daha sözlüsün bu kadar haşır neşir olma bence, kimse seni sevmek zorunda değil sen de kimseyi sevmek zorunda değilsin.
Sözlüyüz, annesini çok seviyorum keza ablasınıda öyle fakat şu son 1 aydır ailesiyle aramda bi soğukluk var. Normalde onlara gider kek börek yemek yapardım annesiyle annesi gel kızım derdi ablasıda öyle mesaj atardı halimi hatrımı sorardı. Ablasının doğum gününde hediye alıp yolladım sözlümle sadece teşekkür mesajı attı ve o attıgım mesaja daha cevap vermiyor. Geçenlerde mecburen gitmek zorunda kaldım annesi hoşgeldin bile demedi bana ve normalde gittiğimde sarılıp öpen insan bu. Sözlüme sordum bişey yok ya hastaydı ondan falan dedi. Anlayamıyorum. Ailesi yüzünden çok tartışıyoruz o annesiyle hiç anlaşamıyor sürekli kavga gürültü evde. Banada yansıyor bu, ya da biz tartıştığımızda o hemen ailesine yansıtıyor. Anlayamıyorum kafam allak bullak.
Sözlüyüz, annesini çok seviyorum keza ablasınıda öyle fakat şu son 1 aydır ailesiyle aramda bi soğukluk var. Normalde onlara gider kek börek yemek yapardım annesiyle annesi gel kızım derdi ablasıda öyle mesaj atardı halimi hatrımı sorardı. Ablasının doğum gününde hediye alıp yolladım sözlümle sadece teşekkür mesajı attı ve o attıgım mesaja daha cevap vermiyor. Geçenlerde mecburen gitmek zorunda kaldım annesi hoşgeldin bile demedi bana ve normalde gittiğimde sarılıp öpen insan bu. Sözlüme sordum bişey yok ya hastaydı ondan falan dedi. Anlayamıyorum. Ailesi yüzünden çok tartışıyoruz o annesiyle hiç anlaşamıyor sürekli kavga gürültü evde. Banada yansıyor bu, ya da biz tartıştığımızda o hemen ailesine yansıtıyor. Anlayamıyorum kafam allak bullak.
Bende işte bunu farkettikten sonra uzak duruyorum, sözlüm eve çağırıyor gitmiyorum falan. Ama bi terazi burcu olarak kimseye kin tutamıyorum. Şuan mesaj atsa yada arasa hemen açar konuşurum heralde. Teşekkür ederim yorumun için..
Anlamadım ortada kızacak bir şey yok ki.. acaba yanlarına gitmedin hediyeyi elden vermedin diye mi bozuldu.. Bazı insanlar küsmeye yer arar...
Belki arkandan saçma sapan konuştular sözlünde seni koruduysa bozulmuş olabilirler... valla biraz düşününce her şey olabilir..
ne münasebet niye yemek falan yapıyosun buldumcuk olmuş gibi, ben eşimle 9 sene çıktım bir kere eşim ameliyat olduğunda arkadaşlarla gittik evlerine yıllar sonra ben işe girdim evlenelim dedik aileler tanıştı söz nişan falan bir arada oldu, nişandan sonra bile vıcık vıcık olmadım yani ne münasebet onlarda ağırdan satıyolar tabi kendilerini, kız dediğin az nazlı olur hayret bişey aferim diyen oluyo muydu sen yemek yaparken, evlenincede o kadın beklicek bunları, kendi evine mi yetişeceksin onun evine mi
üzülme bunlara insanlar çok değişik ben kayınvalidemi nişanlıyken ne kadar iyi bir kadın diyordum ayy aman Allah'ım bu kadar oyuncu olduğunu tahmin edemezdm oscar alır oynasa o kadar yani insanları tanımak zor en güzeli mesafeli olmak.saygını koru yine sev ama nadir görüş her çağırdığında gitme.
fazla muhabbetin yan etkileri bunlar...
şimdiden bu kadar içli dışlı olmasayın keşke...
onlar sana nasıl davranıyosa sende öyle karşılık ver...
ben de severim kayınvalidemi zaten uzaktalar benden ama gitmek hoş değil, alışınca o senin görevin oluyo üstüne kalıyo. ben kayınvalidemi aramayı hiçbi zaman görev olarak görmedim, görmem. belli tarih sıklığıyla aramam. ne zaman özlediğimi hissedersem ne zaman konuşmak istersem o zaman ararım. burda olmuş olsalardı da sık sık gitmezdim. mesafe her zaman iyidir.
Haklısınız mesela sözlüme göre ben öyle bi insanım küsmek için yer arıyormuşum! Empati kuramıyorlar işte benim annem ona böyle yapsa yanından bile geçmez senelerce kin tutar eminim bundan.
Ve doğum günü gecesi biz hediyeyi beraber aldık ben evime o evine gitti sonra babası demiş niye kızı getirmedin diye. Kayınbabada sorun yokta o ikili bişey dememiş işte. Tırsıyorum şimdiden önümde sorun olmasınlar böyle vık vık konusarak.
Empati kuramazlar canım..senin ailenin hiç kıymeti yoktur,onların ailesi ingiliz soylusudur...
genel yorumlara katılıyorum bu börek çörek konusunda... bir daha yapma..kimseye...kimseyle yüzgöz olmaya gelmez.. benim kv dünya tatlısıdır ama evlerinde iş yaptığım çoookk nadirdir. hiç bir şeyi ellemem.. eşimde izin vermezdi zaten.. yaptığımda da çok kıymetli olurdu..günlerce dance burayı sildi derlerdi :) onlar böyle övdüler diye daha fazlasını yapmazdım
Burada iş sözlünde bitiyor.. O denge kuracak,yapabilirse..yapamazsa bu iş zor
Bazı konular önceden açıkça konuşulmalı.. Beklentiler,istekler,aileler... açıkça al karşına kavga etmeden anlat.. ailesiyle senin aranda denge kurmak,objektif yaklaşmak onun işi anlasın..sorumluluktan kaçmasın.
kendini zorla aratan insanları da anlamam. hem gelini sevme hem aramıyo dile mırın kırın et böyle tipler de var.
kaynanalık safi ego tatmini ya.
sana şimdiden hak vermiyo ki adam, evlenince ne yapacaksın, bence yeni yemekler öğren her ay için hediye parası biriktir bari verdikçe isteyecekler bende olsam ben de isterim beklerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?