- 16 Ekim 2017
- 698
- 889
- 33
- Konu Sahibi withamelie
-
sizin yorumlarınızı okudukça şaştıkça şaşıyorum evlilik anlayışınız çok tuhaf sanki ticaret gibi. eşinize saf salak diye neden hitap ediyorsunuz .Adamcağız sizle evlenmekle hayatının hatasını yapmış bence .silkelenin ve bir an önce kendinize gelin
Yirmi altı yaşına kadar 3 çocuk doğurdum ,birini kaybettim .ailelerimizin durumu iyi olmasına rağmen yardım kabul etmediğimiz için İlk yılımız çok berbattı . Eşim üniversitede öğrenciydi ,okuldan gelip ise gidiyordu .asgari ücretin yarısını alıyordu . Babam durumu öğrenince bana ısrarla para gönderdi hep geri çevirdim .sonrasında kabul etmek zorunda kaldım çünkü gerçekten berbat durumdaydik ve standartlarimiz aşırı düşmüştü. Yaşlar da 20 hee :) bi gayret savaştık ,o kabus yılı bitirdik sonrasında eşim iyi bir maaşla mesleğini yapmaya başladı .sıkıntı biter mi ? Çocuklar doğmaya başladı :) arkası kesilmedi ,en son 3te zor dur dedim :) o zamana kadar maddisi bitti bir sürü manevi sorunu eklendi .özellikle sağlıkla ilgili problemler .ben yine yenilmedim üniversiteye başladım .bebeğim de 3 aylikti .şuan 30 yaşındayım .bu 10 yıl hayatıma getirdiği kadar götürdü de ..kayıplarım zaten dehşet ötesi ..yaşamış biri olarak diyorum ki 30 bile çok erken .bana kalsa şuan nisanlanirdim diyorum eşime :) Ee çocuklarımız diyip surat asiyor. Sanki 30 dan sonra çocuk sahibi olanları lanetliyorlar. Çok acele ettik ,çok mücadele verdik .sonucu iyi mi oldu ,evet ama yine de okadar zorluğu çekene kadar aklı başında yetişkinler olarak evlenmeyi tercih ederdim .yirmi yaşında çocuklardık ,resmen birbirimizi büyüttük .Bende size katılıyorum sırf 30 olmadan anne olmak adına o yükün altına girmek bana saçma geliyor. Evlılık oldıktan sonrafa masraf + ileride çocuk masrafı vs derken büyük bir boğaz darlığı oluyor uzun seneler çıkıp flort etmek bir yere kadar o konuda haklısınız keza uzun yıllar çıkıp evlenenlerin sonrasında ömrünün kısa oldugunu hepimiz biliyoruz ama bu zamanda maddiyatta önemli :/ iki gönül bir araya gelince samanlık seyran olur mu? Oda tartısılır
hadi kendi evlilik anlayışı bu onu anladık diyelim de bir de her evlenecek üyeye tavsiyelerde bulunuyor kocana acıma erkek tarafına acıma herşeyi iste yaptır diye .Ha bu akıllara göre inanan kızlarımız olacak evlilikleri ilişkileri hırs yüzünden zarar görecek korkarımBen de şimdi o yorumları okuyordum ağzım açık. Şaştım kaldım. Evlilik bu değil ama neyse, herkesin görüşü farklı.
Mutfak takimlari ne kadar tutuyor listeyi bana da atabilir misiniz :) yakin zmanda bi evliklik vs. yok ama hic ceyizim yok. Bi yerden baslamam gerekirse fikir olsun diye istedimAileleri işin içine çok sokmamaniz nacizane tavsiyem.
Daha sonra pek cok problem ortaya çıkabilir demiyorum bakın yuzde 100 cikar
Magaza gezdiginizde begendiginiz herseyi alin içinizde kalmasın yoksa mutsuz olursunuz
Samanlık seyranlikta olmaz
Madem babaniz sizin icin para biriktirmis o 70 bin in sadece 20 bin ine ihtiyacınız var kız tarafı olarak
Nişan ve kına kiza ait biliyorsunuz
Yatak odasi ve mutfak esyalari da kiza aittir bizim adetlerde
5 bin liraya pek ala guzel bir yatak odasi alırsınız
Mutfak esyalarinin fiyat listesi duruyor bende ben yeni evliyim isterseniz ozelden yollayabilirim.
