- 11 Aralık 2018
- 42.724
- 265.382
- 598
- Konu Sahibi nickimi feriha koydum
-
Bu çoğu erkeğe korkunç itici gelen bir şey. İki yüzlülük olarak algılanıyor. Yani muhafazakar olmayan bir adam sizinle cinsellik yaşamadan evlenmeye belki, küçük bir ihtimal de olsa razı olabilir. Ama aklı başında, muhafazakar tarafı ağır basmayan bir adam 30 yaşında sürtünelim diyen kadından anında soğur .Cinselliğe degil de belki penetrasyon kismina olabilir. Bi fikrim yok belki de oyledir ama duygusal olarak da emin olamiyorum kafamda acikcasi yasama mevzusunda.
Bu çoğu erkeğe korkunç itici gelen bir şey. İki yüzlülük olarak algılanıyor. Yani muhafazakar olmayan bir adam sizinle cinsellik yaşamadan evlenmeye belki, küçük bir ihtimal de olsa razı olabilir. Ama aklı başında, muhafazakar tarafı ağır basmayan bir adam 30 yaşında sürtünelim diyen kadından anında soğur .
İyi de siz kendiniz gibi birini istemiyorsunuz ki sorun da burada. Muhafazakarlık ne demek, en basit tabiriyle bir şeyleri saklamaya, korumaya çalışan demek. E sizde de bu durum yok mu?Sürtünelim demiyorum, oyle bi uslubum olmadigini acikca anlamissinizdir. Zaten fikir ayriligi olan noktada devam etmeyecegimizi anliyoruz.
Eski erkek arkadasim yurtdisinda yabanci birisiyle uzun yilla yasamis birisiydi. Bu mevzuda cok rahatti ve bana karsi herhangi bir baskisi, elestirisi yoktu. Yurtdisinda kisa sureli de olsa tanistigim bazi erkeklerle bunun muhabbetini yaptigimizda sorun etmeyenlerle karsilastim.
Ama turkiyede bu biraz daha fazla sorun gibi. Tabii benim icin sorun yok, illa nadir de olsa kac milyon insan icinden kendim gibi birisinin erkek versiyonuyla belki zor da olsa karsilasirim diye umuyorum.
Ben dini açıdan muhafazakar istemiyorum. Oruç yok, namaz yok vs. Cinsellik mevzusu karsi tarafin muhafazakarligi ile örtüsüyorsa sorun etmem.İyi de siz kendiniz gibi birini istemiyorsunuz ki sorun da burada. Muhafazakarlık ne demek, en basit tabiriyle bir şeyleri saklamaya, korumaya çalışan demek. E sizde de bu durum yok mu?
Ama siz muhafazakar birini istemiyorum diyorsunuz.
Üslup değil ki mesele, eylem…Sürtünelim demiyorum, oyle bi uslubum olmadigini acikca anlamissinizdir. Zaten fikir ayriligi olan noktada devam etmeyecegimizi anliyoruz.
Eski erkek arkadasim yurtdisinda yabanci birisiyle uzun yilla yasamis birisiydi. Bu mevzuda cok rahatti ve bana karsi herhangi bir baskisi, elestirisi yoktu. Yurtdisinda kisa sureli de olsa tanistigim bazi erkeklerle bunun muhabbetini yaptigimizda sorun etmeyenlerle karsilastim.
Ama turkiyede bu biraz daha fazla sorun gibi. Tabii benim icin sorun yok, illa nadir de olsa kac milyon insan icinden kendim gibi birisinin erkek versiyonuyla belki zor da olsa karsilasirim diye umuyorum.
Dini açıdan muhafakazar olmayan 35 yasinda bir adam neden liseli gibi iliski yasasin peki?Ben dini açıdan muhafazakar istemiyorum. Oruç yok, namaz yok vs. Cinsellik mevzusu karsi tarafin muhafazakarligi ile örtüsüyorsa sorun etmem.
