• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeden önce halasının kızını düşünmüşler

anaksunamoon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2009
516
3
96
42
Diğer
Arkadaşar benim eşimin ailesi tam bir anadolu kültürüyle yaşıyor.Eşim mesleğine başladıktan sonra üniveristede okuyan halasının kızını eşime yakıştırmışlar. kaynanam ve kayınpederim kendi aralarında konuşmuşlar kızın annesi ve babası ne demiş bilmiyorum kız bilmiyor diyorlar ama kesin biliyor sonuçta o zamanlar baya konuşulmuş bu konu. Ben bunu evlenmeden önce eşimden duymuş çok da tepki göstermiştim bizde yok ayıp.Akraba evliliği bir yerde cinayet gibidir.Eşime ben senle ve ailenle anlaşamam demiştim o zaman ama eşimde bana ne o halamı ne de kızını görmeyiz evimize bile gelmezler demişti.Annesi de beni çok istiyordu.Bende bir şekilde razı oldum. Sonra hayat işte.Doğu ya tayin olduk ve evimize ilk o kızı istenen hala geldi.İstenen kız başka bir ilde üni. okuyordu.Karşılaşmamıştım hiç.Kız kardeşi bizim bulunduğumuz ilde okuyordu.O da çok iyi biriydi.Onunla iyi anlaştık. İki sene sonra bulunduğumuz ile mezuniyet için hala ve istenen o kızda geldi.Evime gelmediler ama dışarıda buluştuk.Kız mizacı gereği biraz agresif.Benlede pek konuşmadı.Benle daha çok hala ve mezun olan küçük kızı ilgilendi.Ben istenilen kızı görünce şok oldum çünki bana göre çirkindi.O da tam bir anadolu kızı.Üni. okumuş ama kendini yetiştirememiş.Kıskandığım için böyle düşünmüyorum.Burda okuyan küçük kız güzel ve yetiştirmiş kendini ama bu çok farklı ve küçüğe benzemiyor.Neyse ben de hiç oralı olmadım. Eve gelmeden kendi evlerine gittiler.Aramızda 3 saatlik bir yol var.Zaman zaman kaynanam konusu açıldığında öyle bir konuşuyor ki sanki aklı onda kalmış gibi.Yok o zaman eşime vermek istememişler,eşime yakıştırmamışlar da deyip duruyor alttan alttan hala diş biliyor gibi bir tavrı var yani. Geçenlerde de bu kız eşimi facebook da eklemiş.Ben hiç bişey demedim.Sizce ne yapmalıyım.Eşim köye ne zaman gitse onlara da uğruyor.Sİzce normalmi ?

bizdede asla böle akraba mevzuları söz konusu olmaz helede hala kısı amca kızı gibi bu kadar yakın akrabalıklarda
kızmakta haklısın
sana göürşmeyiz demiş ama her gittiğindede uğuyo diyosun
bide eşinde istemişmi sadece kayınvalidenlerin bi düşüncesimiymiş bu
sonuçta halasıdır görebilir o kıs evdeyken gitmesini istemzdim
ama bi yöndende o kısdan kıskandığını düşünürler onun kinini güttüğünü düşündürür.
görüssen bi türlü görüşmesen bir türlü

Arkadaşar benim eşimin ailesi tam bir anadolu kültürüyle yaşıyor.Eşim mesleğine başladıktan sonra üniveristede okuyan halasının kızını eşime yakıştırmışlar. kaynanam ve kayınpederim kendi aralarında konuşmuşlar kızın annesi ve babası ne demiş bilmiyorum kız bilmiyor diyorlar ama kesin biliyor sonuçta o zamanlar baya konuşulmuş bu konu. Ben bunu evlenmeden önce eşimden duymuş çok da tepki göstermiştim bizde yok ayıp.Akraba evliliği bir yerde cinayet gibidir.Eşime ben senle ve ailenle anlaşamam demiştim o zaman ama eşimde bana ne o halamı ne de kızını görmeyiz evimize bile gelmezler demişti.Annesi de beni çok istiyordu.Bende bir şekilde razı oldum. Sonra hayat işte.Doğu ya tayin olduk ve evimize ilk o kızı istenen hala geldi.İstenen kız başka bir ilde üni. okuyordu.Karşılaşmamıştım hiç.Kız kardeşi bizim bulunduğumuz ilde okuyordu.O da çok iyi biriydi.Onunla iyi anlaştık. İki sene sonra bulunduğumuz ile mezuniyet için hala ve istenen o kızda geldi.Evime gelmediler ama dışarıda buluştuk.Kız mizacı gereği biraz agresif.Benlede pek konuşmadı.Benle daha çok hala ve mezun olan küçük kızı ilgilendi.Ben istenilen kızı görünce şok oldum çünki bana göre çirkindi.O da tam bir anadolu kızı.Üni. okumuş ama kendini yetiştirememiş.Kıskandığım için böyle düşünmüyorum.Burda okuyan küçük kız güzel ve yetiştirmiş kendini ama bu çok farklı ve küçüğe benzemiyor.Neyse ben de hiç oralı olmadım. Eve gelmeden kendi evlerine gittiler.Aramızda 3 saatlik bir yol var.Zaman zaman kaynanam konusu açıldığında öyle bir konuşuyor ki sanki aklı onda kalmış gibi.Yok o zaman eşime vermek istememişler,eşime yakıştırmamışlar da deyip duruyor alttan alttan hala diş biliyor gibi bir tavrı var yani. Geçenlerde de bu kız eşimi facebook da eklemiş.Ben hiç bişey demedim.Sizce ne yapmalıyım.Eşim köye ne zaman gitse onlara da uğruyor.Sİzce normalmi ?

