- 12 Temmuz 2006
- 4.934
- 9.492
- 683
- 40
- Konu Sahibi withamelie
-
Biz eşimle evlendiğimizde hem onun hem benim kendi borçlarımız vardı ekstra düğün borçları oldu beş kuruş birikmişimiz yoktu. O borçlar bitti yerine yenileri bile yapıldı iki yılda. Anca çok stresli bir dönem oluyor şimdiki aklım olsa biraz daha beklerdim ki biz nişanlandığımız gün 9. yılımıza girmiştik.Bekleyin biraz daha mesela tabak çanak böyle şeyler için sevgililer günü bayram anneler günü yılbaşı gibi günleri kovalayın baya indirim oluyor kampanyaları falan araştırın zamanla onları alırsınız.Hem daha okulunuz bitmemiş zaten acele etmeyin bi iki yıla yaparsınız düğününüzüErkek arkadaşımla artık bu sevgililik sürecini bırakıp beraberliğimizi resmiyete dökmek istiyoruz. Çünkü uzun yıllardır beraberiz, iş okul askerlik derken hepsi bitti çok şükür. Fakat problem bütçe. Erkek arkadaşım 5 ay önce askerden geldi. Aldığı maaşla birikim yapmak hiç kolay değil. En az 3-4 sene beklemek gerekiyor. Ama ilişki o kadar uzadı ki, bu durum beni rahatsız ediyor. Biz çocukluktan beri beraberiz. Artık bir yuva kurmak istiyoruz. Ailesinin durumu ne yazık ki yok. Ben de okuyorum, son senem. Aldığım parayla anca ayda 1 altın koyabiliyorum kenara.
Babamın benim için 70 bin gibi bir birikimi var. Fakat babama da kıyamıyorum. Adam yaşlı, didindi durdu, emekli..Annemle o parayla öyle güzel yaşarlar ki aslında.. Ki babam karşı tarafın ailesinin durumunun olmadığını, pek yardım edemeyeceklerini duyduğunda kendi birikiminin hepsini bizim için harcar mı o da meçhul. Birikim haricinde de bizim durumumuz çok şükür iyi.
Geçen gün çeyiz için erkek arkadaşımla Paşabahçe, Karaca gibi mağazalara bakındık. Mobilyalara göz gezdirdik daha sonra. “Şuna bayıldım” dediğim her şey o kadar pahalı çıktı ki:) Nereden başlamalıyız, nasıl başlamalıyız? Erkek tarafı kız tarafı diye ayırmalı mı? Annem bütün çeyiz, mutfak, oturma grubu, halılar, perdeler, süpürge vs bizden diyor. Bir de erkek tarafından bilezik vs kaç tane isteniyor? Bana kalsa asla bir şey istemeyeceğim. Ama annem illa bir şeyler takmaları gerek diyor. Önerileriniz, tavsiyeleriniz, tecrübeleriniz benim için çok çok önemli. Çok teşekkür ederim şimdiden.
Biz de eşimle evlenirken tüm eşyaları yeni mezun halimizle almıştık. Paramız çok azdı. Biz şöyle yaptık size de fikir olsun :) isteme ve düğün agustos, eylül ayında yapılacaktı. Biz ocak ayında istanbulda mobilyacıların olduğu çarşılara gittik, en son eskidiji denilen yerde istedigimiz ve uygun fiyatlı mobilyalar için anlaştık. Aynı mobilyacinin beyaz esya satan kisimi da vardi oradan da onlar için anlaştık ve düğüne kadar %80 odedik. Düğünde takilan takılarla da hepsini ödeyip eşyalarımızı getirttik.İlk üniversitem bittiginde kısa da olsa calisma hayatim oldu. Bir ara da hem calisip hem okudum..Simdi 26 yasindayim. 3-4 sene beklesem yas 30.. 20li yaslarda anne olmayi cok cok isterim..Bir de iliski o kadar uzadi ki:)) Kafam cok karisik.. Cok tesekkür ederim yorumun icin:)
Kesinlikle bende dediğiniz gibi istiyorum. Özellikle nikah daha sonra yakınlarımızla güzel bir yemek gibi. Evde de, eşyada da, kıyafette de sadeliği çok ama çok seviyorum. Ama erkek arkadaşımın ailesi düğün olmasını çok istiyor. Yeterli bütçe var mı hayır.. Çok doğru ve güzel şeyler yazmışsınız gerçekten, çok teşekkür ederim. Bir yerden başlayalım diyoruz. Çeyizim sıfır şuan :) Bir baktım 84 parça çatal bıçak, bilmemkaç tane tabak.. çok geri kalmışım. Çok gereksiz değil mi yoksa bana mı öyle geliyor?:)
Biz 2018'in ilk yarısını bitirdik aslındaArkadaslar sene olmus 2017 görmüyor musunuz acılan konulari burada kaynanam altinlarimi aldi esim altinlarimi borca verdi esimin ailesi altinlarimi aldi,istediğim gelinliği giyemedim,evimin esya borcu var bilezik sattım.
