- 19 Haziran 2025
- 379
- 513
- 18
- Konu Sahibi Berryhibiscus
-
- #21
Benim bildiğim cenaze evine yemek götürülür acılı insanlar uğraştırılmaz, hizmet beklenmez. İnsanların canı burnunda hala yemek mi bekliyorlarBen mantık aramayı bıraktım şahsen
Taziye zaten başlı başına saçmalık olmuş vaziyette
3 gün en az bin kişilik yemek veriliyor
Bu 200 300 bin tutarında bir para cenaze sahibi yemeğin çayın derdine düşüyor
Acısını bile yaşayamıyor
Bu gözler taziyede çayına limon isteyeni gördü
Neyin mantığı arayayım ben şimdi
Öncelikle geçmişi düşünmeyin. Cok iyilerdi kaçırdım falan deyip kendinizi üzmeyin. Nasip olsaydı olurdu . Sonrası için bi sey diyemiyorum . Evlilik çok zor artık. Ve estetik falan da değil mevzu her şey kader bence . Ne çirkin diye tanımlanan kızlar evlendi , eminim siz çok guzelsinizdir ama herkes herkesi begenecek diye bi sey yok .Son olarak evlenmemek dünyanın sonu değil bosverinMerhaba
Yaklaşan 30 yaşımla birlikte içimde bir sorgulama başladı. Eskiden hep yüksek idealler peşindeydim, gözüm hep daha yukarılardaydı. Ama şimdi, o hayalini kurduğum insanlar bir bir evlendi, ben ise yalnız kaldım. Karşıma biri çıkmıyor, çıksa da bir şeyler yolunda gitmiyor. Keşke demenin doğru olmadığını biliyorum, ama üniversitedeyken karşıma çıkan iyi insanları fark etmediğimi şimdi anlıyorum. O zamanlar onları görmezden gelmiştim.
Şu an kendimi çok yalnız hissediyorum. Erkeklerin genelde dış görünüşe odaklandığını düşünüyorum. Daha önce aracı olan birileri vasıtasıyla tanışmalarda fotoğraflar paylaşıldığında beğenilmediğim oldu; bu beni derinden etkiledi ve üzdü. Beğendiğim kişiler beni reddetti, beni beğenenleri ise ben beğenmedim. Bu durum estetik yaptırmayı düşünmeme yol açtı, ama bunun sağlıklı bir karar olup olmadığından emin değilim. Zaten bu düşünce, inandığım değerler ve hassasiyetlerimle de çelişiyor.
Evlilik öncesi ilişki yaşamayı tercih eden biri değilim. Elimden geldiğince değerlerime bağlı kalmaya çalışıyorum. Ama bu hassasiyetlere sahip insanlar genelde erken evleniyor, bu da benim gibi bekleyenler için işleri zorlaştırıyor.
İçimi dökmek için yazdım. Sizin deneyimlerinizi, belki de içimi rahatlatacak düşüncelerinizi duymak isterim.
ne güzel düşünmüşsünüz çok etkiledi bu söylediğiniz beniBen şu "adam kalmadı düzgün erkek kalmadı" genellemelerine de katılmıyorum, hatta tehlikeli de buluyorum, böyle inanarak kısmetimizi kapatıyoruz. İnançlarımız, sözlerimiz hayatımızı o kadar etkiliyor ki...
Evli ve mutlu görünen çok fazla insan var , özellikle de sosyal medyada. Ama işin aslı öyle değil , potansiyel olarak önümüzdeki yıllarda evlilik oranı düşerken , boşanma sayısı artacak. Öngörü evliliklerin yarısının bir şekilde boşanma ile sonuçlanacağı yönünde. Kalan evlilerin bir kısmı da boşanamadığı için ( mali durum, çocuk, gidecek yerinin olmaması, sini inanç gereği gibi..)Evli olup mutlu olanlar da var. Sevmek ve sevilmek bir ihtiyaç bence
Merhaba kitabın adı nedir?Birkaç kitap siparişi vereceğim eğer tavsiye ediyorsanız bunuda ekleyim dedimKonuya cuk oldu bugünkü kitapta yazan. Hayırlısı ve sağlıklısı olsun hakkınızda.
Ve bu yazının altına bende imzamı atarımEvli ve mutlu görünen çok fazla insan var , özellikle de sosyal medyada. Ama işin aslı öyle değil , potansiyel olarak önümüzdeki yıllarda evlilik oranı düşerken , boşanma sayısı artacak. Öngörü evliliklerin yarısının bir şekilde boşanma ile sonuçlanacağı yönünde. Kalan evlilerin bir kısmı da boşanamadığı için ( mali durum, çocuk, gidecek yerinin olmaması, sini inanç gereği gibi..)
