- Konu Sahibi nickimi feriha koydum
-
Bence evlenmeden cinsel ilişkiye girmeyecek kaliteli erkek arayana kadar siz hayata bakış açınızı değiştirseniz daha iyi olacak.ve evlenmeden ilişkiye girmekle sevginin, saygının bir ilgisi yok.onu sen hissedersin, bilirsin zaten.Herkese iyi aksamlar.
Simdi burada olan egitimli ve acik fikirli kadinlarin da fikrini almak istedigim bi konu var.
Cevremde iyi egitimli ve statulu arkadaslarim var (erkek) aslinda onlara sordum once.
Genel olarak arastirmayi, okumayi, gezmeyi seven birisiyim. Kendime gore hobilerim var. Tek basima seyahat ederim, zeki oldugumu dusunuyorum ve soyluyorlar da. Tek basima hayattan keyif almasini bilen eglenceli birisiyim. Aktif giriskenim, yer yer sivri. Fazlasiyla dominant bi karakterim.
Ama evlenmeden once birliktelik yasama konusunda duygusal olarak kendimi hazir ve bunu asabilecek duzeyde gormuyorum. Bunun duygusal sorumlulugunu alacak kapasitede degilim. Belli ölcülerde paylasim yapmaya okey ama fazlasi benim icin agir gelir. Cunku kendimi taniyorum. Muhafazakar sayilmam.(dini sorumluluklarimi yapmiyorum, alkol aliyorum falan filan)
Aslinda bu mevzuya fazla anlam yukledigimden degil sadece kaldiramayabilecegimi bildigimden. Ha simdi diyorlar ki arkadaslarim da, evlenince bosanirsan ne olacak? Bana gore de zaten evlenme seviyesine gelmissem, ruhsal ve mental olarak bircok sinavi basariyla gecmis iliskimiz ve evlilik boyutuna ulasabilecek kadar gelmis derim. Ben boyle bi durumda zaten o duygusal sorumlulugu alabilecek boyuta erismis olurum cunku evlenmeye kolay karar verebilecek birisi degilim. Bunu soyledigimde de mantikli dusunuyorsun dogru diyorlar.
Sözün özü sudur ki; bu erkek arkadaslarim benim dominant ve guclu oldugumu dunya görüsüme uyum saglayacak, egitimli bir erkegin de boyle bi kumara giremeyecegini(birlikte olmadan evlenmek) ancak silik tiplerin bu durumu(birliktelik olmadan evliliği) kabul edebilecegini ve benim de silik tiplerle asla işim olmayacağını söylüyorlar.
Soracagim soru su; iyi egitimli, isi gücü olan kariyerli ve ozguvenli 30+ erkekler birliktelik yasamadan(kastettigim penetrasyon mevzusu) sevgili olmaz mi? Evlenmez mi? Cevrenizde var mi? Dedigim gibi muhafazakar bir profilde degilim. Muhafazakar ve ataerkil birisiyle yapamam.
nasıl geliyor erkek kafasıyla bilemem deÜslup değil ki mesele, eylem…
Yurt dışındakilere değişik geliyordur muhtemelen, bir de bunun tadına bakalım diyorlardır. Türk erkeği bu riyakarlığın farkında olduğu için durduğunuz yerden hoşlanacak saydığınız özelliklerde bir erkeğe denk gelme ihtimaliniz yok.
Biraz kendimden örnek vericem kendimi gördüm, 27 yaşındayım evliyim şuan. Yurt dışında okudum üç sene ve orda erkek arkadaşlarım oldu. Partiler ortamlar vs. Muhafazakar değilim.alkolüde çok severim.sizin gibi düşündüğüm için bir şey yaşamıyordum ama dini açıdan değil nedenini hala da bilmiyorum çok sevdiğim erkek arkadaşımla dahi yapmadım. Fransızdı yapmadığımı duyunca iğrendi kan falan olur ilk ilişkide benim midem bulanır dedi . Çok incinmiştim o zamanlar çok gençtim ama . Neyse Türkiye’ye dondukten yıllar sonra bir sevgilim oldu ve onunla inanır mısınız yedi aya yakın birleşme olmadan ilişki yaşadık.o da muhafazakar değildi ama cinsellikte kuralları olan bir insandı ve beni saygıyla karşıladı . Nişanlananan kadar boyle devam etti nedeni bilmiyorum ama nişanladıktan sonra kendimi rahat hissettim. Şuan evliyiz zaten .
Ne bu duygusallık ? Koskoca kadınsın? Ben en son yoğun duygular hissettiğimde 20 yaşındaydım.ne oluyor kaldıramamak falan komik valla bu yaşta.Herkese iyi aksamlar.
Simdi burada olan egitimli ve acik fikirli kadinlarin da fikrini almak istedigim bi konu var.
