Evlenmeden beraber yaşayanlara soruyorum :)

Bîz varız hem benim hem karşı tarafın ailesi iş arkadaşlarımız vs biliyordu

Hatta yıllar sonra bile benî birilerine anlatırken sevgilisi ile birlikte yaşamıştı diye referans yapmış bu durumu patronum

Sonuçta bayramda vs ailelere de gittik oturmaya sonra beni istemeye gittik sonra da düğün yapıp evlendik iş arkadaşları vs de geldi

Hatta benzer konuya yazdım patron tüm ofisi ve sevgililerimizi tatile bile götürdü
Özel tembih etti sevgiliniz mutlaka gelsin dîye

Bu arada ABD de değil bursa da yaşıyorum muhafazakar bursada oyların 50 den fazlası iktidara verilen

Bu arada ailemden 8 saat uzakta tek kimseyi tanımadığım bir şehirde iş garantîsi olmayan özel sektörde bir tek bilgisayarım kitaplarım ve kıyafetlerin ile gelip sıfırdan ev kurup da yaşadık

Tuzu kuru değildik ama birlikte her zorluğa da göğüs gerdik zorunluluklar yoktu daha 3 aylık evliyim boşanamam ki demedik kızan gidebilirdi ama olmadı zira temel sağlam

Bu arada da 10 yıllık evliyiz bunlar 2005 anıları

ben yasadim. hatta bi erkek arkadasimla ogrenciyken yasadik olmadigini gorduk. kavgasiz gurultusuz ayrildik. simdiki esimle de yasamistim. hic ama hic pisman olmadim. benim dusunceme gore bu olmasi gereken birsey, denemeden ustumuze kiyafet bile almiyorsak boyle birseyi sansa birakmak olmaz. bu yalnizca benim dusuncem herkesin dogrusu kendine.
iliskinin nasil ilerledigi birlikte oldugun insana bagli bence. burada boyle konularda hep yazilan sey adam istedigini alinca niye evlensin tarzi iddialar. bizde birlikte yasadigimiz halde beni evlenmeye ikna eden esim oldu, ben ne gerek var boyle iyiyiz diyordum. iliskiye bakisin degisiyor, karsindakini daha iyi taniyorsun, bircok yonunu ogreniyorsun, cinsel uyum var mi onu kesfediyorsun. iliskiyi kendini teslim etmek, herseyini vermek vs olarak algilarsan bu surecler seni yipratir. olagan bisey yasariz da ayriliriz da ne olacak diyorsan ilsikilerinde bu surec isini kolaylastirir.

Ahlak bekçisi herkesin kendi vicdanidir. Herkes kendi yaptığından sorumludur sonuçta.
Üniversitede aynı evde kalma mevzusuna gelince bayan için duygusal olur her zamanki gibi ama erkekler çok uyanık vesselam. Makarna yemekten sıkılıyorlar tabi. Oh bedava hizmetçi. Her turlu hizmet, pasamizin dürtüleri de bastırılıyor. Dünya onlara guzel. Kızlarımız da saf saf romantik hayaller kursunlar. Binde birdir yani evlilikle sonuçlandıran. Hem bi imza niye bu kadar geriyor ki kaçak gocek yaşamaktansa bas nikahı, duyur yakın akrabana bu kadar basit. Kızlarımız ne meraklı ya hu kendini kullandirtmaya.:KK20:

Neden bu kadar öfkelendin anlamadım ama bu dünya yalan dünya hatirlatmak isterim bu dünyanın nimeti herkese öbür dünyanın sadece günahı olmayanlara yine de senin de fikrine saygı duyarım sonuçta her koyun kendi bacağından asılır bu da benim fikrim

Benim inandığımı nereden biliyorsunuz?
Hemen dini vaaz vermenize gerek yok hemen. Siz buna göre yaşıyorsunuz ben yaşamıyorum.
İyi ki de yaşamıyorum. Aklımda kalan, içimde kalan hiç bir şey yok. İlk sevgilimle hemen hop evlensem ben mutlu olamazdım. Evlilik hayalleri kuran bir çocuk da değildim hiç bir zaman, hala da bana mükemmel gibi gelmiyor. Sevgililiğin tadı gibi mi var. Dolayısıyla hiç pişman değilim. Dini vaaz veriyorsanız kimin ne kadar öbür dünyada rahat etceğini de bilemezsiniz. Ne Müslümanlar biliyorum ben namazında niyazında ama hırsızlık eden kul hakkına giren. Ben sevdim sevildim ve seviştim ne birini öldürdüm, ne hırsızlık ettim benim için önemli olan önce mutluluğum sonra vicdanımın rahatlığıdır. İkisi de gayet rahat.
Herkesi kendiniz gibi görmeyin herkes sizin gibi yaşamıyor herkesin hassasiyeti farklı

