Evlenmeden önceki/sonraki hayatımızı paylaşalım arkadaşlar.....

evlenmeden önceki hayatım yine iş,ev işinden ibaretti kendimi bildim bileli annem çalıştığı ve kardeşim olduğu için benim de üzerimde sorumluluklar vardı herşey önüme hazır gelmedi malesef o sebeple yeni hayatımda ev işi ve yemekte zorlanmadım...

yeni hayatımda bana tek zor gelen evde buzdolabında eksilen erzakları takip etmek ve fatura,kredi kartı ödemelerini takip etmek oldu...gerçi faturaların k.kartlarının ödemesini eşim yapıyor ama yinede takip etmek gerekiyor...beni en çok zorlayanlar bunlar...bekarken alışveriş ve ödemelere karışmazdım maaşımın bi kısmını verirdim takibini yapmazdım

Bende çok zorlanmadım canım alışıktım aynı senin gibi annem hastaydı(vefat etti)ona ve kardeşime babma bakıyordum değişen bişey olmadıı:44:

Evlenmeden önce annem sağolsun haftasonları işleri bana yaptırırdı,kendi sadece yemek yapardı.
Ben hem çalışıyodum hem ev işi yapıyodum.Gezmeye çıkacağım zaman annem burnumdan getirirdi.
Ayrıca market alışverişi de yapardım çoğu zaman.

Şimdi yine çalışıyorum,ev işi yapıyorum,market alışverişi yapıyorum.Rahatça eşimle gezip tozuyorum.
Annem yine söyleyeceğini söylüyo gerçi ama daha rahatım şu sıralar

Evlenmeden önce annem sağolsun haftasonları işleri bana yaptırırdı,kendi sadece yemek yapardı.
Ben hem çalışıyodum hem ev işi yapıyodum.Gezmeye çıkacağım zaman annem burnumdan getirirdi.
Ayrıca market alışverişi de yapardım çoğu zaman.

Şimdi yine çalışıyorum,ev işi yapıyorum,market alışverişi yapıyorum.Rahatça eşimle gezip tozuyorum.
Annem yine söyleyeceğini söylüyo gerçi ama daha rahatım şu sıralar

Bekarken annen karışmış ama bence evliliğnde çok karıştırma eşin bundan rahatsız olabilir gerçi eşin rahatsız olmasa bile sen kendini iyi hissetmezsin annenle arana seviye koyarsan daha karışmazz:15:

Bende çok zorlanmadım canım alışıktım aynı senin gibi annem hastaydı(vefat etti)ona ve kardeşime babma bakıyordum değişen bişey olmadıı:44:

Başın saolsun tatlım üzüldüm...Allah mekanını cennet etsin anneciğinin onun ömürünü sizlere versin inşallah...:59:

Başın saolsun tatlım üzüldüm...Allah mekanını cennet etsin anneciğinin onun ömürünü sizlere versin inşallah...:59:

Teşekkür ederim canım...İşte hayatın cilveleri bunlarrrr...Zorda olsa alışıyor insan...:59:

