- 24 Eylül 2010
- 6.165
- 20.171
- 548
- Konu Sahibi Berryhibiscus
-
Bence beklentilerinizi düşürmelisiniz. Biraz da gerçekçi olmak lazım. Bu zamana kadar sizin beğendikleriniz size karşılık vermemişse kendinizin çok üstündeki kişilere bakıyor olabilirsiniz.Merhaba
Yaklaşan 30 yaşımla birlikte içimde bir sorgulama başladı. Eskiden hep yüksek idealler peşindeydim, gözüm hep daha yukarılardaydı. Ama şimdi, o hayalini kurduğum insanlar bir bir evlendi, ben ise yalnız kaldım. Karşıma biri çıkmıyor, çıksa da bir şeyler yolunda gitmiyor. Keşke demenin doğru olmadığını biliyorum, ama üniversitedeyken karşıma çıkan iyi insanları fark etmediğimi şimdi anlıyorum. O zamanlar onları görmezden gelmiştim.
Şu an kendimi çok yalnız hissediyorum. Erkeklerin genelde dış görünüşe odaklandığını düşünüyorum. Daha önce aracı olan birileri vasıtasıyla tanışmalarda fotoğraflar paylaşıldığında beğenilmediğim oldu; bu beni derinden etkiledi ve üzdü. Beğendiğim kişiler beni reddetti, beni beğenenleri ise ben beğenmedim. Bu durum estetik yaptırmayı düşünmeme yol açtı, ama bunun sağlıklı bir karar olup olmadığından emin değilim. Zaten bu düşünce, inandığım değerler ve hassasiyetlerimle de çelişiyor.
Evlilik öncesi ilişki yaşamayı tercih eden biri değilim. Elimden geldiğince değerlerime bağlı kalmaya çalışıyorum. Ama bu hassasiyetlere sahip insanlar genelde erken evleniyor, bu da benim gibi bekleyenler için işleri zorlaştırıyor.
İçimi dökmek için yazdım. Sizin deneyimlerinizi, belki de içimi rahatlatacak düşüncelerinizi duymak isterim.
TeşekkürlerEvet, benim de çok hoşuma gitti.
Kitabın adı “Nigâhdar”.
Ne bileyim çevrenizde hiç mi mutlu evlilikler görmüyorsunuz ;nasıl bu kadar emin ,olumsuz düşünebiliyorsynuz.Evli ve mutlu görünen çok fazla insan var , özellikle de sosyal medyada. Ama işin aslı öyle değil , potansiyel olarak önümüzdeki yıllarda evlilik oranı düşerken , boşanma sayısı artacak. Öngörü evliliklerin yarısının bir şekilde boşanma ile sonuçlanacağı yönünde. Kalan evlilerin bir kısmı da boşanamadığı için ( mali durum, çocuk, gidecek yerinin olmaması, sini inanç gereği gibi..)
Yani boşanma ile sonuçlanmayan , ayrıca süreç boyunca mutlu olduğun bir evlilik yapma olasılığı oldukça düşük.
Şunu dersen yeterki evleneyim, toplum tarafından kabul edilir bir şekilde cinsel ilişkiye girmek istiyorum. O zaman beğenmediğin adamları bir daha değerlendir.
Sevmek , sevilmek ihtiyaç da , evlilikte bunu bulma olasılığın oldukça düşük.
Evliliği çok gözünüzde büyütüyorsunuz gibi geldi, hayırlısı artık. Umarım karşınıza düzgün insanlar çıkar.
Boşanma avukatıyım , çevremdeki sorunlu evliliklerin ayrıntıları bana geliyor o yüzden.Ne bileyim çevrenizde hiç mi mutlu evlilikler görmüyorsunuz ;nasıl bu kadar emin ,olumsuz düşünebiliyorsynuz.
Elbette her şey her zaman her gün dört başı mamur olmaz,hayat bu.Bazen iner ,bazen çıkarsın.Büyük resme baktığında anlaşılır mutluluk.Benim çevremde mutlu evlilikler çok.Bu iki insanın da her istediğinin olduğu anlamına gelmiyor; bazen sen bazen eş ayak uydurmayı, ortak noktada buluşmayı öğreniyorsun.Günün sonunda sımsıkı sarılıp uyuyorsun neticede.
