Merhaba ben 23 yaşındayım. Tanışmamız 1 buçuk sene oldu. ve 8 aydır da sevgiliyiz. Ciddi düşünüyoruz. Ailesi-akrabalarıyla tanıştırdı beni. Bizdede babam hariç diğerlerinin haberi var. Annesiyle 3 kere görüştük dışarda. O, ben ve annesi. Her görüşmemizde gelecekteki planlarından konuştular ama hiç beni, benimle ilgili şeyleri söylemediler. Bi söz, nişan vs bunun gibi evlilik yolundaki ilk adımları bile söylemediler. Tek başıma kaldım orda öylece. Bekledim ki biri söylesin en azından ama yok ikiside söylemedi. Annesi de 'iş bul bizi rahat ettir artık' dedi yanımdayken. Onunda rahat etmeye hakkı var ama benim yanımdayken söylemesini hoş bulmadım. 'iş bul da söz yapalım, kızın ailesi de biliyor, kıza problem olmasın' gibi şeyler beklemiştim. Ayrıca annesi evlenince evi bize bırakacak kendi dublex ev alacakmış köylerinden. Köy dediğime bakmayın gelişmiş biryer aslında. Ee sen bize vereceği ev için tadilat yaptıracağız eşyalar alacağız, sen bizim evi mi ödeyeceksin annelerin evini mi dedim. İkisinede yardım edeceğim dedi. Ve eğer öyle olursa bi çok zor geçiniriz. Mesela şuan oturdukları ev bize kalacağı için ufak terk şeyleri yeniliyorlar. Tv alacaktı babasını aradı. Uygun fiyata buldum alayım mı modeli böyle böyle dedi. Banada sormasını beklerdim. Beğendin mi diye. Ayrıca evlenmemiz 4 sene sonra olacakmış öyle diyor. 4 seneye kadar o tv eskir, ben yeni kullanmak isterim yani. Bilmiyorum anlamıyorum ben mi abartıyorum yoksa sadece lafta mı evlenmek istiyor. sevgilime sorsan ben evlenmek için seninle birlikteyim, bana güven diyor. Askerden geldi 8 ay önce. Hala iş bulamadı. Geldiğinden beri 4 yerde çalıştı ama boş durmadı fakat düzgün bir iş bulamadı. İş bulunca herşey daha güzel olcak diyor. İnanmalı mıyım? Üstüne gitmiyorum bu yüzden.Ayrıca annesi kendince hesaplar yapmış, bize bırakacağı evin tadilatı için 50 bin TL gider demiş. Şuan onun yaptırdığı şeyleri ben evlenince beğenmeyeceğim belki? Evlenmeye yakın banada sorarak yaptırılsa daha iyi olmaz mı? Hemde 50 bin o eve, 200 bin annesinin alacağı eve para giderse düğünü nasıl yapacağız? Bazı şeylerden benim mi kısmam gerekiyor annesinin mi? Ben kısarım, öyle herşeye gözüm yok zaten mutluluk huzur olsun yeter ama böyle şeyler aklımı karıştırıyor. Belkide yaşımın verdiği cahilliktendir. 4 sene sonra babası emekli olacağı için sevgilim 4 sene dedi bana