Yani boşanma ile sonuçlanmayan , ayrıca süreç boyunca mutlu olduğun bir evlilik yapma olasılığı oldukça düşük.
Şunu dersen yeterki evleneyim, toplum tarafından kabul edilir bir şekilde cinsel ilişkiye girmek istiyorum. O zaman beğenmediğin adamları bir daha değerlendir.
Sevmek , sevilmek ihtiyaç da , evlilikte bunu bulma olasılığın oldukça düşük.
Evliliği çok gözünüzde büyütüyorsunuz gibi geldi, hayırlısı artık. Umarım karşınıza düzgün insanlar çıkar.
Ben de sizin gibi çok takıntılıydım evlilik konusuna Allâh nasip etti otuzuma bir hafta kala evlendim kfkfjf ama daha geç de olabilirdi sonuçta bu nasip işi.Vardır elbet onları tenzih ederim herkes evli ve mutsuz demek istemedimkii. O muhteşem uyumu yakalayabilmek mesele. Evlenmeye,kalbini, ömrünü vermeye hatta ona bir evlat vermeye değer kimse kalmadı
Yok tabi. Ben bununla evleneyim;tıpkı bana benziyor, güldüğüme gülüyor, aynı yöne bakıyoruz,her ama her konuda hemfikiriz,adeta ruh eşim dediğim ve evlendiğim zat anlat anlat bitmeyecek içi dolu fıçıcık olarak döndü banaBen de sizin gibi çok takıntılıydım evlilik konusuna Allâh nasip etti otuzuma bir hafta kala evlendim kfkfjf ama daha geç de olabilirdi sonuçta bu nasip işi.
Ayrıca evet eşimi seviyorum ama evlilik öyle aman aman matah bir şey de değil gerçekten. Öyle hemen evlen baskısı yapanların çoğu da sırf konusmak için konuşuyor lafı ağızlarına tıkamak çok iyi geliyormesela ben evleneli iki yıl olmuş arkamdan çocuk dedikoduları başlamış nyiye olmuyor diye dualar edilmiş çok dert edinilmişim yani bunu hamile kaldıktan sonra öğrendim. Demem o ki her şeye ama her şeye bir kılıf bulacaklar biz dert etmemeyi öğrenicez.
Dipnot muhteşem uyum diye bir şey yok
Iyi de hic yardimci degil yazdiklariniz. Benim bu yazdiklarinizdan tek anladigim bak evlenmeyenler ölünce anca arkadasindan 1 gun toplaniliyor üstüne de bocekler yesin kizligini deniyorGeçende 85 yaşında bir tanıdığım öldü
Hiç evlenmemiş ilişkiside olmamıştı
Taziyesinde şimdi böcekler bozsun kızlığını demiş birileri büyük olay çıktı
Taziye 3 gün olur burada sadece 1 gün toplanıldı
Konunun sizinle alakası yok
Sadece ağzı olan konuşuyor
Sakın insanların dediklerinden etkilenmeyin
İnsanı deli eder bu toplum
Etkilenip yanlış yapmayın
Bir keresinde bir ilahiyatçıya "nasibi tepmek mümkün mü hocam?" diye sormuşlardı. O da tepmek de nasibindir, nasibi illa elde etmek olarak görüyorsan o teptiğin şey tepmen ve senin olmaması dolayısıyla nasibin değildir. Tepme noktasında teptiren kim, o iradeyi göstermene müsaade eden kim bir düşün demişti. Bu cümleler beni ferahlatmıştı belki size de iyi gelir:) Üzülmeyin olmayana da takılmayın, hayırlı olsa olurdu. Kalpleri birbirine ısındıran Allah'tır, şayet iki taraftan biri olumsuzsa bunda bir hayır vardır deyip yoluna bakmak gerekir bence. Dış görünüş önemli tabii fakat yalnızca dış görünüş odaklı olan insanlardan size hayır gelmez. Böyleleri doyumsuz olur, kadın doğum yapsa bir hastalık olsa hemen gözü dışarıya kaçar. Nefsinin kölesi olmayan düzgün insanlar çıksın karşınızaKeşke demenin doğru olmadığını biliyorum, ama üniversitedeyken karşıma çıkan iyi insanları fark etmediğimi şimdi anlıyorum. O zamanlar onları görmezden gelmiştim.