Buna ben de inanıyorum. Çok sosyalleştiğim, güleryüzlü ve pozitif olduğum, giyimime özen gösterdiğim ve makyajsız çıkmadığım bir dönemdi. Beğenmediğim ve beğenilmediğim tanışmalar yaşamıştım ama özgüvenim hep tavandı. Hayatıma biri girmese de olur modundaydım, acaba burada biriyle karşılaşır mıyım merakı asla içimde yoktu.Çekim gücüne çok fazla inanıyorum, o sayede eşimin karşıma çıktığına inanıyorum.
Özellikle eşimle tanışmadan önce enerjim çok yüksekti, spor yaptığım , kendimi önemsediğim, ilişkiye açık olduğum ama illa olsun diye de düşünmediğim bi dönemdeydim. Hayattan keyif almalıyım , saçma insanlardan uzak durmalıyım ve ben en iyisini hak ediyorum düşünceleri hakimdi. Hala da öyle. Bence 30lu yaşların başı gayet güzel bi dönem, illa ki sizin yaşınız da düzgün birileri vardır. Az da olsa vardır.
Esas olan şu ki "düzgün erkek kalmadı" değil,"evlenmeye değer erkek kalmadı" diyoruz."Evlenmeye değer erkek" ne demek? Aile olmanın sorumluluğunu taşıyabilen, kadınına "iyiki seninle evlenmişim,seni tanımışım"dedirten, kök ailesine dahi ezdirmeyen, kadınının mutluluğu amaç edinen,olursa çocuklarına zaman ayırıp sevgisi hudutsuz baba olabilen vs... Uzar gider. Karşılık olarak kadın zaten boş durmaz, kadın aldığının fazlasını vermeyi zaten benimsemiştir. Günümüz şartlarında maalesef erkeklerin çoğunluğu da zaten kendilerini yeterli görmüyor,"evlilik" işin içine girince topuklayanlarmı dersiniz,panikleyip başka kadının yanında soluklayıp ciddiye giden ilişkisinin rotasını değiştiren mi dersiniz... Kısaca" mutlu evlilikler"neredeyse müzede sergilenip koruma altına alınacak kadar az. Üzgünüm Umut aşılamayı kendim ve konu sahibi için çok isterdim,ama kime elini atsan kuruyan,hangi duvara yaslansan altında kalınan dönemdeyiz...Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardir demişler
Gerçekten arıyor musunuz mesela ? Bu önemli . Ben bu erkek kalmadı mevzusuna inanmıyorum, erkekler de en az bizler kadar düzgün kadın kalmadığından şikayetçi düzgün erkekler hala var . Şekilci misiniz mesela biraz şekli kriterleri düşürün şans verin. Yüzde doksan olmasın da yüzde yetmiş beş olsun mesela .Ben kendim düzgün bir kadinsam bana uygun bir erkekte vardır. Deneye yanila bulacaksınız pes etmeyin . Kanada da yaşayan bir PT kadını takip ediyorum uzun süredir ilişki istiyordu son ilişkisi için 12. Randevumda kafama uyan erkeği buldum dedi bunlar ayıp değil gidin görüşün ama erkek kalmadı umutsuzluğu ile değil . Elbet size uygun biri var. Birde spor ve yoga tavsiye ediyorum esnemek kadın bedenindeki enerji akışını inanılmaz değiştiriyor frekansiniz yukseliyor
Böyle erkekler var emin olun . Bu umut aşılama değil . Sadece biraz mesai yapmak ve olmayacağını anlayınca hızlı bir u turn lazım .Esas olan şu ki "düzgün erkek kalmadı" değil,"evlenmeye değer erkek kalmadı" diyoruz."Evlenmeye değer erkek" ne demek? Aile olmanın sorumluluğunu taşıyabilen, kadınına "iyiki seninle evlenmişim,seni tanımışım"dedirten, kök ailesine dahi ezdirmeyen, kadınının mutluluğu amaç edinen,olursa çocuklarına zaman ayırıp sevgisi hudutsuz baba olabilen vs... Uzar gider. Karşılık olarak kadın zaten boş durmaz, kadın aldığının fazlasını vermeyi zaten benimsemiştir. Günümüz şartlarında maalesef erkeklerin çoğunluğu da zaten kendilerini yeterli görmüyor,"evlilik" işin içine girince topuklayanlarmı dersiniz,panikleyip başka kadının yanında soluklayıp ciddiye giden ilişkisinin rotasını değiştiren mi dersiniz... Kısaca" mutlu evlilikler"neredeyse müzede sergilenip koruma altına alınacak kadar az. Üzgünüm Umut aşılamayı kendim ve konu sahibi için çok isterdim,ama kime elini atsan kuruyan,hangi duvara yaslansan altında kalınan dönemdeyiz...
