Evlenmek bu kadar pahalı mı?

Nohut oda bakla sofa derler. Huzurun olsun yeter ki! Eşya dediğin zamanla da alınır. Nasıl olsa sen de işe gireceksin. Kız tarafı oğlan tarafı diye bişey yok anladığım kadarıyla, onun ailesinin durumu yerinde değilse onlardan bir şey gelmeyecek. senin ailen gönlünden geldiği kadarını yapar. Olana şükredersin olmayana sabredersin. Düğün de yapma ne gereği var, hiçbir borcu olmadığı halde sevgilin kendini geçindiremiyorsa ileride geçim derdi düğün borcu derken evinin içinde huzur kalmaz. Bir nikah bir gelinlik yeter. Yok gözümde kalmasın dersen, işe girmeyi bekle 1 yıl birlikte biriktirip sonra evlenin. Ama benden size tavsiye iş bulmadan, borçla, ondan bundan gelecek diye sakın evlenmeyin. Allah şimdiden mutlu etsin sizi

Ben de şimdi o yorumları okuyordum ağzım açık. Şaştım kaldım. Evlilik bu değil ama neyse, herkesin görüşü farklı.

Yirmi altı yaşına kadar 3 çocuk doğurdum ,birini kaybettim .ailelerimizin durumu iyi olmasına rağmen yardım kabul etmediğimiz için İlk yılımız çok berbattı . Eşim üniversitede öğrenciydi ,okuldan gelip ise gidiyordu .asgari ücretin yarısını alıyordu . Babam durumu öğrenince bana ısrarla para gönderdi hep geri çevirdim .sonrasında kabul etmek zorunda kaldım çünkü gerçekten berbat durumdaydik ve standartlarimiz aşırı düşmüştü. Yaşlar da 20 hee :) bi gayret savaştık ,o kabus yılı bitirdik sonrasında eşim iyi bir maaşla mesleğini yapmaya başladı .sıkıntı biter mi ? Çocuklar doğmaya başladı :) arkası kesilmedi ,en son 3te zor dur dedim :) o zamana kadar maddisi bitti bir sürü manevi sorunu eklendi .özellikle sağlıkla ilgili problemler .ben yine yenilmedim üniversiteye başladım .bebeğim de 3 aylikti .şuan 30 yaşındayım .bu 10 yıl hayatıma getirdiği kadar götürdü de ..kayıplarım zaten dehşet ötesi ..yaşamış biri olarak diyorum ki 30 bile çok erken .bana kalsa şuan nisanlanirdim diyorum eşime :) Ee çocuklarımız diyip surat asiyor. Sanki 30 dan sonra çocuk sahibi olanları lanetliyorlar. Çok acele ettik ,çok mücadele verdik .sonucu iyi mi oldu ,evet ama yine de okadar zorluğu çekene kadar aklı başında yetişkinler olarak evlenmeyi tercih ederdim .yirmi yaşında çocuklardık ,resmen birbirimizi büyüttük .

Ben de şimdi o yorumları okuyordum ağzım açık. Şaştım kaldım. Evlilik bu değil ama neyse, herkesin görüşü farklı.
hadi kendi evlilik anlayışı bu onu anladık diyelim de bir de her evlenecek üyeye tavsiyelerde bulunuyor kocana acıma erkek tarafına acıma herşeyi iste yaptır diye .Ha bu akıllara göre inanan kızlarımız olacak evlilikleri ilişkileri hırs yüzünden zarar görecek korkarım

Mutfak takimlari ne kadar tutuyor listeyi bana da atabilir misiniz :) yakin zmanda bi evliklik vs. yok ama hic ceyizim yok. Bi yerden baslamam gerekirse fikir olsun diye istedim

