Evlenmeden beraber yaşayanlara soruyorum :)

Evlilik sadece bir formalite. Iki kişinin birlikte yaşamasını normal buluyorum. Ama öncelikle ciddi bir ilişkin olmalı karşındakine güvenmen ve ondan emin olman gerekiyor. Evlilikle alakası yok evlenip ayrılanlarda var bu onları ahlaksız yapmıyor. Ama burası Türkiye tartışılır tabi. Ben iki insan olgun olduktan sonra ve birbirelerinden emin olduktan sonra normal buluyorum.

Aaa bizde adam haftada bir dişini fircalar, kokusundan yanina yaklasilmaz, ama karisi her daim bakimli, fit, seksi, temiz olmali, kirmizi geceliksiz yataga girmemeli, yoksa maazallah kocasi elden gider. Sevgiliyken de kadının amaci guzel vakit gecirmek degil, adami kafeslemek olmali. Birliktelik evlilikle taclandirilirsa bu kadinin başarısı, ayrilikla sonlanirsa erkegin basarisidir cunku erkek o zavalli kadini kullanmis, kirletmis, pis emellerine alet etmis, gonul eğlendirmis ve isi bitince postalamistir. Cinsellik denen naneden (hele de nikahsiz yasanmissa) sadece erkek cinsi zevk alir, kadin icin sadece hazin bir deneyimdir, erkeginin gonlunu hos tutmak icin razi oldugu bir aktivitedir. Ustelik boyle dusunen insanların yaridan fazlasi kadin...
çok acı.. bu duruma üzülüyorum , ama hak da veriyorum. Herkes kendini o kadar güçlü hissetmeyebilir,maddi imkanları el vermeyebilir ... Kocası aldatsa,şiddet uygulasa bile her şeye rağmen kapıyı çekip çıkan kadını da ayakta alkışlarım :)

Evlilik ve o imza da bu kadar kucumsenmemeliydi bence. Gereksiz goren evlenmesin ama belediyenin verdigi izin imza gibi indirgemeci yorumlar hos olmadi.

hayır hayır o yorumlar genelde evlenince adamın kolay soğumayacağını söyleyenler için.. kolayca çekip gidemeyeceğini söyleyenler için.. adam sevmekten vazgeçtiyse sırf imza var diye kalmasını kim tercih ederki..

Bir şey daha birlikte yaşamayı mutlaka evlilikle sonuçlanacak bir olay gibi görüp bu olmayınca dünyanız başınıza yıkılmasın. Adam sizinle aynı evde yasadı diye evlenmek zorunda değil ki; boşanmak bile medeni bir hakken üstelik, ayrılmak çok daha doğal. Belki bir hareketinizi sevemedi, belki gercekten kötü bir huyunuz var bla bla la la..

Aynı şey kadın için de gecerli; adam hıyarın önde bayrak sallayanı sırf cinsellik oldu, aynı evde yaşandı vs diye göz göre göre evlenmek nedir yani.. Boşanmak sevgiliyi postalamaktan daha mı kolay?

Bu zihniyetteki kadınlar aynı evde yaşamasın. Cinselliğe kadın da erkek de eşit uzaklıkta durabiliyorsa; cinsiyet ayrımı gözetmeksizin benzer bakış açıları varsa güzel olur onu yaşamak.

Eveeeet evlenmeden birlikte yaşıyorsunuz ona verebilecginiz herseyi veriyorsunuz ve sonra en ufak bir tartışmada nasıl olsa nikah yok diye kapının önüne koyuluyorsunuz
Teşekkürler

Bu kararı aldıktan sonra hiç pişman oldunuz mu? Ve nasıl yürütüyorsunuz.. (Lütfen ahlak bekçiliği yapmayın)
Iki amerikali arkadasin yasadigi tecrubeye dayanarak tavsiye etmiyorum.

