Evlenmeden beraber yaşayanlara soruyorum :)

Ben.
Evlenmeden önce beraber yaşadım. Şimdi evliyim ama sorunları anlayamamışız demekki. Ya da düzelir toparlarız bunlar geçici dönemler diye diye halının altına itmişiz. Gerçi beraber senelerce yaşasan da evlilik gibi olmuyo. Anlayamıyosun yani. Ama, Ebemizi tersten görmek için Mutlaka bi evlenmek lazım bence. Yani bence öyleymiş ki ben evlendim. Ve gördüm. Güzel değilmiş.
:)) Teşekkürler.. .

Akraba evliliği dinende hukukende yasak değil,ben kardeşlerden bahsettim.yorelerin örf adetlerini tartismayalim şimdi burada. Nikah bir akit,bankada hesap açarken nasil imza atiyorsun buda ayni.ispatlayamadigin biseyi nasil iddia edeceksin.kanun ispatla diyor. Gelişmiş ulkelerin nerdeyse hepsinde bu var.imam nikahi resmi nikahsiz zaten yasak.toplumu şahislarin saçma evlilikleriyle yargilayamazsin.müslümanların genelinin yasadigi bi ülkede ahlaki vicdani dini yaptirimlar tabiki olacak.sen bu şekilde iddia ediyor buraya yazabiliyor istediğin kişiyle istediğin şekilde yasayabiliyorsan bu ülkede bana kimse özgür olmâdigini soylemesin.

yorumun baştan aşağı yanlış.
evet akraba evliliği kanunen yasak değil ancak kanun da git akrabalarınla evlen diye seni yönlendirmez. dine gelirsek orası çok karışık bazı dini kaynaklara ve hacı hoca geçinenlere göre 11-12 yaşında çocukların evlenmesi de yasak değil şimdi aa dinen böyleymiş diye oturup bunu normal mi sayalım?
yani din diyorsak hangi dinden bahsediyorsun. müslümanlıksa hangi müslümanlık. ortadoğuda aynı dine inananlar birbirini öldürüyor mezhepleri farklı diye.

ikincisi imam nikahı resmi nikahsız yasak demişsin ancak yasağa aldıran kim?
herkes kütür kütür yapıyor imam nikahını. 2., 3. eş almak için imam nikahı kıyanlar gırla. bu mülteciler geldikten sonra daha da arttı.
yasak demen yasağın uygulandığı anlamına gelmiyor. kaç imam gördün resmi nikahsız işlem yaptı diye ceza alan. ha, benim dini bakışıma göre imam nikahı zaten gerek görülen bir şey değil. nikah duyurma demektir. resmi nikah da duyurma işlevi gördüğünden imama ne gerek?

gelişmiş ülkelerin hepsinde doğuma evlilik içi dışı diye bakılmaz. çiftlerin beyanı önemlidir. devlet bireylerin cinsel yaşamıyla değil haklarıyla ilgilenir. ispat demişsiniz de ekleyeyim dedim.

üçüncüsü müslümanların genelinin yaşadığı gibi anlamsız bir veri sunmuşsun. yukarıdaki sorumu yineleyeyim hangi müslümanlar?
ülkemiz din kurallarıyla yönetilmez. yanı müslümanların inancının ne olduğu devlet işini etkilememeli. o bireylerin inancıdır. 1 tane müslüman olmayan varsa onun da hakkını korumak zorundadır devlet. demokrasi bu demektir.

aynı mantıkla hristyanların genelinin yaşadığı bir ülkede müslümanlara bir şey dense anında bağırıp çağırıyorlar böyle olmaz diye eee hani çoğunluğun yaptırım hakkı vardı?
işlerine gelmiyor tabii.

ıste burda dusunce farklılıgı devreye gırıyor.. benm dusunceme ınancıma göre bu normal degll. ama kmseyıde yargılamıyorum herkesın kendı hayatı kendı secımı..... ama karst gorslu ınsanlar yazmıs ya yok ahlak bekcısı yok blmem ne e e o yazanda bızım gbı dusunenlerı yargılams oluyo o zaman onnda böyle bı hakkı yok.. bndan bahsettım...