Eskiden de her evlenilen erkek evlenilecek erkek değilmiş ki.yaşı daha büyük olan ninelerimizden, halalarımızdan, teyzelerimizden falan neler neler dinleyerek büyüdük.eee eskiden kadınların kıymeti mi vardı? Ver birine doğurup dursun.dışaridan bakan vayy be 50, 60 yıllık evlilik, 8, 9 çocuk maşallah falan der yani.şimdi olsa o adamların hiçbirini evlenmez mesela, kadınlar da onlarla evlenmeyi kabul etmez.erkek ayrılacak olsa babası höt deyip oturtuyordu, kadinin ailesi kefenle çıkarsın diyordu.20, 30 yıl kadar önce kaç tane sağlıklı ilişkiyle evlenen insan duydunuz? adam içkici de olsa, dayakçı da olsa, sapık da olsa, dolandırıcı da olsa evliydi ve bir sürü çocuğu vardı.bu tarz dönem karşılaştırmaları yapmak çok da isabetli olmuyor bu yüzden.ne zaman çok vardı ki kalmamış olsun?Esas olan şu ki "düzgün erkek kalmadı" değil,"evlenmeye değer erkek kalmadı" diyoruz."Evlenmeye değer erkek" ne demek? Aile olmanın sorumluluğunu taşıyabilen, kadınına "iyiki seninle evlenmişim,seni tanımışım"dedirten, kök ailesine dahi ezdirmeyen, kadınının mutluluğu amaç edinen,olursa çocuklarına zaman ayırıp sevgisi hudutsuz baba olabilen vs... Uzar gider. Karşılık olarak kadın zaten boş durmaz, kadın aldığının fazlasını vermeyi zaten benimsemiştir. Günümüz şartlarında maalesef erkeklerin çoğunluğu da zaten kendilerini yeterli görmüyor,"evlilik" işin içine girince topuklayanlarmı dersiniz,panikleyip başka kadının yanında soluklayıp ciddiye giden ilişkisinin rotasını değiştiren mi dersiniz... Kısaca" mutlu evlilikler"neredeyse müzede sergilenip koruma altına alınacak kadar az. Üzgünüm Umut aşılamayı kendim ve konu sahibi için çok isterdim,ama kime elini atsan kuruyan,hangi duvara yaslansan altında kalınan dönemdeyiz...
Size katılıyorum. Benin anneannem ve dedem 65 yıl evli kaldılar, 5 çocuk , bir kaç doğum sonrası ölen, düşük sayısı bilinmiyor. Dedemin başka kadından 3 çocuğu var, dayak, şiddet, istismar hepsi dolu. Anneannemin boşanma gibi bir seneçeğin varlığı bile olmadı. Bi yazı vardı, boşanma neden artı değil, evlilikler neden hala devam ediyor onu inceleyen.Eskiden de her evlenilen erkek evlenilecek erkek değilmiş ki.yaşı daha büyük olan ninelerimizden, halalarımızdan, teyzelerimizden falan neler neler dinleyerek büyüdük.eee eskiden kadınların kıymeti mi vardı? Ver birine doğurup dursun.dışaridan bakan vayy be 50, 60 yıllık evlilik, 8, 9 çocuk maşallah falan der yani.şimdi olsa o adamların hiçbirini evlenmez mesela, kadınlar da onlarla evlenmeyi kabul etmez.erkek ayrılacak olsa babası höt deyip oturtuyordu, kadinin ailesi kefenle çıkarsın diyordu.20, 30 yıl kadar önce kaç tane sağlıklı ilişkiyle evlenen insan duydunuz? adam içkici de olsa, dayakçı da olsa, sapık da olsa, dolandırıcı da olsa evliydi ve bir sürü çocuğu vardı.bu tarz dönem karşılaştırmaları yapmak çok da isabetli olmuyor bu yüzden.ne zaman çok vardı ki kalmamış olsun?