Bence son derece gereksiz bir eylem. Zaten evlenince birlikte yaşanacak, hiç değilse sevgililik döneminde biraz özlem biraz heyecan olmalı.
Birlikte yaşamadım eşimle evlenmeden ama biraz yalnız kalabilmek için türlü düzenbazlıklar yaptığımız dönemler en tatlısı idi. Ünide de kız arkadaşlarımla sabahlara kadar sohbet muhabbetin dibine vurduğumuz geceler paha biçilemezdi.
Toptan evliliğe karşıyım evlilik düşünmüyorum diyorsan başka tabi. Ama günün birinde evleniriz belki diyorsan yalnız yaşadığın zamanların tadını çıkar derim.
Sülalede 3 kuzen evlenmeden birlikte yaşadı bizim, bir şikayetleri olduğunu duymadım ama çok da samimi olmadığım için bana da anlatmamış olabilirler :KK48:
3 ü de birlikte yaşadığı insanla evlendi biri maalesef boşandı bikaç sene sonra

Benim inandığımı nereden biliyorsunuz?
Hemen dini vaaz vermenize gerek yok hemen. Siz buna göre yaşıyorsunuz ben yaşamıyorum.
İyi ki de yaşamıyorum. Aklımda kalan, içimde kalan hiç bir şey yok. İlk sevgilimle hemen hop evlensem ben mutlu olamazdım. Evlilik hayalleri kuran bir çocuk da değildim hiç bir zaman, hala da bana mükemmel gibi gelmiyor. Sevgililiğin tadı gibi mi var. Dolayısıyla hiç pişman değilim. Dini vaaz veriyorsanız kimin ne kadar öbür dünyada rahat etceğini de bilemezsiniz. Ne Müslümanlar biliyorum ben namazında niyazında ama hırsızlık eden kul hakkına giren. Ben sevdim sevildim ve seviştim ne birini öldürdüm, ne hırsızlık ettim benim için önemli olan önce mutluluğum sonra vicdanımın rahatlığıdır. İkisi de gayet rahat.
Herkesi kendiniz gibi görmeyin herkes sizin gibi yaşamıyor herkesin hassasiyeti farklı
Aksini savunmuyorum zaten kendine göre haklı olabilirsin

Eveeeet evlenmeden birlikte yaşıyorsunuz ona verebilecginiz herseyi veriyorsunuz ve sonra en ufak bir tartışmada nasıl olsa nikah yok diye kapının önüne koyuluyorsunuz
Teşekkürler
Herseyi vermek nedir, cinsellik karsilikli yasanmiyor mu sizin gezegende?

ay çok güldüm sonra beni istemeye gittik .. süpermiş..
  1. hah sizden bir tane daha yoktur burda kesinlikle eminim..
işte sizinki birlikte yaşamak .. el ekmek tutarken herşeyi paylaşabilmek.. baba paralarıyla birlikte kalınınca o birlikte yaşamak olmuyor ..

Eşimin abisi ve eşi de var

Kızın ailesi de biliyordu herhalde erkek tarafı biliyordu o kesin de

Onlar birlikte yaşayıp kooperatifine ev alıp sonra evlendiler

Bu arada erkeklerin aileleri aynı şehirde kızlar yabancı yenge yine burada üni okumuş ama ben sadece bir kere gezmeye gelmiştim

Sizce öyle bir ahlak yapısına sahip bir inancın insanları miyiz ?ya da sen de haklısın ahlağın çivisi çıkmıştı değil mi
Dini inanc ahlaki garanti etmiyor maalesef. Etik davranis cocukken ogrenilen bir aliskanliktir, hurafelerle ilgisi yoktur.