siz olayı çok yanlış anlamışsınız. Siz konuyu adabıyla ele aldınız görüşlerinizi bildirdiniz de biz ahlak bekçisi mi dedik? Benim ahlak bekçisinden kastım kendi mükemmel olmadığı halde karşındakinden mükemmel şeyler yapmasını bekleyen kişiler. Yorumları okudunuz mu bilmiyorum fakat olumsuz yapan kişilere de düşüncesini belirttiği için ( tabi bu olumsuz yorumlarda saygı çerçevesi içindeydi) teşekkür etmesini bildim. Düşüncelerini ahlaksızca dile getirenlere de terbiye farkımızdan dolayı yorum yapmadım. Yani sizin anladıgınız ahlak bekçiliği ile kastedilen çok farklı. Bana ters diyenlere de saygı duyuyorum netice de herkesin kendi düşüncesi.

siz olayı çok yanlış anlamışsınız. Siz konuyu adabıyla ele aldınız görüşlerinizi bildirdiniz de biz ahlak bekçisi mi dedik? Benim ahlak bekçisinden kastım kendi mükemmel olmadığı halde karşındakinden mükemmel şeyler yapmasını bekleyen kişiler. Yorumları okudunuz mu bilmiyorum fakat olumsuz yapan kişilere de düşüncesini belirttiği için ( tabi bu olumsuz yorumlarda saygı çerçevesi içindeydi) teşekkür etmesini bildim. Düşüncelerini ahlaksızca dile getirenlere de terbiye farkımızdan dolayı yorum yapmadım. Yani sizin anladıgınız ahlak bekçiliği ile kastedilen çok farklı. Bana ters diyenlere de saygı duyuyorum netice de herkesin kendi düşüncesi.

benm yorumumda sızın adınız gecmedıkı. bu tarz yorumlar yapan onlarca forum ve yorum var genel anlamda soyledım zaten...anlayan anlamstr sanırım

kendini psikolojik açıdan koruma açısından öyle yaşama derim. üniversitede gördük çocuğun kendi evinden kızı kovup kızında elinde bavulla yer bulma çabalarını

yorumun baştan aşağı yanlış.
evet akraba evliliği kanunen yasak değil ancak kanun da git akrabalarınla evlen diye seni yönlendirmez. dine gelirsek orası çok karışık bazı dini kaynaklara ve hacı hoca geçinenlere göre 11-12 yaşında çocukların evlenmesi de yasak değil şimdi aa dinen böyleymiş diye oturup bunu normal mi sayalım?
yani din diyorsak hangi dinden bahsediyorsun. müslümanlıksa hangi müslümanlık. ortadoğuda aynı dine inananlar birbirini öldürüyor mezhepleri farklı diye.

ikincisi imam nikahı resmi nikahsız yasak demişsin ancak yasağa aldıran kim?
herkes kütür kütür yapıyor imam nikahını. 2., 3. eş almak için imam nikahı kıyanlar gırla. bu mülteciler geldikten sonra daha da arttı.
yasak demen yasağın uygulandığı anlamına gelmiyor. kaç imam gördün resmi nikahsız işlem yaptı diye ceza alan. ha, benim dini bakışıma göre imam nikahı zaten gerek görülen bir şey değil. nikah duyurma demektir. resmi nikah da duyurma işlevi gördüğünden imama ne gerek?

gelişmiş ülkelerin hepsinde doğuma evlilik içi dışı diye bakılmaz. çiftlerin beyanı önemlidir. devlet bireylerin cinsel yaşamıyla değil haklarıyla ilgilenir. ispat demişsiniz de ekleyeyim dedim.

üçüncüsü müslümanların genelinin yaşadığı gibi anlamsız bir veri sunmuşsun. yukarıdaki sorumu yineleyeyim hangi müslümanlar?
ülkemiz din kurallarıyla yönetilmez. yanı müslümanların inancının ne olduğu devlet işini etkilememeli. o bireylerin inancıdır. 1 tane müslüman olmayan varsa onun da hakkını korumak zorundadır devlet. demokrasi bu demektir.

