Evlenmeden Boşanmak.

olympikos

yok daha neler.
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2016
1.144
5.224
158
Merhaba herkese.
Benim 1.5 yıllık bir ilişkim var. Öğretmenim, kadrolu değilim ama ücretli öğretmenlik yapıyorum, bir yandan da memurluk için sınava hazırlanıyorum. Zaten yeni mezun sayılırım, mezun olduğumdan beri de iş bulamasam da özel ders verdim bir şekilde evde yük olmadan kendimce yaşadım.

Erkek arkadaşımla ufak tefek hayat birleştirme planlar yapıyoruz. Yakın bir vakitte değil elbet, 2-3 sene gibi bir süre zarfından bahsediyorum.
Bu yüzden de kim olursa olsun “yük olmamak” düsturuyla yaşadığımdan çeyiz olarak adlandırabilecek ufak tefek şeyler alıyorum bazen. Hoşuma giden bir yemek takımı, ne bileyim bir kahve fincanı. Hurra girişmedim. Zaten kazancım yüksek değil. Elime denk gelirse, beni zorlamayacaksa. Zira gerçekten evlilik yoluna girersem biraz daha maddi hareket alanım olsun amacındayım.

Gel gelelim ki, annem bu yaklaşımımı fark ettiğinden beri evden gitme, evlenme fikrime aşırı derecede karşı. Yarın evleniyorum demişim gibi, asla olamaz tarzında beni geriyor.
Bunun dışında babam ve annem ben küçükken ayrıldı, yıllardır ikimiziz. Böyle bir durumun onu normal bir anneden daha fazla zorlayacağına eminim ve hak veriyorum. Ancak işin ucu “o da baban gibi bırakırsa”ya gelince benim iplerim koptu.
Bu durumdan içten içe korkuyorum, hayatımın merkezine koymadığım bir travma ancak kendimce yendiğimi düşünüyorum. Ha çalışıyorum, başıma böyle bir şey gelse iki ay ağlarım üçüncü ay kaldırır koparır yaşarım bir şekilde.
Merakım şu, annemin bu davranış şekli mi bencillik yahut benimki mi?
Ben mi yanlış hareket ediyorum yoksa o mu?

Bence anneniz elinde olmadan yanlış konuşuyor. Nereye kadar onun yanında duracaksınız ki sizin de bir aileniz olsa ne güzel olur. Onun başına geldi diye bu demek değil ki aynısını siz de yaşayacaksınız. Ben de evliliğimde sıkıntılar yaşadım ama bambaşka şekilde, eşimle babam arasında dağlar kadar fark var. Siz de illa ki yaşarsınız, evlilik bu ama her evlilik kendine özel, düzgün biriyse saçma bir ihtimal yüzünden geri mi tepeceksiniz

Anneniz sanırım siz evlenirseniz yalnız kalmaktan korkuyor. Annenizin dediği şuna benziyor kötü insanlar var diye sokağa hiç çıkmamaya benziyor. İyiler de kötüler de hayatın her alanında varsa esin de iyisi kötüsü olacak. Bunu seçmek de sizin elinizde.

Annenizle oturup konuşun. Olmuyorsa terapiye gidin. Kimse boşanmak için evlenmiyor ama evlilik kesilmemiş karpuz gibi. Kesmeden anlamiyorsun.
Daha önce teklifte bulundum, bu konudan bağımsız. Ama tekrar deneyebilirim teşekkür ederim. 🙏🏻
Annen kendi korkularini sana yansitiyo ama bencillik eden o, ölene kadar dizinin dibinde oturmani bekliyo, bugun evlenirsen o yalniz kalacak, ama ilerde ona bisey olursa sen yalniz kalacaksin, bunu dusunmuyo, hayatini annene adayarak gecirmeni bekliyo sanirim.
Kabul etmese de tam olarak böyle sanırı.
Anneniz sanırım siz evlenirseniz yalnız kalmaktan korkuyor. Annenizin dediği şuna benziyor kötü insanlar var diye sokağa hiç çıkmamaya benziyor. İyiler de kötüler de hayatın her alanında varsa esin de iyisi kötüsü olacak. Bunu seçmek de sizin elinizde.
Evet, her tercihimin bir sorumluluğu olduğunun bilincindeyim ama o tercih hakkım olduğunu bilmiyor sanırım. 🙂
Herşeyi anladım da konu başlığı ne alaka onu anlamadım🤧
Annem, evlenmeden boşanmamdan bahsediyor. Aşikar gibi geldi.

annenız pek tabıı kı her erkegın aynı olmadıgını bılıyor
yalnız kalmaktan korktugu ıcın sızı boyle baskılıyor
bence annenız bırdaha benzer bırsey soylerse ona destek almanı onerıyorum yasadıgın o zor surecı hala atlatamamıssın saglıklı dusunemıyorsun dersenız emın ol bırdaha benzer sekılde konusamayacaktır.

Anneniz normal değil ki, yani belki bi başındalık kendi yaşadığını unutamamış. Varı yoğu da sizsiniz, yalnız kalmaktan korkuyor. Sizin terk edilmenizden değil. Bi uğraşı yok mu? Terapi almak istemez mi?

Kimse boşanmak için evlenmez , kimse kendine kötü bir eş seçmek istemez. Ha kaderde yaşamak vardır orası ayrı . Ama denemeye değer. Kim bilir belki çok mutlu olursun . Korkularının seni yenmesine izin verme . Sen onları yen . Annenle açık açık konuş.

Anneniz normal değil ki, yani belki bi başındalık kendi yaşadığını unutamamış. Varı yoğu da sizsiniz, yalnız kalmaktan korkuyor. Sizin terk edilmenizden değil. Bi uğraşı yok mu? Terapi almak istemez mi?
Ayrıldıklarından beri çalışıyor. Ki o zaman 30 küsür yaşında, baba evinden koca evine geçmiş iş deneyimi ya da eğitimi olmayan bir hanımdı. Ah vah sürecini atlattıktan sonra da çalışmaya başladı ki ona pek çok şey kattığını düşünüyorum bunun. Ama bu “kızım evlenirse” fobisini aşamıyor.
Pek çok üyenin söylediği gibi belki destek alması yönünde konuşmam onun için iyi olabili.

Annenizin bir geliri var mi?eviniz kira mi?siz evlenince maddi anlamda sikinti cekecegi icin de istemiyor olabilir

annenizle duzgunce konusun olmuyorsa araya bir büyüğü sokun kimse bosanmak icin evlenmez

Bir insanın anneniz olması, onu, çok ama çok sevdiğiniz bir insan yapar.
Bir insanın anneniz olması, onu, sağlıklı değerlendirmeleri olan bir insan yapmaz.

Düşünce biçiminin sağlıklı olmadığını, böyle şeyler duymak istemediğinizi sakin ama net bir tonda söyleyin, sonra da fırsat vermeyin. Yetişkin bir insanın kendi ruh karmaşasını evlâdına bu şekilde yansıtması sağlıklı olmadığı gibi, hiç annece de değil. Mutluluklar dilerim. ❤️

Son düzenleme:
Anneniz evlenmeyi düşünmez mi ? Yalnızlıktan korkuyorsa

Of ben kadına üzüldüm yaw. İkinizim oluğu bir dünyası var belli ki. Düşlün olduğu için böyle davranıyor. Annenize uzak mı yaşamayı planlıyorsunuz ?

Back
X