Evlenmeden önce ..?

kalbindESakli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2012
234
0
0
Diğer
Merhaba sizlere bir sorum olacak cevaplarsanz cok sevinirim :)

Evlenmeden önce, düğünden önce ya da nişanlyken "acaba evlenmesem mi, mutlu olurmuyuz, korkuyorum" bu tarz düşünceleriniz, korkulariniz oldu mu???

bu süreçi burada bizimle paylaşırmısınız?

:) tabiki oluyordu zaman zaman. ama genelde tartışmalardan sonra oluyordu bu tarz düşünceler.ama şöyle düşün bak, düşünmek başarmanın yarısıymış.eğer sürekli böyle düşünürsen zaten mutsuz olursun.eğer ortada büyük aşılmayacak sorunlar uyumsuzluklar yoksa ufak tefek şeyler herkeste olur.asıl sorun hiç anlaşmazlık olanlarda zaten. şöyle düşün iki ayrı ortamda doğmuş yetişmiş iki farklı dünya insanı bir sabah bir evde uyanıyr ve yaşamaya çalışıyor.ne kadar sevsen de uyum saglasan da pürüz mutlaka oluyor. bu bir törpülenme aşaması, o da törpüleniyor sen de... zamanla birbirinizin huylarına alışıyorsunuz birbirinizi kabulleniyorsunuz.zaten ne kadar sevgili de olsan görüşsen konuşsan buluşsan da evlenince değişik huyları da cıkıo eşinin bunlar normal. ama fazla takılma bu düşünceye oz aman hiç mutlu olamazsın.mutluluğa odaklan.haaa bi de fazla tozpembe hayaller kurma sevgilinle ya da nişanlınla sorunları konusarak çöz,endişelerini paylaş o da zamanla senin ruh halini anlayarak davranır sana daha az sorun olur...

ben nişanlı değilim ama şu anki erkek arkadaşım olan emin değilim. o evlenmeyi çok istiyor ben de çok istiyorum evlenmeyi. ama onunla istediğimden emin değilim. çok garip değil mi

ben nişanlı değilim ama şu anki erkek arkadaşım olan emin değilim. o evlenmeyi çok istiyor ben de çok istiyorum evlenmeyi. ama onunla istediğimden emin değilim. çok garip değil mi

eee :) başka bi aday mı var ki bitanem onla düşünmüon da kimle düşünüon??? eğer emin değilsen olmaz o iş. bakın ben düştüm şöyle bi hataya asla düşmeyin bekarlar :) size sesleniyorum: asla ve asla ailesinden banane ben herifi alır keyfime bakarım diye düşünmeyin uzakta da olsalaar, ilgisiz de görünseleeerr, sen herifi alınca adam kıymete biniyo. benim kocam cok asidir kim ne demiş hiiç umursamaz evlerimiz cok uzak değil aynı güzergahta oturuyoruz beni tek göndermez onlara,kendi de 2 ya da 3 hafta da bir pazar ancak gider.bensiz de asla gitmez annesigile-aramaz sormaz asla-hastalık falan olmadan da bana arattırmaz.ama ne kadar da biz asırı uc noktalarda yetişmiş iki uc karakterde insandık - uyum sağladık ama ailelerimiz hiç uyumlu değiller.yani adayınız kdar ailesi görgüleri bilgileri de çok önemli.biraz uyumlu olun yoksa cok zor oluyo gerçekten.bi de sunu söyleyim ben sevmeden evlensem asla geçinemezdim mutlu da olamazdım.cok şükür ii kötü uyum sagladık birbirimize muluyuz da allah nazarlardan saklasın.sizler de sakın emin olmadan evlilik düşünmeyin,çok da pembe hayaller kurup hayal kırıklıgı yasamayın...

oluyor canım o korku aslında biz eşimle 5yıl flört döneminden sonra evlendik hatta bu flört yıllarının 2 seneside üniverstde aynı evi paylaştık buna rağman aklıma gelmiyo değildi özelliklede tartışma durumlarımızda ama şimdi 8 yıllık evliyiz ve hergün şükrediyorum iyki onunla evlenmişim .ya tanımadığım biriyle evlenseydim napardım diye düşünürüm hala...

son zamanlarda okadar cok duydum ki bunu ..
insan iste bu evlenecegim adam deyip hic suphesiz, korkusuz nasil adim atabilir bilmiyorum.. bende kendimden supheliyim o konuda hicbir zaman dogru karari verip vermedigimden emin olamazmisim gibi geliyor

Son düzenleme:
ama hiçkimse %100 emin olamaz zaten. emin oldum diyenler de yalan söyler. hayat sürprizlerle dolu ne an ne olacağını kimse bilemez. bakın kendi ailesinden eşinin ailesinden severek evlendiği halde eşinden şikayet eden ne cok kadın var sitede.şikayet edenler kadar da mutluyum diyenler var. bazen görücü usulü olur görmedn tanımadan emin olmadan evlenirsin çok mutlu olursun bazen de yoluna ölürüm,herşeyim,çok eminim dersin ama mutlu olamazsın. bu bir tür kumar kazanmak da var kaybetmek de... ama tabiki iyi ölçüp tartmak gerek herşeyi. sadece severek olmaz, saygı duymak, uyumlu olmak, karşılıklı anlayışlı olmak çok önemli.bolca dua edin rabbim sizlere en doğru yolu gösterir inşallah tez zamanda...

Merhaba sizlere bir sorum olacak cevaplarsanz cok sevinirim :)

Evlenmeden önce, düğünden önce ya da nişanlyken "acaba evlenmesem mi, mutlu olurmuyuz, korkuyorum" bu tarz düşünceleriniz, korkulariniz oldu mu???

bu süreçi burada bizimle paylaşırmısınız?

canım onun sana karşı yaptığı hatalar var ki bence bu yüzden bu şekilde düşünüyorsun. ben de bu yüzden şüpheliyim zaten

Back
X