merhaba arkadaşlar herkesin hayatı tabiki evlendikten sonra degşiyor.evlilikte iki kısma ayrılıyor çocuklu ve cocuksuz olmak...ben çok aşık olarak 20 yaşımda evlendim.evlenmeden önce okuldu dersane idi öyle geçti hep zaman.ev işi nedir bilmedim mutfaga hiç girmedim ütü çamaşır bulaşık allah razı olsun hepsiyle annem ilgilendi.neyse evlendim kayınvalidem çok iyi bir kadın yemek yapar getirdi yada oraya giderdik istersek çogunlukla dışarda yerdik.tabi iki kişi evde ne iş olcak eve bir süpürge tut makinaya at çamasır bulaşık hadi çık gezmeye.dediginiz gibi saat derdide yok alışveriş yap yemek ye akşam yazları cık mekan yerlere öyle idik.sonrasında hamile olunca biraz daha eve bağlandık.dogum yaptım çocukla daha dışarı çıkamaz hale geldim.bütün işlerim o zaman ortaya cıktı çamasır ütü çogaldı yemek yapmam gerekti.keyfi olarak çıktıgım dışarı mecburiyet oldu market gibi.suanda oğlum 3 yasında ve ben ikinci bebeğime hamileyim dogal olarak yine önümüzdeki 2 yıl kadar daha cok evdeyim.yani insanlae bekarken gercekten cok rahat aslında.tamam aileler kiminde baskıcı kiminde daha serbest ama evlenince o özgürlük yok oluyor zamanla.eger çocuk sahibi degilsek yine hersey güzel yinede istedigin gibi çıkamazsın arkadaslarınla gec saate kadar cafelerde duramazsın kısıtlama oluyor.birde cocugun olursa özlemler baslıyor...yinede evlat başka birşey insan herşeyi feda eder bu yolda.hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin allahım.

merhaba arkadaşlar herkesin hayatı tabiki evlendikten sonra degşiyor.evlilikte iki kısma ayrılıyor çocuklu ve cocuksuz olmak...ben çok aşık olarak 20 yaşımda evlendim.evlenmeden önce okuldu dersane idi öyle geçti hep zaman.ev işi nedir bilmedim mutfaga hiç girmedim ütü çamaşır bulaşık allah razı olsun hepsiyle annem ilgilendi.neyse evlendim kayınvalidem çok iyi bir kadın yemek yapar getirdi yada oraya giderdik istersek çogunlukla dışarda yerdik.tabi iki kişi evde ne iş olcak eve bir süpürge tut makinaya at çamasır bulaşık hadi çık gezmeye.dediginiz gibi saat derdide yok alışveriş yap yemek ye akşam yazları cık mekan yerlere öyle idik.sonrasında hamile olunca biraz daha eve bağlandık.dogum yaptım çocukla daha dışarı çıkamaz hale geldim.bütün işlerim o zaman ortaya cıktı çamasır ütü çogaldı yemek yapmam gerekti.keyfi olarak çıktıgım dışarı mecburiyet oldu market gibi.suanda oğlum 3 yasında ve ben ikinci bebeğime hamileyim dogal olarak yine önümüzdeki 2 yıl kadar daha cok evdeyim.yani insanlae bekarken gercekten cok rahat aslında.tamam aileler kiminde baskıcı kiminde daha serbest ama evlenince o özgürlük yok oluyor zamanla.eger çocuk sahibi degilsek yine hersey güzel yinede istedigin gibi çıkamazsın arkadaslarınla gec saate kadar cafelerde duramazsın kısıtlama oluyor.birde cocugun olursa özlemler baslıyor...yinede evlat başka birşey insan herşeyi feda eder bu yolda.hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin allahım.

Aminnnnnnnnnnnnn ah ah darısı başıma:emir_bebek::emir_bebek:

Ben evlenmeden once evde dogru duzgun bir is yapmazdim... zaten evden uzak okudum...

simdi evliyim.. tamamen kendi duzenimi kurdum... bence bu cok onemli birsey...
calistigim icin evde esim bana cok yardimci.. hersey ortak.. (tabi elinden cok birsey gelmiyor o ayri.. :1::1::1: ben geldigi kadar yaptiriyorum...)

surekli evde is yaptigim soylenemez.. canim istemezse hicbirseye dokunmuyorum.. :1::1::1::1:

evlenmeden once ailemle aksamlari genelde evdeydim... ara ara aksam birseyler yapsak derdim.. ama evlendikten sonra cok yogun bir hayatim oldu.. aksamlari ayaklarimi uzatip oturdugum zaman benim icin en guzel zaman.. :66::66:

Ben çok yoruluyorum evlendikten sonra evde durmaya karar verdim...Yiyip içip gezip eğleniyorum evimede bol bol vakit ayırıyorum çalışmaz zor oluyorrrr:68:

allah eşimden razı olsun bir dediğimi iki etmez bekarkende çok rahattım ama sevdiğim insanla aynı evi paylaşmak ve bebeğimizin oolması çok harika oldu kısacası evlilik bekarlıktan çok daha güzel..