Bu arada ailemden 8 saat uzakta tek kimseyi tanımadığım bir şehirde iş garantîsi olmayan özel sektörde bir tek bilgisayarım kitaplarım ve kıyafetlerin ile gelip sıfırdan ev kurup da yaşadık

Tuzu kuru değildik ama birlikte her zorluğa da göğüs gerdik zorunluluklar yoktu daha 3 aylık evliyim boşanamam ki demedik kızan gidebilirdi ama olmadı zira temel sağlam

Bu arada da 10 yıllık evliyiz bunlar 2005 anıları

aynen temel sağlam olduktan sonra aradan yıllarda geçse aynı şekilde devam ediyor..
ben üniyi babamın memleketinde okudum nerdeyse bütün sülale eşimi biliyordu illaki çarşıda pazarda hatta okulda birileriyle denk geliyorduk.. ama birlikte kalıyoruz desem babam ne derdi düşünemiyorum bile:KK70:
bizde çok zorluklar çektik dolmuş paramız yoktu okula yürüyerek gidip gelirdik çok güzel günlerdi ya burnumda tüttü şimdi..

biz 13 senelik evliyiz bunlarda 98 99 anıları falan.. çok muhafazakar sülalesine ezdirmedi babam beni biliyordum zira her gören peşimden babamı arayıp haber veriyordu.. bırakın birlikte yaşamayı elele dolaşmak bile feci tehlikeli bir durumdu:KK70:

Birlikte yaşamak bana etik gelmiyor. Nikah kadınları koruma amaçlı oluşmuş bi olgudur bana göre.

Aynen öyledir bence de

Bu korumaya ihtiyaç duymuyorsam nikaha da ihtiyaç yok

Mal mülk çocuk yok 5 tl yi bile bölüştük senin annen benim annem demeden hayatı düzene koyduk

Çalıştık evîmizi kurduk düğün yaptık bana set bile aldık

Ailelerle düğün aşamasında muhatap da olmadık sonra iş mi kuralım evlenelim mi diye oturup düşündük evlenelim aradan çıksın sonra iş kurarız dedik

yaklasik 5 senedir ayni evi paylasiyoruz. ozellikle verdigimiz bir karar degildi zamanla gelisti. hem birbirimizden ayri kalmak istemedik hem de ekonomik yonden de cazip geldi. Evlenme meselesine gelince de evlenmek rahatimizi bozacakmis gibi hissettik bunca zaman,aileler vs. Ama su donemde artik birikimlerimizi birlikte yonlendirebilmek ve gelecegimizi birlikte planlayabilmek icin(bu ana kadar finans durumumuz ayriydi) durumu resmilestirdik ve nisanlandik. 3 ay sonra da sade bir nikahla evlenip hayatimiza devam edecegiz. Ahlak bekciligi yapanlara aldanmayin ancak su konuda hatirlatma yapma geregi duyuyorum, ben de nisanlim da kendimizi hep bu kulturun disinda gorduk ve zorlama isler yapmak istemedik ama ne o ne ben bunu bir bahane veya karsidakinden faydalanma olarak gormedik. Ama gunduz plaza cocugu gece ana kuzusu olan Turk erkeklerinin hepsi konuya boyle yaklasmayabiliyor. Birlikte yasadiginiz insana bagli olarak cok verimli de gecebilir, tam bir zaman kaybiydi da diyebilirsiniz.

Bu kararı aldıktan sonra hiç pişman oldunuz mu? Ve nasıl yürütüyorsunuz.. (Lütfen ahlak bekçiliği yapmayın)

