Evlenmeden once birliktelik hakkinda fikir verir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cinselliğe degil de belki penetrasyon kismina olabilir. Bi fikrim yok belki de oyledir ama duygusal olarak da emin olamiyorum kafamda acikcasi yasama mevzusunda.
Bu çoğu erkeğe korkunç itici gelen bir şey. İki yüzlülük olarak algılanıyor. Yani muhafazakar olmayan bir adam sizinle cinsellik yaşamadan evlenmeye belki, küçük bir ihtimal de olsa razı olabilir. Ama aklı başında, muhafazakar tarafı ağır basmayan bir adam 30 yaşında sürtünelim diyen kadından anında soğur .

Sürtünelim demiyorum, oyle bi uslubum olmadigini acikca anlamissinizdir. Zaten fikir ayriligi olan noktada devam etmeyecegimizi anliyoruz.

Eski erkek arkadasim yurtdisinda yabanci birisiyle uzun yilla yasamis birisiydi. Bu mevzuda cok rahatti ve bana karsi herhangi bir baskisi, elestirisi yoktu. Yurtdisinda kisa sureli de olsa tanistigim bazi erkeklerle bunun muhabbetini yaptigimizda sorun etmeyenlerle karsilastim.

Ama turkiyede bu biraz daha fazla sorun gibi. Tabii benim icin sorun yok, illa nadir de olsa kac milyon insan icinden kendim gibi birisinin erkek versiyonuyla belki zor da olsa karsilasirim diye umuyorum.

İyi de siz kendiniz gibi birini istemiyorsunuz ki sorun da burada. Muhafazakarlık ne demek, en basit tabiriyle bir şeyleri saklamaya, korumaya çalışan demek. E sizde de bu durum yok mu?
Ama siz muhafazakar birini istemiyorum diyorsunuz.

Kimseyi takmayan kafa ister kendine güvenmek ister ekonomik durumun kendine yeterse kendini bilen yaptığın şeylerin sorumluluğu alıp bilerek yaşayabilen bir insansan olabilir şöyleki beraber yaşayıp evlenip birbirini daha iyi tanıdıkları için çok mutlu olanlarda var ilk gördüğü ile evlenip boşananlarda .Yani ne onun ne diğerinin evlilikte bir ömür sureceginin nede her ilişkinin evlilikle sonlanacaginin garantisini kimse veremez.

Ben dini açıdan muhafazakar istemiyorum. Oruç yok, namaz yok vs. Cinsellik mevzusu karsi tarafin muhafazakarligi ile örtüsüyorsa sorun etmem.

Üslup değil ki mesele, eylem…

Yurt dışındakilere değişik geliyordur muhtemelen, bir de bunun tadına bakalım diyorlardır. Türk erkeği bu riyakarlığın farkında olduğu için durduğunuz yerden hoşlanacak saydığınız özelliklerde bir erkeğe denk gelme ihtimaliniz yok.

Ben dini açıdan muhafazakar istemiyorum. Oruç yok, namaz yok vs. Cinsellik mevzusu karsi tarafin muhafazakarligi ile örtüsüyorsa sorun etmem.
Dini açıdan muhafakazar olmayan 35 yasinda bir adam neden liseli gibi iliski yasasin peki?

İyi de dini hassasiyeti yok adamın. Tamam one night da istemiyor. Ama sevdiği kişiyle de bir şeyler yaşamayı ister. Niye beklesin ki? Belli bir yaştan sonra hele, zaman yok ki adamlar da yaşlanıyor.

İyi de dini hassasiyeti yok adamın. Tamam one night da istemiyor. Ama sevdiği kişiyle de bir şeyler yaşamayı ister. Niye beklesin ki? Belli bir yaştan sonra hele, zaman yok ki adamlar da yaşlanıyor.
Tamam beklemesin zaten oylesi beni kabul etsin diye yalvarmiyorum ki.
Sordugum soru belli.

Siz de cevap olarak, bence etmez dersiniz. :) olur biter. Su an kimse kimseye ben neden bekliyorum karsi taraf neden beklemesinin aciklamasini yapsin ki? sorum o degil bile.
Cevresinde ornek olan varsa da anlatir.