Cevremde iyi egitimli ve statulu arkadaslarim var (erkek) aslinda onlara sordum once.
Genel olarak arastirmayi, okumayi, gezmeyi seven birisiyim. Kendime gore hobilerim var. Tek basima seyahat ederim, zeki oldugumu dusunuyorum ve soyluyorlar da. Tek basima hayattan keyif almasini bilen eglenceli birisiyim. Aktif giriskenim, yer yer sivri. Fazlasiyla dominant bi karakterim.
Ama evlenmeden once birliktelik yasama konusunda duygusal olarak kendimi hazir ve bunu asabilecek duzeyde gormuyorum. Bunun duygusal sorumlulugunu alacak kapasitede degilim. Belli ölcülerde paylasim yapmaya okey ama fazlasi benim icin agir gelir. Cunku kendimi taniyorum. Muhafazakar sayilmam.(dini sorumluluklarimi yapmiyorum, alkol aliyorum falan filan)
Aslinda bu mevzuya fazla anlam yukledigimden degil sadece kaldiramayabilecegimi bildigimden. Ha simdi diyorlar ki arkadaslarim da, evlenince bosanirsan ne olacak? Bana gore de zaten evlenme seviyesine gelmissem, ruhsal ve mental olarak bircok sinavi basariyla gecmis iliskimiz ve evlilik boyutuna ulasabilecek kadar gelmis derim. Ben boyle bi durumda zaten o duygusal sorumlulugu alabilecek boyuta erismis olurum cunku evlenmeye kolay karar verebilecek birisi degilim. Bunu soyledigimde de mantikli dusunuyorsun dogru diyorlar.
Sözün özü sudur ki; bu erkek arkadaslarim benim dominant ve guclu oldugumu dunya görüsüme uyum saglayacak, egitimli bir erkegin de boyle bi kumara giremeyecegini(birlikte olmadan evlenmek) ancak silik tiplerin bu durumu(birliktelik olmadan evliliği) kabul edebilecegini ve benim de silik tiplerle asla işim olmayacağını söylüyorlar.
Soracagim soru su; iyi egitimli, isi gücü olan kariyerli ve ozguvenli 30+ erkekler birliktelik yasamadan(kastettigim penetrasyon mevzusu) sevgili olmaz mi? Evlenmez mi? Cevrenizde var mi? Dedigim gibi muhafazakar bir profilde degilim. Muhafazakar ve ataerkil birisiyle yapamam.
Ben değil ailem muhafazakar evet.Israrla beni muhafazakar biri yapmanızı anlamadım.Ailem işi resmiyete dökmek istedi eşim de gereğini yaptı.Konu sahibi iyi eğitimli kariyer sahibi donanımlı erkekler için genel bir soru sorunca ben de bu tarz insanların cinsellik yaşamadan da evlenebileceğini örnek vermek istedim.ama siz muhafazakarsınız
yani buradan yazdılarınızdan belli ki, epey muhfazakar birisiniz
kaldı ki muhfazakar birinden bile aslında erkek tarafı istemiş
ki siz fazla rahat görüşemediğiniz için aileniz izin vermeyeceği için filan evlenmiştiniz öyle değil miydi? "gelsin istesin" demişler sizinkiler resmen. filan.
e bu kız öyle bir hayat anlatmıyor ki
öyle bir hayat anlatsa küçük yerdeyim muhafazakarım vs dese, zaten erkek çevresi de isteklerini az çok tahmin eder
bu kız dominantım, özgür kızım alkol alırım gezerim içerim seks de var ama penetrasyon yo dior
bu biraz zor bir profil..
Ne bu duygusallık ? Koskoca kadınsın? Ben en son yoğun duygular hissettiğimde 20 yaşındaydım.ne oluyor kaldıramamak falan komik valla bu yaşta.
Biz okadar eğlenirdikki inanın onu düşünmezdik. Masaj gecelerimiz vardı beraber duş günlerimiz vs vs gibi . Yüzmeye giderdik . Dediğim gibi yanlış anlaşılmasın ikimizde muhafazakar değiliz ama neden bende bilmiyorum yapamıyordum .Ben inanirim, benim de boyle iliskilerim oldu. Aslinda biraz zor oluyor boyle denk gelmesi oluyor ama :)
Diger uyeler inanir mi bilemedim...