Yani pes . Tam bir toplum özeti olmuş bu olay . O rahmetliyi gençliğinde ve hayattayken zorbaladıkları yetmemiş gibi en sonda ölüsünü de zorbalamışlar ya pes gerçekten inanılmaz çirkin bir laf . O lafı söyleyene o kadar toprak da nasip olmasın inşallah çok sinirlendimGeçende 85 yaşında bir tanıdığım öldü
Hiç evlenmemiş ilişkiside olmamıştı
Taziyesinde şimdi böcekler bozsun kızlığını demiş birileri büyük olay çıktı
Taziye 3 gün olur burada sadece 1 gün toplanıldı
Konunun sizinle alakası yok
Sadece ağzı olan konuşuyor
Sakın insanların dediklerinden etkilenmeyin
İnsanı deli eder bu toplum
Etkilenip yanlış yapmayın
Evlenseniz bu sefer de evlendiğime pişmanım diye konu açardınız belki de. Bence hayatın tadını çıkarın. Dış görünüşünüze etraftan ziyade siz daha çok kafa takıyorsunuz gibi geldi ayrıca.her nasip vaktine esirdir. yaşam düz bir çizgi değildir ki herkes aynı yaşasın. Yanlış bir evlilik yapmaktan kork her gelenle olma zaten. Ama mükemmeli de arama hepimiz insanız dört dörtlük değiliz.
bu insanların mutlu olduklarını sana düşündüren nedir ? insanlar kendilerini tanımadan daha evleniyorlar aslında erken evlilik kötüdür boşanmalar zaten arttı.
kesin evlenirsin iyi birini bulursun diyemem ama bu düşüncelerde sürekli boğulursan duvara toslarsın sırf evlenmek için evlenirsin gibi. sakin ol. için rahat olsun. estetik yaptırmayı düşünmek de ayrı bi saçmalık bu arada yani estetik yaptıranlar hemen ertesi gün evleniyorlar mı sağlıklı düşünmüyorsun bacım.
Siz bu adamla evlenmek istediginize emin misiniz? Yazdiklarinizdan pek istemiyor gibisiniz. Böyle bir omur gecer mi? Ben de bunlari 34 yas muzmin bekar olarak yaziyorum.Bende Senın gibiydim 38 yasındayım daha gecen yıl buldum bu yaz düğünüm var. Ama tabi hiçbişey hayal ettıgım gbı olmadı kendımi çok gec hazır hıssettım ama kabul etsem 22 li yaslarda kısmetlerım coktu evliliğe giden. Ben istemeyince 24 25ten sonra adam akıllı ilişkim olmadı oldu ama hep 1 ay 3 ay annem 6 ayı geç dişimi kırcam diyodu. Terkediliyorduö salak salak kişiler tarafından çünkü aile yapımdan babamın duruşundan benım ılıskıden beklentımden konuşunca pırr kuş gibi uçup gidiyolardı niyetleri evlenmek değil eğlenmekti çünkü. Yani demem o ki çok ugrastım çok bekledım isterdımkı 20 li yaslarımda evlenıp boyum kadar çocuğum mutlu bi yuvam olsaydı yok şans işte güzel olmakta yetmiyor inan bana evlılıgın ve sevılmenın güzellikle akakası olmadıgınıda cok geç öğrendim. Bulduğum kişide benden 4 yaş küçükben hemen çocuk istıyorum o 1 sene sonra diyo tuzu kuru ya ben? bilmiyorki gecen her ay bile benım için çok kıymetlı. Ya çocugum olmazsa diye çok korkuyorum Biraz inat biri sevmedıgım huylarıda çok 1 senedır beraber yasıyoruz bu sebeple evlılıgımızın nasıl gececegını bılıyorum o yüzden çokta göbek atmıyorum güllük gülistsnlık degılız aslında şuan biraz sevgı biraz mahalle baskısı birazda dedıgım gibi yanlız kalmayım bide çocuk isteği. Merak etme içinide karartma ben bu konuda senden daha çok çekmişimdir emin ol be sacma dateler yasadım küfürler ede ede eve dönüp isyan ettıgım çok oldu. Elbet senınde olacak biri ama şu cinsellik olayını bilemem bak burda sana saygı duyuyorum ama bi yandan evlenmedende bazı seylerın gorülmesinden yanayım ya adamın ereksıyon problemı varsa işi sonuca ulastıramazsın çocuk yapamazsın. Ya sende vajinismus varsa! Belki nişanlanınca olabılır
Çok güzel bir pasajmış. Hangi kitaptan?Konuya cuk oldu bugünkü kitapta yazan. Hayırlısı ve sağlıklısı olsun hakkınızda.
Evet, benim de çok hoşuma gitti.Çok güzel bir pasajmış. Hangi kitaptan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?