Durumları yoksa kredi çekecekler,sende çok şey isteme,biraz daha alçak gönüllü ol yapacak bir şey yok. biraz onlar fedakarlık edicek biraz sen. Benim babamın 70bini var hadi herşeyi onla yapalım deme. Herkes elini taşın altına koysun. Sonuçta onlarında erkek evlatları var zamanın 3kuruş 5kuruş atsalardı kenara iyi kötü birikimleri olurdu sonuçta. Babanada yazık günah yapma öyle bir hata

Yorumları okumadım ama belirteyim, hayat şuan çok ama çok pahalı.
Fiyat belirtmeyeceğim ama 3 buçuk sene önce evlendim, eşimin kuzeni de yakın zamanda evlendi.
Maddi durumlarımız denk sayılır hepimizin, alacaklarımızın kalitesi de.
Bu süreçte bize danıştılar, biz de harcadığımız bütçeyi söyledik ona göre kendilerini ayarladılar.

Onlar bizden daha alt markalardan eşya almalarına(ev kiralik çünkü), evlerinin beyaz eşyalı olmasına, orta halli bir otelde düğün nişan yapmalarına, daha uygun bir balayı destinasyonu seçmelerine rağmen bizden tam tamına 2.5 kat daha fazla para harcadılar.
Yani 3 sene önce değil de bu sene evlenseymişiz, ayvayı yemişiz biz, imkanımız yetmezdi ne düğünümüze ne balayına ne de eşyalarımıza.
O derece hayat pahalılaştı!

Evlilik pahalı evet ama "paşabahçe karaca mağazaları" değil de daha uygun yerlere bakabilirsiniz.

Mutfak takimlari ne kadar tutuyor listeyi bana da atabilir misiniz :) yakin zmanda bi evliklik vs. yok ama hic ceyizim yok. Bi yerden baslamam gerekirse fikir olsun diye istedim
Atarim size de tabiki ozel.mesajla arkadasa atmıştım kopyalayim size de

Haram para ??
Benim oturduğum yörede buyuk esya ve buyuk yemek takimini erkek alıyor
Ben arkadasa fazla bile ceyiz saydım.

evlilik zamanı gelince olan bir sey sen okuyorsun daha calısmıyorsun evlenince millet evli diye iş vermeyecek sonra cocuk yuzunden iş vermeyecek prof ev hanımı olacaksın ne bu acele br de su var erkek arkadasımın ailesi yemekli dugun istiyor ne demek istiyorlarsa yapsınlar ben evlenirken 60 70 kişilik kucuk bir organizasyon yapmayı dusunuyorum sadece yakınlarımla sahsen ama tabii son karar senin

Niye ki o da bana bazen askim neden bu kadar gerizekalisin der mesela agiz aliskanligi hakaret amaclı degil bu .istiyorsaniz birde ondan dinleyin hayatinin aşkı ni mi bulmus hatasını mi yapmis ne alaka ticaretle evlilik anlayışımda kadin ve erkegin para konularinda yüz-göz olmamas8 gerektiği var ondan boyle konusuyorum

Arkadaslar sene olmus 2017 görmüyor musunuz acılan konulari burada kaynanam altinlarimi aldi esim altinlarimi borca verdi esimin ailesi altinlarimi aldi,istediğim gelinliği giyemedim,evimin esya borcu var bilezik sattım.
Konu sahibinin babasi 70 bin gibi bir rakamı zaten kızına ayırmış
Bende zaten o kadar tutmaz ben yeni evliyim o paradan harca diyorum zaten daha ise girememis erkek tarafının durumu yok diyor. Neden icinde kalsın
Neden yeni bir hayata baslarken,farkli bir hayata baslarken eksik yarım tatsiz tuzsuz başlasın?
Evlilik bu degil diyorsunuz görmüyor musunuz kadinlar yeterince magdur ediliyor her anlamda
Daha gecen gun bir konu vardi kredi çektik altin sattık ama evi kaynimin ustune yaptilar diye..
Lutfen biraz mantikli düşünelim
Ticaret olayi degil bu erkekler nasil ucuza kapatalim diye dusunuyorlar
Simdi konu sahibi deseki benim bekar evimde bir koltuk var yepyeni onu yeni evimize koyalim ne dicek tamam askim peki direk hoop atlar
Ben arkadasa bunu soyluyorum
Gencecik bir insan ve evlencek ben ona cocugu zora sok borca sok falan demiyorum su kadar bilezik su kadar esya iste demiyorum evin tam olsun ama yemekli nisan islerine kalkisma diyorum
Bunda ne var Allah aşkına?