Kizlardan biri universite iken cocukla beraber yasamaya basladi, cocuk beraber yasayalim dediginde cok sevinmisti, hatta cocuk daha ileri gidip niyetinin evlenmek oldugunu sadece mezuniyeti bekledigini soyledi... 5 yil oldu hala beraber yasiyorlar, cocuk hala mezun olamadi. Arkadasin babasi ve annesi cok dindar olmamasina ragmen kizlarina kizginlar, cocugu da tam kabullenemiyorlar kizlarini oyaladiklari icin...kiz da icten ice duruma cok uzuluyor..bu arada degil evlilik hala yuzugun bile lafi yok...Annesiyle yilbasinda gorustuk, bana bile dert yandi kadin, bir sene iki sene yasanir ama 5 sene oldu, kizimin en dogurgan yaslari bu adamla gitti diye..:KK57: kiz da pisman ama ayrilamiyor, yillarimi verdim psikolojisi..cocukta bana baski yapma hazir degilim modunda...sonu yok gibi iliskilerinin...(bu arada evet amerikali kizlarda evlenip yuva kurma derdindeler...:cool:)

Neyse diger arkadasiminda 33 yasindaydi, daha onceki iliskileri pek dikis tutmadi..o yuzden biraz daha dikkatli olmak istedi...ciddi gorustugu bi cocuk vardi, cocuk cok israr etti birlikte yasamak icin ama kiz evlenmeden birlikte yasamayi kabul etmedi (cok duygusal oldugu icin eger ayrilirsak bunu kaldiramam dedi)...cocuk en son kizi kacirmamak icin ciktiklarinin 13. ayinda evlenme teklif etti (bu amerikalilar icin rekor bi sure..), yeni ev alip evlerine ciktilar....:KK4:simdi de cocuk istiyorlar...:KK74:

Eveeeet evlenmeden birlikte yaşıyorsunuz ona verebilecginiz herseyi veriyorsunuz ve sonra en ufak bir tartışmada nasıl olsa nikah yok diye kapının önüne koyuluyorsunuz
Teşekkürler

nerden biliyorsunuz ki.. belki kadın alabileceği herşeyi alıyor sonra mıçına tekmeyi basıyordur..

Üniversitede oda arkadaşım sürekli evine gider üç dört gün kalırdı haftada. Sonra son yıl birlikte yaşadılar. Ben arkadaşımın çok yanlış yaptığını,herşeyin şimdi yaşanıp evliliğe hiçbirşey kalmayacağını,heyecanın aşkın biteceğini, arkadaşımın sevgilisinin hizmetçiliğini yapacağı gibi bir sürü olumsuz düşünceye sahiptim. Ve asla evlenmeyeceklerini düşünmüştüm hep. E alıştığımız şeyler belli çoğu insan böyle şeyi hoş karşılamıyor ki bende öyleydim. Sonuç birlikte yaşadıkları evde hiç de hizmetçiliğimi gibi bir durum olmadı herşey ortak hatta sevgilisi daha çok iş yapıyordu arkadaşım yorulmasın diye. Mezun oldular bir sene iş güç uğraştılar ve evlendiler. Gayet de mutlular maşşallah. Ve şuan anladım ki önemli olan birlikte yaşamak yaşamamak değilmiş,önemli olan sevmek gerçekten sevmek ve doğru kişiyi bulmak,dürüst bir insan olamkmış. E böyle olunca da zaten gerisi geliyor demekki. Aile açısındanbir problem olmayacaksa olabilir neden olmasın ki. Insanın sevdiği insanla birlikte olması yaşaması harika birşey!

nerden biliyorsunuz ki.. belki kadın alabileceği herşeyi alıyor sonra mıçına tekmeyi basıyordur..
Sizce öyle bir ahlak yapısına sahip bir inancın insanları miyiz ?ya da sen de haklısın ahlağın çivisi çıkmıştı değil mi

Fikir ayrılığından dolayi sizinle tartışmayı düşünmüyorum ahlaki değerlerimizi unuttuğumuz için günaha giriliyor işte daha da detaylı anlatamam fikrinize saygı duyarım hepsi bu
birbirini seven iki insanın birlikte yaşaması ahlaksızlık mı? günah deseniz gene anlıycamda ..

yahu bu konuda birlikte yaşadıklarını söyleyenler zaten ilan edip birlikte yaşayanlar değilki .. üni de aynı evde kalmak .. iki tarafında ailesinin haberi olduğunu sanmıyorum..
ha biri çıkıpta derse biz ailelerimize bu şekilde yaşamak istediğimizi söyledik ve birlikte eve çıkmaya karar verdik o birlikte yaşamaktır.. bizim kızlarımız birlikte kalıyor hepsi bu..

edit : bende dahil. :KK70:

Yani?