Yanında giyinip soyunamıyorsa herhangi bir cinsel aktivite, sevişme vs yoktur zaten. Burda sorun yok ki.nasıl geliyor erkek kafasıyla bilemem de
benim Sivaslı bir arkadaşım vardı
muhtemelen gerçekten bakire evlendi, eşi alman -ve adam müslüman filan değil hatta adam ateist,
eşinin yannında giyinip soyunamıyordu, bakireliğine %100 emin değilim (çünkü neden sorayım) ama öyle gibi bir vibe almıştım konuşmalarından. bu 15 sene önce
yine bir komşumuz vardı iş arkdaşı bir hollandalıyla yine büyük ihtmalle bakire evlendi - o adam da ateist, kız ilk geceden gebe kaldı bu 20 sene önce
kızlar adamların ülkelere gittiler, kızların yaşlar 26 27 filan adamlar 35 gibiydi
ancak evlenmedne birlikte yaşayacak ortamları filan da yoktu, çok kısa ilişkilerle de evlendiler hızlıca.
kızlar içen gezen hiç bir ibadeti olamayn ama müslüman kızlar.
Türk örnek ben de bilmiyorum.yakın tarihli yabancı örnek de bilmiyorum. bildiklerim baya eski tarhli yukarıdaki gibi.
Yanında giyinip soyunamıyorsa herhangi bir cinsel aktivite, sevişme vs yoktur zaten. Burda sorun yok ki.
Sorun her şeyi yaşayalım zar kalsın evlenelim zar da senin olsun zihniyetine aklı başında bir adamın yanaşmayacak olması.
Yoksa muhafazakar olmayan adamlar bakire kızlarla evlenmez gibi bir iddiam yok.
Anal yapmayi bile kabul edip vajinal seksten mi kaçınıyorsunuz, ben mi yanlis anladim?Zar kalsin ne demek :) her şeyi yaşayalımın içinde anal seks, oral seks vs de var. Ben hepsini açık açık yazmadim bence anlaşılır diye. Bunlar da dahil diye.
Biraz keskin bir şekilde görüşünüzü ifade ediyorsunuz. Fikirlerinizr saygı duyuyorum ama bu kadar keskince olmasına anlam veremedim.
Dediğim gibi her fikre açığım ama uslup bi tık kişisel sınırlarımı rahatsız ediyor.
Yorum yazanlara katılıyorum, sorularınız cevabı kişiden kişiye değişir, tek bir doğru yoktur herkesin kendisine göre doğrusu vardır.Ben
Ben sunu da anliyorum belirli yasa gelmis duzenini kurmus ve oturmus bir erkegin bence cinsellik yasamak istemesi cok normal ve dogal.
Bana bu da cok akisinda olan bi sey geliyor.
Ben de bunu isteyen birisiyim sadece, dedigim gibi bazi seyleri yasiyor olsam da birliktelik kisminin agirligi bana fazla gelir.
Karsi tarafi gercekten sevdigim icin belki cok siradanlasmis olan öpüsmek sarilmak gibi eylemler bile benim icin anlami olan ve ayriliktan sonra yikan seyler.
Digerini kaldiramam gibi :)
İnanın kişisel sınırlarınız en son umurumda olan şey. Ben kendi kişisel sınırlarıma göre hareket eder, yorum yazarım. Ne yaşadığınız, nasıl yaşadığınız da beni ilgilendirmez. Dışardan nasıl görünüyorsunuz betimliyorum sadece.Zar kalsin ne demek :) her şeyi yaşayalımın içinde anal seks, oral seks vs de var. Ben hepsini açık açık yazmadim bence anlaşılır diye. Bunlar da dahil diye.
Biraz keskin bir şekilde görüşünüzü ifade ediyorsunuz. Fikirlerinizr saygı duyuyorum ama bu kadar keskince olmasına anlam veremedim.
Dediğim gibi her fikre açığım ama uslup bi tık kişisel sınırlarımı rahatsız ediyor.
Canımcım bir şeyi merak ettim.Anlattığın profilde birisinin (kendini anlattığın kadarıyla)evlilik öncesi cinselliğe duygusal olarak hazır değilim deme nedeni nedir?Herkese iyi aksamlar.
İnanın kişisel sınırlarınız en son umurumda olan şey. Ben kendi kişisel sınırlarıma göre hareket eder, yorum yazarım.
siz evlenmeden birlikte alkol alıp birlikte tatillere gidiyordunuz yani?Ben değil ailem muhafazakar evet.Israrla beni muhafazakar biri yapmanızı anlamadım.Ailem işi resmiyete dökmek istedi eşim de gereğini yaptı.Konu sahibi iyi eğitimli kariyer sahibi donanımlı erkekler için genel bir soru sorunca ben de bu tarz insanların cinsellik yaşamadan da evlenebileceğini örnek vermek istedim.
yok evlendikten sonra hala eşinin yanında giyinip soyunamıyordu onu diyorum.Yanında giyinip soyunamıyorsa herhangi bir cinsel aktivite, sevişme vs yoktur zaten. Burda sorun yok ki.
Sorun her şeyi yaşayalım zar kalsın evlenelim zar da senin olsun zihniyetine aklı başında bir adamın yanaşmayacak olması.
Yoksa muhafazakar olmayan adamlar bakire kızlarla evlenmez gibi bir iddiam yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?