Daha okulunuz bile bitmemiş, eliniz ekmek tutmuyor, ne aceleniz var anlamadım. Benim gözümde çocukluk aşkının hiçbir ağırlığı yoktur. Çocuksun, olgunlaşmamışsın, ayakların yere sağlam basmıyor, ne ilişkisi yav... Yani deseniz ki yaşım 22, bu adamla 12 senedir birlikteyim... "Ooo ne temelli, sağlam ilişkiymiş bu" demem. Daha hayata atılmamışsınız, insan tanımamışsınız, kendi durumunuzu çok ulu bir şey sanıyorsunuz toyluktan.

Her neyse.
Evet, evlilik pahalıdır. Anneyi babayı bırak. Sen yetişkin biriysen, kendi evini kuracak güce sahip olmalısın. O güce kavuşunca evlenirsin. Koca koca insanların anne baba parasıyla evlenmesini, ev kurmasını anlamıyorum.

Altına, bileziğe gelince... Bana göre kimseden bir şey istenmez. Verirlerse gönülden kopmuştur, vermezlerse de ayıp etmiş olmazlar. Kimseye değil, kendi kendinize güvenin evlenirken.

Benim esiminde ailesinin durumu iyi degildi hicbisey yapmadilar
Takisini mobilyasini kendi aldi zaten bizde erkegin aldigi bu kadar bide ev ama onu benim babam verdi
Benim aldigim tum beyaz esya, halilar, mutfak, ceyiz
Yani bence babaniz hakkinda yanlis dusunuyosunuz tam tersine size destek olmak isteyecektir
Biz yazin evlendik nisanimiz kisindi kisin mobilyayi aldik salon takimi yatak odasi taksidini evlenene kadar bitirdi esim, mobilyacinin deposunda bekledi bir sure :)
Taki bizde nisanda takilip dugunde geri alinip tekrar takilir isteme ve nisan arasi 6 ay gibi biseydi ozamanda takinin taksidini bitirmisti
Cok sukur sifir borcla evlendik
Bana da dediki benim durumum bu bende oyle cok yuksekten ucmadim acikcasi cunku borc olsa evlendikten sonra yine biz odeyecektik
Simdiden Allah mesut etsin biraz aralikli aralikli yaparsaniz isteme nisan dugunu sanirim daha kolaylasir isiniz

Toyluk mu? Siz neyden bahsediyorsunuz inanın anlayamadım. Zaten siz “oo ne temelli sağlam ilişki” diyesiniz diye yaşamıyoruz ilişkimizi. Çocukluk aşkının ağırlığı yoktur gözümde demişsiniz, vallahi sizin gözünüzün zerre önemi yok benim gözümde de. :) 26 yaşındayım. İnsan tanımadığımı ve iş hayatımın olmadığını üstelik durumumuzu ulu bir şeymiş gibi gösterdiğimi söylüyorsunuz. Pes doğrusu :) İlk üniversite yıllarımda hem okudum hem çalıştım. Bu 2.üniversitem, ki bitti sayılır. İlk yıllarda da çalıştım keza. Altın biriktirdim kenara attım bu sayede. Erkek arkadaşım ve ben sağlık problemleri yaşayınca birikim vs pek kalmadı ne yazık ki elimizde. Nasıl bir önyargıdır bu aman Allahım ya. Hayali düşünceleriniz aşırı irite edici. Bir de uydurmuşsunuz bir sürü şey. İyi geceler Allah size kolaylık versin bu düşüncelerle. Sizin de durumunuz çok zor.. Allah yardım etsin.