aynı evde yaşadığım kocamla kardeşimle bazen öyle saçma sebeplerle birbirimizle didişirken burdan bakıp şöyle bir düşününce sevgilimin kıçına tekmeyi basardım galiba, hiç öyle yüzgöz olmaya gerek yok hemen kusura bakma biraz ağırdan alın :110: tabii ki de eş olmaya giden yol sevgililikten geçiyor ama eşinle sevgilinle olmadığın kadar samimi oluyorsun doğal olarak. bunu da evlilikten önce yaparsan biraz sonu hüsran oluyor çünkü insanın bilinç altında da "ne münasebet" başlığı altında kocaman bi soru işareti oluyor doğal olarak. eş birlikte bir yerlere geldiğin ve artık canın ciğerin olan kişi. 1- onunla yapılan birçok şey meşru. -sadece bahsettiğin çekindiğin yönden deği toplumsal, etik olarak da- 2- günümüzde ne kadar bunları ayıplamak geri kafalılık olarak görülse de ayıplamadan bakıldığında da pek doğru değil sevdiceğinle kanki gibi olmak istemiyorsan:KK51: mesela sevdiceklerimiz evde o kadar da misk i amber kokmuyorlar, pırt falan yapabiliyorlar filmlerdeki dizilerdeki gibi bi "birlikte yaşama" olmuyor yani bunlara psikolojin hazırsa -ki eminim üf slk msn tabi ki biliorm hazırm dersin, hazırsındır:KK28: ama evlilik cidden ağır bir sorumluluk iki insanın da omuzları üzerinde, birlikte girilen masraflar birlikte çekilen zorluklar her şeyi paylaşmak her şeyi hoş görmek vs derken... kısaca evlilik büyük ve sorumluluk isteyen bir kurum, özü böyle zorken -mış gibi yapmak çok çok zor olabilir

+

yukarda arkadaşlar nikah kadını korumaktır bir nevi falan demiş kesinlikle katılıyorum. üzerinde hak iddaa edebileceğin işe giriş, kendini önemse kim ne derse desin dünya kadınlar için toz pembe değil

Eveeeet evlenmeden birlikte yaşıyorsunuz ona verebilecginiz herseyi veriyorsunuz ve sonra en ufak bir tartışmada nasıl olsa nikah yok diye kapının önüne koyuluyorsunuz
Teşekkürler
Kadın sadece cinsel obje midir siz hep veren taraf mısıniz ....bizde birlikte yaşadık 1 yıl simdide 1 yillik evliyiz toplam 2 yil ve şoyle söylim biz bicok sıkıntı yasadık kültur farkindan dolayi ailelerimiz evliligimize karsi cikti ben daha aileci davrandim..sizin dediginiz gibi olsaydi eşim aman 1 yil yasadim hevesimi de aldim birakim bunu hazir ailemde istemiyo bahanem oldu derdi ama o naptı ailesini karsisina aldi hatta sildi benim icin ve evlendik onlarin aralarini düzelten yine ben oldum hanfendicigim...iyi ki de yasadim onla her huyunu kabul edip evlendim ki oda öyle en azindan bi tartismada yeni icat cikarma demiyor hep buyduk biz..

Katılıyorum.
20lerin başı birlikte yaşama, sorumluluk alma ciddi ilişki kurma vs yaşı değil bence. Flört etme, hayatın tadını çıkarma yaşı. Ben ünv.deyken biraz ona göz süzerdim, biraz bununla flört ederim eğlenirdim yani çok çapkındım :KK76::21::21::21: Her şeyin zamanı var, zamanı gelmemiş yüklerin altına girmek yıpratıcı bence.
O yaşlar hayatı yaşama yaşı. :)

teşekkür ederim. eleştiriyi adabıyla karşıladığınız için. şapkamı takıp düdüğümü ağzıma alabilirim :KK69:

sevgilisiyle aynı eve çıkan arkadaşlarım oldu. yalnız bu durum üniversite öğrencileri ve çalışanlar arasında farklılık gösterdi benim tanıdıklarımda. ama ikisinin de bir ortak noktası oldu ki o da şudur: evlilik, çocuk, akrabalar, aile gibi bağlayıcı faktörler olmadığından en ufak bir sıkıntıda 'o zaman eyvallah' moduna giren erkekler. Kaldı ki evli erkeklerin bile ufak birkaç sıkıntıda neler yaptığına kaç takla attığına şahit oluyoruz. Yani efendi, mert, yiğit bir adam olsa amenna bir şans verilebilir beklentiyi yüksek tutmadan derim. Ama unutmayın her insan evladı menfaatlerini korumak üzere yaşar. Evlilik ve aile kurumu denen şeyin o kurum kısmı bu eyvallahlara set çeken olaydır.
Sizce gittikce artan bosanama istatistikleri ve sonrasi cinayetler bu kurumun o kadar da guvenilir olmayacagini soylemiyor mu? Birakin aileyi korumak, kadinlar bosanmaya kalkinca canindan oluyor. Ben boyle bir kuruma neden saygi duyayim beni korumazsa??

Back
X