama ne bilim ya zoraki olcakmış gibi geliyor ben dile getrince
en iyisi biraz erteliyelim diyim oda o arada sorar zaten bende daha bana sormadın ki derim en iyisi istemeye gelmeden yapması benim için çok hayalini murdum ben bunun ya aslında bi yandan düşünüyorumda hani daha işi hallolmadı belli değil ne yapıcağı acaba maddi durumu tam yerinde olmadığı için mi ki teklif etmiyor ya yoksa niye dursun :30::30:

Şahsen ben de şu olayı saçma buluyorum; istemeye gelicez dese "ben evet demedim ki" der teklifi beklediğimi belli ederdim siz o an susup sonra aa teklif gelmedi diyosunuz:1: .

Evlenme teklifi çok zor bi'şey değil bi'zahmet onu da yapıversinler, olmasa da olurluk bi'şey değil bence neticede paraşütle atlayıp düşerken pankart açmasını beklemiyoruz iki mum, bi'yüzük, bi'tatlı söz yani. Önemli bi'şey bence ilerde çocuklarıma anlatabileceğim güzel bi'anımız neden olmasın.

Bende evlilik teklifi almadim...
8 yillik beraberlik, sonuc zaten belli, son 1-2 yildir planlar yapiliyordu zaten...
Ha sonradan bik bik etmedim mi ettim :12:
Erkekler boyle, detaymis, romantizmmis, kolay kolay bekleme...
Illa yazili olarak vermek gerekiyor :32:
Bu kadar yataklara dusup, uzulmek mantiksiz geldi acikcasi...
Bir lafin arasinda nazli nazli soyle, eger maddi sikinti gibi birsey dusunuyorsan, maddi birsey beklemedigini sadece, senden bunlari duymak istiyorum de.
Simdiden mutluluklar... :38:

Kafayı yiyeceksiniz he :) Sizce de evlilik teklifi, çiftlerin evlilik düşünmedikleri zamanda birden ortaya çıktığı takdirde ancak sürpriz olmaz mı? Diğer türlüsü çok manasız değil mi? Onca zaman çiftler nasıl evleneceklerini, çocuklarının isimlerini dahi düşünüyor ve konuşuyorlar. Çoğu zaman ailelerle tanışıyorlar. Sonra da hatunlar evlenme teklifi bekliyor. Ne tekliftir sürpriz olan ne de verilecek cevap. Zaten her şey belli.

Büyütmeyin bu kadar bu ayrıntıları allah aşkına. O filmlerde dizilerde gördüğümüz tekliflerin bir kökü var. Hatun ve erkek kişisi oldukça özgür biçimde ilişkilerini yaşarlar. Evlilik gibi bir konu aralarında hiç açılmamıştır. Derken bir gün herif yüzükle dikilir hatunun karşısına. Hatunun ne cevap vereceği belirsizdir. Haliyle iki taraf da şaşkın ve heyecanlıdır. Evlenme teklifi bu durumlarda manalıdır. Diğer türlüsü özellikle türk çiftlerdeki gelenekçi yaklaşımı göz önünde bulundurursak oldukça manasız. Sırf alışılagelmiş bir eylem diye neden bu kadar isteniyor çözebilmiş değilim.

Bunları size bu denli rahatlıkla söylememin sebebi de şudur ki, ben de yakında evleneceğim nasipse. Henüz teklif almadım almayı da beklemiyorum. Benim herife bunun çok manasız olduğunu, zaten aramızda evlilik kararı aldığımızı, yapılacak hiçbir şeyin ve verilecek cevabın sürpriz olmayacağını belirttim. Onun yerine bana bir koli jelibon al dedim. Onun da işine geldi tabi. O değil de yumiyum da güzeldir bak o aklıma gelmedi.

Şimdi öyle diyosunuz da arkadaşım söz olduktan sonra bile evlenme teklifi aldı hem de 3senelik ciddi bi'ilişkiden sonra çocuk büyük akvaryuma balıkların arasına tüple dalıp pankart açtı benimle evlenir misin diye cevabı bilmiyo muydu biliyodu.

Diğer arkadaşım da sözden sonra çocuk yemeğe götürdü havai fişekler falan.

Bunlar hep ilerde evlatlarına anlatıcağı güzel hikayeler. Bi'kızın genç kızlığından itibaren hayalini kurduğu şeyler arasındadır bu niye mahrum olsun, çok mu zor sanki? İki çift güzel, duygulu söz söylemek.

Böyle her şeye ne gerek var diyoruz sonra bu adamlar neden odun deyip üzülüyoruz.

Ama asıl saçma olan evlilik teklifi almadan söz yapılması:37:

Son düzenleme:
Canim benim esim.cok.romantik biridir sevgiliyken de aynu sekildeydi surprizler yapip benin.saairtmayi cok iyi bilirdi
Gel gelelim bu romantik adam bana evlilik teklifini gelinlik ayakkabilarini aldigimiz gun etti saka gibi dugune iki.hafta vardi resmen
Hala derim kendisine:)

Zaten niyet belli teklif edeceğini pek sanmam sen açık açık konuş

Back
X