Evlenmeden önceki/sonraki hayatımızı paylaşalım arkadaşlar.....

umutdeniz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2010
1.905
0
0
Bursa
Arkadaşlar merhaba konuya biraz açıklık getireyim...Öncelikle inş.güzel bir topik olur burası ve bol bol sohbet etmiş oluruz...Amaç tabiki sohbet ve kaynaşma ama konumuz şöyle:Evlenmeden önceki hayatınızda neydiniz nasıldınız nasıl yaşardınız özgür müydünüz???Evlendikten sonra hayatınızda neler değişti nasıl biri oldunuz neler yapıyorsunuz gelin paylaşalım:46::46:

Bir iki örnekle hemen ben başlayayım....

Mesela evlenmeden önce ben bu kadar özgür değildim adam gibi bi yere gidip gelemiyordum gitsem bile eve dönüş saatim belliydi sıkardı bu beniii:20::20:Evlendikten sonra eşimle daha rahatım gece 3 4 kaçta gelirsen gel eve:21::21:

Evlenmeden önce eşimle rahat gezemezdim biri görecek diye ödüm kopardı:9::9:(dedikodu olur diye)
Şimdi kocişimin kolunda daha rahat geziyorum her yerde:21::21:

Evlenmeden önce eşimle kavga edince hemen barışırdım uzarsa ilişkim biter diyee:2::2:Ama şimdi sallamıyorum pek tapusu bende:1::1:bi yere gidemez:21::21:

Bunlar sadece örnek hadi kızlar buyurun sohbete:71::71::71:

Evlenmeden önce bir ailenin sorumluluğu üzerimde değildi, evlendikten sonra büyük sorumluluklar altına girdim.

Evlenmeden önce kışın saat 19.00 yazın da en geç 21.00 oldu mu telefonum susmazdı annem sağolsun, evlendikten sonra böyle bir derdim kalmadı çok şükür, eşimle istediğimiz saatte dönebiliyoruz eve.

Evlenmeden önce annemi pek anlamazdım (ev geçindirme, ev işi, yemek, misafir ağırlama vs. konularında), evlendikten sonra en iyi anladığım insan oldu.

Evlenmeden önce sadece eşim ile bana ait bir dünyada yaşayacağımızı sanırdım, evlendikten sonra böyle olmadığını gördüm

Evlenmeden önce eşimle her buluşmamızda günün sonunda içimiz yana yana birbirimizden ayrılırdık, evlendikten sonra bu sorun ortadan kalktı.

Evlenmeden önce iş+evlilik hayatının birlikte çok kolay yürütüleceğini düşünürdüm, evlendikten sonra böyle olamadığını gördüm.

şimdilik aklıma gelenler :16:

benim herşeyim tam tersi oldu anlaşılan size göre

Evlenmeden önce çok daha rahattım evlendim ailemden çok karışır oldu eşim bide üstüne hamile olduğum için elinde olsa eve hapsetcek

Evlenmeden önce eşimle daha çok gezer birbirimizle doya doya eğlenirdik evlendik iş güç yorgunluk görüşemez olduk

Evlenmeden önce birinin işlerini yapmak neydi bilmezdim şimdi kendimden önce onu düşünüyorum...

Ayyy canım güzel paylaşımlar teşekkür ederim öncelikle...Dediğin gibi gerçekten ev ile iş bir arada yürümüyorrrrr:9:

merhaba cnm

ben evlenmeden önce gayet serbestim yani serbest derken heryere gidip gelebiliyordum ama evlendikten sora 2 saat hesap veriyorum öle çıkıyorum dışırıyaaa:47::47:

evlenmeden önce hiçbişeyle ilgilenmezdim ne yemek ne ütü hep canım annem yapardı ama şimdi ölemi herşey benim üstümde ütü,bulaşık,temizlik :37::37:

evlenmeden önce kısa pardesü ve pantolon giyebiliyodum ama şimdi pantolon ve pardesü yasaaaaakkkkk:50::50: uzun pardesü ve etek giymek zorundayııııııımmmmm:33::33:

benden bu kadar:54::54::54::54:

Evlenmeden önce yine rahattım annem babam sağolsunlar
maaşımı alır bi kısmını anneme verirdim geri kalanını da rahatça harcardım
arkadaşlarımla çok çıkardım sürekli dışardaydım gece 1-2 den önce eve gelmezdim
çünkü annem de babam de hepsini yakından tanır güvenirlerdi...
Kısacası çok güzel bir bekarlık hayatı yaşadım.

Evlendikten sonra ise pek birşey değişmedi:nazar:
çok şükür kayınvalidemlerle aram çok iyi:nazar:allah bozmasın,aynı kendi ailem gibiler,aynı kültürlerin insanlarıyız o yüzden hiç zorluk çekmedim
şimdi işten eve gidiyorum yemeğimi yapıyorum eşim benden 1-2 saat sonra geliyor
haftasonları mutlaka büyük bir temizlik yapıyorum
akşamları da rahat rahat geziyoruz eşimle,arkadaşlara gidiyoruz dışarı çıkıyoruz
eve sabahın 4ünde 5 inde geliyoruz çoğunlukla eşimle cuma c.tesi günleri..
çok şükür böyle devam ediyorum allah bozmasın ama çocuk devreye girerse bir gün değişecek tabi hayatım ister istemez...

benim herşeyim tam tersi oldu anlaşılan size göre

Evlenmeden önce çok daha rahattım evlendim ailemden çok karışır oldu eşim bide üstüne hamile olduğum için elinde olsa eve hapsetcek

Evlenmeden önce eşimle daha çok gezer birbirimizle doya doya eğlenirdik evlendik iş güç yorgunluk görüşemez olduk

Evlenmeden önce birinin işlerini yapmak neydi bilmezdim şimdi kendimden önce onu düşünüyorum...