Hali perde hepsini erkek alcak oturma grubu ve beyaz esyalari da erkek alacak
Bilezik sayisina gelince de ailelerin durumuna bağlı benim ailem hicbirsey soylemedi bizde ayıptır boyle seyleri konusmak ama onlar ustune duseni yaptilar zaten altin olarak
Asla altin konusunda taviz vermeyin ben vermedim mesela hatta suan ev alıcak eşim yapmaciktan yardim lazim mi askim para olarak dedim cok hosuna gitti salağın ciddiye aldi
Ama etmicem banane mesela altinlar kotu gun icindir.gitsin kredi ceksin.
Evinizi mumkun mertebe eksizsiz tamamlayın
Düğün yapcaksaniz kesinlikle icinize sinen bir gelinlik olmali taviz vermeyin
Taviz tavizi doğurur
Bir kez evleniyorsunuz
Hersey muhtesem olmali
Olamiyorsa muhtesem e yakin olmalı
O karaca da begendiginiz yemek takımı var diyelim onu mustakbel esiniz alsın
Sizde 6 kisilik olanlari alin onlar daha ucuz hem
Ben hiçbirşey istemiyorum diye koseye cekilirseniz yapmazlar her 2 ailede
Uyanik olun
Allah mutlulugunuzu daim etsin
Hersey hallolur
Ailenizin büyüğü sizseniz babama kıyamıyorum diye düşünüyor olabilirsiniz ama sizden sonraki kardes o parayi yiyebilir
Yemeyenin malini yerler
Babanizdan alin o paranin 1 kismi yetecek size zaten 70 binin hepsine ihtiyaciniz yok
Evlilik için acele etmeyin,maddi olarakta asla karşı taraftan fazla maddi külfetin altına girmeyin.Çünkü kızlarımızın yaptığı ennn büyük hata,timsah gözyaşı dökerek acıdıkları eş adaylarının her dediğini kabul etmek,isteklerinden vazgeçmek,düğün borcunun yarısını kendi ailelerine ödetip diğer kalanını kendi ve düğün takılarıyla ödemek.Hayatımda asla mantık ve matematik hesabı yapamadığım konu bu,tüm büyük küçük ve beyaz eşyaydı,çeyizdi kız tarafı alıp öderken, erkek tarafı neden düğün parasıyla borcu öder ve o takıların üzerine konup oğluna borcu postalar.
Yani kızlarımız gelin olmayıp dünya masrafla koca alıyor ve promosyon olarak kaynana,elti,görümce hediye yanında.
Otuz yaşından önce bırak evlilik fikrini,hayatını yaşa.
Beyaz gelinlikle bitmiyor o pembe hayaller.
Atarim size de tabiki ozel.mesajla arkadasa atmıştım kopyalayim size deMutfak takimlari ne kadar tutuyor listeyi bana da atabilir misiniz :) yakin zmanda bi evliklik vs. yok ama hic ceyizim yok. Bi yerden baslamam gerekirse fikir olsun diye istedim
Haram para ??Gerçekten çok korkunc düşünüyorsunuz. Bu nasıl bi şey diye hayretler içinde okudum. Her şey eksiksiz olunca evin, Evlenince amaçları ne olacak bu çiftlerin. Eşini kendini sıkıntıya sokacağına bi oturma odası bi yatak odası döşesinler. Sonra Allah gücü kuvvet verdikçe çalışırlar en beğendiklerini alırlar. Yeni çalışmayan başlamış oğlan. Niye pahalı yemek takımını oğlan alacakta kız da altı kişilik bi yemek takımı alacak ucuzundan. Aşık olduğunuz insana ben kadar acımasız davranıyorsunuz. Ev alacakmış eşiniz. Kredi çekip haram parayla yuva kuracağınıza onun stresini çekeceğinize altınlarını verin. Boşa atmayacak adam ev alacak yabi yatırım. Bu da kötü gün sayılır. Arkasında kardeşi varsa babası onu da düşünüyordur. Ne demek ya kardeşin varsa düşünmem yemeyenib malını yerler
Niye ki o da bana bazen askim neden bu kadar gerizekalisin der mesela agiz aliskanligi hakaret amaclı degil bu .istiyorsaniz birde ondan dinleyin hayatinin aşkı ni mi bulmus hatasını mi yapmis ne alaka ticaretle evlilik anlayışımda kadin ve erkegin para konularinda yüz-göz olmamas8 gerektiği var ondan boyle konusuyorumsizin yorumlarınızı okudukça şaştıkça şaşıyorum evlilik anlayışınız çok tuhaf sanki ticaret gibi. eşinize saf salak diye neden hitap ediyorsunuz .Adamcağız sizle evlenmekle hayatının hatasını yapmış bence .silkelenin ve bir an önce kendinize gelin