Son düzenleme:
Evlenmek hic pahali bir sey degil. Ancak durum yokken bilezik isterseniz, kullanilmayacak incik cincik seyler isterseniz, dahasi geliriniz yokken ev dosemeye kalkarsaniz pahali gelir.

Acele etmeyin zamanla hepsi olur. Zaruri seyleri alip evlenin. Yalniz cocuk vesaire asiri masrafli seyler. Evlenmek icin 4 yil birikim yapmasi gereken adamdan sanirim hemen cocuk yapmazdim. Isler gucler bir otursun. Sonra hayirlisiyla olur insallah.

Evlilik pahali evet ama biraz senin beklentinle de alakali bu durum. Kendi adima soyleyeyim 5 ay 1 tencereyle 2 tavayla idare etmis biriyim(2yil once evlendim) ve gayette esimle mutluyduk. Hicbiseyim eksik olmasin dersen ihtiyac hic bitmez. Bide sana tavsiyem duruma gore dugun yap icimde kalmasin elalem ne der mantigiyla evlenme. Ben dugun yaptigim icin o kadar pismanim ki dugun sonrasi 5kurus paramiz yoktu kv harclik veriyodu dusun ne kadar kotuyduk. Akraba takar mantigiyla bakma olaya zaten takilan harcanan parayi karsilamiyo bile yap sade bi nikah oh mis. Ha taki konusu ise bir kurus takilmadi. Babasi tum akrabalarla konusmus para takin diye 9bin para varmis ben gormeden uzerine akbaba gibi kondular. Takriklarini da esimin parasindan kestiler. Bir kez bile esimle kavga etmedim senin ailen soyle yapti boyle yapti diye. Hic kavga da etmedik dugun zamani. Ikimizin tek derdi bitsin bu iskence moduydu. Geldi gecti cok sukur. O yuzden derim ki durumlari yoksa beklentiye cok girmeyin. Temel seyleri alin yeter. Ilerde oldukca yaparsiniz. Kiradaysaniz pahali seyler almayin. 2 oda dosemez 1 oda dosersiniz. Zamanla aliniyo hepsi merak etmeyin

Erkek ailesinin yolunacak kaz gibi görülmesine karşıyım. Pintilikte zirve bile olsalar ben çok para harcatmaya karşıyım. Durumları iyidir ve samimiyetle karşılamak isterler masrfları o ayrı.

Eğer paranız yoksa aile içi bir nişan yaparsınız.
Abartıya kaçmaya gerek yok.
Ben 5 da sene önce nişan elbisemi ve ayakkabımı 230 liraya almıştım. Evde yaptık nişanı. Bir pasta yaptırdık 60 ya da 80 liraya. O zaman nişanlımla 900 liraya alyans aldık. Nişanlıma da ailesi takım elbise aldı, ayakkabısı vardı. Böylece az maliyetli bir nişan yaptık. Aldığım elbise de abiye değil. Daha sonraları defalarca giydim ziyan olmadı, 1 kere giyip dolapta bekletmedim.

Siz de böyle nir nişan yapabilirsiniz.

Pırlantaya gerek Yok bence. O minnacık pırlantayı çıkarmak için insanlar madenlerde çok kötü şartlar altında çalışıyor, birileri de o çalışanları zerre umursamadan para kazanıyorlar ve biz buna alet oluyoruz. O yüzden bence gerek yok. Benim de pırlantam var eşim haberim yokken almış nişanlıyken ama şimdiki aklım olsa ne gerek var derdim.

Erkek tarafı da takı takamıyorsa takmasın eşya alamıyorsa almasın sırf bunun için kredi çektirmeyin.

Zamanla siz çalışır alırsınız eşyaları.

Düğüne bile gerek yok bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…