"Birlikte yaşamak" yazdığım yerleri "birlikte kalmak" olarak okuyun.

İçerik net.

çok acı.. bu duruma üzülüyorum , ama hak da veriyorum. Herkes kendini o kadar güçlü hissetmeyebilir,maddi imkanları el vermeyebilir ... Kocası aldatsa,şiddet uygulasa bile her şeye rağmen kapıyı çekip çıkan kadını da ayakta alkışlarım :)

Ben hak veremiyorum, bir kadin kendini bu kadar degersiz gorurse, bu kadar metalastirirsa nasil bir baskasindan deger gorebilir ki? Insanlarin once kendi oz farkindaligina varmasi lazim, benim erkek cinsinden bir farkim yok, ona bagimli degilim, aciz degilim diyebilmesi lazim. Bakiyorum kadin bastan kendi cinsine kullanilmak gibi kelimeleri layik goruyor, e sen kendi cinsiyetine boyle bakarsan bastan kaybedersin zaten.

yahu bu konuda birlikte yaşadıklarını söyleyenler zaten ilan edip birlikte yaşayanlar değilki .. üni de aynı evde kalmak .. iki tarafında ailesinin haberi olduğunu sanmıyorum..
ha biri çıkıpta derse biz ailelerimize bu şekilde yaşamak istediğimizi söyledik ve birlikte eve çıkmaya karar verdik o birlikte yaşamaktır.. bizim kızlarımız birlikte kalıyor hepsi bu..

edit : bende dahil. :KK70:

Bîz varız hem benim hem karşı tarafın ailesi iş arkadaşlarımız vs biliyordu

Hatta yıllar sonra bile benî birilerine anlatırken sevgilisi ile birlikte yaşamıştı diye referans yapmış bu durumu patronum

Sonuçta bayramda vs ailelere de gittik oturmaya sonra beni istemeye gittik sonra da düğün yapıp evlendik iş arkadaşları vs de geldi

Hatta benzer konuya yazdım patron tüm ofisi ve sevgililerimizi tatile bile götürdü
Özel tembih etti sevgiliniz mutlaka gelsin dîye

Bu arada ABD de değil bursa da yaşıyorum muhafazakar bursada oyların 50 den fazlası iktidara verilen

Teşekkürler

Evlenmeden birlikte yaşamadık belki ama çok başbaşa tatile gittik sevgilimle, annem iş seyahatine gittiğinde de geldi bir ay benimle yaşadı merak etmeyin kimse kimseyi tekmeledi
. Kadın kendini sadece heves alınacak bir şeye indirgerse olur o.. Ben sadece ilk gece temiz olması (artık o neyse) gereken bir varlık değilim. Sevgilim de bunu iyi biliyordu.
Evlenmeseydik de kimse benim kıçıma tekme atmış olmazdı olmadı ayrıldık olurdu o emin olun. Herkes sizin kalıplarınızda yaşamıyor yani.
Çok şükür o üç senede doya doya seviştik gezdik eğlendik ve evlendik de... Bırakın pişmanlığı hepsini iyi ki yaptım diyorum. Anneler babalar bilmem neler girmeden o kaçamaklar, o heyecanların hepsi harikaydı. Evlenince kayınvalide kayınpeder ev sorumluğu oluyor biz o sorumluluktan önce de çok eğlendik. İyi ki kendimi erkeklerin sıkılabileceği bir canlı olarak gören, kadını çok basite indirgeyen biri değildim de doya doya yaşadık gençliğimizi de aşkımızı da..
Her erkeği çevrenizdeki tiplerle bir tutmayın lütfen ve her kadını da...