Evlenmeden önce maddi olarak çok rahattım ama dışarı çıkamazdım paralarımıda herkese hedişye alarak harcardım dışarı çıkamadığım için harcayamazdım başka.Bi giydiğimi bidaha giymezdim her istediğimi alırdım...evde işler benimdi annem yemekleri yapardı..
Evlenince eşim git gez istediğin yerlere git evde oturma diyo ama maddi olarak problemim var bu sefer param olmadığı için gidemiyorum eşimlede çokk problemler yaşadık ailesiyle bekarkende kendi abimin eşileri salça oluyodu şimdi eşimin aiiileesi iki hayatta iğrenç yani hep bişeler eksik..Biii orta yollu yaşayamadım...

Arkadaşlar paylaşımlarınız çok güzel hepinize ayrı ayrı teşekkürler:71:Peki hiç evlendikten sonra bıkkınlıkların yada bunaldığınız şeyler hiç olmadı mı:1::1:herkes çok mutlu maşaallah:nazar::nazar:Allah daim etsinnnn:nazar:

Arkadaşlar paylaşımlarınız çok güzel hepinize ayrı ayrı teşekkürler:71:Peki hiç evlendikten sonra bıkkınlıkların yada bunaldığınız şeyler hiç olmadı mı:1::1:herkes çok mutlu maşaallah:nazar::nazar:Allah daim etsinnnn:nazar:

Evet tabi ki oldu öyle zamanlar. Olmayan yoktur sanırım. İlk 1 yıl (evliliğe alışma evresi) çok buhranlı geçmişti. Maddi olarak da manevi olarak da. Maddi olarak çok sıkıntılı günler yaşadık ve bu da ruh halimize ister istemez yansıyordu ama çok şükür geride bıraktık o günleri. Allah kimselere yaşatmasın. Ailemden ayrılmanın verdiği hüzün beni benden almıştı. (Allah'tan aynı şehirdeydik :)) Bekarken eşime kavuşacağım günü iple çekerdim, evlendim ertesi gün annemi, babamı, kardeşimi aramaya başladım. Mideme ağrılar girmişti :1: Ne günlerdi, şimdi aklıma geldikçe gülüyorum :60: Ve evlendikten sonra bir müddet iş bulamamıştım. O dönem de çok sıkıntılıydı benim için. Allah razı olsun eşimden, tüm huysuzluklarıma katlanıyordu. Öyle böyle derken yaza 3 seneyi bitireceğiz inşallah. Zaman geçtikçe insan evliliğin tadını bir başka almaya başlıyor en azından ben öyle.

genel anlamda mutluyum
ama bekarken de cok mutluydum
hep bekar kalabilirmisim koymazmıs gibi geliyor su an :)
bekar arkadaslarıma cok özeniyorum
her ne kadar esim hic bi seye karısmasa da kısıtlanan alanlar oluyor
mesela bir sürü arkadasım yurtdısına doktoraya ya da calısmaya gitti
özeniyorum ben de gitsem 1 2 sene oralarda yasasam ama artık o sansım yok malesef

bir de evlilik nasıl gidiyor sorusundan cok bıktım hayır ne cevap bekliyorlar bilsem
tabi bi de cocuk ne zaman sorusu var :) o bir klasik ne de olsa

ilk baslarda cok aglıodum böle evden ise gelmisim yorgun yemek yapıp bulasık yıkarken filan ama
aalıştım artık o kadar koymuo
ama esim sık sık sehir dısına yurt dısına cıkıo
en son 5 gun annemlerde kaldım gene yokken cok güzel geldi :))