aynı mantıkla hristyanların genelinin yaşadığı bir ülkede müslümanlara bir şey dense anında bağırıp çağırıyorlar böyle olmaz diye eee hani çoğunluğun yaptırım hakkı vardı?
işlerine gelmiyor tabii.
1.si ben hukuk veya din yönlendiriyor demedim var olduğunu söyledim.yanlis olan benim yorumum değil senin yazdigimi anlamaman.yorumumda şahsi fikrimi de söylemedim.soyleyeyim,yanlis buluyorum.dinim İslam, bahsettiğim din İslam dini.ortadoğuda yaşananlarla yonlenmiyor benim inancim.şahsim adina söylüyorum arastirmadan kiyaslamadan rehber almadan herşeye inanmam.benim dinimi kitlelere anlattiklari gibi kirletemezler,onlara inananlar kendi sınavlarini verir.Allah hidayet versin.
2.si yasağa aldirmayanlar da bi kıstas değil.bu yasak var uygulanip uygulanmamasi benim takip edeceğim birşey değil.zaten ben var oldugundan bahsediyorum sadece.şahislarin uckuruna düşkünlükleri,dini nikahla yedikleri haltlari içlerine sindimeleri kendi gunahlari.evlilik kurumunu bunlar lekeleyemez.
İspat kismindada çocukla alakali diye bahsetmedim.onunla da alakasi var ama ben orada eşlerin magduriyeti sonrasi verilen haklardan bahsettim.mal varligi kacirilmasi bolusulmemesi konusunda o hakki nasil talep edeceksin?
Devletin din kurallariyla yönetildiğini söyleyen kim?herkes inanacak diye bi kural mi var?zaten devlette müslüman gayrimüslim diye bi uygulamada yapmiyor neyin derdindesin anlamadim.
Benimle tam olarak neyi tartisiyosun konuda anlamadim.herkesin özgür olmasini savunuyorsun ama benim özgürce yaptigim yorumlara gereksiz falan diyorsun.hayirdir? Bi sana bir tek senin düşüncelerine mi özgürlük var.

1.si ben hukuk veya din yönlendiriyor demedim var olduğunu söyledim.yanlis olan benim yorumum değil senin yazdigimi anlamaman.yorumumda şahsi fikrimi de söylemedim.soyleyeyim,yanlis buluyorum.dinim İslam, bahsettiğim din İslam dini.ortadoğuda yaşananlarla yonlenmiyor benim inancim.şahsim adina söylüyorum arastirmadan kiyaslamadan rehber almadan herşeye inanmam.benim dinimi kitlelere anlattiklari gibi kirletemezler,onlara inananlar kendi sınavlarini verir.Allah hidayet versin.
2.si yasağa aldirmayanlar da bi kıstas değil.bu yasak var uygulanip uygulanmamasi benim takip edeceğim birşey değil.zaten ben var oldugundan bahsediyorum sadece.şahislarin uckuruna düşkünlükleri,dini nikahla yedikleri haltlari içlerine sindimeleri kendi gunahlari.evlilik kurumunu bunlar lekeleyemez.
İspat kismindada çocukla alakali diye bahsetmedim.onunla da alakasi var ama ben orada eşlerin magduriyeti sonrasi verilen haklardan bahsettim.mal varligi kacirilmasi bolusulmemesi konusunda o hakki nasil talep edeceksin?
Devletin din kurallariyla yönetildiğini söyleyen kim?herkes inanacak diye bi kural mi var?zaten devlette müslüman gayrimüslim diye bi uygulamada yapmiyor neyin derdindesin anlamadim.
Benimle tam olarak neyi tartisiyosun konuda anlamadim.herkesin özgür olmasini savunuyorsun ama benim özgürce yaptigim yorumlara gereksiz falan diyorsun.hayirdir? Bi sana bir tek senin düşüncelerine mi özgürlük var.

anlatmak istediğiniz her şey ortada. neyin savunması ki bu? islam dini ortadoğuda yaşananlarla yönleniyor. zaten dinler de koca dünyada başka yer yokmuş gibi ortadoğuya inmiş, kuranın aslı arapça ee demek ki yönlendirilen mecra orası. araştırmadan inanmam demişsiniz de ortada din mi kaldı?
savaşlar, yolsuzluklar, haksızlıklar gırla. islam mı kaldı ortada bir düşünün?

babasının mallarını kaçıran evlatlar var yığınla nasıl ispat edeceksiniz?
evlendiniz, eşini tüm varlığını başkasının üstüne yaptı nasıl ispat edeceksin onun olduğunu?

gelişmiş ülkeler sizin ortak yaşam içindeki hallerinizin belgelerini isteyebilir. mesela ev içinde çekilmiş bir resminiz, sizin yaşadığınızı bilen komşuların şahitliği vs.
evlilik asla bu konularda bir garantörlük taşımaz.
ki kanunen takılan takılar gelinin hakkıdır ama kaç evlilikte kadının takılarına el koyuluyor, zorla alınıyor?
hadi haksa madem buyrun savunan hakkı.
evlilik koruyordu hani?
kimse evlenmesin demiyorum ama beni korur diye evliliğe sığınmamalı insan.

imam nikahı için, uygulanmayan yasak yasak değildir mesela yerlere çöp atmak ya da çimlere basmak da bir yasaktır ama uygulayan neredeyse yok gibi demek ki bir şeyin yasak olmasının kıstası uygulamaya bağlı öyle ben var olduğunu söylerim gerisi mühim değil denemez. evlilik kurumunu da bizzat evliler karalıyor bilmem farkında mısınız?

zaten devlette müslüman gayrimüslim diye bi uygulamada yapmiyor neyin derdindesin anlamadim.