Arkadaslar sene olmus 2017 görmüyor musunuz acılan konulari burada kaynanam altinlarimi aldi esim altinlarimi borca verdi esimin ailesi altinlarimi aldi,istediğim gelinliği giyemedim,evimin esya borcu var bilezik sattım.hadi kendi evlilik anlayışı bu onu anladık diyelim de bir de her evlenecek üyeye tavsiyelerde bulunuyor kocana acıma erkek tarafına acıma herşeyi iste yaptır diye .Ha bu akıllara göre inanan kızlarımız olacak evlilikleri ilişkileri hırs yüzünden zarar görecek korkarım
Daha okulunuz bile bitmemiş, eliniz ekmek tutmuyor, ne aceleniz var anlamadım. Benim gözümde çocukluk aşkının hiçbir ağırlığı yoktur. Çocuksun, olgunlaşmamışsın, ayakların yere sağlam basmıyor, ne ilişkisi yav... Yani deseniz ki yaşım 22, bu adamla 12 senedir birlikteyim... "Ooo ne temelli, sağlam ilişkiymiş bu" demem. Daha hayata atılmamışsınız, insan tanımamışsınız, kendi durumunuzu çok ulu bir şey sanıyorsunuz toyluktan.
Her neyse.
Evet, evlilik pahalıdır. Anneyi babayı bırak. Sen yetişkin biriysen, kendi evini kuracak güce sahip olmalısın. O güce kavuşunca evlenirsin. Koca koca insanların anne baba parasıyla evlenmesini, ev kurmasını anlamıyorum.
Altına, bileziğe gelince... Bana göre kimseden bir şey istenmez. Verirlerse gönülden kopmuştur, vermezlerse de ayıp etmiş olmazlar. Kimseye değil, kendi kendinize güvenin evlenirken.
Erkek arkadaşımla artık bu sevgililik sürecini bırakıp beraberliğimizi resmiyete dökmek istiyoruz. Çünkü uzun yıllardır beraberiz, iş okul askerlik derken hepsi bitti çok şükür. Fakat problem bütçe. Erkek arkadaşım 5 ay önce askerden geldi. Aldığı maaşla birikim yapmak hiç kolay değil. En az 3-4 sene beklemek gerekiyor. Ama ilişki o kadar uzadı ki, bu durum beni rahatsız ediyor. Biz çocukluktan beri beraberiz. Artık bir yuva kurmak istiyoruz. Ailesinin durumu ne yazık ki yok. Ben de okuyorum, son senem. Aldığım parayla anca ayda 1 altın koyabiliyorum kenara.
Babamın benim için 70 bin gibi bir birikimi var. Fakat babama da kıyamıyorum. Adam yaşlı, didindi durdu, emekli..Annemle o parayla öyle güzel yaşarlar ki aslında.. Ki babam karşı tarafın ailesinin durumunun olmadığını, pek yardım edemeyeceklerini duyduğunda kendi birikiminin hepsini bizim için harcar mı o da meçhul. Birikim haricinde de bizim durumumuz çok şükür iyi.
Geçen gün çeyiz için erkek arkadaşımla Paşabahçe, Karaca gibi mağazalara bakındık. Mobilyalara göz gezdirdik daha sonra. “Şuna bayıldım” dediğim her şey o kadar pahalı çıktı ki:) Nereden başlamalıyız, nasıl başlamalıyız? Erkek tarafı kız tarafı diye ayırmalı mı? Annem bütün çeyiz, mutfak, oturma grubu, halılar, perdeler, süpürge vs bizden diyor. Bir de erkek tarafından bilezik vs kaç tane isteniyor? Bana kalsa asla bir şey istemeyeceğim. Ama annem illa bir şeyler takmaları gerek diyor. Önerileriniz, tavsiyeleriniz, tecrübeleriniz benim için çok çok önemli. Çok teşekkür ederim şimdiden.
Ordan baktım gecen yılda benim düğünüm.hallettik bir sekilde sagolun :)Gelinlik için mimar kemalettinde pasajlara girin. Zaten gazideki dükkanlar bile kendi yetiştiremediklerini oralara yaptırıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?