şu anadolu kızı nasıl oluyormuş. çok bir merak ettim. ne gibi farkları oluyor sizden

şu anadolu kızı nasıl oluyormuş. çok bir merak ettim. ne gibi farkları oluyor sizden

sanırım arkadaş Anadolu kızı derken burda küçümsemek amaçlı demiyor Anadolu kızı benim anladığım kadarıyla daha bir gelenek ve göreneklerine bağlı belirli kuralları olan şehir ortamına tam adapte olamamış demek istiyor bana öyle geldi burdan farklı bir anlam çıkartmamak lazım

sanırım arkadaş Anadolu kızı derken burda küçümsemek amaçlı demiyor Anadolu kızı benim anladığım kadarıyla daha bir gelenek ve göreneklerine bağlı belirli kuralları olan şehir ortamına tam adapte olamamış demek istiyor bana öyle geldi burdan farklı bir anlam çıkartmamak lazım

tamam bende kötü amaçlı söylediğini düşünmemiştim. sadece bu lafın ne manaya geldiğini merak ettim.. şehirde yaşayasn değil kasabada yaşayanlara deniyor o zaman.

Offf bazen biz kadınlar "acaba bugün canımı neye sıksam, ne yapsamda zehir etsem bu adama hayatı" diye düşünüyoruz herhalde.

Yahu, eşin seni seçmişmi seçmiş, hem halasının kızıyla aralarında hiçbirşey olmamış bile. sadece anne babalar arasında konuşulmuş. Bu evham niye onu anlamadım.

halasının evine tabiki gidecek, tabiki görüşecek. Niye bu kadar rahatsız oluyorsun.

Bende bir anadolu kadınıyım.:lepi:

benim eşimede halasının kızını düşünmüşler vakti zamanında ama iş bende bitmiş. Bu kadar.Aileler kendi aralarında konuşmuşlar ama çocukların haberi bile yok.

çok abartıyorsun..eşin seninle evlilimi evli gerisi önemli değil..bence kıskanıyorsun ,halası tabiki evine gidecek buna karışmaya hakkınız yok..

Bana da amcamın oğlunu düşünmüş vakti zamanında yengem ve bu fikrini amcama açma gafletinde bulunmuş,amcam zaten sağolsun kötekçi,bi temiz dövmüş yengemi
Bu arada bu olayı eşime anlattım ve ben haaala amca oğlumla görüşüyorum,vay zavallı kocacım:1closedeyes:

kamera nerde-tatlicadiarzu-bu şaka olmalıdelikafadulden
birincisi aileler kendi arasında konuşmuş olmuş bitmiş.sonuçta eşiniz sizi istemişki sizinle evlenmiş.neden hala bu konuyu büyütüp sorun yapıyorsunuz?
ayrıca akraba evliliği cinayet gibidir de ne demek?akraba evliliği yapanlar katilmi yani?devlet bu evliliğe izin veriyorken bu şekilde ahkam kesmeniz hiç uygun olmamış.
bende çok tasvip etmiyorum ama evlenenlerde mevcut.bu o kadarda anormal değil.
ayrıca bana göre çok çirkin sözünüzde tam bir talihsizlik.
güzellik çirkinlik neye göre değişiyor?
siz kendinizi dünya güzelimi sanıyorsunuz kuzumCADIARZU
belki oda sizi görünce şok olmuşturfisfisfis
resmen içten içe kıskanmışsınız bu çok belli.
ayrıca halasının evine gidecek tabiki...karışmaya hakkınız yok.ister evine gider ister dışarda görüşür.
halasınımı silsin eşiniz sizin yüzünüzden.üstelik böylede komik bir sebepten...
gül gibi geçinin gidin işte.eskiye takılıpta huzurunuzu boşuna bozmayın derim ben:delphin:

anadolu kültürü :bbo: anadolu kızı :bbo:
nerde yaşıyoz arizona da mı -tatlicadiarzu- herhalde yani anadolu kültürü olacak. anadolu kızı veya kültürü gibi yaşamak çok mu kötü bişey ben anlamadım şakkıdı
eski eski de kalmıştır. boşver gitsin. seni sevmiş ki seni istemiş.

hay Allahım ya...
kusura bakmayın ama bal gibi kıskanmışsınız o size göre çirkin, Anadolu kızı gibi yaşayan şehire adapte olamamış hala kızını...
değil ailesinin kimi düşündüğü eşimin geçmiş zaman olur ki düşüncelerine zerre kadar takılmam...
atı alan Üsküdar'ı geçti...
yorgan gitti, kavga bitti...