şu an devlet kurumlarında çalışan 1 tane gayrimüslim memur gösterir misiniz?
anlayalım gerçekten ayrım var mı yok mu?

bir süre eski sevgilim ile yaşadım.. ayrıldıktan sonra müthiş bir boşlukta kaldım.. eşimden ayrıldığımda bile okadar üzülmemiştim. lakin pişman değilim bu gün olsa yine birlikte yaşarım. adamın bilmediğin tüm yönlerini görüyorsun. evlenince gördüğün hoşuna gitmeye bilir ama sevgiliyken öğrenmek daha mantıklı gibime geliyor.

bir süre eski sevgilim ile yaşadım.. ayrıldıktan sonra müthiş bir boşlukta kaldım.. eşimden ayrıldığımda bile okadar üzülmemiştim. lakin pişman değilim bu gün olsa yine birlikte yaşarım. adamın bilmediğin tüm yönlerini görüyorsun. evlenince gördüğün hoşuna gitmeye bilir ama sevgiliyken öğrenmek daha mantıklı gibime geliyor.

anlatmak istediğiniz her şey ortada. neyin savunması ki bu? islam dini ortadoğuda yaşananlarla yönleniyor. zaten dinler de koca dünyada başka yer yokmuş gibi ortadoğuya inmiş, kuranın aslı arapça ee demek ki yönlendirilen mecra orası. araştırmadan inanmam demişsiniz de ortada din mi kaldı?
savaşlar, yolsuzluklar, haksızlıklar gırla. islam mı kaldı ortada bir düşünün?

babasının mallarını kaçıran evlatlar var yığınla nasıl ispat edeceksiniz?
evlendiniz, eşini tüm varlığını başkasının üstüne yaptı nasıl ispat edeceksin onun olduğunu?

gelişmiş ülkeler sizin ortak yaşam içindeki hallerinizin belgelerini isteyebilir. mesela ev içinde çekilmiş bir resminiz, sizin yaşadığınızı bilen komşuların şahitliği vs.
evlilik asla bu konularda bir garantörlük taşımaz.
ki kanunen takılan takılar gelinin hakkıdır ama kaç evlilikte kadının takılarına el koyuluyor, zorla alınıyor?
hadi haksa madem buyrun savunan hakkı.
evlilik koruyordu hani?
kimse evlenmesin demiyorum ama beni korur diye evliliğe sığınmamalı insan.

imam nikahı için, uygulanmayan yasak yasak değildir mesela yerlere çöp atmak ya da çimlere basmak da bir yasaktır ama uygulayan neredeyse yok gibi demek ki bir şeyin yasak olmasının kıstası uygulamaya bağlı öyle ben var olduğunu söylerim gerisi mühim değil denemez. evlilik kurumunu da bizzat evliler karalıyor bilmem farkında mısınız?