İyi de dini hassasiyeti yok adamın. Tamam one night da istemiyor. Ama sevdiği kişiyle de bir şeyler yaşamayı ister. Niye beklesin ki? Belli bir yaştan sonra hele, zaman yok ki adamlar da yaşlanıyor.Ben dini açıdan muhafazakar istemiyorum. Oruç yok, namaz yok vs. Cinsellik mevzusu karsi tarafin muhafazakarligi ile örtüsüyorsa sorun etmem.
Tamam beklemesin zaten oylesi beni kabul etsin diye yalvarmiyorum ki.İyi de dini hassasiyeti yok adamın. Tamam one night da istemiyor. Ama sevdiği kişiyle de bir şeyler yaşamayı ister. Niye beklesin ki? Belli bir yaştan sonra hele, zaman yok ki adamlar da yaşlanıyor.
İyi Feriha herkese nasıl yorum yapması gerektiğini de sen söyle. 145522 tane Feriha ile konuşmuş ol, olsun bitsin.Tamam beklemesin zaten oylesi beni kabul etsin diye yalvarmiyorum ki.
Sordugum soru belli.
Siz de cevap olarak, bence etmez dersiniz. :) olur biter. Su an kimse kimseye ben neden bekliyorum karsi taraf neden beklemesinin aciklamasini yapsin ki?sorum o degil bile.
Cevresinde ornek olan varsa da anlatir.
ama siz muhafazakarsınızEşim iyi eğitimli kariyeri özgüven tavanama evlenmeden önce cinsellik yaşamadık.Çok istedi hatta bi ara ısrarcı da oldu ama ben istemedim.Düğünden sonra oldu bizim.
Bu kişiden kişiye değişen bi durum ama siz muhafazakar değilim dediğiniz için soruyorum neden illa evlilikte olmalı diyorsunuz, duygusal sorumluluk dediğiniz ne yani? Ben de bir kadin olarak evleneceğim erkekle beraber olmadan evlenmem mesela. Ten uyumu denen bir şey var. Belki adamin problemleri var, belki sapık vs vs bi suru dinamik var. Herhangi bir Sürprizle karşılaşmak istemezdim açıkçası. Test sürüşü şartHerkese iyi aksamlar.
Simdi burada olan egitimli ve acik fikirli kadinlarin da fikrini almak istedigim bi konu var.
Cevremde iyi egitimli ve statulu arkadaslarim var (erkek) aslinda onlara sordum once.
Genel olarak arastirmayi, okumayi, gezmeyi seven birisiyim. Kendime gore hobilerim var. Tek basima seyahat ederim, zeki oldugumu dusunuyorum ve soyluyorlar da. Tek basima hayattan keyif almasini bilen eglenceli birisiyim. Aktif giriskenim, yer yer sivri. Fazlasiyla dominant bi karakterim.
Ama evlenmeden once birliktelik yasama konusunda duygusal olarak kendimi hazir ve bunu asabilecek duzeyde gormuyorum. Bunun duygusal sorumlulugunu alacak kapasitede degilim. Belli ölcülerde paylasim yapmaya okey ama fazlasi benim icin agir gelir. Cunku kendimi taniyorum. Muhafazakar sayilmam.(dini sorumluluklarimi yapmiyorum, alkol aliyorum falan filan)
Aslinda bu mevzuya fazla anlam yukledigimden degil sadece kaldiramayabilecegimi bildigimden. Ha simdi diyorlar ki arkadaslarim da, evlenince bosanirsan ne olacak? Bana gore de zaten evlenme seviyesine gelmissem, ruhsal ve mental olarak bircok sinavi basariyla gecmis iliskimiz ve evlilik boyutuna ulasabilecek kadar gelmis derim. Ben boyle bi durumda zaten o duygusal sorumlulugu alabilecek boyuta erismis olurum cunku evlenmeye kolay karar verebilecek birisi degilim. Bunu soyledigimde de mantikli dusunuyorsun dogru diyorlar.
