• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeden önce sevgili ile yakınlaşma nasıl olmalı?

aslında onuda kaybetmek istemiyorum tam istediğim gibi birisi

ne kadar yanlış bir düşünce..
sana ters gelen bir olay ve sen sırf karşındakini kaybetmemek için bunu yapmak zorunda hissediyorsun kendini..
şimdiden bu psikolojiye sokmuş yanı seni..
bana göre normal şöyle böyle deyip sonrasında yapmasaydın diyebilecek biri ise ne olacak peki?
psikolojin alt üst..

aslında onuda kaybetmek istemiyorum tam istediğim gibi birisi
İstediğinizi gibi birisini bulmanız iyi bir şey ama asla onu kaybetmemek için istemediğiniz bir şeyi yapmayın; o zaman kaybedersiniz. Sizi seven bir insan sizden istemediğiniz veya size ters gelen bir şeyi yapmanızı sizden istememeli. isterse kaybolsun zaten.

Gerçekten istiyor muyum? diye kendinize sormalısınız. ve asla ama asla karşımdaki erkek istiyor diye istemediğiniz bir şeye izin vermeyin. Karşınızdaki eğer sizi seviyorsa isteklerinize de saygılı olmak zorunda. Değilse sevmiyor demektir net.
Bir şeye zorlamıyor sadece bunun çok ileri gitmeden bişeyler yaşamanın normal olduğunu söyledi

ne kadar yanlış bir düşünce..
sana ters gelen bir olay ve sen sırf karşındakini kaybetmemek için bunu yapmak zorunda hissediyorsun kendini..
şimdiden bu psikolojiye sokmuş yanı seni..
bana göre normal şöyle böyle deyip sonrasında yapmasaydın diyebilecek biri ise ne olacak peki?
psikolojin alt üst..
Zaten istemediğim bir şeye zorlamıyor evlenmek istiyor benimle bu nedenle ufak tefek şeyler yaşamanın yanlış olmadığı görüşünde

Zaten istemediğim bir şeye zorlamıyor evlenmek istiyor benimle bu nedenle ufak tefek şeyler yaşamanın yanlış olmadığı görüşünde

böyle şeyler genelde ufak tefek yaşamakla kalmıyor devamı gelir..
sonrasında da pişmanlık duyabilirsiniz..
senin hayatın söyledim yine söylüyorum ufak/büyük sana yanlış gelen hiç bir şeyi kimse için yapma

Bütün hayatınızı küçücük bir zara mi bağladınız yani ?
Siz= zar mi? Hayır deyin. Yanlış anladın deyin nolur

Herkesin yaşantısı, fikirleri farklıdır. Ben şimdi size desem ki şu kadar ileri gidebilirsin, sizin yasam tarzınızı bilmiyorum ,aile yapınızı bilmiyorum . Ayrılık durumunda vereceğiniz tepkiyi de bilmiyorum. Sizce de biraz avam bi soru değil mi ?

Yani eğer yakınlaşmayacaksak sevişmeyeceksek neden sevgili oluyoruz?
kös kös oturup lak lak yapacaksak zaten orda burda erkek çok otur konuş muhabbet et.
sevgili olmanın sevgilim demenin özelliği ne..
bizim türk kızlarının bu ikili tavrı çok komik hem sevgili olmak hem de sevgili olmanın gereklerini yapmamak istiyorlar.
toplum baskısı sevgiliyle yakınlaşmayı zorlaştırıyor ama sevgili olmayı engellemiyor.
istemiyorsan sevgili olma yani.

Kendine yakıştırdığın herşeyi yap. Birde pişmanlık duyacağın herşeyden uzak dur ve "hayır" kelimesinin kıymetini bil ve ihtiyaç anında kullanmaktan çekinme. Umarım doğru aktarabilmişimdir. Unutma vucudunun ve ruhunun sahibi sensin.

Bu kiaiden kisiye değisir ama bir seyler yasayip ayrildiktan sonra insan ah vah ediyor öpüssen bile. He bu kirlendim olarak değilde iğreniyorsun ben bununla nasil bunlari yasamisim diye

Bunun kararını tek başına veremeyecek, sevişmeyi bir hata, namussuzluk olarak görebilecek, seviştiği insandan ayrılırsa, başka bir erkeğe karşı kendini mahcup hissedebilecek, ha bir de korunma yöntemlerini enikonu bilmeyen insanlar kesinlikle yakınlaşma filan yaşamasın. El ele tutuşmak kafi, arada minik öpücükler de olabilir ama onu bile zorlamaya gerek yok bence.

valla biz eşimle ilk buluştuğum gün sevgili olduk ben yabani yaklaştık sonra ALLAH kerim :confused:

Herkesin doğruları farklı, herkesin kendine göre bir düşüncesi var o yüzden bu sorunuz çok göreceli bir soru. Siz soruyu kendinize sorun yani evlenmeden önce ileri gitsek yaşayacaklarım beni rahatsız eder mi ? Ya da seviştiğim insan bana yanlış yaparsa pişman olur muyum? İleri de keşke yapmasaydım der miyim? Ne kadar ileri gideceksiniz? O olmadı başkasıyla evlendin diyelim saçma sapan zar muhabbetine girecek insanlarla karşılaştığında yaptıklarının karşısında ezilecek misin ? Çok önemli şeyler bunlar kendine sor bu soruyu ve iyi karar ver.

Söyle bırsey anlatayım size belki bir fikir olur kafanızda. Ben jinekolog sekreterliği yaptım daha önce, çok tatlı bir hastamiz vardı kizlik zarı dikimine gelmişti. Hikayesini duyunca çok üzülmüştüm. Yıllar önce biriyle birbirlerini çok seviyorlar, nisanlaniyorlar ve nasılsa evleneceğiz diye beraber oluyorlar, kısa bir süre sonra da çocuk trafik kazasında hayatını kaybediyor. Yıllar sonra kadın birini hayatına alıyor yine evlilik planları adama yaşadıklarını anlatıyor tabi çocuk ben seninle evlenmem deyip terk ediyor. Birkaç sene sonra biri ile evlenmeye karar veriyor ama bırakır gider diye anlatamıyor ve zar dikimi için bize geliyor. Çok üzülmüştüm evet bir hata yapmış ama yıllarına, mutluluğuna mal olmuştu. İyi düşünün....

Back
X