şu an devlet kurumlarında çalışan 1 tane gayrimüslim memur gösterir misiniz?
anlayalım gerçekten ayrım var mı yok mu?
ben inandığım şeylerin savunuculuğunu her zaman yaparım,bu kimseyi de ilgilendirmez.islam dininin ortadoğudan yönlendiğini düşünüyor iseniz bu din hakkında gerçekten hiçbir şey bilmiyor,kitleleri yönlendirdikleri gibi yönlendiriliyorsunuzdur.ben size burada dinimi anlatamayacağım,sizin inanışınızı da etkilemeye çalışmayacağım.zira ben inanıyorum ibadet ediyorum diye kabul olundu ben has müslümanım diye bi iddiam olamaz.Allahım nasip etsin hep kalbimde bu inanış olsun inşaallah.kimin son nefeste nasıl gideceği belli değil.
evlilik akdi tabiki bir yere kadar hakkını verir.düşünün devlet eliyle korunan hakkınız bile gaspa uğruyor.bu kişilere karşı kim koruyacak sizi.insanlarda dini,ahlaki,hukuki yaptırım korkusu olmasa kim tutacak bu insanları nasıl düzen sağlanacak.
tabiki beni korur diye evliliğe sığınılmamalı.evlenmek için de evlenilmez,evlendim diye de eşe de güvenilmez.
hukuk kuralları hayatın işleyişine göre düzenlenir tabiki ama sadece genelin davranışına göre hukuk oluşturulmaz,oluşturulmamalı.toplumun geneli cahilse,okumamışsa,herşeye inanan yönlenen bi toplumsa ve buna uygun bi yasa varsa azınlıklar yaşayabilir mi orada?
devlet memurluğuna girişte ne din soruluyor ne medeni hal.ve evet var.hatta diyanette bile var.yeni nüfus cüzdanlarından bile kaldırıldı.
lütfen konu devletin kişileri eğitmesi lazıma,dini inanışla herkesi kınayan bi toplum olduğumuza,hukuk sistemizin yanlış işlediğine bla bla gelmesin.burada baştan inşa etmeyeceğiz yani kurumları,toplumu.
benim tek savunduğum düşünce kişilerin mağdur olmaması için önlemlerini almaları.bu kadar.

Akraba evliliği dinende hukukende yasak değil,ben kardeşlerden bahsettim.yorelerin örf adetlerini tartismayalim şimdi burada. Nikah bir akit,bankada hesap açarken nasil imza atiyorsun buda ayni.ispatlayamadigin biseyi nasil iddia edeceksin.kanun ispatla diyor. Gelişmiş ulkelerin nerdeyse hepsinde bu var.imam nikahi resmi nikahsiz zaten yasak.toplumu şahislarin saçma evlilikleriyle yargilayamazsin.müslümanların genelinin yasadigi bi ülkede ahlaki vicdani dini yaptirimlar tabiki olacak.sen bu şekilde iddia ediyor buraya yazabiliyor istediğin kişiyle istediğin şekilde yasayabiliyorsan bu ülkedendi e bana kimse özgür olmâdigini soylemesin.
Anlamadim. Neyi ispat edemeyecekmis DNA testi?

adam iyiyse evlenip yasasan da iyidir evlenmeden yasasan da seven insan bu durumu da kullanmaz iyi bir tecrube olabilir gelecegi dusundugun kisiyle.. sen aklını mantıgını kullandıktan sonra zaten hata yapma gibi bir durumunda kalmayacaktır

Anlamadim. Neyi ispat edemeyecekmis DNA testi?
ne dna sı yahu.eşler arasında oluşabılecek mağduriyetin ispatından bahsediyorum ben.
siz oylemi düşünüyosunuz bilmiyorumda geleneksel düşünen insanları cahil falan sanıyo galiba bazıları.
kendi fikrinizin dışında bir şey soylendimi çağdışı oluyor.hani saygı nerede? bizim düşünceler özgür düşünme,düşündüğünü istediğin gibi ifade etme kapsamına girmiyor galiba...

Herşeyini kukudan ibaret saymak bir yana bir de bu kadınlar cinsellikten zerre zevk almıyo galiba, aksi halde yaşadığı şeyi kendine kar sayar zaten, kadın sanılanın aksine verici değil alıcıdır çünkü
Herhalde hiç zevk almıyorlar. Almayanın kendi sorunu :) Alanlar gayet mutlu çünkü. Zevk aldığım birşeyi yaşadığım adam neden beni kullanmış olsun ki mantıken? Dediğiniz doğru.

ne dna sı yahu.eşler arasında oluşabılecek mağduriyetin ispatından bahsediyorum ben.
siz oylemi düşünüyosunuz bilmiyorumda geleneksel düşünen insanları cahil falan sanıyo galiba bazıları.
kendi fikrinizin dışında bir şey soylendimi çağdışı oluyor.hani saygı nerede? bizim düşünceler özgür düşünme,düşündüğünü istediğin gibi ifade etme kapsamına girmiyor galiba...
Gercekten anlamadim, ozgur ifade kavramlariyla DNA tesi arasinda baglantiyi. Neyse...

Gercekten anlamadim, ozgur ifade kavramlariyla DNA tesi arasinda baglantiyi. Neyse...
aynı dili konuşarak anlaşamadık.olsun anlaşmak zorunda değiliz bırakalım dağınık kalsın... sıktı biraz bu mevzu,sosyolojik tespit yapamayacağım daha fazla

Back
X