Sohbetimizin amacı bu canım işte:nazar:Evliliklerin kişiler üzerinde olumlu olumsuz değşiklikleri:14::14:Bebişini allah sana bağışlasın bu arada:emir_bebek:

Ne kadar güzel yazıyorsunuz kızlar ellerinize sağlık:nazar:Burda bunları paylaşarak güzel şeyler öğreneceğiz belkide sorunlarımıza ortak olacağızzz:66:vede mutluluklarımızaaaaa:36::36:

Evlenmeden önce maddi olarak tamam herşeyim vardı ama yinede harcamam tutarlıydı....

Evlendikten sonra dahada elim açıldı daha çok harcama yapıyorummmm:46:

aynen bende öleydim cnm bekarken ne yalan söleyim her istediğim alınmazdı maddi durumdan dolayıı:59::59:
ama evlendikten sorada her istediğim alınıyo her istediğiimi kafama göre alıyorum allah kocişlerimizden razı olsun inş...:69::69::69:

aynen bende öleydim cnm bekarken ne yalan söleyim her istediğim alınmazdı maddi durumdan dolayıı:59::59:
ama evlendikten sorada her istediğim alınıyo her istediğiimi kafama göre alıyorum allah kocişlerimizden razı olsun inş...:69::69::69:

Aminnnn valla evlendik hemen arabamı aldı rahat git gel bi yerlere diyee allah razı olsun aşığım kocama ya(beni kızdırmadığı zamanlar tabiki):1::1:

Evlenmeden önce bir elim yağda bir leim baldaydı :) Sadece haftasonu temizlik yapardım o da anneme cok ısrar edersem. Yemek önüme gelirdi. Elbiselerimi ütülerdi anneciğim. Ama ya simdi :( Hersey bana bakıyor....

Tek zor yanı bu, hem ev hanımlığı hem kariyer cok zor :D

Haklısın umutefe cim anneleri kıymeti sonradan anlaşılıyor...Bende 2 ay önce annemi kaybettim.Daha iyi anlıyorum onu şimdi....:59:

ben bekarken de gezme tozma açısından rahattım ama şimdi çok daha rahatım.
arkadaslarımla artık evime gelip sabahlara kadar oturabiliyoruz.
eşimle seyahatlere cok daha rahat cıkabiliyorum .
kendi zevkine göre dösenmis bir evde yasamak gibisi yok :)
onun dısında olumsuz yanları da var
eskiden işten eve gelirdim elimi yüzümü yıkar
hazır sofraya otururdum annem sofra bile toplatmazdı
evde tek yaptıgım is sabahları yatagımı toplamak ve sadece kendi tabagımı yemekten sonra makineye kaldırmaktı.
camsırlarım temiz,ütülü ohh miss, odam her daim düzenliydi.
annem saolsun prenses gibi yasattı beni
maasım sadece kendime özel harcamalara kullanıyordum
simdi supermarketlere gidiyor paracıklarım
işten eve gel yemek yap sofrayı topla kaldır camasır yıka
ufak tefek süpür sil
(neyse gene Allaha şükürler olsun ki haftada bir yardımcı tutabiliyorum , 2 kişi olunca ev de pek dagılmıyor idare ediyoruz)
eskisi kadar kolay değil ama
güzel olan ne kolay ki zaten diyerek yeni hayatıma alışmaya çalışıyorum.
en çok koyan sadece eşinizle değil ondan cok farklı olabilecegini sonradan fark ettiginiz koskoca bir sülale ile evlenmis olmak .

Canım benim sülaleyle evlenmek demişsin çok haklısın ama bunu bi yolu var eğer fazla karışmasınlar fazla dokunmasınlar diyorsan mesafeli olmakta yarar var şahsen ben öyle yapıyorum merhaba merhaba:34:

ilk sene zor geçer derler ondanmıdır bilmiyorum umarım eskisi gibi oluruz eşimle :14: bu arada teşekkür ederim amiin :49:

İlk sene evliliğe alışma yılı derler genelde eşler tedirgin ve daha çok sahiplenici olurlarmış????:70:

evlenmeden önceki hayatım yine iş,ev işinden ibaretti kendimi bildim bileli annem çalıştığı ve kardeşim olduğu için benim de üzerimde sorumluluklar vardı herşey önüme hazır gelmedi malesef o sebeple yeni hayatımda ev işi ve yemekte zorlanmadım...

yeni hayatımda bana tek zor gelen evde buzdolabında eksilen erzakları takip etmek ve fatura,kredi kartı ödemelerini takip etmek oldu...gerçi faturaların k.kartlarının ödemesini eşim yapıyor ama yinede takip etmek gerekiyor...beni en çok zorlayanlar bunlar...bekarken alışveriş ve ödemelere karışmazdım maaşımın bi kısmını verirdim takibini yapmazdım

Back
X