Bîz varız hem benim hem karşı tarafın ailesi iş arkadaşlarımız vs biliyordu

Hatta yıllar sonra bile benî birilerine anlatırken sevgilisi ile birlikte yaşamıştı diye referans yapmış bu durumu patronum

Sonuçta bayramda vs ailelere de gittik oturmaya sonra beni istemeye gittik sonra da düğün yapıp evlendik iş arkadaşları vs de geldi

Hatta benzer konuya yazdım patron tüm ofisi ve sevgililerimizi tatile bile götürdü
Özel tembih etti sevgiliniz mutlaka gelsin dîye

Bu arada ABD de değil bursa da yaşıyorum muhafazakar bursada oyların 50 den fazlası iktidara verilen

ay çok güldüm sonra beni istemeye gittik .. süpermiş..
hah sizden bir tane daha yoktur burda kesinlikle eminim..
işte sizinki birlikte yaşamak .. el ekmek tutarken herşeyi paylaşabilmek.. baba paralarıyla birlikte kalınınca o birlikte yaşamak olmuyor ..

Bu kisilere göre degisen bir durum yani ne desek bos.
Kimi ciftler icin güzel bir baslangic olur güzel bitirirler, kimileri cirkinlesir karaktersiz olur.
Kimilerinin psikolojisi bozulur.
Bunu burada sorma ihtiyaci hissettigine göre dogru karar gibi gelmedi bana.
Zaten kafanda soru varsa cikma derim ben.
Ama bütün dis etkenleri gözden gecir, pire icin yorgan yakma.
Biz de isteriz sevgilimizle yasamak, ama ben kafam rahat olsun diye evlendim de yasiyorum. Kimse karisamiyor, yasal cocuk bile yaptik. Sonracima ne bileyim kimseye sormuyorum da bak birseyi toplum kabul etmis.
Sen beni dinle yine de en iyisi evlilik. Benim icin öyle yani.
Sevgilim degil mi hala da sevgilim.
Ama cocuktan sonra biraz romatizim bekliyor onu da söyliyim =)
Beraber yasamanin en huzurlu yolu bu diyorum. Tabiki ailelerden uzak olmasi sartiyla =)

Evlenmeden birlikte yaşamadık belki ama çok başbaşa tatile gittik sevgilimle, annem iş seyahatine gittiğinde de geldi bir ay benimle yaşadı merak etmeyin kimse kimseyi tekmeledi
. Kadın kendini sadece heves alınacak bir şeye indirgerse olur o.. Ben sadece ilk gece temiz olması (artık o neyse) gereken bir varlık değilim. Sevgilim de bunu iyi biliyordu.
Evlenmeseydik de kimse benim kıçıma tekme atmış olmazdı olmadı ayrıldık olurdu o emin olun. Herkes sizin kalıplarınızda yaşamıyor yani.
Çok şükür o üç senede doya doya seviştik gezdik eğlendik ve evlendik de... Bırakın pişmanlığı hepsini iyi ki yaptım diyorum. Anneler babalar bilmem neler girmeden o kaçamaklar, o heyecanların hepsi harikaydı. Evlenince kayınvalide kayınpeder ev sorumluğu oluyor biz o sorumluluktan önce de çok eğlendik. İyi ki kendimi erkeklerin sıkılabileceği bir canlı olarak gören, kadını çok basite indirgeyen biri değildim de doya doya yaşadık gençliğimizi de aşkımızı da..
Her erkeği çevrenizdeki tiplerle bir tutmayın lütfen ve her kadını da...
Neden bu kadar öfkelendin anlamadım ama bu dünya yalan dünya hatirlatmak isterim bu dünyanın nimeti herkese öbür dünyanın sadece günahı olmayanlara yine de senin de fikrine saygı duyarım sonuçta her koyun kendi bacağından asılır bu da benim fikrim

Teşekkürler

Daha önce başına geldi herhalde oldu o zaman teşekkürler

Back
X