Kaçarak evlenenler vardıEskiden de her evlenilen erkek evlenilecek erkek değilmiş ki.yaşı daha büyük olan ninelerimizden, halalarımızdan, teyzelerimizden falan neler neler dinleyerek büyüdük.eee eskiden kadınların kıymeti mi vardı? Ver birine doğurup dursun.dışaridan bakan vayy be 50, 60 yıllık evlilik, 8, 9 çocuk maşallah falan der yani.şimdi olsa o adamların hiçbirini evlenmez mesela, kadınlar da onlarla evlenmeyi kabul etmez.erkek ayrılacak olsa babası höt deyip oturtuyordu, kadinin ailesi kefenle çıkarsın diyordu.20, 30 yıl kadar önce kaç tane sağlıklı ilişkiyle evlenen insan duydunuz? adam içkici de olsa, dayakçı da olsa, sapık da olsa, dolandırıcı da olsa evliydi ve bir sürü çocuğu vardı.bu tarz dönem karşılaştırmaları yapmak çok da isabetli olmuyor bu yüzden.ne zaman çok vardı ki kalmamış olsun?
O değil de çocuk o kadar zor birşey ki.Sizin ilişkiniz bunu kaldırmaz.Cocukla başınızı taşlara vurursunuz.Sabiye yazık.Size yazık.Bende Senın gibiydim 38 yasındayım daha gecen yıl buldum bu yaz düğünüm var. Ama tabi hiçbişey hayal ettıgım gbı olmadı kendımi çok gec hazır hıssettım ama kabul etsem 22 li yaslarda kısmetlerım coktu evliliğe giden. Ben istemeyince 24 25ten sonra adam akıllı ilişkim olmadı oldu ama hep 1 ay 3 ay annem 6 ayı geç dişimi kırcam diyodu. Terkediliyorduö salak salak kişiler tarafından çünkü aile yapımdan babamın duruşundan benım ılıskıden beklentımden konuşunca pırr kuş gibi uçup gidiyolardı niyetleri evlenmek değil eğlenmekti çünkü. Yani demem o ki çok ugrastım çok bekledım isterdımkı 20 li yaslarımda evlenıp boyum kadar çocuğum mutlu bi yuvam olsaydı yok şans işte güzel olmakta yetmiyor inan bana evlılıgın ve sevılmenın güzellikle akakası olmadıgınıda cok geç öğrendim. Bulduğum kişide benden 4 yaş küçükben hemen çocuk istıyorum o 1 sene sonra diyo tuzu kuru ya ben? bilmiyorki gecen her ay bile benım için çok kıymetlı. Ya çocugum olmazsa diye çok korkuyorum Biraz inat biri sevmedıgım huylarıda çok 1 senedır beraber yasıyoruz bu sebeple evlılıgımızın nasıl gececegını bılıyorum o yüzden çokta göbek atmıyorum güllük gülistsnlık degılız aslında şuan biraz sevgı biraz mahalle baskısı birazda dedıgım gibi yanlız kalmayım bide çocuk isteği. Merak etme içinide karartma ben bu konuda senden daha çok çekmişimdir emin ol be sacma dateler yasadım küfürler ede ede eve dönüp isyan ettıgım çok oldu. Elbet senınde olacak biri ama şu cinsellik olayını bilemem bak burda sana saygı duyuyorum ama bi yandan evlenmedende bazı seylerın gorülmesinden yanayım ya adamın ereksıyon problemı varsa işi sonuca ulastıramazsın çocuk yapamazsın. Ya sende vajinismus varsa! Belki nişanlanınca olabılır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?