Sözün özü sudur ki; bu erkek arkadaslarim benim dominant ve guclu oldugumu dunya görüsüme uyum saglayacak, egitimli bir erkegin de boyle bi kumara giremeyecegini(birlikte olmadan evlenmek) ancak silik tiplerin bu durumu(birliktelik olmadan evliliği) kabul edebilecegini ve benim de silik tiplerle asla işim olmayacağını söylüyorlar.
Soracagim soru su; iyi egitimli, isi gücü olan kariyerli ve ozguvenli 30+ erkekler birliktelik yasamadan(kastettigim penetrasyon mevzusu) sevgili olmaz mi? Evlenmez mi? Cevrenizde var mi? Dedigim gibi muhafazakar bir profilde degilim. Muhafazakar ve ataerkil birisiyle yapamam.
Şimdi onu yazacaktım kaldıramayacak kadar nasıl büyütmüş gözünde çok ilginç, bu kadar güzel bir olayı bu şekilde düşünmek üzücüFazla anlam yüklemişsiniz cinselliğe.
Herkese iyi aksamlar.
Simdi burada olan egitimli ve acik fikirli kadinlarin da fikrini almak istedigim bi konu var.
Cevremde iyi egitimli ve statulu arkadaslarim var (erkek) aslinda onlara sordum once.
Genel olarak arastirmayi, okumayi, gezmeyi seven birisiyim. Kendime gore hobilerim var. Tek basima seyahat ederim, zeki oldugumu dusunuyorum ve soyluyorlar da. Tek basima hayattan keyif almasini bilen eglenceli birisiyim. Aktif giriskenim, yer yer sivri. Fazlasiyla dominant bi karakterim.
Ama evlenmeden once birliktelik yasama konusunda duygusal olarak kendimi hazir ve bunu asabilecek duzeyde gormuyorum. Bunun duygusal sorumlulugunu alacak kapasitede degilim. Belli ölcülerde paylasim yapmaya okey ama fazlasi benim icin agir gelir. Cunku kendimi taniyorum. Muhafazakar sayilmam.(dini sorumluluklarimi yapmiyorum, alkol aliyorum falan filan)
Aslinda bu mevzuya fazla anlam yukledigimden degil sadece kaldiramayabilecegimi bildigimden. Ha simdi diyorlar ki arkadaslarim da, evlenince bosanirsan ne olacak? Bana gore de zaten evlenme seviyesine gelmissem, ruhsal ve mental olarak bircok sinavi basariyla gecmis iliskimiz ve evlilik boyutuna ulasabilecek kadar gelmis derim. Ben boyle bi durumda zaten o duygusal sorumlulugu alabilecek boyuta erismis olurum cunku evlenmeye kolay karar verebilecek birisi degilim. Bunu soyledigimde de mantikli dusunuyorsun dogru diyorlar.
Sözün özü sudur ki; bu erkek arkadaslarim benim dominant ve guclu oldugumu dunya görüsüme uyum saglayacak, egitimli bir erkegin de boyle bi kumara giremeyecegini(birlikte olmadan evlenmek) ancak silik tiplerin bu durumu(birliktelik olmadan evliliği) kabul edebilecegini ve benim de silik tiplerle asla işim olmayacağını söylüyorlar.
Soracagim soru su; iyi egitimli, isi gücü olan kariyerli ve ozguvenli 30+ erkekler birliktelik yasamadan(kastettigim penetrasyon mevzusu) sevgili olmaz mi? Evlenmez mi? Cevrenizde var mi? Dedigim gibi muhafazakar bir profilde degilim. Muhafazakar ve ataerkil birisiyle yapamam.
35 yaşında yetişkin bir kadınsınız. Erkek arkadaşlarınıza neden böyle bir soru sorma ihtiyacı duydunuz ki. Adamların tepkisi ne oldu ?Cevremde iyi egitimli ve statulu arkadaslarim var (erkek) aslinda onlara sordum once.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?