6 yıldır evliyim ben, okulu bitirir bitirmez evlendiğim için bekarken hiç ev işi yapmadım canım annem sağolsun hiç kıyamazdı bize, şimdi eşim ev işlerinde çok yardımcıdır, hatta ben ona yardımcıyım diyebilirim :9: arkadaş çevermiz ortak zaten, çocuk da yok, gezip tozup eğleniyoruz...
Tek alışamadığım akraba misafirler, bekarken de sevmezdim akrabaların eve doluşmalarını, hala da sevmem, arkadaşlarım ailem her gün gelse kalsa memnun olurum ama dayı, teyze, hala v.b. hizmet bekleyenlere sinir oluyorum işte...
Bekarken anneme yemekte yardım eder softa toplanır toplanmaz evde kim var kim yok umursamadan odama kapanırdım ama şimdi yapamıyorum tabi, eşimin ablası amcası yılda birer kez yurt dışından gelir çoluk çocuk bir hafta kalırlar, 6 yıl oldu alışamadım ya :14:

bekarken sevmediğim birçok kişi eve gelirdi.rahatsız olurdum lafları şusu busu,evlenince sadece benim istediğim kişiler benim istediğim zamanda gelebiliyorlar.kafam rahat.

kılık kıyafet ve gezme açısından bekarken de özgürdüm şimdi de.eşim kısıtlamaz ama malum sorumluluklar artıp çocuk da olunca gezmeler azaldı,gezilen yerler değişti.bar yerine parka gidiyoruz mesela.

bekarken cinsel özgürlüğüm yoktu.malum baskılarla büyütülmüştüm bende.ama şimdi sınırsız sex:23::23::86:

bekarken hiç ev işi yapmazdım ama hiç.şimdi titiz,pastalı börekli bir hanım oldum.ama zoruma gitmiyor.yeter ki eşim de yardım etsin,eşek yerine konulmadığımı bileyim.

flört çok daha yıpratıcı oluyor tabi bitecek bitmeyecek.şu oldu bu oldu.evlilikte tapu sende eşin gözünün önünde.daha sakin daha sorunsuz.:68:

evlenmeden bir yıl çalıştım maddi anlamda çokrahattım aileme destek oluyordum her hafta sonu alışverişteydim şimdi ise o zamanlar aldıklarımla idare ediyorum 1 yıl düğün mobilya masrafı 2. yıl öğrenim kredileri 3 ve 4. yıl ev kredisini ödüyoruz. ve böyle de devam edecek. annemin evinde harçlığım bol bir bayramda 3 bayramlık giyebilen maddi imkanlar geniş biriydim yokluk görmedim. şimdi de durum iyi çok şükür ama borçlardan dolayı hep hesaplayarak harcıyorum.
bu beni sıkıyor.
bekar evli iki durumda da gezdim tozdum. ev işleri bekarken de yapardım o nedenle yük gibi gelmiyor eşim de yardımcıdır.
bazen oğlumu bırakıp eşimle vakit geçirmek istiyoruz. yani çocuk öncesi ve sonrasında bi fark oldu hayatımda. oğluşumuz evimizin neşesi ama bazen baş başa kalmak da güzel oluyor.

Evlenmeden önce ev işi yapmaz hatta kahvaltı bile önüme annem tarafından gelirdi
Evlendikten sonra sıkı mı yapmamak açlıktan ölmemek için her sabah bi hışımla kahvaltı hazırlıyorum kendime:68:
Ev işi iş güç hepsi benden sorulur oldu.
Evlenmeden önce eşimin yanında uyuyup herşeyi paylaşmak benim en büyük hayallerimdendi
Şimdi istediğim kadar yanında koynundayım eşimin.
Evlenmeden önce para biriktirme gibi bir sorunum yoktu..
Şimdi ise evi çekip çevirmek para biriktirmek bi ton şeyle uğraşıyorum memnunumda..Say say bitmez aklıma gelenler bunlar:3:

Anlaşılan çoğu arkadaş tembel büyümüş annesi tarafındannnn:60:

Back
X