Konu sahibinin babasi 70 bin gibi bir rakamı zaten kızına ayırmış
Bende zaten o kadar tutmaz ben yeni evliyim o paradan harca diyorum zaten daha ise girememis erkek tarafının durumu yok diyor. Neden icinde kalsın
Neden yeni bir hayata baslarken,farkli bir hayata baslarken eksik yarım tatsiz tuzsuz başlasın?
Evlilik bu degil diyorsunuz görmüyor musunuz kadinlar yeterince magdur ediliyor her anlamda
Daha gecen gun bir konu vardi kredi çektik altin sattık ama evi kaynimin ustune yaptilar diye..
Lutfen biraz mantikli düşünelim
Ticaret olayi degil bu erkekler nasil ucuza kapatalim diye dusunuyorlar
Simdi konu sahibi deseki benim bekar evimde bir koltuk var yepyeni onu yeni evimize koyalim ne dicek tamam askim peki direk hoop atlar
Ben arkadasa bunu soyluyorum
Gencecik bir insan ve evlencek ben ona cocugu zora sok borca sok falan demiyorum su kadar bilezik su kadar esya iste demiyorum evin tam olsun ama yemekli nisan islerine kalkisma diyorum
Bunda ne var Allah aşkına?
Ne güzel adetmiş o öyle ya..sizin gelinler ne şansli..bizde adet boyle kizlar erkege ev verilir. gelin kiraya gonderilmez.
Mudo çok ama çok gereksiz pahalı bir yer asla bakma.Ayy ne güzel yazmışsın ya, çok teşekkür ederim :) Gerçekten bana kalsa altın takı falan hiç istemem. Annemde senin gibi düşünüyor. Mobilya için biz zirveden başladık sanırım bakmaya :) Mudo home mesela, bayılıyorum çoğu eşyaya oradaki. Ama bir minik dolap dahi 2500 civarıydı. İmkan asla yok zaten. İnşallah sorunsuz hallederiz bu işleri. Tekrar teşekkür ederim, ve listeyi özelden atarsan da çok çok mutlu olurum:)))
Düğün istiyorlarsa yapsınlar.yapacak durumları yoksa da hiç lafını yapmasınlar. Burda daha önce de okumuştuk düğün diye tutturup bütün masrafı oğluna yükleyen aile.Kesinlikle bende dediğiniz gibi istiyorum. Özellikle nikah daha sonra yakınlarımızla güzel bir yemek gibi. Evde de, eşyada da, kıyafette de sadeliği çok ama çok seviyorum. Ama erkek arkadaşımın ailesi düğün olmasını çok istiyor. Yeterli bütçe var mı hayır.. Çok doğru ve güzel şeyler yazmışsınız gerçekten, çok teşekkür ederim. Bir yerden başlayalım diyoruz. Çeyizim sıfır şuan :) Bir baktım 84 parça çatal bıçak, bilmemkaç tane tabak.. çok geri kalmışım. Çok gereksiz değil mi yoksa bana mı öyle geliyor?:)
İstemedik ve aptal yerine konduk. Sonrasında incecik bir set için yalvarttılar onu bile yapmayacaklardı. Eşimle ben hep arada kaldık.Evlenmek pahali sonrasi daha pahali:))
Bise istemek kiminde ayip kimide liste yapip veriyo gibi isteklerini siraliyolar. Istemezsen aptal yerine koyarlar.. istersen utanmaz olursun. Bu isin ortasi yok. Adetleriniz neyse onu yapin bence..
Liste yapsaydin boyle olmazdi:)İstemedik ve aptal yerine konduk. Sonrasında incecik bir set için yalvarttılar onu bile yapmayacaklardı. Eşimle ben hep arada kaldık.
Zor işler kırmadan kırılmadan halledin. Aileleri karıştırmamak en iyisi ama konu sahibi sizin yaşınız genç ve tek başınıza zorlanırsınız, biz yaklaşık bir yıldır evliyiz kazandıklarımız mobilya taksitlerine ve düğün öncesi yaptığımız borçlara gidiyor. Ama mutluyuz şükür.
O zaman kıymetli olurduk tabiListe yapsaydin boyle olmazdi:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?