İyi Feriha herkese nasıl yorum yapması gerektiğini de sen söyle. 145522 tane Feriha ile konuşmuş ol, olsun bitsin.
Bana çıkışmana gerek yok, saldırgan bir yorum yapmadım. Mantık çerçevesinde yorum yapıyor herkes, tabi kendi mantığı. Katlanamıyorsan forum çok yanlış bir yer olur senin için.
Ayrıca net bir sorun da yok ana içerikte, açık fikirli kadınlardan yorum istemişsin yapıyoruz.

Eşim iyi eğitimli kariyeri özgüven tavan ama evlenmeden önce cinsellik yaşamadık.Çok istedi hatta bi ara ısrarcı da oldu ama ben istemedim.Düğünden sonra oldu bizim.
ama siz muhafazakarsınız
yani buradan yazdılarınızdan belli ki, epey muhfazakar birisiniz

kaldı ki muhfazakar birinden bile aslında erkek tarafı istemiş
ki siz fazla rahat görüşemediğiniz için aileniz izin vermeyeceği için filan evlenmiştiniz öyle değil miydi? "gelsin istesin" demişler sizinkiler resmen. filan.

e bu kız öyle bir hayat anlatmıyor ki

öyle bir hayat anlatsa küçük yerdeyim muhafazakarım vs dese, zaten erkek çevresi de isteklerini az çok tahmin eder

bu kız dominantım, özgür kızım alkol alırım gezerim içerim seks de var ama penetrasyon yo dior
bu biraz zor bir profil..

Bu kişiden kişiye değişen bi durum ama siz muhafazakar değilim dediğiniz için soruyorum neden illa evlilikte olmalı diyorsunuz, duygusal sorumluluk dediğiniz ne yani? Ben de bir kadin olarak evleneceğim erkekle beraber olmadan evlenmem mesela. Ten uyumu denen bir şey var. Belki adamin problemleri var, belki sapık vs vs bi suru dinamik var. Herhangi bir Sürprizle karşılaşmak istemezdim açıkçası. Test sürüşü şart

Karşınıza böyle biri çıkabilir elbette ama çok çok küçük bir ihtimal...
O yaşta evlilik öncesi cinsellik yaşamayan kişi yüksek ihtimalle inancı gereği muhafazakardır.
Muhafazakar olmayan biri kendini sadece o açıdan niye tutsun, problemlidir diye düşünürüm tırsarım şahsen o durumda.

Sanki siz cinsellikten çok duygusal duruma gelemem diyorsunuz. Sanki siz bir ilişkiye hazır değilsiniz.
kanka kanka takılalım muhabbet edelim modunda mısınız acaba?

Cevremde iyi egitimli ve statulu arkadaslarim var (erkek) aslinda onlara sordum once.
35 yaşında yetişkin bir kadınsınız. Erkek arkadaşlarınıza neden böyle bir soru sorma ihtiyacı duydunuz ki. Adamların tepkisi ne oldu ?

Biraz kendimden örnek vericem kendimi gördüm, 27 yaşındayım evliyim şuan. Yurt dışında okudum üç sene ve orda erkek arkadaşlarım oldu. Partiler ortamlar vs. Muhafazakar değilim.alkolüde çok severim.sizin gibi düşündüğüm için bir şey yaşamıyordum ama dini açıdan değil nedenini hala da bilmiyorum çok sevdiğim erkek arkadaşımla dahi yapmadım. Fransızdı yapmadığımı duyunca iğrendi kan falan olur ilk ilişkide benim midem bulanır dedi . Çok incinmiştim o zamanlar çok gençtim ama . Neyse Türkiye’ye dondukten yıllar sonra bir sevgilim oldu ve onunla inanır mısınız yedi aya yakın birleşme olmadan ilişki yaşadık.o da muhafazakar değildi ama cinsellikte kuralları olan bir insandı ve beni saygıyla karşıladı . Nişanlananan kadar boyle devam etti nedeni bilmiyorum ama nişanladıktan sonra kendimi rahat hissettim. Şuan evliyiz zaten .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…