1.si ben hukuk veya din yönlendiriyor demedim var olduğunu söyledim.yanlis olan benim yorumum değil senin yazdigimi anlamaman.yorumumda şahsi fikrimi de söylemedim.soyleyeyim,yanlis buluyorum.dinim İslam, bahsettiğim din İslam dini.ortadoğuda yaşananlarla yonlenmiyor benim inancim.şahsim adina söylüyorum arastirmadan kiyaslamadan rehber almadan herşeye inanmam.benim dinimi kitlelere anlattiklari gibi kirletemezler,onlara inananlar kendi sınavlarini verir.Allah hidayet versin.
2.si yasağa aldirmayanlar da bi kıstas değil.bu yasak var uygulanip uygulanmamasi benim takip edeceğim birşey değil.zaten ben var oldugundan bahsediyorum sadece.şahislarin uckuruna düşkünlükleri,dini nikahla yedikleri haltlari içlerine sindimeleri kendi gunahlari.evlilik kurumunu bunlar lekeleyemez.
İspat kismindada çocukla alakali diye bahsetmedim.onunla da alakasi var ama ben orada eşlerin magduriyeti sonrasi verilen haklardan bahsettim.mal varligi kacirilmasi bolusulmemesi konusunda o hakki nasil talep edeceksin?
Devletin din kurallariyla yönetildiğini söyleyen kim?herkes inanacak diye bi kural mi var?zaten devlette müslüman gayrimüslim diye bi uygulamada yapmiyor neyin derdindesin anlamadim.
Benimle tam olarak neyi tartisiyosun konuda anlamadim.herkesin özgür olmasini savunuyorsun ama benim özgürce yaptigim yorumlara gereksiz falan diyorsun.hayirdir? Bi sana bir tek senin düşüncelerine mi özgürlük var.
anlatmak istediğiniz her şey ortada. neyin savunması ki bu? islam dini ortadoğuda yaşananlarla yönleniyor. zaten dinler de koca dünyada başka yer yokmuş gibi ortadoğuya inmiş, kuranın aslı arapça ee demek ki yönlendirilen mecra orası. araştırmadan inanmam demişsiniz de ortada din mi kaldı?
savaşlar, yolsuzluklar, haksızlıklar gırla. islam mı kaldı ortada bir düşünün?
İspat kismindada çocukla alakali diye bahsetmedim.onunla da alakasi var ama ben orada eşlerin magduriyeti sonrasi verilen haklardan bahsettim.mal varligi kacirilmasi bolusulmemesi konusunda o hakki nasil talep edeceksin?
babasının mallarını kaçıran evlatlar var yığınla nasıl ispat edeceksiniz?
evlendiniz, eşini tüm varlığını başkasının üstüne yaptı nasıl ispat edeceksin onun olduğunu?
gelişmiş ülkeler sizin ortak yaşam içindeki hallerinizin belgelerini isteyebilir. mesela ev içinde çekilmiş bir resminiz, sizin yaşadığınızı bilen komşuların şahitliği vs.
evlilik asla bu konularda bir garantörlük taşımaz.
ki kanunen takılan takılar gelinin hakkıdır ama kaç evlilikte kadının takılarına el koyuluyor, zorla alınıyor?
hadi haksa madem buyrun savunan hakkı.
evlilik koruyordu hani?
kimse evlenmesin demiyorum ama beni korur diye evliliğe sığınmamalı insan.
imam nikahı için, uygulanmayan yasak yasak değildir mesela yerlere çöp atmak ya da çimlere basmak da bir yasaktır ama uygulayan neredeyse yok gibi demek ki bir şeyin yasak olmasının kıstası uygulamaya bağlı öyle ben var olduğunu söylerim gerisi mühim değil denemez. evlilik kurumunu da bizzat evliler karalıyor bilmem farkında mısınız?
zaten devlette müslüman gayrimüslim diye bi uygulamada yapmiyor neyin derdindesin anlamadim.
şu an devlet kurumlarında çalışan 1 tane gayrimüslim memur gösterir misiniz?
anlayalım gerçekten ayrım var mı yok mu?