evet normal

akrabası sonuçtazemuszemus

yakıştırmışlar diye halalıktan mı atacak eşin onu:olmaz:

bence bosver. olan olmus bıten bıtmıs. kendını onunla kıyaslama,karsılastırma sakın. gecmıste kalmıs sonucta esın senı secmıs. huzurunu kacırma bosver hersey ınsanlar ıcın. herkesın zamanında kendınce sacma sapan dusuncelere kapıldıgı zamanlar oluyor. bosver be canım yaaa,evlılıgının tadını cıkar esın secımını yapmadımı zaten kaydirigubbakcemile5

halasının kızını dusunmus olabılır ama yuzuk kımın parmagında bı dusunun bakalım...
haticeye değil neticene bakın derim..
akraba sonucta ugracak faceyede ekleyecek.. siz bıraz kıskanclık yapmıssınız bence... hemde gereksız yere..
nasıl yerden yere vursamda kızı alt etsem diye bir gırışimınız var acıkcası...
göçmensiniz sanırım (göçmenlerde akraba evlılıgı olmaz) ..
nerelisiniz bılmıyorum ama '' okusada anadolu kızı ''
edalarında kucumseyıcı tavrınız hiç hoş değil...

esınızın ailesi tam bir anadolu kulturuyle yasıyor dekren ??? pardonda baska neyle yasacaktı.. ?? gecmısıne sahip çıkıyor örf adetklerine saygı duyuyor olması en guzeli bence..

esınızın ailesinde akraba evlılıgı varmıs ama sizde yokmus herkesın kulturu farklıdır an onemlısı bu kultur farklılıgına saygı gostermektır..

Son düzenleme:

Bunu evlenmeden önce biliyordun.....sana bu denli ters gelen aile yapilari gelenek ve görenekleri vardida niye evlendin arkadasim..? Hadi evlendin bir sekilde simdi bunu didiklemek niye?:delphin:

Ben sorununu anlayamiyorum....Esinin halasi ile görüsmesini istemiyorsan söyle esine....zamaninda oda zaten sana görüsmeyiz onlarla diye söz vermis...sözünü tutma zamani geldi iste...:kahve:

Ayrica bu denli cellalleneme gerek yok ki....zaten kiz cok cirkinmis....daha ne be güzelim:delphin:

bi insan bekarken başka bekar insanlara yakıştırırlar düşünebilirlerrr.sonuç olarak seninle evlenmişş eski lafları sözleri dile getirmen gereksiz...o konuda canını sıkmaaa..
amaa anadolu kültürünee laf söyletmem...herkes kendi yetiştigi ortama ayak uydurur o begenmedigin kıs batıda yaşasa oranın kültürüne uyum saglarrr...heryerin kültürü farklııı senin kültürüne uymayan bi kültürü küçük göremessiin..ayrıca çok çirkin demişsin kızaaaaaa evlilik güzellik yada çirkinlikle bitmiyo cnmmmm klasik olcak ama huy güzelligi daha önemli!!!

Yorumlarınızı okuduğumda inanamadım.Canım sıkılmışda konu açmışım :) kusura bakmayın ama çok komiksiniz.O zaman bu siteye niye üye oluyoruz anlamadım ki? Konu açma,yorum yapma sadece yazılanları oku ve acımasızca eleştir.Ben anadolu kültürü derken küçümsemedim.Sonuçta trakya, ege, veya doğu hepsi anadolu değilmi? Benim kastettiğim şu idi. Üniversiteler günümüzde ne öğretir insana sadece kültür veya mesleki dersleri mi? Bu okullarda değişik kültür klüpleri veya sosyal etkinlikler yokmudur? Yani bir lisans mezunu hemde öğretmenlikde okuyorsa en azından lehçesini düzeltmemeli mi? Yarın öbür gün öğrencisinin karşısına çıktığında Türkçe öğretmeni olarak hala lehçelimi konuşacak? Ben Erzurum'da yaşıyorum ve burası hakiki anadolu.ıçinizde kaç kişi Doğuyu görmüştür bilmiyorum ama ben buradan ve buranın insanlarından da çok memnunum.O gün bahsettiğim kişi burasını bile beğenmedi. Neyse lafı uzatmayacağım. Bende biliyorum işin bittiğini.Sadece aileler arasında görüşüldüğünü ancak sizlere fikir sordum.Ben hiç bir zaman konuyla ilgili de eşime sıkıntı vermedim yada kendisini sıkmadım.Şimdiye kadar yaptığı tüm şeylerde özgürdür.Ben böyle davranıyorum sizce normalmi şeklinde sordum ama direk infaz etmişsiniz tşk ederim.Bir daha canımında sıkılıp sizin sitenizde konu yazacağımı sanmıyorum.Sizler de başkalarının cesaret edip açtığı konuları okur yorum yapmaya devam edersiniz.

Back
X